tiistai 15. marraskuuta 2011

Estée Lauder Modern Mercury -kokoelma
Estée Lauderin tämän syksyn kokoelma on New Pure Color Modern Mercury.

Modern Mercuryn on suunnitellut Estée Lauderille tasan kaksi vuotta sitten marraskuussa 2009 siirtynyt meikkitaiteilija Tom Pecheux, Creative Makeup Director Estée Lauder.

Tom Pecheux aloitti vahvasti Estée Lauderilla julkaisemalla ensimmäisenä kunnon kokoelmanaan syksyn 2010 upean Blue Dahlian, joka toi sinisen luomivärin takaisin muotiin.

Keväällä 2011 Estée Lauder ja Tom Pecheux did Wild Violet, joka sekin oli kaunis aniliini-violetti kokoelma.

Ja nyt sitten Modern Mercury viimeistään sealed the deal. Kolmas kerta toden sanoi, Tom Pecheux tietää mitä tekee: todella kiinnostavia, kauniita ja inspiroivia meikkikokoelmia.

Minusta tällä hetkellä parhaat taiteelliset johtajat - ja sitä kautta myös hienoimmat kausikokoelmat - ovat Lancomella Aaron de Mey, Yves Saint Laurentilla Lloyd Simmonds ja Estée Lauderilla Tom Pecheux.

Mercurius oli Antiikin Roomassa kaupankäynnin jumala, mutta en ole nyt ihan varma onko Modern Mercuryn inspiraation lähde ollut suoraan siellä.

Tom Pecheuxn mukaan:


"Modern architecture inspires this look. The way light reflects off glass and chrome. How the reflection always changes with your surroundings."


Minua tämä Modern Mercury -kokoelma kiehtoo kovasti.

Täysin uutta ajattelua on mielestäni kylmän hopeisen silmämeikin ja kirkkaan punaisen huulipunan yhdistäminen, ja siinä mielestäni on tämän lookin clue. 


Silmämeikki on tosiaan hopeisen harmaa, metallinen ja kimaltava. Kokoelmaan kuuluu kolme luomiväripalettia: valko-beige Platinums, musta Black Chrome ja hopeisen harmaa Modern Mercury sekä kolme metallinväristä eye lineria.

Metallinen silmämeikki yhdistetään virheettömään, hohtavaan ihoon ja lämpimän punaisiin huuliin. Vastakohtana kimaltavalle silmämeikille huulipuna on matta.

Mattahuulipunia on lookissa kolme: Nude Velvet, Fuchsia Velvet ja Red Velvet. Vaihtoehtoina näille on vastaavat normaalit satiinisävyt Beige, Fuchsia Fever ja punainen Scarlet Siren.

Smoky/Clean -blogin Maittis osti muuten juuri tuon mattaisen aniliininpunaisen Fuchsia Velvetin ja ihastui täysin.

Kokonaisuuden Tom Pecheux rikkoo lopullisesti haaleanvihreällä kynsilakalla. Metallic Sage on likaisenvihreä, ja loppuunmyyty monesta paikasta maailmalla.

Innostuin hopeisen harmaan silmämeikin ja punaisten huulten yhdistämisestä kovasti. En olisi ikinä tullut itse ajatelleeksi tällaista yhdistelmää, mutta kylmänä kimalteleva hopeinen silmämeikki ja lämpimän punaiset huulet tuntuvat sopivan yhteen hyvin, ja tuovat juuri sitä modernia otetta ja näkemystä meikkiin.

Tykkään itse ottaa näitä inspiraatiokuvia näyttääkseni, että tietyn lookin saavuttamiseen ei välttämättä tarvitse ostaa juuri sen kauden kaikkia uutuustuotteita, vaan vanhoillakin aarteilla voi pärjätä hyvin.

Kuvassa Viva la Divan luomiväripaletti 1 Smoky Eyes ja IsaDoran syksyn 2011 Forest Groove -kokoelmasta trio 80 Precious Pearls.

Kuten kuvasta huomaatte, Viva la Divan Smoky Eyes -viisikko on paljon kylmempi ja hopeisempi kuin IsaDoran Precious Pearls -trio, joka menee selvästi enemmän beigeen ja ruskeaan. Harmaassakin voi siis olla monia sävyjä, niin kuin Modern Mercury kokoelma meille näyttää!

Huulipunat kuvassa ovat IsaDoran Holiday 2011 Red Rush -kokoelmasta Jelly Kiss 59 Merry Berry ja Lancomen syksyn 2011 29 St Honoré -kokoelmasta French Touch Absolu 102 Rouge Saint-Honoré.  

Ainoastaan tuota likaisen vihreää kynsilakkaa en Modern Mercury -kokonaisuudessa ymmärrä yhtään, minusta kirkas punainen sopisi lookiin huomattavasti paremmin.

Tässä kuvassa siis lisänä vielä paras kirkas punaiseni OPI Big Apple Red.  

Eikö olekin upea ja moderni yhdistelmä: kylmä hopea ja kirkas, lämmin punainen!


 Kokoelman mainoskuvat on julkaistu Estée Lauderin luvalla.

8 kommenttia:

 1. Tuohan on täydellinen (pikku)joulumeikki! Tosi kaunis. Nyt kun vuodenajan vaihduttua alan taas uskaltaa käyttää punaista huulipunaa, tätä voisi kokeillakin.

  VastaaPoista
 2. Tämä näyttää kyllä hyvälle. Ja tästä tuli mieleeni kokeilla punaisen lakan päälle sekä kultaista, että hopeista glitterlakkaa.

  Kultainen punaisen päällä näyttää kyllä kauniilta, sellaiselta ylellisestä ja perinteiseltä, mutta tuo hopea yllättäen olikin ihanan raikas ollen samalla juhlava.

  Pitäisi vielä varmaan muuten kokeillakin tällaista yhdistelmää, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Nekku: Aivan, joulun aikaan ja erityisesti pikkujouluihinhan tämä yhdistelmä sopisi loistavasti, en edes itse tullut sitä ajatelleeksikaan!

  Ja lisäksi tämä meikki sopisi varmasti aivan erinomaisesti sinulle, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Ja jos päätät tehdä tämän niin please, please kuvia blogiin, niin että me lukijatkin nähdään, kiitos! :)


  Mansikka: Sinullahan oli blogissasi juuri se hieno kultainen silmämeikki ja punainen huulipuna -yhdistelmä, joten tässä olisi nyt sama vaihtoehto hopealla. Ja kuten sanoit, sama sävymaailma toimisi varmasti myös kynsilakoissa!

  Ja sana raikas kuvaa kyllä tätä hopean ja punaisen yhdistelmää niin hyvin. Ei siis ole yhtään tunkkainen ja vanhanaikainen, kuten punainen ja kulta voi joskus olla, vaan nimenomaan juuri ihanan valoisa ja fresh. :)

  VastaaPoista
 4. Kokoelma näyttää upealta, mutta jo ensi silmäyksellä näkee ettei sen sävyt ole todellakaan minua varten.

  Huomasin kuitenkin innostuvani nimenomaan vihreästä kynsilakasta joka tähän on yhdistetty. Punaiset huulet tuntuvat ns. vaativan seurakseen punaisen kynsilakankin joten mukava, että tarjoiltavana on jotain uuttakin.

  Seuraan mielelläni Estée Lauderin kokoelmia, mutta tämä ei kuulu must-have katergoriaan vaikka siinä toki onkin hieno idea pitkälle jalostettuna ja upeasti toteutettuna.

  VastaaPoista
 5. Eiko: Vähän samoilla mietteillä minäkin olin, eli hieno kokoelma ja hienoja oivalluksia, mutta ei välttämättä sovi niin hyvin minulle. Punainen huulipuna kyllä, mutta kylmän hopeinen silmämeikki välttämättä ei. Mutta sehän ei estä ihailemasta tätä taiteena ja luovina ajtuksina! Ja oikealla naisella tämä look on varmasti upea!

  Estée Lauderin mallille näyttää sopivan ainakin hyvin. Tykkään myös siitä että on käytetty normaalipainoisen oloista ja aikanaapurintyttömäistä mallia, vaikkakin tietysti kiistatta kaunista. Näin meikki pääsee pääosaan ja mitä sillä voi tehdä. :)

  Minusta se vihreä kynsilakka ei taas sopinut tähän lookiin ollenkaan, vaikka itsessään olikin ihan hieno väri. Mutta tokihan se on erikoisempaa kuin itsestäänselvä punainen, mutta minusta se oli vain liian kaukana tästä muusta kokonaisuudesta. Eri asia, jos meikissä olisi käytetty edes jotakin vähän vihertäviä sävyjä. :)

  Olen samaa mieltä, että kokoelmina sinänsä vielä hienompia olivat mm. Tom Pecheuxn edelliset Blue Dahlia ja Wild Violet, mutta samoin kuin sinusta, minustakin tässä oli kiinnostavaa ja ainulaatuista tämä ajatus lämpimien ja kylmien sävyjen yhdistelmästä! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokseni Isadoran huulipunien esittelystä. Etsin asuuni sopivaa huulipunaa ja kuviesi perusteella päädyin Isadoran pisteelle. Sieltä löytyi täydellinen huulipunan väri:). Se ei ole sama kuin sinulla olevat, mutta loistava omaan tarpeeseeni. Nyt odottelen, että pääsen käyttämään sitä.

  Iloista pikkujouluaikaa kaikille blogin lukijoille ja itse blogin pitäjälle:).

  TQ

  VastaaPoista
 7. TQ: Oi, miten ihana kommentti! Minulle tuli niin hyvä mieli tästä, kiitos! Voi että, oikein liikutuin, olet ihana! :)

  Todella kivaa, että löysit IsaDoralta sopivan huulipunan! Olen tykännyt IsaDoran huulipunissa noiden Jelly Kiss -huulipunien lisäksi myös niistä perinteisistä Perfect Moisture Lipstickeistä. Niissäkin on kivoja sävyjä ja ihan hyvä koostumus.

  Oikein mukavaa joulun odotusta myös sinulle ja hauskoja pikkujouluja! :)

  VastaaPoista
 8. Pumpulipupu: Kiitos:). Vastakommenttisi piristi myös minun päivääni.

  Tuo ostamani huulipuna on Perfect Moisture Lipstick sävyssä 147 Coralise. Siitä voinee päätellä millainen asuni tulee olemaan;).

  Pikkujoulukausi tuli avattua oikein kivoissa meiningeissä=). Itse huulipuna pääsee käyttöön vasta ensi kuussa. Sitä ennen ehdin lukea ohjeita, kuinka voin tehdä pysyvän huulimeikin. Tuon PML-huulipunan kerrottiin pysyvän ilman rajauksiakin, joten täytynee kokeille, miten hyvin se pitää paikkansa.

  Ihanaa joulun odotusta myös sinulle:).

  TQ

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)