sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Täydellisen kasvovoiteen metsästys!

Viime viikolla sattui traaginen tapahtuma, kun kesällä Tallinnasta ihanasta Babor Spa -kauneushoitolasta ostamani Babor Skinovage Argan Calming Repair Cream -kasvovoiteeni alkoi osoittaa loppumisen merkkejä.

Olen käyttänyt Babor Skinovage Argan -voidetta päivin ja öin ja se on pitänyt ihoni hyvin kosteutettuna. Sitä suositteli minulle Babor Spassa kasvohoidon tehnyt kosmetologi ja olen ollut siihen todella tyytyväinen.

Minulla on aika kuiva iho, ja saattaa hyvin olla, että ihan keveimmät voiteet eivät riitä minulle kesälläkään. Babor Skinovage Argan on kallisarvoisella arganöljyllään pystynyt säilyttämään ihoni kosteuden, ja silti se ei ole ollut liian tönkkö meikinkään alle päivisin.

Ei ihme, että voiteen inci eli ainesosaluettelo sai Cosmetic Check -palvelussa todella hyvän arvosanan.

Tässä kiinnostuneille voiteen inci:

Babor Skinovage Argan Cream: Water (Aqua), Squalane, Glycerin, Aragnia Spinosa Kernel Oil, Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter), Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Isononanoate, Glyceryl Stearate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Aloe Barbadensis Gel), Macadamia Ternifolia Seed Oil, Potassium Cetyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Argania Spiniosa Leaf Extract, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Extract, Irvingia Gaboensis Kernel Butter, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydrogenated Coco-Glycerides, Hydrogenated Palm Glycerides, Panthenol, Biosaccharide Gum-1, Butylene Glycol, Ascorbyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Citric Acid Ascorbic Acid, Octyldodecanol, Xanthan Gum, Carbomer, Fragrance (Parfum), Dimethicone, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Pantolactone, Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Sodium Benzoate, Beta-Carotene (CI 40800), Orange 4 (CI 15510).

Näyttää siltä, että Babor Skinovage Argan -voidetta voisi olla saatavilla joistakin nettikaupoistakin. Tallinnan Babor Spa -hoitolasta ostamani 50 ml:n purkki maksoi 50,95 euroa. Saksalaisen Baborin amerikkalaisilla nettisivuilla hinta on puolestaan 138 dollaria eli 104,80 euroa, eikä postikuluista  puhuta vielä mitään. Aikamoinen hintaero siis! Tuolla erotuksella pääsisi varmaan jo Tallinnaan päivämatkalle hakemaan purkillisen voidetta, ja vielä jäisi vähän rahaa Kaubamajan kosmetiikkaosastolla tai laivan tax freessa shoppailuunkin.

Päätin siis, että odottelen nyt vähän aikaa josko minulle tulisi asiaa Tallinnaan, enkä vielä tilaa voidetta mistään. Siihen asti on pärjättävä jollakin muulla.



 



Same playground, different players siis.

Otin käyttöön päivävoiteeksi Karkkipäivä-blogin Sannin kovasti suositteleman La Clarée Oliv' Super Antioxidant Treatment -antioksidanttivoiteen.

Kyseessä on ihan eri Oliv' kuin se Kicksissä myytävä halvempi Oliv Naturell -merkki. La Clarée Oliv'ia saa Helsingissä ainakin Stockalta. Myös esim. Hyvinvoinnin tavaratalo ja Ecodeal myyvät Oliv' -antioksidanttivoidetta noin 33 euron hintaan.  






Oliv' -antioksidanttivoiteen pitäisi optimoida ihon kosteuspitoisuus, auttaa ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ja suojata soluja ulkoisilta rasitteilta. 

Voiteessa on ihana helmiäismäinen hohto ja miellyttävä, Madaramaisen ruohoinen tuoksu. Se on koostumukseltaan melko kevyttä, imeytyy nopeasti ja sopii hyvin meikin alle. Aika paljon sitä joutuu kuitenkin kerralla hölväämään, jotta iho tuntuisi tarpeeksi kosteutetulta.

Mitään kovin ihmeellisiä vaikutuksia en ole Oliv' -antioksidanttivoiteen kanssa ainakaan näin vähän yli viikon aikana havainnut. Päinvastoin, se on varmaan kosteutusteholtaan liian kevyttä minulle, sillä olen havainnut kasvojeni ihossa pientä pintakuivuutta viime aikoina. En siis usko, että antioksidanttivoide jää vakiokäyttööni.

Tässä kuitenkin vielä voiteen inci avattuna:

La Clarée Oliv' Super Antioxidant Treatment: Oliivipuunlehtiuute (torjuu vapaita radikaaleja), 15 %, Aloe vera mehu (kosteuttava), 10 % , Jojobaöljy (elvyttävä), 4 %, leväuute (optimoi ihon suojan, kosteuttava), 2 %, Australianpähkinä ja makea manteli (rauhoittavia), 1,5 %, vihreä tee ja alppitähtiuute (antioksidanttinen), 1 %, vehnäproteiini (kiinteyttävä, restrukturoiva), kasviperäinen E-vitamiini (antioksidanttinen), mineraalipigmentti (valaiseva vaikutus), kalsium, sinkki, eteeriset palmarosa-, setripuu- ja sitruunaöljyt.

En nyt edes lähtenyt syöttämään tuota listaa Cosmetic Checkiin, koska hyvät arvosanat tulee varmasti. Ongelmana on kuitenkin ehkä enemmän se, että se ei sisällä tarpeeksi kosteuttavia ainesosia kuivaa ihoani varten, ei niinkään noiden muiden raaka-aineiden tarpeellisuus ja laadukkuus. 






Yövoiteeksi La Clarée Oliv -antioksidanttivoide vaatii ainakin minun ihollani kunnolla kosteuttavan kaverin.

Niinpä aion käyttää yövoiteena Lushin Full of Grace -seerumia, joka ainakin viime talvena pystyi taistelemaan ihollani pakkasta ja kuivaa sisäilmaa vastaan.  

Tässä Full of Gracen vakuuttava inci niitä harrastaville:

Lush Full of Grace: Murumuru-palmun voi (Astrocaryum murumuru), kalamiinijauhe, cupuacu-voi (Theobroma grandiflorum), tuore ruusunterälehtiuute (Rosa damascena), luomumanteliöljy (Prunus dulcis), hajuste (parfum), tuore portobellosieni (Agaricus bisporus), kamomillaöljy (Matricaria chamomilla), ruusuöljy (Rosa damascena), rohtosamettikukkaöljy (Tagetes minuta), *eugenol, *geraniol, *benzyl benzoate, *benzyl cinnamate, *citronellol, *farnesol, *limonene, *linalool (* esiintyy luonnostaan eteerisissä öljyissä).

Kenellekään ei varmaankaan tule yllätyksenä, että myös tämä Lushin Full of Grace -seerumin ainesosaluettelo sai Cosmetic Check -palvelun hyrisemään tyytyväisenä.

Päivävoiteeksi Full of Grace ei kuitenkaan sovi, sillä se jättää ihon kiiltelemään rasvaisena ihan kuin olisi juuri sivellyt sitä kilon voikimpaleella. Hurmaavaa!






Käväisin viime viikolla myös L'Orealin selektiivisen kosmetiikan ystävämyynnissä Espoon Niittykummussa. Tarjolla oli L'Orealin merkeistä tuotteita Lancomelta, Yves Saint Laurentilta, Helena Rubinsteinilta, Biothermilta sekä runsaasti erilaisia hiustuotteita.

Ystävämyynnissä ei mielestäni ollut tällä kertaa mitään hirveän mielenkiintoisia tuotteita tai hyviä tarjouksia, vaikka aikamoinen vilinä siellä olikin. 

Ystäväni tilasi sieltä minulta käyttämäänsä Biothermin Biosource -kasvovettä kuivalle iholle. 

Ystäväni kärsii atooppisesta ihosta, joten hänelle hyvät ihonhoitotuotteet ovat poikkeuksellisen tärkeitä. Biothermin Biosource -kasvovesi sisältää ihoa vahvistavaa magnesiumia. Sen pitäisi puhdistaa ja pehmittää ihoa ärsyttämättä sitä.
Biothermin 400 ml:n kasvovesi maksoi ystävämyynnissä 19,80 euroa, kun sen hinta esim. Sokoksella on tällä hetkellä 31,90 euroa.

Kun nyt vauhtiin pääsin näiden incien tutkimisen kanssa, syötin huvikseni Biosource-kasvovedenkin incin Cosmetic Checkiin. 

Biotherm Biosource Hydra-Mineral Lotion Softening Water: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Alcohol Denat., Propylene Glycol, PEG-20, Methyl Gluceth-20, Sodium Citrate, Chlorphenesin, Benzoic Acid, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Maris Sal, Magnesium Gluconate, Tetrasodium Edta, PEG-60 Hydrogenated Oil, Citric Acid, Vitreoscilla Frement Extract, Parfum.

Biosource-kasvovesi herätti palvelussa vähän ristiriitaisia tunteita. Osa aineista sai hyviä arvosanoja, mutta erityisesti PEG-alkuiset aineet saivat palvelun hyvin vihaiseksi.   






Voitte siis kuvitella uteliaisuuteni, kun ryhdyin testaamaan Cosmetic Check -palvelussa itselleni L'Orealin ystävämyynnistä varastoon ostamaani Lancomen Hydra Zen Neurocalm -kasvovoidetta.

Lancomen mukaan rauhoittava Hydra Zen Neurocalm -voide suunniteltiin erikoisesti vähentämään tunne ja ympäristöperäisen stressin aiheuttamaa ihon reagointiherkkyyttä. Lancôme mainostaa luoneensa ainutlaatuisen NeuroCalm yhdisteen, joka koostuu Rose de France ruusu-, Mu Dan Pi- (Peonia Suffruticosa) ja Moringa uutteista.

Olen tykännyt miellyttävän tuoksuisesta ja kevyen, nopeasti imeytyvän koostumuksen omaavasta Lancome Hydra Zenista jo aiemmin. Silloin käytössäni oli tosin voiteen kevyempi cream gel -versio. Nyt otin talvea vasten täyteläisemmän cream-koostumuksen.

Lancomen 30 ml:n Hydra Zen -voide maksoi Lorkun ystävämyynneissä 20 euroa, kun sen hinta Sokoksella on 43,20 euroa.

Mutta nyt sitten siihen inciin joka tulee tässä:

Lancome Hydra Zen Neurocalm Soothing Anti-Stress Moisturising Cream: Aqua/Water, Octocrylene, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmethane, Dimethicone, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, CI 14700/Red 4, Tocopheryl Acetate, Sodium Acrylates Copolymer, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Theobroma Cacao Extract/Cocoa Extract, Paeonia Suffruticosa Extract/Paeonia Suffruticosa Root Extract, Eugenol, Chlorphenesin, Poloxamer 338, Dimethiconol, Limonene, Menthoxypropanediol, Pentaerythrityl Tetra-di-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Benzyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Alpha-isomethyl Ionone, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Moringa Pterygosperma Seed Extract, Disodium Edta, Rosa Gallica Extract, Methylparaben, Butylenr Glycol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Altermonas Ferment Extract, Inuun Carbamate, Parfum/Fragance.

Voiteessa on aurinkosuojakerroin 15, joten niistä aineista Cosmetic Check -palvelu ei tykännyt. Osa muistakaan aineista ei ollut sen mieleen, mutta toisaalta taas palmuöljy, kaakaovoi ja pionin juuri ilahduttivat palvelua. Lancome mainostamat ruusu- ja moringauute olivat puolestaan incin aika loppupuolella.

Mitä enemmän teen näitä hakuja, sitä enemmän alan uskoa luonnonkosmetiikan ja puhtaiden raaka-aineiden erinomaisuuteen.

Hyvän kasvovoiteen etsiminen on äärimmäisen vaikeaa ja raskasta työtä. Suurin osa voiteista on mielestäni melko mitäänsanomattomia, ja tuloksia on vaikea havaita.

Toinen tällainen hankala tuoteryhmä on mielestäni myös seerumit.






Minulle on kertynyt aikamoinen kasa seeruminäytteitä. Ajattelinkin Suurta Seerumitestiä heti kun ilmat sen verran kylmenevät, että iho alkaa kaivata extra love and carea.

En yleensä huomaa mitään eroa ihossani seerumien käytön jälkeen, mutta nyt ajattelin testata niitä putkeen ja katsoa mistä pidän eniten. Odotettavissa on seerumit mm. Diorilta Capture Totale One Essential ja HydrAction, Lancomen kehuttu Génifique, Shiseidon Bio-Performance, Helena Rubinsteinin Hydra Collagenist, No 7:n Protect & Perfect, L'Orealin Youth Code, Algenist ja luonnonkosmetiikkamerkki Lavera.

Joten ainakaan nimistä ei tule tämä homma olemaan kiinni! Names, darling, names, niin kuin Absolutely Fabulousissa aina sanottiin, kun oli puhe esimerkiksi Chanelista, Diorista, Lagerfeldista, Givenchysta tai Gaultierista.

2 kommenttia:

  1. Oi, oispa tollasia ystävämyyntejä enemmänkin, en oo tollasesta ennen kuullutkaan. Odotan mielenkiinnolla seerumitestin tuloksia.. :)

    VastaaPoista
  2. Tiia: Tuo L'Orealin selektiivisen kosmetiikan ystävämyynti on kaksi kertaa vuodessa, marraskuussa ja toukokuussa. Sinne on vain ollut vähän vaikea saada kutsuja, vaikka ollaan mun ystävien kanssa vaikka millä postituslistoilla. Eli aika satunnaisesti tulee: luulen, että laittavat jakelua vähän senkin mukaan, että kuinka paljon tuotteita on myynnissä. Nyt ei ollut edes hirveästi minua kiinnostavia tuotteita, vaikka aika paljon tavaraa siellä sinänsä olikin. Värikosmetiikkaa kuitenkin mielestäni vähemmän kuin aiemmin.

    Lisäksi L'Orealilla pidetään myös päivittäiskosmetiikan ystävämyyntejä. Silloin myynnissä on myös paljon hiustuotteita, ja meikkejä mm. L'Orealilta ja Maybellinelta. Siinä on kyllä kutsujen kanssa vähän sama homma.

    Tosi kiva jos seerumitesti kiinnostaa! Innolla odotan sitä itsekin, kun haluan nähdä että onko noilla seerumeilla todella jotakin vaikutuksia, ja mikä niistä on ihan oikeasti paras. Vielä ei ole vain pakkaset alkaneet, joten seerumitesti odottelee vielä kylmempiä ilmoja ja ihon kuivumista. Kerrankin näin! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)