sunnuntai 21. elokuuta 2011

YSL syksyn 2011 Midnight Garden -kokoelma

Ladies,

Nyt seuraa sitten vuorossa syksyn kaunein meikkikokoelma, eli Yves Saint Laurentin Jardin de Minuit eli Midnight Garden.

Yves Saint Laurentilla aloitti viime vuoden 2010 kesäkuussa uusi International Make-up Artist Lloyd Simmons. Lancomellahan on taiteellisena johtajana kesäkuussa 2008 aloittanut fantastinen Aaron de Mey ja Chanelilla vuoden 2008 alusta sinne tullut Peter Philips. Jo konkari on Maison Diorilla 1980-luvulta asti työskennellyt "Creator of Colours" Tyen. Kovasti on muuten herravaltainen tällä hetkellä tämä suurten kosmetiikkabrandien taiteellinen johtajisto!

Aaron de Mey on minusta onnistunut tekemään ranskalaisen kosmetiikan grande old damesta Lancomesta vihdoinkin kiinnostavan ja eteenpäin menevän. Peter Philipsilla taas on Chanelilla jo sulkina hatussaan maailmanlaajuisen kynsilakka-crazynessin aloittanut mintunvihreä Jade, ja sen jälkeen mudanvärinen Particulière ja savuisenvioletti Paradoxal, joista kummastakin tuli myös ilmiö.  

Mutta täytyy sanoa, että YSL:n Lloyd Simmons on aloittanut myös vahvasti.

YSL:n syksyn 2010 kokoelma oli Rock and Baroque (linkki Temptaliaan tässä), ja siitä jäivät eniten mieleen ne Manicure Couture duokynsilakat, joilla pystyi tekemään uudenlaisen kaksivärisen ranskalaisen manikyyrin. Väriyhdistelmät olivat hyvin rohkeat ja vallankumoukselliset: fuksia ja oranssi Belle de Jour, luumu ja kultainen Rive Gauche sekä violetti ja turkoosi Belle de Nuit. 

Keväällä 2011 YSL julkaisi Boheme Libertine eli Bohemian Chic -kokoelman (Temptalian linkki tässä), joka oli myös Lloyd Simmonsin luoma. Ihania heleitä karkkivärejä, erityisesti Ombre 5 Lumieres luomiväripaletissa, joka vaikuttaa valitettavasti menneen minulta kokonaan ohi.

Bohemian Chic -kokoelman ehdoton hitti olivat kuitenkin kirkkaanväriset voidemaiset poskipunat Creme de Blush kuudessa herkullisessa sävyssä.

Ihastuin aivan täysin noihin Bohemian Chic -luomiväripaletin sävyihin: vaalea liila, aavistuksen harmahtava sininen, hempeä mintunvihreä, kirkas pinkki ja lämmin suklaanruskea. Harmi, kun sitä ei enää tunnu saavan mistään!

Naapurin pikkutytöt olivat tänään piirtäneet asfalttiin juuri noilla samoilla Bohemian Chicin mintunvihreän ja pinkin sävyillä, joten inspiroiduin niistä ja otin teillekin kuvan:  






Esittäisiköhän se vaikka perhosta?


Kesän 2011 look Yves Saint Laurentilla oli puolestaan väreiltään aika villi: sini-keltainen luomiväriduo Scorching Yellow and Blistering Blue, sininen huulikiilto Icy Blue ja keltainen kynsilakka Surreal Yellow. Definetely not for the faint-hearted!

Mutta sitten: YSL:n tämän syksyn Jardin de Minuit eli Midnight Garden -kokoelma on myös meikkitaiteilija Lloyd Simmonsin luomus, ja ehdottomasti minusta syksyn kaunein.

Midnight Garden jatkaa vähän samoissa väreissä kuin viime kevään Bohemian Chic, mutta nyt kylmempänä ja jäisempänä.

Lloyd Simmonsin mukaan inspiraationa kokoelmalle oli kasvihuone talvipakkasessa täynnä eksoottisia kukkia, lintuja ja perhosia: kuin satumainen talvipuutarha pimeyden keskellä.

Kuulkaa, juuri tällaisia mielikuviahan me tarvitsemme sitten täällä marraskuisessa pohjoisessa!






Minusta kokoelman upea luomiväripaletti Ombre 5 Lumieres Midnight Garden toteuttaa erittäin hyvin tätä ajatusta.







Värit ovat kauniin harmonisia ja kuin aavistuksen jäätyneitä; syvä sinivihreä, luumunpunainen sekä kaksi violettia, vaaleampi ja tummempi. Ja keskellä taas samanlainen mintunvihreä highlighter-sävy kuin Bohemian Chic -paletissa, joka tällä kertaa näyttäisi kyllä aavistuksen sinertävämmältä.

Kaikki luomiväripaletin värit kimmeltävät hienovaraisesti, kuin lasin tai jään läpi katsottuna. Yötä, sitä midnightia, on ainakin paletin ehdoton sopivuus näyttävään iltameikkiin, mutta kyllä tällä varmaan kevyemmän nätin päivämeikinkin saa, kun pysyttelee enemmän paletin oikealla puolella.

Hieno, hieno paletti, joka tosiaan tuo mieleen trooppiset kukkaset talven keskellä!

Luomiväripaletin hinta Suomessa on 60 euroa. Tax freesta luulisi saavan vähän edullisemmin.

Midnight Garden -luomiväripaletin lisäksi lookiin kuuluu taas kuusi poskipunaa, tällä kertaa puuterisessa muodossa.






Blush Radiance -poskipunien koostumus on puoliksi matta ja puoliksi helmiäinen. Mosaiikkimaisesti kaksi ruuduista on mattaa ja kaksi helmiäistä.

Vähän erikoista YSL:ltä on kyllä taas tuoda näin monta eri poskipunavaihtoehtoa kausikokoelmaan. Värien joukossa on kyllä myös harvinainen liila ja kirkas punainen.




Käyttökelpoisimpia sävyjä poskipunista ovat ehkä nuo pinkit, oranssiset ja ruskeat.

Poskipunien hinta on huikeat 47 euroa kappaleelta.

Ihanaa kuitenkin, että lookki on ehyt ja kokonainen, sillä myös huulipunat ovat sävy sävyyn poskipunien kanssa.

Eli Rouge Volupte Perle -huulipuniakin on kuusi:







Nude beige 107 Impetuous Beige, karkkivaaleanpunainen 108 Celestial Mauve, tumma violetti 109 Brazen Plum, oranssinpunainen 110 Incandescent Orange, tumma punainen 111 Mysterious Red ja viininpunainen 112 Spelbinding Violet.

Swatchasin huulipunat nopeasti kaupassa. Värit ovat rikkaat ja runsaat, ja huulipunien koostumus on paksu ja pigmenttinen. Jollakin tavalla jopa kermainen sekä kiiltävän kostea. Todellista huippulaatua!




Suosikikseni niistä osoittautui lämpimän oranssisen korallinen Incandescent Orange. Vähän jopa liilahtava vaaleanpunainen Celestial Mauve taas sopisi hienosti jollekin viileän vaalealle platinablondille. Ja jollakin tummahiuksisella, dramaattisella kaunottarella upea olisi taas varmasti tuo tummantumma, melkein musta violetti Brazen Plum. Todella hehkuva väri!

Hintaa YSL:n Rouge Volupte Perle -huulipunilla on Suomessa 35 euroa.

Ja miltä tämä lumoava kokoelma sitten näyttää kaupoissa? Nappasin teille ohimennen kuvan standista. Laatu on valitettavasti kännykkäkameraa, mutta koittakaa kestää:








YSL tarjoaa siis ihania, hehkuvia ja troopisia värejä syksyyn ja talveen!

Harkitsen noista ehdottomasti tuota Midnight Garden -luomiväripalettia, jonka sävyt sopisivat vihreille silmilleni hyvin, sekä ehkä jotakin noista luksushuulipunista!


Kokoelman mainoskuvat on julkaistu Yves Saint Laurentin luvalla.

13 kommenttia:

  1. voi miten ihanat hylsyt noilla punilla! ihan taideteoksia :) YSL osaa! ja toi korallin värinen puna näyttää tosiaan hurjan herkulliselta... opintotuet, tulkaa jo! :D

    VastaaPoista
  2. Jos vaan pihiydeltäni pystyn, niin satsaan luomiväripalettiin! Aivan mahtavia sävyjä!! "Kylmänä" ihmisenä olen ihan liekeissä tuosta kokoelmasta! :)

    VastaaPoista
  3. Komppaan Millaa! En ole varma ostanko kokoelmasta mitään, mutta täytyy katsoa, mitä ne lentokentällä maksavat (kesäloma vielä edessä :D).

    VastaaPoista
  4. Oooo miten ihania sävyjä! Jos olisi varaa niin kyllä ostaisin! ;) Etenkin tuo Ombre 5 Lumieres Midnight Garden on ihastuttava kun siinä on lempivärejäni. :)

    VastaaPoista
  5. Onpas näyttävä kokoelma! Ihania värejä ja niin mun mieleisiä. :) Hinta vaan on ainut este. :D En raaski satsata ainakaan poskipunaan joka maksaa melkein 50 euroa! Huh! :D Mutta tuo luomiväripaletti kyllä jäi kaivelemaan ja mietityttämään, että raaskiskos sellaisesta kuitenkin maksaa 60 euroa? Hmm... voi olla, että tuhlaan 60 euroseni erääseen toiseen tuotteeseen, jota testasin yksi päivä ja olen ihan lovena nyt. ;)

    VastaaPoista
  6. Joo, kyllä tuo 60 euroa on ihan älyttömän kallis yhdestä paletista. Ostan, jos alennuksesta löydän :)

    Ja Minna, eipäs nyt vihjailla siellä mitään vaan reilusti paljastetaan mitä nyt fanitetaan! Nyt jäi oikein häiritsemään, mikä varmaan oli tarkoituskin ;)

    VastaaPoista
  7. Maijuemilia: YSL:n huulipunat ovat tosiaan melkein kuin taideteoksia! Todellista luksusta! Jotenkin mulle tulee noista hylsyistä mieleen jopa renesanssimainen runsaus ja sen moderni taitaja eli Versace!

    Lisäksi koko paketti vaikuttaa kyllä olevan noiden Rouge Volupte Pearlien suhteen kunnossa, sillä swatchatessa huulipunat vaikuttivat myös tosi pigmenttisiltä, pehmeiltä, kosteilta ja laadukkailta. Kalliitahan ne ovat, kieltämättä, mutta joskus on ihana hankkia vähän luksusta arkeen! :)


    Milla/All Them Shiny Things: Nuo luomivärit sopisivat sulle kyllä upeasti. Erityisesti tuo kylmä sinisenvihreä on aivan sun väri!

    Ehkä jostakin laivalta tai lentsikkakentältä voisi saada vähän halvemmalla, sillä 60 euroa on kieltämättä hirveä hinta tuollaisestakin taideteoksesta.

    Olen lähdössä muutaman viikon päästä matkalle, joten ajattelin katsoa taas hintatasoa Helsinki-Vantaalla, sillä pahoin pelkään, että noita ei tule jäämään aleen, sen verran hieno tuo on! :)


    Hellin: Eli meillä on samat aikeet (ja taitaa olla sama matkakohdekin jos oikein ymmärsin), eli ei kuin Helsinki-Vantaalle nuuskimaan ja tutkailemaan! :)

    Harmi vaan mä lennän tällä kertaa jollakin halpalentoyhtiöllä, joten joudun varmaan sinne Terminaali 1:sen puolelle, jossa on pienehkö se tax free ja aika heikot valikoimat varsinkin meikkejä. Tuoksuja kyllä riittää. :( Eli pitää vain toivoa, että ovat nyt kuitenkin varustautuneet edes Yves Saint Laurentin meikeillä! :)

    VastaaPoista
  8. Serrated B: Minustakin tämä oli erinomainen kokoelma Yves Saint Laurentilta! Kaunista, kaunista!

    YSL on kyllä muuttunut todella kiinnostavaksi viimeisen parin vuoden aikana. Hienoja ja rohkeita värejä sekä visioita ja näkemystä! Tosi hienoa, koska ennen pidin sitä aika tätinä. Mutta ei mun täti kyllä varmaan vetäisisi enää esim. sini-keltaista luomiväriyhdistelmää niin kuin YSL:n kesän meikkikokoelmassa oli. :)

    Pitää sitten katsoa, että jäisikö noista ihanuuksista jotakin aleeseen. Normaalihinnat on kyllä aika kovat meille nuorille. :(

    Midnight Garden -luomiväripaletti on kyllä ehdottomasti kokoelman helmi, todella kaunis! :)


    Minna: Midnight Garden -kokoelma on kyllä niin hieno, minusta syksyn kaunein! Hienoja, syviä värisävyjä, kuin jalokiviä. Sopisivat kyllä sullekin upeasti!

    Kuusikymmentä euroa luomiväripaletista on kyllä todella paljon. Mun kipuraja menee kyllä ehdottomasti siinä ja vähän allekin. Poskipunasta en ikinä maksaisi 50 euroa, tai sitten pitäisi olla mun elämäni värisävy. :) Luomiväripaletista ehkä voisin maksaa, jos se olisi tuollainen taideteos!

    Diorin viisikothan maksavat nykyään Suomessa jo yli 60 euroa. Eli Dioriin nähdenhän tuo YSL:n mestariteos on vähän niin kuin edullinen. :) En ole kyllä koskaan maksanut mun Dioreistakaan täyttä hintaa, vaan aina ostanut ulkomailta, tax freesta vai alesta.

    Todella mielenkiintoista kyllä nähdä mikä tuon YSL:n luomiväripaletin hinta on Tax Freessa. Veikkaisin vähän vajaa 50 euroa, joten siihen hintaan on jo kyllä vakavasti harkittava. :)

    Muakin alkoi hirveästi jännittää se, että mikä se sun löytämä huipputuote voi olla, jos olisit valmis maksamaan siitä jopa 60 euroa. Sun pitää kyllä ehdottomasti paljastaa se meille! :)


    Elisa: Toivottavasti tosiaan tuo ihana Midnight Garden löytyisi vielä aleista! En ole yhtään seurannut Yslin tuotteiden menekkiä, että miten paljon niitä lopulta jää aleeseen. Viime syksynä kyttäsin Estee Lauderin sinistä hienoa Blue Dahlia -luomiväripalettia, mutta se myytiin loppuun jo hujauksessa ennen aleja. Tänä keväänä mua kiinnosti Clarinsin Neo Pastels -luomiväripaletti, mutta sitäkään ei näkynyt aleissa. Sokokselta se myytiin loppuun jo alkukeväästä, mutta Stockalla se on vieläkin ainakin Clarinsin standissa, eikä tullut kesäaleeseen.

    Pitäisikin oikein perehtyä tähän ale-asiaan, niin tietäisi vähän mitä eri merkeiltä voi odottaa aleeseen. Itse veikkaan, että ainakin Diorin tämän syksyn sini-harmaata Blue Tie -kokoelmaa tulee jäämään, sen verran hankalat ja vaativat värit ne ovat! :)

    Elisa, musta tuntuu että Minna paljastaa sen aika pian kyllä blogissaan. :) Eli ei kun vain sinne lueskelemaan, mä odotan myös todella mielenkiinnolla. :)

    VastaaPoista
  9. Mä kävin hypistelemässä tota luomiväripalettia kaupassa. Mähän en sitä tarvitse, kun mulla on kaikki muut sävyt vastaavana eri merkeiltä, mutta se tumma vihreä oli kyllä aika uniikki!

    Asiasta kukkaruukkuun, eilen tuli postissa Kutsu Kauneuteen -lappunen (tällä kertaa jopa tuli minullekin!) mutta tulin kotiin vasta ysin jälkeen. Arvaa vaan kuka on tässä puhelin kourassa duunissa oottelemassa Sokoksen aukeamista ja kello ysiä, jos vaikka tällä kertaa mahtuis mukaan sinne Lancôme-iltaan...

    VastaaPoista
  10. Kappas, Lancôme-iltaan pääsi vielä. Otinpa sitten kaksi paikkaa, sulle kanssa, kun kerran oli tilaa. Dior-ilta oli jo täysi. Tuutko mukaan? Jos et pääse, niin ilmoita mulle ni perun sen toisen paikan.

    VastaaPoista
  11. Sonia: Midnight Gardenissa on kyllä hienot värit, jotka sopisivat myös sulle erinomaisesti. Hyvä, että sulta löytyy samoja sävyjä eri merkeissä. ja yhden, vaikkakin upean, vihreän takia ei kyllä koko palettia kannata ostaa, mutta aina voi ihailla. :)

    Ja kiitos vielä sulle Lancome-asiassa, ihanaa kun päästään maanantaina molemmat sinne! :)

    VastaaPoista
  12. Sanna: Eikös olekin, niin kauniita värejä! Olen nyt kuullut niin paljon kehuja tuosta Midnight Garden -luomiväripaletista, että se on ehdottomasti tämän syksyn kokoelmien onnistunein! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)