maanantai 15. elokuuta 2011

Syksyn 2011 meikkikokoelmat Dior, Chanel ja Lancome

Jos haluaa tietää, mikä on tänä syksynä meikeissä kuumaa, täytyy kysyä:

What does Dior do?

What does Chanel do?

What does Lancome do?


Ja vastaukset ovat:


Dior does blue.

Eli Diorin tämän syksyn kokoelma on Blue Tie (Temptalian juttu siitä täällä).

"Midnight blue is the only color that can ever compete with black" by Mr. Christian Dior. Both black and color, light and smoke, masculine and ultra-feminine, discover the ultra-chic midnight blue by Dior."

Blue Tie sisältää kaksi uudenlaista neljän luomivärin ja yhden huulikiillon Blue Tie -palettia Smoking White ja Smoking Blue sekä kaksi kolmen luomivärin Smoky Eye -palettia Smoky Black ja Smoky Navy. Lisäksi tarjolla on vaaleanpunaista poskipunaa ja huulipunaa sekä eyelinerit musta Carbon ja sininen Navy. Kynsilakat ovat sininen Tuxedo, joka on tummempi, ja kirkkampi sininen Blue Denim sekä nuden beige Safari Beige.

Eli melkoisissa sinisissä sumuissa mennään siis Diorin suhteen koko syksy. 

Aika rohkea valinta Diorilta kyllä luottaa vain yhteen värimaailmaan eli siniseen ja harmaaseen tänä syksynä. Kylmät siniset ja hopeiset harmaathan eivät sovi kaikille, ja osa naisista varmasti myös vierastaa sinistä silmämeikissä edelleen. Sininen voi niin helposti olla vähän kasari tai halvan näköinen. Toisaalta Estee Lauderin viime syksyn 2010 upea sininen Blue Dahlia -kokoelma myi kuin häkä, joten todennäköisesti House of Dior tietää mitä tekee. Parhaimmillaanhan sininen on nimittäin todella tyylikäs ja klassinen väri!

Ja tiedättehän, että pakko ei ole ostaa kaikkea Diorin kokoelmasta nyt, vaan vanhoillakin aarteilla voi pärjätä.

Tähän kuvaan kokosin Diorin Blue Tie -kokoelman innoittamana kaikkea sinistä ja smokya minulta:







Luomivärit Viva la Diva Smoky Eyes -paletti, Dior Electric Lights -paletti kesältä 2009 ja Lancome Color Design 604 Night Strass -luomiväri. Kynsilakka on OPI Yoga-ta Get This Blue! ja huulipuna IsaDora 77 Satin Pink.   



Chanel does golden green.

Chanelin syksyn 2011 kokoelma on Illusions D'Ombres (Temptalian juttu siitä täällä).

"Luminous shimmers and dramatic metallics that bring touches of radiant colour to face and fingertips."

Kokoelmaan kuuluu uudentyyppisiä Illusion D'Ombre -luomivärejä, jotka muistuttavat ilmeisesti koostumukseltaan vähän Giorgio Armanin, Lancomen ja L'Orealin purkissa olevia, voidemais-puuterisia luomivärejä. Niitä on kokoelmassa valkoinen Fantasme, khakinvihreä Epatant, persikanvärinen  Emerveille, ruskeanpunainen Ebloui, violetti Illusoire ja musta Mirifique.

Neljän luomivärin paletti Prelude on melko hillitty vaaleanpunaisen ja ruskean sekoitus, mutta kynsilakat ovat taas Chanelin tapaan fantastiset. Elikkä tulossa on metallisen hopeinen Graphite, hopeisen beige Quartz ja upein kaikista: vihreän kultainen Peridot

Näistä saattaa olla, että tuo Peridot on minunkin hankittava. Chanelin kynsilakoistahan on nyt joka kaudella tullut ilmiö: musta Black Satin syksyllä 2006, tummansininen Blue Satin keväällä 2008, vaaleanvihreä Jade syksyllä 2009, mudanruskea Particulière keväällä 2010, savuisen violetti Paradoxal syksyllä 2010 (jonka sain ihanalta ystävältäni syntymäpäivälahjaksi!) sekä tämän kesän 2011 keltainen Mimosa: kaikki aloittivat maailmanlaajuisen trendin. Vaatimaton veikkaukseni on, että vihreän kultainen Peridot tulee tekemään sen tänä syksynä!

Tässä omia valintojani Chanel-hengessä:






Luomivärit L'Oreal Color Infaillible 009 Permanent Khaki ja Giorgio Armani Eyes To Kill Silk Eye Shadow 2. Kynsilakat vasemmalta alkaen IsaDora 682 Metal Glitz, 652 Gold Sparkles, 706 In the Army ja 651 Silver Sparkles. 



Lancome does classic red.

Lancomen tämän syksyn kokoelma on nimeltään 29 St Honoré (Temptalian juttu siitä täällä).

"Lancôme’s 2011 Fall Color Collection, named after its original Parisian boutique at 29 St. Honoré , revisits the classic femme fatale era when timeless cult makeup products were born. This seductive color statement captures the glamour of the 1940s with luscious red lips and seductive smokey eyes."

29 St Honoré on hyvin klassinen look: kirkkaanpunaiset huulet ja mustat, kissamaiset rajaukset silmissä.

Kokoelmaan kuuluu kaksi punaista huulipunaa: kirkkaampi Hold Up Red ja tummempi Rouge Canaille.

Lisäksi kokoelmaan kuuluu mm. kaksi Color Design -luomiväripalettia, joissa on neljä luomiväriä ja yksi liner-väri. Toinen paleteista on kultainen Golden Frenzy ja toinen harmahtava Gris Fatale. Kynsilakkoja on myös kaksi, punainen Bang Bang Red ja musta Noir 29

Jotenkin tämä Lancomen homma on minusta ilahduttavan selkeää. Ei kymmeniä värivaihtoehtoja, vaan vain muutama hyvä. 

Ja tässä taas inspiraatiokuva Lancomella:







Kynsilakat Chanel Black Satin sekä OPI Big Apple Red ja I'm Not Really A Waitress. Huulipunat L'Oreal Color Riche Intense 377 Perfect Red ja MAC Russian Red. Eyeliner Dior Crayon Kohl 94 Trinidad Black.


Minulla on ilo esitellä teille myös lähiaikoina syksyn kaunein meikkikokoelma: Yves Saint Laurentin Jardin de Minuit eli Midnight Garden. Sain YSL:ltä vieläpä luvan käyttää heidän promokuviaan, joten luvassa on jotakin satumaisen kaunista!

13 kommenttia:

  1. Oo, Diorin valikoima kuulosti hyvältä! Odotan innolla myös tuota YSL-postausta.

    VastaaPoista
  2. Kiva ja informatiivinen postaus. Kiitos taas! On kiva, kun itsellä aika ei riitä kaivamaan vastaavia tietoja, niin onneksi Pumpulipupu tekee hyviä infopostauksia trendeistä. :)

    Tuo sininen vaikuttaa mielenkiintoiselta. Se on ns. vaarallinen väri, koska sillä saa helposti mainitsemasi halvan lookin, mutta onnistuessa on upea ja näyttävä.

    VastaaPoista
  3. Moi,
    ajauduin tänne Viva la Divan perässä.. Siis hätäostoksena Eckeröltä täydellinen jaden värinen lakka, pysyy hyvin ja levittyy ihanasti. Tosi peittäväkin koska tein pikakorjauksia kesken viikon ja niitä tuskin huomaa. Kysymys kuuluukin oletko onnistunut lakkoja löytämään Suomesta tai onko mitään hyvää nettikauppaa mikä niitä myisi? Hintakin taisi olla oikein loistava!
    - Sanna :)

    VastaaPoista
  4. Toi Lancômen kausilook on nyt kyllä hyvin tylsä. Siis kuolettavan tylsä. Ei kausilook voi olla tollanen ajaton klassikko! *rähjää*

    VastaaPoista
  5. Oh Dior on ihana! Mua kyllä inspaa tällä hetkellä myös tuo Chanelin esiin nostama vihreä! Jeee syksyvärit on kivoja! 8)

    Tämä oli kyllä hurjan mielenkiintoinen postaus!

    VastaaPoista
  6. Hmmh... Lancome ja Chanel kiinnostavat, tosin Chanelin lookista oikeastaan vain metallisten sävyjen käyttö. En näin "kylmänä" ihmisenä lämpene kullalle.. :D Mutta ah, Lancomen punainen viehättää. Hitto, pitäisikö sitä ihan ryhtyä punaamaan huulet kunnolla tänä syksynä? Oi kyllä! :) Me likey!

    VastaaPoista
  7. Hellin: Dior vaikuttaa kyllä tänä vuonna tosi kiinnostavalta! Harvinaista luottaa noin voimakkaasti vain yhteen väriin, ja vieläpä niin vaikeaan meikissä kuin siniseen. Mutta toisaalta, onhan sininen myös Diorin oma tunnusväri! :)

    Todella kiinnostuksella odotan, että miltä kokoelma lopulta näyttää sitten kun ehtii kauppoihin. Ainakaan täällä Helsingissä ei ole vielä näkynyt Stockalla tai Sokoksella. :)

    Kiva, että odotat jo sitä YSL-postausta. Niin mäkin, kunhan vain ehtisin kirjoittaa sen. :) Hirveä kiire ollut viime päivinä! :)


    Minna: Kiva että tykkäsit, minustakin oli hauskaa kirjoittaa tämä! Syksy ja kevät on niin ihanaa aikaa, kun kaikki uudet kivat kokoelmat taas ilmestyy. Oikein jännityksellä aina odotan sitä! Tänä vuonna vielä kaikilla high end -merkeillä vaikuttaa olevan aika erilaisia teemoja. Ja mikäs sen kivempaa, niin kaikki löytävät niistä sitten omat suosikkinsa. :)

    Joo, noin voimakas luottamus siniseen on kyllä Diorilta rohkea valinta. Kun Diorin asiakaskunnasta löytyy myös vähän vanhempia naisia ja konservatiivisempia meikkaajia, ja kaikki eivät todellakaan varmaan ensimmäisenä ole tarttumassa siihen sähäkkään ja näyttävään siniseen luomiväriin tai kynsilakkaan.

    Toisaalta kesähän Diorilla vedettiin aika varmanpäälle ruskeilla ja vaaleanpunaisilla. Ja nyt jo monena syksynä on minusta ollut erilaisia violetin variaatoita. Joten ehkä nyt oli hyvä aika siniselle! :)

    Ja parhaimmillaanhan sininen on juuri niin kuin sanoit todella upea ja tyylikäs! Tummansininen saattaa olla joskus jopa tyylikkäämpi ja hienostuneempi kuin musta. :)


    Anonyymi/Sanna: Hei, tervetuloa, kiva kun löysit tänne! :)

    Tykkään Viva la Divan kynsilakoista ja myös luomiväreistä kovasti. Hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan! Valitettavasti niitä on vain todella vaikea saada Suomesta. Kicksissä on joskus satunnaisesti luomivärejä myynnissä, mutta kynsilakkoja en ole siellä nähnyt. Elikkä ainoat paikat, mistä Viva la Divan kynsilakkoja Suomen lähettyviltä saa ostaa ovat tosiaankin nuo Eckerön laivat sekä Åhlensin tavaratalo Tukholmassa, jossa on todella hyvä valikoima! :)

    Kiva, että löysit sellaisen jadenvärisen lakan laivalta, on varmasti tosi ihana! :)

    VastaaPoista
  8. Sonia: No eikäs ole, sehän on vain todella virkistävä poikkeus! :) Yksinkertaista ja kaunista! Mä olen nyt niin innostunut punaisista huulipunista, että minusta tuo oli aivan mahtava veto Lancomelta, vähän erilaista vaihteeksi! :)

    Ainoastaan luomivärien tilanne vaikuttaa aika huonolta. Lancomen 29. St Honore oli nimittäin jo eilen tullut Stockalle, mutta ei ollut vielä esillä. Myyjä sitten vilautti mulle sitä standia, niin olin aika hämmästynyt, kun ei siinä ollutkaan nuo lookiin kuuluvat kultainen tai hopeinen luomiväripaletti, vaan joku pehmeän ruskea-vaaleanpunainen, ihan nätti kyllä. En valitettavasti tajunnut kysyä, että mikä oli homman nimi. Viime syksynähän sen ihanan French Coquettes -kokoelman luomivärit eivät tulleet ollenkaan myyntiin Suomeen valmistusongelmien tms. takia, ja maailmallekin vain satunnaisesti. Voi mikä pettymys meille luomivärien ystäville! Ei silti, minusta nuo 29. St Honoren luomivärit vaikuttivatkin aika tylsiltä, joten en jää kaipaamaan, jos tämä on taas case. :)


    Jonna: Kiva tietää, että tykkäät Diorista! Mä mietinkin, että olisko mun pitänyt laittaa tuohon joku kysely, että mikä kokoelmista on paras. Dior on selvästi nyt kyllä saanut eniten ääniä. Sininen on selvästi in! :)

    Sain kyllä itsekin uutta inspiraatiota lähteä taas käyttämään tummansinistä silmämeikkiä. Tuo mun Lancomen Color Design -luomiväri Night Strass on nimittäin aivan ihana. Sininen sopii hyvin, jos tulee sateinen syksy. Jotain kivaa sitten siinäkin! :)

    Ja tuollainen Chanelin metallinen khakinvihreä on kyllä upea! Innostuin itsekin siitä, ja aion varmasti käyttää tänä syksynä.

    Ihanaa kun kaudet aina vaihtuu, ja saa uutta inspiraatiota aina uusista väreistä!

    Kiva kun tykkäsit postauksesta! Olisin voinut kirjoittaa tästä taas vaikka kuinka paljon, niin kiinnostavia minusta nämä uudet kokoelmat aina ovat! :)


    Milla/All them Shiny Things: Kiva kun tykkäät Chanelista ja Lancomesta! Niin mäkin!

    Sulle kävisi kyllä erinomaisesti ne hopeiset ja metalliset sävyt, tuo khakinvihreä ja miksei Diorin sinisetkin. :)

    Ja mäkin olen nyt todella innostunut noista punaisista huulista! Ajattelin huomennakin laittaa töihin ekaa kertaa oikein kunnon klassiset punahuulet. Se on niin ihanan naisellista ja tyylikästä. Eli lämmin KYLLÄ punaisille huulille. Hyvä Lancome! :)

    VastaaPoista
  9. Palasin kierrokselta, jossa kävin kertomassa kaikille tunnustuksen saanneille blogini tunnustuksesta. ;)

    Tuosta tulikin mieleeni, kun kirjoitit konservatiivisistä asiakkaista ja meikkaajista... kun olin siellä Tallinnassa ja laivalla pyörin kemppari puolella hintoja ja tuotteita katsellen, niin mennessä, että tullessa laivan myyjä palveli TODELLA "tyypillistä" Dior-asiakasta. :D Korut ja vaatteet oli kalliin näköisiä, toiselle oli se suuri huivi harteilla. Huulet oli vahvasti meikatut ja puhetyyli ns. "tavallisesta" poikkeava. Sanoisin, että hieman luvulle jäänyt vaikutelma heidän kokonaisuudessa.

    Mutta, mutta... nykyään Diorin asiakkaita ovat myös nuoret ja trenditietoiset naiset.

    Itseäni en näkisi Diorin edustajana/meikkaajana, mutta nyt kun aloin miettimään brändejä ja omaa tyyliä, niin olisin ehkä MUSin tai MACin brändiin sopiva. Tietty räväkkyys ja rohkeus... ;)

    VastaaPoista
  10. Mää ehdin nyt ensin, en viitsinyt enää pidätellä, mutta eiköhän tähän maailmaan mahdu kaksikin postausta YSL:n syksyn lookista. :) Jos vaikka sulla ois esitellä jotain muutakin, mä olin tylsä ja esittelin vaan luomiväriviisikon.

    VastaaPoista
  11. Minna: Kiitos ihana, hemmottelet mut kyllä pilalle näillä tunnustuksilla. Lämpimät kiitokset!!!

    Ja kiva kun tulit vielä takaisin moikkaamaan. Stockkan kosmetiikkaosasto on myös varma paikka bongata näitä vähän vanhempia, hyvin laittautuneita rouvia, jotka todella tietävät mitä haluavat. Musta se on kyllä jollakin tavalla aika ihanaa: haluaisin itsekin olla vielä vanhempana samalla tavalla kiinnostunut meikeistä ja uusimmista trendeistä. :)

    Toisaalta olen kiitollinen, että olen saanut äidiltäni sellaisen kasvatuksen ja mallin, että ulkonäkö ei ole elämässä yhtään tärkeää, vaan paljon tärkeämpää on se millainen on sisältä, mitä tietää, miten käyttäytyy muita kohtaan ym. Kaikki muu on vain pintaa, ja silti kauniita asioita kuten upeita meikkejä voi rakastaa. Koko ajatus on jotenkin helpottava ja tekee myös vanhenemisesta helpompaa. :)

    Sä olet minusta muuten erinomainen esimerkki tästä, eli sussa yhdistyvät nämä kaikki asiat. Kiinnostus kauneuteen, hienot meikkaustaidot ja lämmin sydän! :)

    Mutta Dior on hyötynyt kyllä asiakaskunnan suhteen siitä, että heidän luomivärinsä ovat vain niin erinomaisia. Tiedän monia nuoria (tai ehkä pitäisi tässä kolmenkympin iässä sanoa jo että nuorehkoja) naisia, jotka ostavat Diorilta nimenomaan niitä luomiväriviisikoita, ja sitä kautta sitten myös muitakin tuotteita.

    Itse miellän selkeästi vanhempien ladyjen merkeiksi erityisesti Helena Rubinsteinin, Estee Lauderin sekä Yves Saint Laurentin. Chanel on nyt ollut jo pitkään nuorekkaassa nosteessa, ja itse olen nykyään ihastunut kovasti myös Clarinsiin, jota pidin ennen ihan toivottomana tätimerkkinä. YSL:nkin olen huomannut nyt kun olen tarkkaillut sitä työntävän ulos todella räväkkiä ja rohkeita väriyhdistelmiä, jotka eivät todellakaan ole varmaan sille konservatiivisimmalle ja aroimmalle asiakaskunnalle suunnattuja. :) Esim. YSL:n kesäkokoelmassa oli luomiväripaletti, jossa oli kirkas keltainen ja kirkas sininen, ei mitään muuta. Ei varmaan ihan kaikkein luonnollisinta lookia hakeville meikkailijoille tarkoitettu. :)

    Sä sopisit kyllä erinomaisesti MAC:n tai MUS:n edustajaksi! Molemmilla on aika samantyyppiset myymälät ja standit. MACissa tykkään erityisesti siitä, että se on samantyyppinen vaikka missä tavaratalossa missä päin maailmaa vain sijaitsisi. Musiikki soi ja myyjät ovat aina tosi näyttävästi meikanneita oikeita meikkitaiteilijoita. Se on hauskaa, takuuvarmaa laatua! :)


    Sonia: Ei haittaa tietenkään mitään, kokoelmahan on aivan ihana! Mitä enemmän sitä näkyy ympäriinsä, sitä kauniimpi maailma on! Tosi mielenkiinnolla menen lukemaan sun jutun, kiva kuulla sun mielipiteitä siitä. Ihanaa!

    Luulen, että esittelen myös niitä poskareita ja huulipunia, kun sain ystävällisesti YSL:ltä kaikki ne upeat kampanjakuvat! Kivaa! :)

    VastaaPoista
  12. Voi kiitos Pupu sanoistasi. Olen todella otettu. :) *hali*

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)