sunnuntai 28. elokuuta 2011

Syksyiset juhlat ja meikki

Olimme mieheni kanssa pitkästä aikaa kunnon iltapukujuhlissa Helsingin Kalastajatorpalla.

Minulla oli aluksi todellisia vaikeuksia löytää juhliin sopivaa asua. Musta, pitkä ja kapea hame minulla oli jo ennestään ja huikaisevan korkeat mustat korkokengät, mutta yläosa tuotti vaikeuksia. Ehdin jo alkaa stressaamaan asiasta, kun nyt ei ole oikein juhlakausi, ja kaupat ovat pullollaan pelkkiä neuleita ja muita syksyisiä vaatteita.


Lopulta löysin Vilasta uuteen punaiseen hiusväriini täydellisesti sopivan ruosteenpunaisen, kauniisti laskeutuvan silkkimäisen topin. Hintakin oli kivan edullinen, vain 25 euroa.

Juhlista tuli etukäteen tarkat ohjeet siitä, että esimerkiksi iltalaukun on oltava hihnaton. Kyllähän sen tietenkin ymmärtää kun miehilläkin oli pukukoodina frakki, mutta jotenkin minua vähän huvittavat nämä tiukat etikettiohjeet nykyisenä vapauden aikana.

Olisin halunnut punertavan topin pariksi oikeastaan oranssin iltalaukun. Longchampille on tullut uusi Gatsby-kokoelma, jonka oransseja veskoja olen ihaillut ikkunassa Kluuvikadulla aina ohikulkiessani. 


The Gatsby line was designed with a dandy spirit in mind for women with a dual personality, androgynous with a strong character. The Great Gatsby, today and tomorrow! 


Jazz-aikakauden 1920-luvun Gatsby-tyyli olisi kyllä ollut ihana inspiraatio juhliin! Siinä 1970-luvulla kuvatussa Francis Ford Coppolan The Great Gatsby -leffassahan Mia Farrowlla oli vielä vähän punertavat hiuksetkin.

Minulla oli sattumalta ostamani Vilan toppi Longchampilla mukanani, ja sovitellessani eri värejä siihen osoittautuikin, että Gatsby-kokoelman puhtaan oranssin Orangen sijaan toppiin sopi paremmin vähän punertavampi ja ruskeampi Fox-väri.

Kuvassa näkyvä clutchini ei kyllä oikeastaan olekaan varsinainen iltalaukku, vaan sitä myytiin nimellä cosmetic bag. Malli on hyvin yksinkertainen ja nimeltään Veau Foulonné.


The Veau Foulonné line brings together the sensuality of small grained supple leather and shapes that are perpetually renewed. A chic timeless line.


Hintakaan ei ollut mitenkään hirvittävä, 50 euroa, kun laukku on kuitenkin aitoa, laadukasta nahkaa. Ajattelin, että laukun voisi hyvin siirtää juhlien jälkeen myös varsinaiseen meikkilaukkukäyttöönsä jos haluaa. Iltalaukkuja kun ulkoilutan loppujen lopuksi aika harvoin. 

Oransseja laukkuja näkyi tämän syksyn runwaylla monilla merkeillä: Gucci, Loewe ja Bottega Veneta kaikki piristivät syksyisen ruskeita ja vihreitä kankaita oranssilla.


Olen pitänyt ranskalaista Longchampia vähän rouvamaisena merkkinä, mutta viime vuosina se on onnistunut kovasti piristymään ja nuorentumaan. Eikä vähiten huippumalli Kate Mossin suunnittelemien kokoelmien vuoksi, mutta nyt tämä Gatsby linekin on minusta virkistävä tuttavuus.

Aina olen myöskin pitänyt Longchampin hevosteemasta.

Jopa Longchampin paperikassi oli minusta hyvin kiinnostava ja inspiroiva. Se oli tummanvihreä, jossa oli kirkkaammalla, lähes neonvihreällä tuo teksti Longchamp Paris.


Samaa kirkasta vihreää löytyi myös kassin sisältä. Epätavallinen yhdistelmä sammaleisen tummanvihreän kanssa, mutta ehdottoman kiinnostava ja luova!

Ihanaa luksusta oli myös saada uusi laukkuni kiedottuna Longchampin omaan valkoiseen paperiin tyylikkäässä, sinetöidyssä paperikassissa. God is in the details, niin kuin sanotaan!

Mutta tämähän on kuitenkin meikkiblogi, eikä mikään yleinen muotiblogi vaikka aina välillä niillekin suunnille harhailen. Siksi teitä varmaan kiinnostaa enemmän nähdä millainen meikki minulla oli juhlissa.


Onnekkaasti satuin saamaan juuri vähän aikaa sitten All Them Shiny Thingsin Millalta MSCHICn tiilenpunaisen luomivärin Night Fever. Se oli melkein samaa sävyä kuin toppini, joten halusin käyttää meikissä ehdottomasti sitä.

Koska kyseessä oli iltameikki, meikkiä oli vahvennettava Night Feverin lisäksi vielä jollakin toisella värillä. Jouduin tekemään meikin jo aamulla ennen töihin lähtöä, ja minulle tuli vähän kiire, joten nappasin vain lähimmän ruskean luomivärin, joka sattui olemaan MACn Satin Taupe.

Satin Taupe on aika hohtava, joten vähän pelkäsin että miten se käyttäytyisi iltameikissä ja yhdessä huomattavasti matamman Night Feverin kanssa. Eli riittäisikö tummuus ja intensiteetti vai jäisikö se valjuksi.

Ei onneksi tullut ongelmia, eli ihan kivasti sulautui yhteen tämä kaksikko ja meikistä tuli ihan nätti.


Liikkuvalla luomella ja alaluomen sisäosassa siis MSCHIC Night Fever ja banskussa ja ulkonurkassa MAC Satin Taupe.


Koska meikki oli näin sävysävyyn asuni kanssa, kynsilakan halusin vähän eri sävymaailmasta. Ei siis ruosteista ruskeanpunaista, vaan jotakin vähän syvempää ja tummempaa punaista.

Valitsin OPIn upean tummanpunaisen I'm Not Really A Waitress. Siinä on hieno sisäinen valon hehku, jonka vuoksi se sopii hyvin juhlakäyttöön. Siinä toteutui myös tärkein kriteeri, eli ei ollut liian lähellä tuon topin ja clutchin punaista, mutta muuten se ei ehkä ollut ihan optimaalisin valinta, ehkä vähän liikaa kylmällä puolella.

Kynsistäni ette nyt valitettavasti näe kuvaa sillä niissä on nyt jo viikonlopun touhujen jälkeen niin törkeät kärkikulumat, että en vain kehtaa näyttää niitä teille. Kuvasta kuitenkin näkee kynsilakan, clutchin ja topin välisiä sävyeroja.

Korvaukseksi kuitenkin vilautan teille uusinta syksyisen väristä hankintaani eli Clarinsin Colour Quartet for Eyes -luomiväripalettia 40 Forest. Uusi punainen tukkani innostaa minua nyt kaikenlaisiin tällaisiin ostoksiin. Tuli kalliksi tämä vaihdos blondista redheadiksi. 


Forest oli Sokoksella viimeisiä alejäämiä hintaan 20 euroa, kun Clarinsin luomiväripalettien normaalihinta on Suomessa 44,60 euroa. Aiemmin ostin Sokoksen alesta jo Clarinsin pinkki-sini-harmaan So Sublimen hintaan 25,90 euroa, ja nyt loput jäljelle jääneet Clarinsin paletit oli alennettu tuohon 20 euroon. Jäljellä olivat tosin enää vain pastellinen 10 Celestial (löytyy myös minulta) sekä tämä Forest.

Olen tykännyt Clarinsin luomivärien satiinisesta laadusta kovasti, joten vähän mietityttää, että ovatkohan ne poistumassa valikoimista, sillä Sokoksella oli tänä kesänä alessa kaikki kuusi palettia eli 10 Celestial, ruskea 20 Earth, 40 Forest, violetti-harmaa-musta 50 So Chic, 80 So Sublime sekä vaaleanruskea 110 Nudes. Noista myös tuo ruskea 20 Earth vaikuttaisi kiinnostavalta.

Tosiaalta myös Clarinsin loistavia Colour Quench Lip Balm huulikiiltoja on nyt näkynyt paljon aleissa, koska ne uudistuivat hiljattain uusiin pakkauksiin. Joten ehkä näiden luomiväripalettienkin kohdalla on nyt kyse siitä.

Nuo Clarinsin luomiväripaletit ovat mielestäni aika tyylikkäitä, vaikka muuten en merkin pelkistetystä punaisesta linjasta niin tykkääkkään. Mitä enemmän noita luomivärejä katselen, sitä enemmän ihailen niiden yksinkertaista ovaalimaista muotoa ja metalli- ja peiliosia. Tuovat mieleen sen 1920-luvun art decon tai funkkiksen. Yllättävän tyylikkäitä!

Pakko muuten kertoa vielä tähän loppuun, kun juhlissa oli aivan upea yllätysohjelmanumero modernin tanssin ryhmältä. Yhtäkkiä illallispöytiin asettautuneen melko konservatiivisen yleisön keskelle ilmaantui leoparditakkiin ja -hattuun pukeutunut vanhempi rouvashenkilö à la Marlene Dietrich tai Greta Garbo, joka alkoi huokailla mikrofoniin käheällä äänellä ranskalaisella korostuksella.

- "I want to thank all of you for coming here tonight, dear audience. And I want to thank all my lovers. I want to thank my Mom and my Dad, all my sponsors and my guru. Did I already mention, that I want to thank all my lovers; Mikko, Ville, Juhani..." ja miesten nimiä luetellessaan leidi alkoi osoittelemaan yleisöön. Tämä kohtalokas vanhempi rouva osoittautui myöhemmin tanssija Linda Prihaksi, mutta positiivinen shokki ja nauru yleisössä oli jo aikaansaatu. Ihana esitys! 

2 kommenttia:

 1. Kieltämättä on hassua, että niin tiukkojen pukukoodien pirskeissä on sellainen ohjelmanumero. :/ Mutta siinä kylläkin piilee oma komiikkansa, joka minua huvitti täällä tietsikan toisessa päässä. :D

  Minä ja mieheni handlaamme pukukoodit ja yms. säännöt, eli olemme salonkikelpoisia, mutta emme viihdy sellaisissa. Oikeastaan minulle ko. tilanteet ovat vaikeita, sillä minun oma herskyvä ja humoristinen luonteeni ei pääse esiin jäykkistelyssä. :D Mutta entisen työni puolesta olen ollut töissäkin vastaavanlaisissa juhlissa. Etua minulle on tästä kaikessa uudessakin ammatissa, koska ikinä ei tiedä kuinka arvovaltainen ja konservatiivinen asiakas haluaa meikattavakseni... mutta muuten viihdyn rennossa ja humoristisessa ilmapiirissä, missä saa olla huoleton ja rennosti, mutta silti voi olla tyylikäs! :)

  Tosi upea yhdistelmä silmämeikissä. Tykkään tuosta lämpöisestä tiilenpunaisesta ja kylmästä harmahtavan ruskeasta (taupesta). Tuo tosi kivan kontrastin ja särmää silmämeikkiin, joka ei uppoa massaan. ;) Arvokas, mutta silti leikittelevä yhdistelmä. I like it... no! I love it! :)

  VastaaPoista
 2. Minna: Minusta se oli just hauska, että vähän muodollisempiin juhliin oli otettu juuri sellainen ohjelmanumero. Oli niin kiva tuulahdus vähän toisesta maailmasta, ja silti sopi hyvin kun siinä oli sellaista vähän vanhanaikaista 1930-1940-luvun henkeä ja charmia. :)

  Se on kyllä niin totta, että sun nykyisessä työssä on todella hyvä että osaat olla erilaisissa tilanteissa ja kaikenlaisten ihmisten kanssa. Sillä kyllä varmasti menestyy, mun mielestä se on tosi tärkeä ominaisuus meikkaajalle!

  Ja kiitos kovasti kehuista silmämeikin suhteen! Sulla oli kyllä osuutesi tässä, sillä totta kai kirkkaana mielessä oli kaikki sun hienot oranssi-ruskeat silmämeikit ja niihin antamasi vinkit. En olisi ehkä muuten tullut edes yhdistelmää ajatelleeksi!

  Meikki onnistui kyllä omastakin mielestäni tosi hyvin, eli juhlissa ei yhtään tuntunut siltä että voi kun olisin käynyt ammattimeikkaajalla meikissä. Kampauksen kanssa olikin sitten vähän eri juttu... :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)