keskiviikko 24. elokuuta 2011

Lintusia ja meikkejä

Olen viime aikoina esitellyt ahkerasti syksyn uusia, ihastuttavia meikkikokoelmia, joten nyt palataan välillä arkisempiinkin asioihin eli omiin meikkailuihini.






Ihastuin kuvassa vasemmanpuoleiseen, tummansiniseen paitaan H&M:llä nyt syksyllä heti sen nähdessäni. Siinä oli minusta suloinen kuosi ja jotenkin todella kaunis väriyhdistelmä. Ensin luulin, että kuvio on kukkaköynnöstä, mutta iloisena yllätyksenä minulle tulikin, että nuo liila-turkoosit kuviot ovatkin pikkuisia lintusia. Jotenkin lintukuosinen paita tuntui minusta ajatuksena liikuttavalta.

En tiedä mistä lintuidea on tänä keväänä napattu (miksiköhän minulla on Henkkiksen vaatteista heti se olettamus, että idea on täytynyt matkia joltakin muulta?), mutta esim. Miu Miuhan teki menestyksekkäästi lintuja toissa keväänä eli 2010. Myös Paola Suhosen Ivana Helsingillä on Bird-kuosi.

Ihastuin kankaaseen niin paljon, että ostin saman paidan tummansinisen lisäksi myös vaaleanpunaisena. Harrastan aika paljon tätä, eli kun tykkään jostakin, ostan sitä useassa eri värissä. Myös meikeissä!

Hintaa paidoilla oli Henkkiksen mittakaavassa aika paljon, eli 25 euroa. Se on kuitenkin pieni hinta inspiraatioista, sillä näin heti sieluni silmillä millainen meikki ja kynnet paitoihin sopisi.






En ajatellut yhdistää paitoihin itsestäänselvästi tummansinistä tai vaaleanpunaista silmämeikkiä, taikka aina tasaisen varmaa ruskeaa, vaan sain heti vision violetista silmämeikistä.

Valitsin meikkiin L'Orealin Color Appeal Trio Pro -luomivärin 405 Stay Ultra Violet.


Minun Stay Ultra Violetini on vähän rassukan näköinen ja kansikin on irronnut, sillä se on pudonnut kertaalleen kylppärin lattialle. Mutta toimii silti edelleen kuin tauti, tai mitä hurmaavia vertauksia haluattekaan tähän. 

Erinomainen luomiväri siis, jossa on niin harmoninen ja yhteensopiva väriyhdistelmä, että se häivyttyy kuin itsestään ja sillä tehty meikki onnistuu AINA. Onneksi ihmisellä on myös tällaisia luottokavereita luomivärinä. 

 




Stay Ultra Violetissa on vähän savuiset ja likaisensävyiset tumma punavioletti ja vaaleampi malva, mauve, sekä kivana piristävänä lisänä kirkas sininen.  

Stay Ultra Violet sopii hyvin erityisen hyvin smokey eye -meikkiin. Tällä kertaa tein kuitenkin enemmän perinteisen silmämeikin kaavalla, eli vaaleampaa malvaa sisänurkkaan ja tummempaa violettia ulkonurkkaan.






Laitoin tällä kertaa oikein tällaisen jättimäisen kuvan, että meikki varmasti näkyisi.

Lopputulos näyttää aika yksiväriseltä, mutta kyllä siinä todellisuudessa syvyyttä on noiden kahden eri punertavanvioletin ansiosta.

Sinistä luomiväriä käytin mustan rajauskynän päälle, ja se jännittävästi sieltä vilahtaakin aina tietyssä valossa.

Ja minkälaiset kynnet yhdistin sitten tähän?






En mitään tummaa tai violettia, vaan sykähdyttävää, klassista punaista.

Kynsilakka on OPI Big Apple Red, joka on parhaita punaisiani. Loistava! Perinteinen, rehellinen punainen, jotenkin 1950-luvun mieleen tuova. Suosittelen sitä kyllä lämpimästi, jos etsitte lämmintä, puhdasta punaista.

Olen ollut nyt taas pitkästä aikaa niin innostunut Big Apple Redista, että olen käyttänyt sitä jo kolme viikkoa peräkkäin putkeen. Punaiset kynnet ovat vain niin naiselliset, ja sopivat asuun kuin asuun ja tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Nythän muuten Karkkipäivän Sanni oli saanut kokeiltavakseen Yves Rocherin vastaavaa kirkkaan punaista kynsilakkaa ja huulipunaa, joiden pitäisi ilmestyä Yves Rocherin valikoimaan nyt syksyn aikana. Innolla odotan!

Tummansinisestä paidasta, violetista silmämeikistä ja punaisesta kynsilakasta tuli sävyrikas ja jotenkin marjaisa yhdistelmä. Kauniit värit tuovat kyllä iloa elämään!

9 kommenttia:

  1. Sulla on aina niin ilahduttavan kokonaisia ja jollain kivalla teemalla varustettuja postauskokonaisuuksia! n___n

    Ihana muuten tuo Big Apple Red, peruspunaisiakaan ei voi kai koskaan olla liikaa.

    VastaaPoista
  2. Onpas tosiaan ihastuttava kuosi, ja upeat värit jälleen! Tuossa triossa on kyllä aika täydellinen värikombo!
    Minäkin ostin kevättalvella H&M:ltä lintukuvioisen huivin :) viikonloppuna hipelöin eräässä outletissa lintukuvioista hametta, mutten sitten ostanut kun olen aika huono käyttämään hameita. Olisi ollut vaikka joku pusero samasta kankaasta..

    VastaaPoista
  3. Mulle tuli väistämättä mieleen Laura Ashley tosta kuosista, http://girlwithoutapearlearring.blogspot.com/2011/05/aidin-kokoelmista.html näkyy kuva isosta Ashleyn mainoshajuvesipullosta. Meillä on saman kuosin skumppalasitkin. Siinä ei oo lintuja, mut muuten samaa henkeä. http://www.99perfume-wholesale.com/image/Laura_Ashley_No_1_W.jpg tossa on se alkuperäinen hajuvesi.

    VastaaPoista
  4. Todella Upea Laura: Oi, kiitos, niin kauniisti sanottu! Ihana, ilahdutit mun päivää todella, kiitos! :)

    Tällä kertaa postaus kyllä lähti ihan siitä, että mulle tuli noista paidoista heti selkeä visio, että millainen meikki ja kynsilakka niihin pitäisi yhdistää. Kun harvoin sitä tekee pelkän meikin, yleensä se on osa jotakin isompaa kokonaisuutta. :)

    OPI Big Apple Red on kyllä todella hyvä punainen, ainakin lämminihoiselle kuten minä. Olen ennen sitä ja sen jälkeenkin ostellut useita keskipunaisia, mutta se on vain paras. Nyt kyllä odotan mielenkiinnolla myös noita Yves Rocherin uusia punaisia kynsilakkaa ja huulipunaa. Mikähän siinä onkin, että ei voi tyytyä siihen, että on jo löytänyt täydellisen, vaan aina on hauska päästä kokeilemaan myös uusia. :)


    Hellin: Kiitos, mäkin kiinnitin paitojen kuosiin ja väreihin huomioita Henkkiksellä jo kaukaa. Harvoin on näin rakkautta ensi silmäyksellä. :)

    Ihanaa kuulla, että sullakin on lintukuvioinen huivi. Kun minusta se on koristeena aika harvinainen kankaissa, aina vaan on niitä samoja kukkia ja perhosia, vaikka linnutkin voivat olla tosi kauniita. Ja lintukuvioinen hame kuulostaa myös todella kivalta, oli varmaan upea! Minusta se on hyvä kuva-aihe nimenomaan hameeseen, jotenkin tosi kiva ajtus. Tämähän on mielenkiintoista, kun ihmiset näköjään muistaa aika hyvin jos jossain on ollut lintukuviota, kivaa! :)


    Sonia: Täytyy kyllä myöntää, että noissa paidoissahan on selvästi Laura Ashley -henkeä nyt kun sanot! Elikkä sitä englantilaista kukkakuviota, jota on myös usein tapeteissa ja kahvikupeissa ym. Vähän kyllä sellaista pikkusievääkin, josta en aina niin paljon välitä, mutta toisaalta aika viehättävää. Minusta noiden paitojen kuvioon toi kuitenkin lisää kivaa mielenkiintoa se, että ne eivät ole pelkkää kukkakuviota, vaan niissä on myös niitä lintuja. :)

    Kuljin muuten tänään lounastauolla pitkästä aikaa Laura Ashleyn liikkeen ohi Espalla, ja mieleni teki pistäytyä sisään, kun en ole siellä pitkään aikaan käynyt. Söpösiä juttuja oli taas ikkunassa! En välttämättä haluaisi kaikkea siihen tyyliin, mutta tiettyinä yksityiskohtina juuri sisustuksessa, vaatteissa tms. voivat olla todella kivoja! :)

    VastaaPoista
  5. Ihan mielettömän kiva ja erilainen idea yhdistää ko. paitaan violettista silmämeikkiä ja punaiset kynnet. Toimii!

    Huomasinkin, että olet laittanut jotain luomiväriä rajauksen päälle, mutta en ollut varma väristä. Vai se on sininen. Varmasti tosi kiva ja upea luonnossa. Harmi kun kuvissa ei näy mikään sillee kuin luonnossa. :(

    VastaaPoista
  6. Onpas hyvänvärinen punainen lakka, täytyy itsekin kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  7. Minna: Kiitos, mustakin se toimi yllättävän hyvin, vaikka muuten en välttämättä kovin herkästi yhdistäisi violettiin silmämeikkiin kirkkan punaisia kynsiä. Mutta nyt kun sen tein, kokonaisuus näytti yllättävän kivalta! Ja lisäksi kaikki värit löytyivät myös noista paidoista. Kyllä silti klassisen kirkkaan punaiset kynnet tuntuvat sopivan ihan mihin vaan, mä olen nyt pitkästä aikaa tosi innostunut niistä! :)

    Se on niin tylsää, että kuvat ei iknä näytä samalta kuin luonnossa, tai ainakaan mun kuvaustaidoilla. :( Hyvä kuvaaja saisi varmaan jopa parempia ja näyttävämpiä kuvia kuin miltä meikki ikinä näyttäisi luonnossa. Sen huomaa ainakin kun katsoo meikkimainoksia. Mua huvittaa erityisesti aina Maybellinen mainokset, kun niissä luomivärisävyt ovat aina niin upeat, syvät ja intensiiviset, että ikinä sellaista jälkeä ei voi saada niillä oikeasti.

    Tässä tapauksessa kyllä sininen luomiväri mustan rajauskynän päällä teki hauskan efektin. Sen huomaa kyllä tuossa mun meikkikuvassakin, eli toisessa silmässä rajaus näyttää mustalta ja toisessa se sininen vilahtaa sieltä. Siksi länttäsinkin kuvan tuohon noin isona, että varmasti näkyy. :)


    Melli: OPI Big Apple Red on kyllä todella hyvä lämmin punainen! Jännä, että niissäkin voi olla niin paljon eroja. Mulla on mm. myös Essien paljon kehuttu klassinen punainen A-list, mutta en tykkää siitä yhtään. Sen sijaan Big Apple Redia rakastan, parempaa lämmintä, kirkasta punaista en ole vielä löytänyt. Joten suosittelen! :)

    VastaaPoista
  8. Joo... monissa meikkimainoksissa on vähän käytetty photoshoppailua ja halpismerkit eivät kyllä ole tehty meikkejä omilla tuotteillaan. Olen aina nauranutkin muutamien merkkien mainoskuvia. Kuten myös ripsarimainokset on naurettavia tekoripsineen. Ja meikkivoidemainoksissa ei tasan varmana ole käytetty niitä kevyitä ja puolipeittäviä meikkivoiteta joita mainostavat. Kyllä kuvauksiin aina käytetään paksuja ja runsas pigmenttisiä rasvavoiteita, eli voidemaisia meikkivoiteita. Kyllä meitä kuluttajia viilataan hieman linssiin. :D Mutta kuvat ovat silti kauniita, oli niissä mitä meikkiä sitten käytetty oikeasti tai käsitelty kuvia jälkikäteen. :)

    VastaaPoista
  9. Minna: Joo, se on varmaan tärkeä tiedostaa, että mainoskuvissa käytetyt tuotteet eivät välttämättä edes ole niitä mitä mainostetaan, mikä on kyllä ihan hullua! :) Eli mainoskuvat pitäisi varmaan ottaa vain kauniina kuvina juuri niin kuin sanoit, ja nauttia niistä! Siksi meikeissä minusta swatchaus ja erityisesti kaikkien ihanien ihmisten suositukset ovat tärkeämpiä kuin missään muissa tuotteissa, muuten ei voi valitettavasti yhtään tietää onko tuote hyvä vai ei. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)