lauantai 11. kesäkuuta 2011

Vihreää, korallia ja vanhoja autoja

Kaikki alkoi siitä kun pohdin, että IsaDoran kevään 2011 Fanciful-kokoelman vaaleanvihreään luomiväriin 62 Bonbon Mint voisi yhdistää korallinvärisen huulipunan ja kynnet.  


Idean vihreän ja korallin yhdistelmään sain alun perin Nelosen Matkaoppaat-sarjasta, jossa matkaopas Riinalla oli vihreää luomiväriä ja punaista tai korallinväristä kynsilakkaa. Näytti tosi kivalta ruskettunutta ihoa vasten.

Huulipunaksi meikkiin ajattelin IsaDoran Jelly Kiss -huulipunaa 57 Coral Punch, ja kynsilakaksi olisi sopinut vaikka Rimmelin oranssi tuoksukynsilakka I Love Lasting Finish Fruities 053 Apricot Punch.


No, ihanalle lukijalleni Hellinille (Sinistä pintaa) tuli tästä vaaleanvihreän luomivärin ja korallinvärisen huulipunan yhdistelmästä mieleen 1950-luku.

Kieltämättä; yhdistelmä on raikas ja kesäinen, mutta nykyään aika epätavallinen.


Lopulliseen meikkiin vaihdoin vielä kynsilakan IsaDoran hehkeän hedelmäiseen 166 Coraliin. Eli tästä tuli sattumalta siis lopulta kokonaan IsaDora-meikki.

IsaDoran kevään 2010 Nostalgia-kokoelma oli oikeastaan 1950- ja 1960-luvun inspiroima (glamour icons, Classic American Cars, California Dreaming, Vintage, Retro-Nostalgic), mutta kyllä tämän kevään Fancifulissakin niitä vaikutteita on (Inspiration: draped tailoring, multi layers of tulle, ruffles, bows).


Eräänä perjantaina sitten toteutin tämän meikin, ja tykkäsin kyllä kovasti.


Silmissä on siis IsaDoran Fanciful-kokoelmasta vaaleanvihreä luomiväri 62 Bonbon Mint. Se on luomilla periaatteessa yksinään. Sisäkulmassa ja kulmaluulla on tosin aavistus Make Up Storen beigeä Muffinia tuomassa lisää valoa ja keveyttä.

Tein lisäksi voimakkaat mustat rajaukset Diorin silmämeikkikynällä, sillä mielestäni tämä yhden luomivärin tyyli vaatii aina ne.

Kauneus & Terveys -lehden kesäkuun numerossa käytiin muuten myös läpi yhden luomivärisävyn meikkiä. Siinä kehoitettiin pohjustamaan luomiväri rajauskynällä ja painelemaan luomiväri luomelle vaahtomuoviaplikaattorilla ylöspäin kevyesti häivyttäen.

Juuri niin minä teinkin, miinus se kynä. Tässä meikissä käytin pohjustuksena vain vakkariani Urban Decay Eyeshadow Primer Potion -silmämeikinpohjustajaa. Vielä voimakkaammat värit olisi saanut pohjustamalla Goshin voidemaisella vaaleanvihreällä Love That Cool Mint! -luomiväripuikolla, mutta tein tästä nyt tällaisen vaaleamman ja luonnollisemman.


Ja huulilla sitten IsaDoran kevyt ja geelimäinen Jelly Kiss -huulipuna Coral Punch.

Se tuo välittömästi hehkua ja väriä kasvoille ja on ihanan kesäinen.


Jotta saisitte jonkinlaisen kokonaiskuvan meikin värityksestä, otin teille vielä tällaisen hassun kuvan, joka varmasti takaa myös anonymiteettini säilymisen, sillä tästä kuvasta mua ei tunnistaisi kyllä äitinikään.

Joo, ja samalla paljastui, että tällainen pusukala täällä todellisuudessa kirjoittelee, eli ei mistään pupuista tietoakaan. Kaunista, eikö totta? :)


Olen muuten miettinyt jonkun verran sitä, että miksi haluan pitää niin tiukasti anonyymiydestäni kiinni, kun meikitkin olisi kivampi näyttää mielummin koko kasvoilla. Ehkä se johtuu siitä, että työskentelen ihan kokonaan toisella alalla, jossa meikkiblogin pitämistä ei nyt välttämättä niin hirveästi osattaisi arvostaa.

Toisaalta tästä on tullut mulle rakas harrastus, ja te lukijatte olette vain ja ainoastaan ihania, joten mitä väliä sillä on, mitä muut ajattelevat?


IsaDoran hehkeän oranssinpunertavan Coral-kynsilakan ostin talvella Kicksin alesta. IsaDoran kynsilakat maksavat normaalisti 8 euroa, mutta tämä Coral oli alennettu - 70 % eli sain sen hullunhalpaan hintaan 2,40 euroa. 

Onneksi osasin jo tammikuussa kuvitella miltä Coral näyttäisi kesällä, sillä nyt tämä on aivan ihana.


Kaiken kaikkiaan siis tosi onnistunut yhdistelmä tämä vaaleanvihreä luomiväri, korallinen huulipuna ja korallinväriset kynnet.

IsaDora Bonbon Mint -luomiväri on tosin ehkä aavistuksen liian kalpea ja sinertävä viemään tämän ajatuksen ihan loppuun asti. Se on sen verran kylmä, että olisi ehkä lopulta vielä enemmän edukseen Fanciful-kokoelman kylmemmän pastellisten Jelly Kiss -huulipunien Lilac Tulle ja Pink Parfait kanssa.


Vertailin Bonbon Mintia siksi vielä kahteen muuhun vaaleanvihreään luomiväriini. 

MSCHICn Aquarel Eyes -mineraaliluomiväri Sheer Aqua on luottokavereitani kesäisin. Jauhemaisen koostumuksensa vuoksi aavistuksen hankala käyttää, mutta todella kaunis ja hohtava luomilla.

IsaDora Blooming Spring -paletti kokonaisuudessaan taas on paras ystäväni kesäisin, ja sen vihreä luomiväri on tosi nätti omenanvihreä.


Tästä swatch-kuvasta näette (jos näette, sori!), että ylin Bonbon Mint on kuitenkin aavistuksen vihreämpi ja peittävämpi kuin keskimmäinen MSCHICn Sheer Aqua. Sheer Aqua heijastaa nimensä mukaisesti vielä enemmän vaaleansiniseen vedenväriin, kun taas Bonbon Mint on mintumpi.

Ehkä kaikkein paras luomiväri tähän lookiin olisikin siis alin IsaDora Blooming Springin vihreä luomiväri. Se on lämpimämpi kuin nuo kaksi ylempää kaveria, joten se voisi sopia lämpimän korallinpunaisen kanssa vielä paremmin.

Sitäkin on siis ehdottomasti kokeiltava vielä joskus!


Kuvissa esiintyvä kaunotar (joo, en siis todellakaan minä!) on muuten Oldsmobile Holiday 88 1950-luvulta. Kuvasin sen toissa perjantaina Helsinki Cruising Nightissa, jossa olin pitkästä aikaa. Cruising Night on vanhojen amerikanrautojen kokoontumisajo ja cruisailuilta Kauppatorilla, Kaivopuistossa ja Vanhalla jäähallilla joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina näin kesäaikaan.

Rakastan erityisesti vanhojen jenkkien siipiä (tailfins) ja valoja. Ne ovat niin kauniita, ja tuovat usein mieleen avaruusajan! 1960-luvulle tultaessa joillakin autoillakin oli jo avaruusvaikutteisia nimiä kuten Ford Galaxy ja Comet sekä Mercury Meteor.

Tässä Oldsissa ei varsinaisia siipiä ollut, mutta tuon ajan autoille tyypillinen kaksiväriväritys ja lentokoneteemaista koristelua.

Paljon oli vanhoja kauniita ja arvokkaita rouvia saapunut aurinkoisena iltana paikalle Cruising Nightiin. Oh, the Fabulous Fifties! Kyllä täytyy sanoa, että myös metalli ja kromi voi olla kaunista, varsinkin pastellinvärinen metalli ja kiillotettu kromi. Sopii ihan hyvin myös tänne meikkiblogiinkin!

11 kommenttia:

 1. Korallin ja mintun yhdistelmä on kyllä ihana ja raikas! Etenkin tuo huulipuna... i-h-a-n-a :)

  VastaaPoista
 2. No heippa kaunis Pusukala, Pumpulipupu! ;) Kaunis, harmoninen kokonaisuus, mutta silti siinä on se jokin juttu. :) Kiva nähdä sinut ns. kokonaisena, mutta tuskin tunnistaisin sinua vastaan kävellessä. ;D Sinä kylläkin tunnistaisit minut, jos niin sattuisi.

  Minä menetin oman anonyymiyteni jo vuonna 2004 vai 2005, kun olin erään hääsivuston yksi ylläpitäjistä 2004-2007. Olimme niin tuttuja naamoja jo, että Wanhan Sataman häämessuilla meitä morjesteltiin. :D Sitten minulla olikin vuosina 2008-2010 hiljaiseloa netissä, facebookkia lukuun ottamatta. ;)
  Se on hyvä pitää kiinni omasta yksityisyydestä ja anonymiydestä, jos ei ole valmis antamaan kasvoja nettiin. Meinaan kerran sinne laitettu ei välttämättä ikinä katoa, vaikka itse poistaisit kuvan. Se voi olla levinny jo kuinka monen koneelle ja sitä kautta uudestaan ladattuna internettiin. Mietin itsekin tarkkaan, että annanko taas kasvoni julki, mutta päädyin antamaan, koska tarvitsen julkisuutta ammattini takia ja kokonaisuudessa näkyy meikki parhaiten.

  Kun koulussamme oli vuosilukumeikit, niin tein 50-luvun meikkinä turkoosit luomet ja huulimaalilla korallin oranssiset huulet. Upea yhdistelmä ja niin fiftaria! Ko. meikin kuvat tulee julki, mutta ei vielä... minulla on tietty idea niiden julkaisuun, mutta ei siitä vielä sen enempiä. ;) Laulan sulle jo muutenkin aina kaikki tulevat jutut. ;D

  Nuo iso peräiset autot, joissa on vielä ne upeat muodot! Jokainen auto malli oli taideteos ja yksilö... oih! *on ihan sulaa vahaa*
  En tiedä luitko vastaukseni blogissani liittyen 50-lukuun ja autoihin? ;)

  VastaaPoista
 3. hihi, ihana pusukala ja ihana meikki! :) tosi raikkaan näköinen.

  VastaaPoista
 4. Oi mitenkä kivan näköistä ja tuo kynsilakka näyttää todella hyvältä! :)

  Se on myös totta että on helpompi nähdä kokonaisuus jos on koko kasvokuva, mutta itsekin haluan vielä sen verran pitää anoonyymiteettini etten koko kasvokuvia julkaise, ehkä lähinnä sen takia kun asun niin pienessä tuppukylässä niin en halua että täällä sitten supatellaan aina kylällä nähdessä että "tuo on se joku remmated c vai mikä se oli!". ;D

  Ja 50-luku rokkaa! Siihen aikaan oli kuitenkin itse ihana Marilyn Monroe ja tyyli sellainen josta on mukava ottaa vaikutteita nykypäivänäkin. :)

  VastaaPoista
 5. Mirssiina: Minustakin se toimi yllättävän hyvin, vaikka en olisi kyllä välttämättä mitenkään täysin oma-aloitteisesti keksinyt sitä. Jotenkin mintunvihreään ajattelee yhdistettäväksi aina kylmempiä sävyjä kuten vaaleanpunaista ja vaaleaa liilaa. Ja korallin kanssa laitan aina herkästi persikkaa tai ruskeaa. Mutta kannattaa näköjään rohkeasti kokeilla kaikkia juttuja, tästä yhdistelmästi tykkäsin nimittäin kovasti!

  IsaDoran Jelly Kissit ovat kyllä tosi kivoja huulipunia, ja varsinkin tuo Coral Punch sopii ihanasti kesään. Tosi raikas ja herkullinen! :)


  Minna: Kiitos paljon, kiva että tykkäsit! Ihan täydellinen ei kyllä tämäkään yhdistelmä ollut, eli luulen että vaihdan seuraavalla kerralla luomivärin tuohon lämpimämpään IsaDora Blooming Springin vihreään ja katson miltä sitten näyttää. :)

  Joo, kunnon pusukala-kuva. Mä näytän siinä ihan joltain kultakalalta. :) Ei mitenkään nättiä, mutta ajattelin, että jos siitä nyt vähän näkisi värikokonaisuutta. :)

  En kuule tiedä tunnistaisinko sua sittenkään, kun usein ihmiset ovat kuitenkin luonnossa aivan eri näköisiä kuin kuvissa. Monet julkisuuden henkilöt näyttävät usein esim. pienemmiltä, kuin miksi heidät on kuvitellut. :)

  Tosi mielenkiintoista kun pohdit tuota anonymiteettia. Mullehan sillä ei ole töiden kannalta ainakaan mitään positiivista merkitystä, mutta jotenkin vain meikkiblogissa toimisi paremmin jos näkyisi kasvot kokonaan. Ehkä siihen suuntaan yritän vähitellen mennä, vaikka todella hyvä tuo varoituksesi, että ne kuvat on sitten internetissä forever. Apua!

  Mulla on muutamia tuttuja julkkiksia, ja jotenkin tuntuu oudolta kun heidän vanhat kuvat saattaa pyöriä missä vaan, vaikka niistä on jo vuosia ja he ovat muuttuneetkin niistä ajoista tosi paljon. En todellakaan haluaisi sitä itsestäni. Ehkä pitää siis vielä miettiä tätä...

  Ja tosi kiva kuulla sun taustoista, että miten olet innostunut bloggailusta. Olet niitä harvoja kosmetiikan ammattilaisia, jotka ovat alkaneet käyttää blogia aidosti töidensä mainostamiseen. Minusta se on tosi hyvä juttu!

  Siis kuulostaa aivan upealta tuo 50-luvun meikki! Ja hei, vähän samoja juttuja sattumalta kuin mullakin. En kyllä edes osaa itse tehdä tarkoituksella mitään 50-luvun meikkiä, tämäkin toi vain Hellinin mieleen sen, niin sitten itsekin aloin yhdistää sitä tähän. Odotan tosi paljon, että ne kuvat tulee joskus sun blogiin! :)

  Siis tosi kiva, että myös sä tykkäät noista vanhoista fiftariautoista! Ovat kyllä upeita, juuri niin kuin kirjoitit, suorastaan taideteoksia jokainen. Tässä Oldsissa olikin tosiaan tuo "muhkea peräsin ja pulleat purjeet", oli vielä aivan upeassa kunnossa. Aivan ihana!

  VastaaPoista
 6. Maijuemilia: Kiitos, kiitos, mua huvitti itseänikin tuo pusukalakuva. En tiedä oliko siitä nyt varsinaisesti kovastikaan hyötyä kokonaisuuden hahmottamisen kannalta, mutta ehkä se jotakin auttoi! :)

  Meikki on kyllä kivan kesäinen, ja varmaan vielä paranee kunhan tästä rusketun vielä enemmän. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätäkin yhdistelmää, vaikka ovat melkein vastavärit. :)


  Serrated B: Kiitos ihana!

  IsaDora Coral on todellakin tosi kivan näköinen. Se näytti ihan hyvältä talvellakin kun joskus sitä käyttelin, mutta näköjään pieni rusketus saa sen loistamaan vielä paremmin. Tosi nätti!

  Mulla on näköjään nyt joku ihan hirveä oranssi-persikka-koralli-punainen kausi, koko syksyn ja talven käyttelin vain violetteja ja ruskeita ja keväällä pastelleja. Ihana kun meikki-innostukset menee tällä tavalla kausittain. :)

  Pienellä paikkakunnalla joutuu kyllä vielä enemmän miettimään mitä tekee. Helsingissä on se ihanaa, että täällä on niin paljon ihmisiä, että ei kukaan välttämättä tunnista eikä ketään kiinnosta, vaikka kyllä täälläkin ne omat piirit ja kuppikunnat on. :) Ihana tuo Remmated C, just niin ne kyllä varmaan puhuiskin! :)

  1950-luvun meikkityyli oli kyllä ihanan klassinen, naisellinen ja glamour. Sopii hyvin nykyäänkin, se on aina tyylikästä ja kaunista. Varsinkin mustat rajaukset, punainen huulipuna on aivan klassikko. Mä olen aina tykännyt Marilyn Monroesta, hänen viehätyksenä säteilee kyllä vuosikymmenien läpi. Tällaiset inspiraation lähteet on kyllä kivoja, enemmänkin niistä voisi ammentaa, eikä aina vain sitä samaa tylsää! :)

  VastaaPoista
 7. Onpas ihastuttavan rohkea väriyhdistelmä! Varsin hyvin sopivat yhteen, vaikka aluksi kyllä kuulosti oudolta.

  Ihan pakko mainita tästäkin, kun olen jo monet kerrat asialle naureskellut. Joka kerta, kun avaan blogisi, ilmestyy yläreunaan palkki, "Tämä sivu on kirjoitettu kielellä malaiji. Käännetäänkö sivu Google-työkalupalkin avulla?". En kyllä yhtään tiedä, mistä kone päättelee moista :D Onkohan kellään muulla käynyt samaa?

  VastaaPoista
 8. Hiutale: Joo, kaikki ideat eivät kyllä aina toimi yhtä hyvin, mutta tämä näytti käytännössäkin oikein kivalta. :) Aion käyttää samaa yhdistelmää ehdottomasti uudelleenkin.

  Voi ei, että mun blogi kyselee sulta tuollaista! Tosi huvittavaa! En kyllä tiedä yhtään mistä se voisi johtua, ja kuulisin toki mielelläni jos jollakin on sama ongelma ja jos voisin tehdä sille jotakin. Tosi ärsyttävää kyllä sulle jos usein käyt, ja jos joudut aina vastaamaan noin tyhmään kysymykseen. Tietenkin käännetään! :)

  VastaaPoista
 9. Olipas kiva nähdä tästä aiheesta oma postaus ja meikkikuva, oikeaa kesäistä silmäkarkkia :)
  Cruising Nightia pitäiskin mennä vaikka ensi kuussa katsomaan. Oltiin kerran jatkoklubilla yhden bändin ja burleskiesiintyjän takia, oli kyllä näyttäviä naisia paikalla!

  VastaaPoista
 10. HelliN. Kiitos sulle, kun veit mun ajatukset 50-luvun meikkiin ja ensimmäisenä pidit yhdistelmää kiinnostavana, niin että uskalsin kokeilla! :)

  Suosittelen ehdottomasti Cruising Nightia, siellä oli upeita autoja! Kiva jos pääset sinne! Huonona puolena siellä oli tällä kertaa ihan hirveä pakokaasun haju. Ennen se oli pääasiassa jäähallin parkkipaikalla, jossa oli varmaan jotenkin väljempää, mutta nyt kaikki autot olivat ahtautuneet Kauppatorille. Tuuli vielä varmaan jotenkin väärästä suunnasta, niin oli aika epämiellyttävää.

  Tuo jatkoklubi kuulostaa aivan mahtavalta! Mikäs sopisi paremmin yhteen kuin näyttävät autot ja näyttävät naiset, todella hyvä ajatus!!

  VastaaPoista
 11. Tuo kynsilakka on kyllä niiin kesäinen! =) Tuosta muistui mieleeni eräs ostamani lakka jota pitäisikin kokeilla...

  Vanhoissa autoissa on sitä kuuluisaa särmää, tosin omaa sydäntä lähellä ovat esmes vanhat Mustangit. Sellaisen kun vielä saisi joskus omistaa... ♥

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)