torstai 9. kesäkuuta 2011

MAC Strange Potion ja muita huulikiiltoja

Lets go surfin' now, everybody's learning how, come on surfin' baby with me...

Eli tämän ihanan aurinkoisen päivän kunniaksi MACn tämän kesän 2011 Surf Baby -kokoelmasta persikkaisen korallinen (MACn mukaan soft coral pink) Strange Potion -huulikiilto.


MACn Surf, Baby -mainoksen mukaisesti: The lure of the endless summer starts here...

Strange Potion ilmestyi alun perin MACn syksyn 2010 Disney Venomous Villains -kokoelman Evil Queen -alakokoelmassa. Silloin tuubin päällä oli Evil Queenin eli Lumikin ilkeän kuningattaren kuva. Kyseessä on siis sama ihana äitipuoli, joka kysyi aina taikapeililtään: "kerro, kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin?".

En oikein ymmärrä tämän pehmeän- ja lämpimänvärisen huulikiillon kuulumista Venomous Villains eli ilkeät pahikset -kokoelmaan. Disneyn elokuvassakin ilkeä kuningatar kuvattiin tummana ja tuimana: mustat viivanohuet kulmakarvat, vihreät silmät ja aniliininpunaiset huulet. Dramaattisemmat värit olisivat minusta siis sopineet lookiin paremmin. Evil Queen -osion toinen huulikiilto Hot House olikin Strange Potionia paljon voimakkaampi aniliinin/vadelmanpunainen (deep raspberry with pink pearl). Mutta luomivärit olivat violetit eivätkä vihreät tai siniset, what's up with that MAC?

Muut Venomous Villains -kokoelman teemapahikset olivat Cruella de Vil 101 Dalmatialaista -elokuvasta (terveisiä rakkaalle ystävälleni, jonka suosikki se on!), Maleficent eli Pahatar Prinsessa Ruususesta ja Dr. Facilier Prinsessa ja sammakosta. Sinänsä minusta MACilta kyllä loistava ajatus käyttää inspiraationa näitä Disneyn kuuluisia mustia ilkimyksiä.

Strange Potion -huulikiilto sopi siis minusta paremmin uudelleenjulkaistavaksi nyt MACn kesäisen kevyessä Surf Baby -kokoelmassa. Aina välillä MAC tekee näin suosituimpien tuotteiden kohdalla kaikkien niiden iloksi, jotka ovat tykänneet kokoelmien limited edition -tuotteista ja haluaisivat niitä lisää tai ovat jääneet ekalla kierroksella ilman. 

Strange Potionin nimi ei vaan edelleenkään sovi ko. persikkaisen pehmeälle huulikiillolle yhtään; paitsi että se on tosi strange. Muut Surf Baby -kokoelman huulikiillot ovat Girl on Board (pale white gold), Good Lovin' (soft peachy pink) ja Krazy Kahuna (warm mid-tone brown).  


Huulilla Strange Potion on oikein pehmoinen ja nätti. Oikein poliittisesti korrekti voisi sanoa: hillitty ja neutraali sävy sopii moneen meikkiin ja joka tilaisuuteen, mutta tuo kuitenkin sopivasti myös väriä kasvoille.

Laadultaan Strange Potion on erinomainen. Se on MACn Lipglass laatua, ja pigmenttinen, peittävä, hillitysti kimaltava eikä juurikaan tahmainen. Tuoksu on MACn huulituotteille ominainen miellyttävä vanilja. Tykkään!

Mutta kyllä tähän hintaan sietää tietysti hyvä ollakin. Strange Potion maksaa 18,50 euroa, ja pitäisi olla saatavilla siis Suomessa Helsingin ja Turun Stockalta ja Stockman Beautyista arvatenkin tilaamalla.


MACn Surf Baby -kokoelmasta minulla on lisäksi Crushed Metallic Pigment -luomiväritorni Summer Stash. Strange Potion sopii senkin noiden vaaleiden beigejen ja ruskeiden kanssa. Sen sijaan sen viininpunaisen-violetti luomiväri on vähän eri ooperaa.

Surf Babyn Crushed Metallic Pigment -tornit eivät olleet Surf Babyn tunnusväreissä, mutta Strange Potion on. En sinänsä oikein tykkää Surf Babyn aavistuksen naivistisesta vintagedesignista, mutta tuossa huulikiillossa se ei nyt niin hirveästi haittaa: värit ovat ihan kivat ja iloisen kesäiset.


Kahdeksantoista euron viidenkymmenen sentin hinnallaan MAC Strange Potion on kirkkaasti kallein huulikiiltoni. Suurin piirtein samassa hintaluokassa on kyllä myös tämä muu joukko.

Too Faced Glamour Gloss Pillow Talk maksaa normaalisti noin 16 euroa. Minä ostin omani Asokselta tarjouksesta hintaan 10 euroa. Pillow Talk vastaa laadultaan aika paljon MACn Strange Potionia. Pillow Talk on kyllä tahmaisempi ja kiiltävämpi, mutta muuten yhtä pigmenttinen. Erona Strange Potioniin siinä on kihelmöivä ja huulia pullistava vaikutus. Oikein hyvä!

Lancome Color Fever Gloss 321 Dangerously Pinkin normaalihinta on huikeat 28,50 euroa. Minä sain sen onneksi kaupan päälle jonkun Lancomen packin mukana. Onneksi, sillä se on aivan surkea. Kuivahko koostumus eikä juurikaan väriä. Pullossa näyttää kyllä ihanan sokeriselta, mutta dangerously pink, just joo.  

Dior DiorKiss Lipp Glossien valmistus on jo lopetettu, mutta ne olivat aikanaan suurin piirtein samassa hintaluokassa Lancomen kanssa. Omani olen ostanut - 40 %:n alennuksesta valmistuksen loppuessa noin 14 euroa kappale. Minulla on niitä kaksi: persikkaisen hedelmäinen (tai siis aprikoosinen) Apricot Syrup ja rusehtava kahvintuoksuinen Iced Latte. Niiden paras puoli on ehdottomasti ihana tuoksu ja hyvä kiilto. Varsinkin tuoksu tekee näiden käyttämisestä ihanaa luksusta. 

Clarins Color Quench Lip Balmit ovat tuoreita hankintoja. Minulla on niitä neljä: 8 Mandarin (kuvassa), 4 Coral Pink, 7 Raspberry ja 16 Candy Rose. En ole vielä kokeillut niitä. Niiden normaalihinta on noin 17-18 euroa, mutta omani olen ostanut tarjouksesta noin 10 euroa kappale.

Sisältömääristä sen verran, että Strange Potion on näistä toiseksi pienin 4,8 g, ja Too Faced pienin 3,6 ml, kun Lancome ja Diorit ovat 8 ml ja Clarins reilut 15 ml. Ulkoisesta koosta sisällön eroja ei välttämättä huomaa.

Näistä kalliimmista huulikiilloista MAC Strange Potion on siis ainoa normaalihintainen hankintani. Suosittelenkin siis tsekkaamaan kaikki alet ja tarjoukset, jos haluatte kalliimpia selektiivisten merkkien huulikiiltoja. Normaalihintoja en näistä kovin herkästi lähtisi maksamaan, sillä halvemmallakin saa oikein hyvää tavaraa.


Tässä kuvassa sitten myös näitä halvempia mutta hyviä, eli kaikki persikkaiset huulikiiltoni. Ajattelin, että voisin tehdä niistä huvikseni myös vertailun huulillakin, jos teitäkin kiinnostaisi se. Noista kun suurinta osaa on vielä kaupoissa saatavillakin, tuota DiorKissia lukuun ottamatta.

Vasemmalta siis MAC Strange Potion, Dior DiorKiss Apricot Syrup, Clarins Color Quench 8 Mandarin, Maybelline Watershine 103 Crystal Rocks, Max Factor Silk Gloss Peach Glow ja Lumene Natural Code Smile Booster 7 Icy Melon ja 3 Soft Papaya.

Max Factor Silk Gloss 9,50 euroa, Maybellinen ja Natural Codejen hinnat ovat 6,90 euroa. Tarjouksesta saa kaikkia usein noin 5 eurolla.

4 kommenttia:

 1. Olen kuolannu niitä Disneyn pahisakkojen meikkejä, mutta ovat niin turkasen kalliita! Liki 30 dollaria huulikiillosta on minusta liikaa. Mulla on sellaisia rajoja meikeissä, vaatteissa, kengissä laukuissa jne. En maksa jonkun tietyn hinnan yli, ellei nyt sit joku joskus ole niin MUST juttu.

  Mulla ei ole noita Natural Codeja, mutta tarkoitukseni on ostaa, sillä ovat tosi kauniita ja laadukkaita. Olen siis koulussa luokkakaverilleni käyttänyt hänen omaansa.

  Olen aina ennen ollut vaaleanpunaisten, rusehtavien ja violettisien kiiltojen perään, mutta nyt olen kiinnostunut korallista, persikasta ja punaisista. :D

  Kivan huulikiilto jutun olit taas kirjoittanu. Näitä on aina niin kiinnostava lukea. :)

  VastaaPoista
 2. Minna: Joo, siis MACn kausikokoelmathan ovat todella kalliita. Kokoelmat varmaan maksavat extraa, kun keräilijät metsästävät ja ostavat niitä joka tapauksessa.

  Mullakin on jotakin alitajuisia hintarajoja, minkä yli en mielellään maksa. Tuo Strange Potion oli juuri sillä rajalla, ja jopa ehkä vähän yli, eli en olis ostanut jos olisin ollut yhtään epävarma siitä käykö se mulle. Mulla ei ole myöskään MACn huulikiiltoja ennestään, joten siksikin halusin kokeilla.

  Natural Codeissa on minusta erinomainen hinta-laatusuhde. Lisäksi ne tuoksuvat ihanalle, joten ovat miellyttäviä käyttää. Ihan hirveän peittäviä eivät ole, mutta sellaisia kivoja arkisia jokapaikan huulikiiltoja. :)

  Koralli, persikka ja punainen ovat kyllä niin ihania ja herkullisia kesävärejä! :)

  Kiitos, kiva kun tykkäsit, minustakin tätä oli taas hauskaa kirjoitella! :)

  VastaaPoista
 3. Oi kun nätti kiilto. :)

  Mutta paha vain että maksaa. :D Toisinaan on kiva ostaa jotain vähän kalliimpaakin, mutta kuten tuossa jo puhuitte Minnan kanssa niin se 30 dollaria on tosi paljon ihan vain huulikiillosta. Itsekin kun olen himoinnut Disneyn pahisakkojen meikkejä. :)

  VastaaPoista
 4. Serrated B: Niin minustakin, Strange Potion on kyllä harvinaisen nätti. Ja kyllä sen laadunkin siinä huomaa, eli täysin turhasta ei onneksi maksa. :)

  Oon samaa mieltä, että joskus on kiva kokeilla kalliimpiakin juttuja, niin huomaa eron edullisempiin nähden. Aina hinta ei kuitenkaan takaa laatua. Mä säästelen kyllä kalliimpia juttuja vähäsen johonkin erikoistilaisuuksiin, ja arkisin käyttelen vähän halvempia, mutta kuitenkin ihan hyviä tuotteita. Ja joskus on kiva piristää arkeakin vaikka Diorin huulikiillolla tai Chanelin kynsilakalla. :)

  Ihana tuo sana pahisakka, niitähän Venomous Villainsit juuri ovat. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)