maanantai 13. kesäkuuta 2011

Aurinkosuojavoiteista kasvoille - once again!

Nyt kun helle on ainakin hetkeksi väistynyt ja syksy tullut taas takaisin, voimme huokaista hetken ja pohtia vielä kerran näitä kasvoille tarkoitettuja aurinkosuojavoiteita.

Pohdinta on kyllä jonkin verran ärtynyttä, sillä olen itsekin jo vähän kyllästynyt aiheeseen. Aiemminhan kirjoitin asiasta jo tässä. Karkkipäivän Sanni kirjoitti myös juuri samasta aiheesta, eli siitä kuinka sekavaa koko suojakerroinbisnes on.

Olen täsmälleen samaa mieltä. On SPF:ää, SK:ta, UVAa ja UVB:tä. Haluaisin vain hyvän aurinkorasvan, joka suojaa palamiselta, ihosyövältä, vanhenemiselta ja kaikelta muulta ikävältä, ja sitten nauttia huolettomana näistä ihanan aurinkoisista päivistä.


Aiemminhan hankin kasvoille tarkoitetuista aurinkosuojavoiteista Nuxen melkoisen kalliin Écran Prodigieux -voiteen (SPF 30, UVA + UVB + antipollution), Hawaiian Tropicin Sensitive Face Sun Lotionin (SPF/UVB 30, UVA) sekä apteekista ACO Clinidermin Face Sun Cream Ultra tintedin (SPF 50, UVA, UVB 98 %).

No mikä näissä sitten on vikana?

- Nuxe: ihanan tuoksuinen, ylellinen, hyvin levittyvä ja riittävän kosteuttava sekä suojakerroin 30 eli riittävä. Mutta se hinta: 20 euroa 30 millilitrasta voidetta on vähän liikaa. Vaikkakin se on Stockalla kesäkuun ajan kanta-asiakastarjouksessa 16 euroa, mutta silti hei, come on!

- Hawaiian Tropic: suojakerroin riittävän korkea, neutraali tuoksu, levittyvyys ok, käy meikkivoiteen alle. Hinta kohtuullinen 9,90 euroa 120 ml voiteesta, ja nyt Stockalla kanta-asiakastarjouksessa 7,90 euroa. Mutta vaikka pullossa on UVA-leima, minulla ei ole mitään tietoa eikä luottoa, kuinka paljon se oikeasti suojaa auringon vanhentavalta vaikutukselta. Ystävällinen anonyymi lukija kiinnitti aiemmin huomiotani tähän, eli että aurinkovoiteella tulisi olla kunnon UVA-suoja sen lisäksi, että se suojaa UVB-säteiltä eli palamiselta.

- ACO Cliniderm: korkea suojakerroin, levittyy hyvin, ihan hyvä vaaleanruskea sävy. Sopiikin hyvin käytettäväksi yksinään, ja käytänkin aina kun heilun tuolla ulkona auringossa ilman meikkiä, mutta en halua laittaa sitä toisenvärisen meikkivoiteen alle. Koostumukseltaan lisäksi melko täyteläistä, joten ei senkään vuoksi oikein sovi toisen voiteen alle, vaan varmasti rullaantuisi.


Stockmannilla on nyt kesäkuun kanta-asiakastarjouksena - 25 % Clarinsin aurinkotuotteista ja - 20 % Biothermin Lait Solaire aurinkovoiteesta sekä Hawaiian Tropicin aurinkovoiteista.

Niinpä menin lievästi turhautuneena noihin aiemmin hankkimiini voiteisiin sinne pyörimään, ja olin lähinnä kiinnostunut aikaisemmin liian alhaisen suojakertoimen vuoksi teilaamastani Clarins Sun Wrinkle Control Cream UVB 15 -suojavoiteesta kasvoille.

Koska minua nyt kuitenkin huoletti tuo ennenaikaiselta vanhenemiselta suojaava UVA-asia jonkin verran, ajattelin että Clarinsin kehutussa Sun Wrinkle Control -sarjassa se puoli olisi varmaan ainakin kunnossa.

Jäin kuitenkin epäröimään suojakertoimen 15 alhaisuutta kasvoille sen verran, että sain loistavaa palvelua ja ihana myyjä antoi minulle näytteen myös Estee Lauderin Bronze Goddess Sun Indulgence Lotion for Face SPF 30 -voiteesta.  

Yksi tärkeimmistä kriteereistäni oli nimittäin se, että aurinkovoiteen tulisi sopia myös meikkivoiteen alle, ja sehän selviää vain kokeilemalla. Ilman meikkivoidetta käytän aina tuota ACO Clinidermia. Samalla opin myös sen, että mitä korkeampi suojakerroin voiteessa on, sitä paksumpaa se on. Ihan loogista, kun aurinkorasvoistahan väitetään aina, että niiden teho kärsii mitä ohuemmin niitä levitellään.  


Joo, siis jonkun tahmatassun käpälät on jo käyneet tuolla Estee Lauder -purkissa. :)


Clarins Sun Wrinkle Control Cream UVB 15 toimii meikkivoiteen alla ihan kivasti. Ohut voide, joka imeytyi hyvin eikä rullannut tai heikentänyt meikkipohjan kestoa. Melko huomaamaton, mikä on tässä tapauksessa erittäin hyvä ominaisuus! 

Clarinsin 75 ml:n tuubin normaalihinta on 30,90 euroa, ja kanta-asiakasalennuksen kanssa 23 euroa.  

Stockan myyjä korosti hienovaraisesti, että Estee Lauder on hyväntuoksuinen. Nyt ymmärrän miksi, sillä Clarins sen sijaan haisee vanhoille rouville, eli sellaiselle epämääräiselle parfyymille ja hiuslakalle. Siis sille samalle kuin myös L'Orealin Color Riche -huulipunat. Pitäisi olla joku laki, että kasvoille tarkoitettujen tuotteiden pitää olla aina hyväntuoksuisia!


Estee Lauder Bronze Goddess Sun Indulgence Lotion for Face SPF 30 on ihanan ylellinen, täyteläinen ja oikein miellyttävän tuoksuinen voide. Sen käyttäminen oli oikein ilo! Hinta oli kyllä yli 30 euroa 50 ml:n tuubille, eli jonkin verran kalliimpaa kuin Clarins normaalihinnallakin. Estee Lauderissa oli kuitenkin ehkä hieman paksu koostumus, mutta se selittyy varmaan tuolla korkealla suojakertoimella. Ehkä myös aivan aavistuksen liikkui meikkivoiteen alla ja heikensi vähän meikkipohjan kestoa.

Mitä siis tehdä?

Clarinsissa minua tökki suojakertoimen alhaisuus. Toisaalta luotan Clarinsiin kosmetiikamerkkinä kuin vuoreen, minulla ei ole siltä yhtään huonoa tuotekokemusta. Kaikki kokeilemani Clarinsin tuotteet ovat olleet erittäin hyviä ja toimineet juuri niin kuin pitääkin. 

Estee Lauderiin minulla ei ole minkäänlaista suhdetta. Ainoa Estee Lauderilta tietämäni tuote on ihohuokosia pienentävä Idealist-seerumi, joka on toki kovin kehuttu ja ylistetty.

Aikani kuluksi lueskelin Clarinsilta saamaani aurinkosuojaopasta.

Se alkoi vähän oudosti ohjeilla loman aloittamisesta. Oppaassa kehoitettiin muutamana päivänä loman alkaessa nousemaan ylös myöhään aamuisin ja varaamaan riittävästi aikaa matkalaukun pakkaamiseen.

Siis kenen lomat alkavat muutaman päivän rentoutumisella ja matkalaukun rauhallisella pakkauksella? Minun lomani alkavat ainakin sillä, että väsyneenä edellisenä iltana töiden jälkeen pakataan viime hetkessä ennen nukkumaanmenoa hutaisten matkalaukku ja jätetään niin paljon tehtävää vielä aamuksi kuin mahdollista. Mutta ehkä en ole koskaan ollutkaan ihanan ylellisellä Clarins-lomalla!

Oppaassa oli muitakin hauskoja ohjeita auringonottajille. Päivän kuumimmiksi tunneiksi kehoitettiin järjestämään yhteistä ohjelmaa lasten kanssa kuten askartelua ja leipomista. Siis anteeksi, kuka leipoo aurinkolomalla, ja varsinkaan sellaisella, jossa tarvitsee suojakerrointa 30? Ainakaan eilisessä 30 asteen helteessä leipominen ei ollut ensimmäinen mieleeni tullut asia. 

Näiden alkulämmittelyjen jälkeen oppaassa päästiin kuitenkin varsinaiseen asiaan: ohjeisiin auringolta suojautumiseksi ja tuote-esittelyihin. Oikein mielenkiintoista!


Oppaasta huomasin mm., että Clarinsilla on myös Sun Wrinkle Control Cream -sarjassaan High Protection UVB 30 -versio. No sellainen sitten, jos Stockalta löytyy. Suojakertoimen 15 piti kuitenkin olla korkein siellä tarjolla oleva suojakerroin.

Mietin ja mietin ja päätin sitten, että otan Clarinsin voiteen suojakertoimella 15, jos suojakerrointa 30 ei kerta kaikkiaan ole Suomessa saatavilla. Varsinkin kun oppaassakin sanottiin, että UVB 30 suojakertoimesta ei ole juuri lisäetua iholle. Olen kuullut muualtakin, että yli viidentoista suojakertoimet parantavat suojaa vain muutaman prosentin, joten niistä ei ole sen vuoksi lopulta hirveästi lisähyötyä. Ihmiset vain varmaan varmuuden vuoksi ostavat mielellään samantien sen korkeimman mahdollisen suojakertoimen.  

Clarinsin suojakertoimen 15 voide oli testissäni ainakin ohutta, joten se ei jäisi ainakaan käyttämättä, kun toimi kerran niin hyvin meikkivoiteen alla.

No mitä sitten ostin?

Tadaa:


Clarins Sun Care Cream High Protection UVB 30.

Okei siis, suojakerroin 30, mutta ei sanaakaan Sun Wrinkle Controlista. Ja kotona kun katsoin tätä tarkemmin, ei myöskään Facesta.

Eli olen mennyt ostamaan vartalolle tarkoitetun aurinkorasvan suojakertoimella 30! Onneksi sain tätä edes 125 ml kanta-asiakashintaan 23 euroa (normaalisti 30,90 euroa), mutta silti! Hello?!

No, toivoa sopii, että tämä sopii myös kasvoille ja myös meikkivoiteen alle. Nyt on vain pakko luottaa Clarinsin konsulentin suositukseen ja ammattitaitoon, että tämä toimii.

Muuten saan marssia nöyrästi ja kiltisti apteekkiin ostamaan kliinisen tylsät mutta varmasti toimivat La Roche-Posay -aurinkorasvat ja lopettaa tämän seikkailuni aurinkovoiteiden ihmeellisessä ja niin kovin monimutkaisessa maailmassa!

17 kommenttia:

 1. Minäkin olen ihan pihalla näistä asioista, on fysikaalista ja kemiallista suojaa, niiden mahdollista vaaraa terveydelle, mutta sitten on vielä ympäristöhaitat. Lisäksi kun en itse edes pala, mutta joka paikassa kehoitetaan suojia käyttämään ihon vanhenemisen estämiseksi. No. Taidan käytellä ainakin jo omistamani tuotteet loppuun ja miettiä asiaa sitten.

  Minäkin olen muuten tykännyt Clarinsista, mutta viime aikoina niiden tuotteiden voimakas tuoksu on alkanut tökkiä. Lauderilta mulla on meikkejä, ovat ihan ok, mutta ei nyt mitenkään mullistavan hyviä. Nekin on aika voimakkaasti hajustettuja..

  VastaaPoista
 2. Olisitko voinut palauttaa tuotteen vai ehditkö jo avata?

  VastaaPoista
 3. Itselleni riittää hyvin suojakerroin 15, en ole silloin lainkaan palanut kun sitä olen käyttänyt mutta ilman kun olen ollut niin sitten kyllä, kuten nyt töissä kun ei ollut aurinkorasvaa mukana... :P
  Jotenkin koen aurinkorasvan käytön myös vähän häiritseväksi, sillä tuntuu että kaikki tekevät ihon tahmeaksi ja jotkut valkeaksikin, eivätkä imeydy kunnolla. :P Tällä hetkellä itsellä on käytössä Pirkan aurinkorasvaa, sillä valitsin sen kun siinä ei ollut oksibentsonia ja kyllähän se toimii mutta iho jää valkeaksi ja tahmeaksi sen käytön jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Hellin: Ai niin, minä unohdin vielä nuo kemialliset ja fysikaaliset suojat. Niitä en ymmärrä kyllä ollenkaan. Jotenkin niin ilmeisesti, että fysikaaliset suojat sopivat niillekin, joille kemialliset aiheuttavat ihon ärsyyntymistä tai muita oireita. Ja parhaissa voiteissa käytetään kai molempia. Oliskos se ollut jotenkin niin, että kemialliset estävät säteilyn imeytymisen ihoon ja fysikaaliset heijastavat sen pois?

  En tiedä, joku paremmin tietävä saisi selittää tämän asian kunnolla ja sanoa myös millaista voidetta tällaisen herkkäihoisen ja melko helposti palavan kannattaisi ostaa!

  Sä oot kyllä onnekas siitä, että et pala. Mutta auringon vanhentavista vaikutuksista on nyt puhuttu yhä enemmän, joten siksi ja sitä suojavoidetta pitäisi aina käyttää. Eli sulle olisi sitten kai erityisen tärkeä tuo UVA-suoja.

  Harmi vaan, noista purkeista on tosi vaikea tietää, kuinka paljon niissä on sitä UVA-suojaa. ACO Clinidermin voiteeseen sen määrä on merkitty auringonkuvilla, joita on neljä, eli siinä kai suojaa on sitten aika paljon. Noissa muissa ei ole mitään merkintää sen määrästä. Clarinsin voiteessa uskon, että jotakin kunnollista on pakko olla, kun sitä kerran mainostetaan Sun Wrinkle Controllina.

  Kiva tietää, että olet myös tykännyt Clarinsin tuotteista! Ne kiinnostavat mua yhä enemmän, koska kaikki kokeilemani niistä ovat olleet tosi hyviä. Kiinnostuin nyt kyllä noista Estee OLauderin Bronze Goddess -voiteista, tosi ihania! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on hyvä kasvoille tarkoitettu aurinkovoide hakusessa. Yksi syy mikä tekee siitä vielä mutkikkaampaa on se, että muistaakseni vuosi sitten oli tutkimus aurinkorasvojen käytöstä ja imetyksestä. Ne myrkyt, mitä aurinkorasvoissa on, päätyy äidinmaitoon. Suurimmaksi osaksi kotona ollessa jätän kasvomeikin pois, joten suurta vahinkoa ei pääse tapahtumaan. Sillon kuljen joku huonommin imeytyvä rasva naamalla koko päivän ja joku kasvot suojaava hattu päässä. Mutta olisihan se kiva ei-kotipäivinäkin välttää niitä huonoja säteitä.

  VastaaPoista
 6. Ansku: Kiitos ihana, olisi tietenkin pitänyt huomata miettiä myös palauttamista! Harmi kyllä, ehdin jo avata pakkauksen. Nyt pitää vain luottaa siihen, että Clarinsin konsultti tiesi mitä teki tuon minulle myydessään. Kun sanoin kyllä selvästi, että haluan ennenaikaiselta vanhentumiselta suojaavan kasvovoiteen, joka sopii meikkivoiteen alle.

  Pitää tutkia tuon vartaloversion ja erikseen kasvoille tarkoitetun version (jota ei Stockalla sitten ilmeisesti ollut) ainesosalistat vielä tarkkaan. Kun Nuxen konsultti sanoi minulle kerran Nuxen nyt jo lakkautetuista suojakertoimellisista itseruskettavista, että niissä oli vartalo- ja kasvoversiot periaatteessa samat ehkä yhden aineen erotuksella, joka oli kasvovoiteessa joku lisäkosteuttava ainesosa. Eli se on hyvinkin mahdollista, että voivat olla käytännössä sama voide. Usein vain ihmiset varmaan haluavat erikseen kasvoille ja erikseen vartalolle tarkoitetut tuotteet, joten siksi niitä valmistetaankin. En tiedä, tämä on kyllä vielä vain pelkkää arvailua! Jos näin olisi, niin tuo vartaloversiohan tulisi huomattavasti edullisemmaksi, kun samalla hinnalla saa paljon enemmän voidetta. :)


  Serrated B: Voi sua honey, eli paloit taas! Kun etkö palanut jo kertaalleen alkukesästä, vai muistanko ihan väärin? Sun pitää kyllä nyt ehdottomasti muistaa aurinkosuojaus töissä! Vaikka sen ennakointi voi kyllä minusta joskus olla vähän vaikeaa, kun Suomen sää on usein selainen, että aamulla ei voi vielä tietää tuleeko aurinkoinen päivä vai ei, ellei ole sitten tosi tarkkaan seurannut sääennustuksia. Ja nekin voi joskus muuttua nopeastikin!

  Jotenkin minusta tuntuu aika luotettavalta tuo tieto, että yli 15 suojakertoimella ei olisi enää niin hirveän paljon merkitystä. Toisaalta olen huomannut tätä aurinkorasvakeskustelua seurattuani, että tässä asiassa on kyllä hirveästi eriäviä mielipiteitä ja ristiriitaista tietoa.

  Ja niin kuin Sanni Karkkipäivässäkin kirjoitti, ei pidä unohtaa sitäkään, että tämä on myös aika kylmää bisnestä. Minutkin on nyt saatu ostamaan jo 4 kasvoille tarkoitettua voidetta (osin tietenkin omaa tyhmyyttäni), enkä ole täysin tyytyväinen oikeastaan yhteenkään. :(

  Mä inhoan kanssa sitä aurinkorasvan levittämistä, tahmaamista ja valkoisuutta! Siksi mua tämä homma niin paljon ärsyttääkin: kun yritän kerrankin olla kunnon kansalainen ja suojata itseni kunnolla, niin sitten tämä on vielä niin vaikeaakin! Kun ei aurinkovoiteiden käyttäminen ole todellakaan mikään ilo, vaan melkein pelkästään vain pakollinen paha! :(

  Uskon, että tuo Pirkankin voide on ihan hyvää. Kun jotenkin on alkanut tuntua, että voiko näissä voiteissa sitten kuitenkaan olla niin suuria eroja. Pitäisi tehdä vielä oikein suuri inci-tutkimus, että mitä nuo voiteet ovat loppujen lopuksi oikein syöneet ja kuinka erilasia ovat. Tietysti varmaan pitoisuudetkin sitten vaihtelevat!

  Järkeenkäyvä neuvo oli minusta joltakin, että pitäisi ostaa vain suurien ja luotettavien valmistajien aurinkorasvoja, niin ne on varmasti kunnolla testattuja ja turvallisia. :)

  VastaaPoista
 7. Tälle mun seuraavalle lausunnolleni ei ole mitään absoluuttista totuuspohjaa eikä mulla ole tutkimusaineistoa tarjota, mutta ihan kuin muistaisin lukeneeni Karkkipäivän kommenteista jonkun kertovan, että UVA:n kertoimen pitää Eu-alueella myytävissä tuotteissa olla kolmannes merkitystä UVB-kertoimesta.

  VastaaPoista
 8. Vauhtimamma: Onnea sitten vaan etsintään! Todella mielenkiinnolla kuulen mihin päädyt. :)

  Itse alan olla jo aivan kypsä tähän, ja aion varmaan ostaa apteekista ne Roche-Posayn kunnon aurinkorasvat kun nuo nyt käytössä olevani loppuvat. Ellen sitten löydä jostakin sitä Clarinsin suojakertoimen 30 kasvoille tarkoitettua rasvaa jos tuo vartalorasva osoittautuu erilaiseksi kuin se. Tai sitten ostan sen Clarinsin suojakertoimella 15. Tai... voi, voi, näitä voisi vatvoa loputtomasti! :)

  Joo, muistan lukeneeni myös jostakin aurinkovoiteiden sisältämien kemikaalien vaaroista. Ja kuten yleensä kaikki, nekin ovat varmasti vaarallisimpia raskaana oleville ja imettäville äideille. Tosi ikävää! Ehkä on vain valittava kahdesta pahasta se parempi, oman ihotyypin mukaan.

  Ehkä sun kannattaisi ostaa aurinkovoiteesi joka tapauksessa varmuuden vuoksi apteekista, ja sitten vain toivoa, että se on tarpeeksi ohutta meikin alle. :)

  Sulla on kyllä hyvä tuo kun sun ei ole joka päivä pakko lähteä välttämättä mihinkään. Puuhailet vain ihanassa puutarhassasi kaikessa rauhassa voiteet naamassa ja hattu päässä. Ihanaa! :)


  Bubbs: Tuohan kuulostaisi sitten oikein hyvältä! Elikkä silloin noissa Hawaiian Tropiceissakin pitäisi olla se kunnossa. Niissä on niin hirveän pienellä se UVA-leima, että siksi epäilykseni heräsivät. Oikein jouduin etsimään sitä, kun aloin kiltin anonyymin kommentin johdosta asiaa tutkimaan.

  Mun pitääkin lukea Karkkipäivän kommentit vielä kerran, jos niissä olisi vastauksia näihin mun kysymyksiin. Niitä on tullut sinne varmaan vielä lisääkin. On tämä kyllä aika mielenkiintoinen aihe, joka tapauksessa oppii uutta koko ajan! :)

  VastaaPoista
 9. Moi, sun blogi on tosi kiva, käy ihmeessä katsomassa munkin kynsiblogini :)

  VastaaPoista
 10. ja osoite: http://www.everydayisnailday.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. Pikaisesti tulin sanomaan moi, kun alan työstämään huomisen näyttötyön layoutia. ;)

  Luin tämän jo eilen, mutta silmät olivat ihan ristissä, joten jätin kommentoinnin tälle päivälle... nyt en enää muista mitä mun piti kirjoittaa. :( :D

  Sen muistan vain, että piti kirjoittaa, et noi Hawaiian Tropic voiteet löytyy nykyää melkein joka kaupasta! Törmäsin niihin meidän lähikaupassakin, joka on S-market... nii ja Seppälätkin myy niitä nyt. Hassua!

  Itse suojaudun auringolta olemalla varjossa tai käyttämällä Eucerinin aurinkoallergisten voidetta, jossa kerroin taisi olla 25 tai 30.
  Kasvoilla on päivävoiteen tai/ja meikkivoiteen suoja. Koska en aurinkoa ota ja pysyttelen varjossa paljon allergiani takia, niin en tarvitse vahvempia aseita säteitä vastaan. ;D Hirveä ja loppujen lopuksi kivulias ihottuma on mulle paras suoja... pysyn poissa säteistä. xD

  Joo, mut nyt mä menen tekemään layoutia mustavalkokuvameikistä. (en tiennytkään, että se oikeasti kirjoitetaan yhteen! Hirveä sanahirviö! :D)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi (Viivi): Kiitos paljon! Kävin myös katsomassa sun blogia ja oikein kivalta näyttää. Tosi hienoja kynsiä teet! Ja ihanan värikästä, mä rakastan kanssa kaikkia ihania värejä! :)

  Lisäsin blogisi tuonne blogini listaukseen, jossa on aika paljon muitakin kynsiblogeja. Toivottavasti sopii! :)


  Vilkku: Kiitos paljon ja kiitos samoin! :) Sulla on myös tosi hienoja ja ihanan värikkäitä kynsiä. :)

  Sun blogi onkin mulla tuolla oman blogini listauksessa ja olen lukenut sitä säännöllisesti jo pitkään. :) En lue itse blogeja gooogletilin kautta, koska luen usein myös kännykällä eikä se tykkää mistään sisäänkirjautumisesta. Siksi kaikki mun seuraamat blogit on tuolla oman blogini listauksessa. :)


  Minna: Ihana, kiitos kun tulit kiireidesikin keskellä moikkaamaan! Niin kivaa, kiitos, ja onnea sulle hirveästi niihin näyttökokeisiin!

  Joo, ne Hawaiian Tropicit on nyt todella levinneet joka paikkaan. Vielä viime kesänä ne oli musta Suomessa aika harvinaisia. Ystäväni oli ostanut Tukholmasta purkin HT:n lime-coolada vartalovoita, ja kesällä sitten katseltiin niitä Åhlensilla. Suomessa Muoti & Kauneus -messuilla syksyllä oli Hawaiian Tropicin standi, ja silloin ihmettelin myyjille, että ai nyt niitä saa Suomestakin. Ja nyt ovat tosiaan yhtäkkiä joka paikassa. Mutta aika hassua, että jopa S-marketissakin! :)


  Tuota Eucerinin aurinkovoidetta on minusta kehuttu, ja sehän sopii ilmeisesti niillekin, joiden iho muuten ärtyy aurinkorasvasta. Sua kyllä suojaa niin hyvin tuo allergia. Olet kyllä kiitollinen siitä vuosien päästä kun sun iho on sileä ja kaunis kun me muut ollaan ryppyisiä kuin rusinat. :) Eli jotakin hyötyä siitäkin, kun et vain kerta kaikkiaan pysty altistamaan itseäsi liikaa auringolle. Sitä paitsi minusta sulle sopii oikein hyvin vaalea iho, et edes tarvitse rusketusta. :)

  Mikä se layout on? Siis tiedän noin yleensä, mutta miten teet sen meikkiä varten? Ja täytyykö niissä näyttökokeissa tehdä niistä kaikista meikeistä layout? Ihan hirveän kova homma! Tsemppiä! :)

  Minusta on muuten niin hauskaa, kun usein vihjaat blogissani sun tulevista jutuista. Joten ehkä saamme jonakin päivänä nähdä tämän layoutinkin! :)

  VastaaPoista
 13. Taas kiireellä moikkaamassa... kiireet ja työt jatkuu... minä sitten menin haalimaan lisää hommia, mutta onneksi ne on vasta heinäkuussa. ;D Eli sen näyttötöiden kuvaajan kanssa sovittiin ne kuvauspäivät, jolloin minä menen tekemään malleille fiftari meikkejä. ;)

  Se Eucerinin voide on siitä kanssa hyvä, että se "parantaa" sitä ihottuman peitossa olevaa ihoa vähän nopeammin. Eli toimii ennaltaehkäisyyn, että paranteluun. :)

  Eli siis layout on etukäteen tehty suunnitelma tuotteista ja työskentelymenetelmistä. Kirjoitan kaikki tuotteet ja lyhyesti mitä teen jne. Layoutit on tehty sillä tyylillä, kuin olisivat toiselle ammattilaiselle tehtyjä, eli eivät ole niin työläitä kirjoittaa kuin esim. tutorialit. ;) Sitten piirrän kuvan meikistä ja kampauksesta. Olen ollut niin ovela (laiska kun haluaa päästä helpolla, mutta kuitenkin näyttävästi), että nappasin netistä plankon MACin facen. Tein valmiin pohjan wordiin ja kirjoitan tekstin koneella ja tulostan. Piirrän/väritän sitten siihen MAC faceen sen meikin ja kampauksen. ;) Tarkoitukseni on skannata jokainen layout, jotta saan ne sähköiseen muotoon väritettynäkin versiona. Meinasin laittaa sitten jokaisesta näyttötyöstä myös sen layoutin kun julkaisen niitä töitäni. ;)
  Eli pääset näkemään ne, jos vain ovat selviä ja hyvälaatuisia skannauksesta. ;)

  Niin mä taidan sulle aina vihjailla tulevia juttuja. :D Lärppä taidan olla... xD

  Nyt on taas mentävä työstää blogipäivitystä huomiselle ja huomista layoutia. En siis ole tehnyt etukäteen aiempaa niitä layouteja, koska itseni niin hyvin tuntien muutan mieltäni niin monta kertaa, että lopullinen versio paperille tulee aina vasta edellisenä iltana. ;) Muuten joutuisin tekee samaa meikkiä varten monta versiota kun vaihtelen mieltäni. ;D

  VastaaPoista
 14. Minna: Ihan mieletöntä, että pääset tekemään niitä 50-luvun pin up -meikkejä! Siis tosi kivaa! Odotan juttua sitten niistä jo tosi paljon. Mä oon nyt jotenkin innostunut siitä tyylistä, kun sopii kesäänkin niin hyvin. Mustat rajaukset vain ja värikäs huulipuna, niin eikös se ole yksinkertaisimmillaan siinä. Klassisen kaunista ja hehkeää!

  Aika mieletön tuo Eucerinin voide. Pitää muistaa se, kun munkin iho saattaa välillä alkaa reagoida aurinkorasvaan (tai aurinkoon, en oikein tiedä kumpaan). Ja pitää muistaa suositella myös ystävälleni, joka saa helposti aurinkoihottumaa.

  Kiitos layout-selostuksesta. Sähän voit kopsata tästä tekstiä sitten sun blogiinkin jos esittelet niitä. :) Siis tosi kiva, että me nähdään nyt sitten varmaan nekin sun blogissa!

  Mä en ole oikein vielä tajunnut esim. niiden MACn face mappien arvoa, että niistähän voisi tosiaan katsoa vinkkejä omiinkin meikkeihin. Pitää perehtyä paremmin niihin jatkossa!

  Tsemppiä hirveästi vielä niihin jäljellä oleviin näyttötöihin ja muihinkin kiireisiin. Kyllä se sitten varmasti helpottaa kun ne ovat ohi! :)

  VastaaPoista
 15. Vinkkinä, että Feeluniquesta saa Clarinsin aurinkosuojia edullisesti (myynnissä on uudistuneet keltaiset pakkaukset eli ehkä jopa tuoreempaa tavaraa kuin Stockalla). Tuolta löytyy myös 50+ kertoimella varustettu aurinkosuojavoide kasvoille sekä silmänympärysvoide suojakertoimella 30 jota voin suositella. :)

  http://www.feelunique.com/brands/clarins/sun

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: Kiitos todella paljon vinkistä!! En edes ajatellutkaan, että Clarinsia voisi saada edullisesti myös nettikaupasta! Näköjään kannattaisi aina tarkistaa ensin niiden valikoima ennen kuin investoi vaikka Stockkalla, vaikka tarjouksessa siellä olisivatkin. Olin ajatellut, että ainoa mahdollisuuteni löytää tuota suojakertoimen 30 tai 50 kasvovoidetta olisi tax freesta tai ulkomailta.

  Olen kuullut muiltakin kehuja tuosta Clarinsin suojakertoimellisesta silmänympärysvoiteesta, joten myös se kiinnostaa mua suuresti. Tsekkaan siis ehdottomasti vielä senkin. :)

  Lämpimät kiitokset siis sulle! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)