torstai 2. kesäkuuta 2011

In Style -lehden vuoden 150 parasta kosmetiikkatuotetta




Amerikkalainen In Style -lehti valitsee vuosittain 150 parasta kosmetiikkatuotetta.

Best Beauty Buys -lista ilmestyi ennen aina lehden huhtikuun numerossa, mutta nyt se on parina viime vuonna ollut toukokuun numerossa. Joskus listalla on myös ollut 140 tuotetta, mutta nyt viime vuosina se on vakiintunut 150:een kosmetiikkatuotteeseen.






Olen seurannut In Stylen listaa jo vuosia, ja löytänyt sieltä aina tosi hyviä suosituksia. Vuosien varrella olen oppinut luottamaan listan suosituksiin; kaikki ovat varmoja huipputuotteita. USA:n kaltaisessa maassa varmaan valikoimaa riittää sen verran, että listalle ei pääse mitä tahansa. They definitely know their stuff. 

Pidän myös siitä, että In Stylen valintojen joukossa ei ole aina vain kyseisen vuoden uutuuksia, vaan tietyt hyvät kosmetiikkatuotteet roikkuvat listalla vuosia. Se tuo listalle mielestäni uskottavuutta: en ymmärrä kuinka kosmetiikkateollisuus voisi muka joka vuosi kehittää samoissa tuoteryhmissä aina vain parempia uusia tuotteita.





Kokosin tähän kuvaan niitä tuotteita, joita minulla on käytössä In Stylen listoilta. Koko tämän vuoden listaan ja menneiden vuosien parhaisiin kosmetiikkatuotteisiin voitte tutustua tarkemmin In Sylen nettisivuilla täällä.






Giorgio Armani Luminous Silk Foundation on valittu parhaaksi meikkivoiteeksi ainakin 2008, 2009 ja 2010. Samoin se voitti myös tänä vuonna, vaikka etukäteen jännitinkin, löytyykö sille nyt vihdoin kruununperijä.

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation hehkuu valoa, peittää ihon virheet ja epätasaisuudet, mutta on silti luonnollisen näköinen. Ainoat, jotka voisin kuvitella tämän haastajaksi olisivat Lancomen uusi Teint Miracle sekä Chanelin uusi Vitalumiere Aqua, mutta ainakaan In Stylen testissä ne eivät ole toistaiseksi ohittaneet Armania. Käyttelen sitä siis tyytyväisenä edelleen.


Smashbox Photo Finish Foundation Primer on voittanut primerien eli meikinpohjustusvoiteiden sarjan joka vuosi vuodesta 2008. Paitsi tänä vuonna parasta primeria ei valittu. Ehkä kyllästyivät listaamaan Smashboxia vuodesta toiseen.

Smashbox Photo Finish on kyllä maineensa arvoinen. Tekee meikille tasaisen, kiillottoman pinnan, jolla meikki pysyy hyvänä ja freesinä pitkään. Kamalaa silikonimössöä se kyllä on, mutta toimii.






Make Up For Ever HD High Definition Powder -irtopuuteri on menestynyt In Stylen testissä myös vuosia. Se on valittu voittajaksi vuosina 2009, 2010 ja 2011. Vuonna 2008 Laura Mercierin irtopuuteri voitti testin, mutta siitä emme välitä, sillä sitä ei saa Suomesta.

MUFEn HD Powder on kuin valkoista talkkia. Se sopii siis kaikille ihonsävyille, koska ei muuta sen alla olevan meikkivoiteen väriä. Aluksi vierastin sitä liian valkoisena, nyt olen tykästynyt. Erinomainen, melko huomaamattomaksi iholla muuttuva valoa heijastava puuteri, joka pitää meikin varmasti mattapintaisena.


NARSn poskipunat voittivat puuterimaisten poskipunien sarjan tänä vuonna. Samoin 2008, 2009 ja 2010. Minulla on NARSn legendaarinen Orgasm, ja tykkään siitä aivan valtavasti. Siis ihan hirveästi. Kirjoitin NARSn poskipunista enemmän täällä.






MAC Eye Khol -silmänrajauskynä on voittanut In Stylen testin - ansiosta! - joka vuosi. Se on siis valittu parhaaksi eyelineriksi ainakin neljänä vuonna peräkkäin.

Musta MAC Eye Khol Smolder on loistava. Ainoa rajauskynä, joka on tarpeeksi tumma ja pigmenttinen, joten pysyy sisärajauksissakin kuin tauti. Tavallisissa rajauksissa "smudgaa" helposti, joten erinomainen smokey eyeihin, mutta muuten käytän vain sisärajauksiin.

Ruskea MAC Eye Khol Costa Riche on muuten varmaan ihan ok, mutta valitettavasti väri on karmea punaruskea. Tekee silmistä verestävän punertavan väriset. Hyvästä syystä on siis jäänyt minulla aika vähälle käytölle. Stockkan MACn meikkitaitelija suositteli Costa Richea minulle kun halusin ruskean Eye Kholin. Toivon todellakin, että sitä olisi myös muissa ruskean sävyissä, muuten MACilla menee ruskeiden silmämeikkien osalta aika huonosti. En ole kuitenkaan jaksanut kysyä, sillä niin pettynyt Costa Richeen olen. Harmittaisi, jos tietäisin että ruskeita olisi ollut paremissakin sävyissä.






Diorin viiden luomivärin paletit on valittu parhaiksi luomiväreiksi 2008, 2009 ja 2010. Tosin vuonna 2008 oikeastaan Diorin Incognito voitti nudejen luomivärien sarjan. Mutta hups vaan, tänä vuonna parhaissa luomiväreissä ohi menivät NARSn duot. Mielenkiintoista, ehkä pitäisi kokeilla niitäkin!

Diorin nudepaletti Incognito valittiin kyllä tänäkin vuonna parhaaksi luomiväriksi vaalealle iholle. Sen oikean alakulman vaalean harmaanruskea sävy on kyllä kaikkien aikojen suosikkejani beigeistä luomiväreistä. Erinomainen sävy pehmeään, kauniiseen varjostukseen nudemeikissä. Säästelen jo sitä vähän, sillä kuten näette, siinä on jo aikamoinen kuoppa.






Lancome Bi-Facil -silmämeikinpoistoaine menestyy testissä myös tasaisen varmasti vuodesta toiseen. Se on valittu parhaaksi silmämeikinpoistoaineeksi 2009, 2010 ja 2011. Vuonna 2008 parasta silmämeikinpoistoainetta ei valittu, mutta eiköhän Bi-Facil olisi voittanut silloinkin.

Vaikka Bi-Facil onkin tosi kallista (normaalihinta Suomessa 125 ml:n pullolta järkyttävät 36 euroa. Itse ostan tosin aina alennuksesta tai ulkomailta), satsaan siihen, sillä se poistaa meikit hellävaraisesti, tehokkaasti ja yhtään kirvelemättä. Aivan loistava!






Kynsilakoista Seche Vite on voittanut pikakuivattajien sarjan joka vuosi. Pakko on yhtyä ihasteluun: vaikka Poshe onkin hemmetin hyvää, on Seche vielä parempaa. Kuivattaa nopeasti ja varmasti, tymäkän alkoholisesta hajustaan huolimatta. Eikä liuota kynsilakasta väriä samalla tavalla kuin Poshe. Olettehan muuten huomanneet, että Seche Vitea saa nykyään Kickseistä, jos ette halua tilata ulkomailta, jossa se on toki halvempaa.


OPI Lincoln Park After Dark voittaa parhaiden tummien kynsilakkojen sarjan melkein joka vuosi: 2008, 2009 ja 2011. Poikkeus oli vuosi 2010, jolloin voitto meni OPI You Don't Know Jacquesille.

Minulla ei ole Lincoln Park After Darkia, mutta sen sisarlakka Lincoln Park At Midnight. Sen pitäisi olla hyvin samanvärinen kuin After Dark, sillä poikkeuksella, että At Midnight sisältää vähän hienoa shimmeriä. Se on kyllä ehdottomasti yksi lemppareistani tummista kynsilakoista. You Don't Know Jacques on tietysti myös tosi hieno, mutalakkojen aatelia!


Essie Mademoiselle menestyy vuodesta toiseen neutraalien kynsilakkojen sarjassa. Se on voittanut sen 2008, 2009 ja 2011.  Vuonna 2010 paras oli vaihteeksi Essie Sugar Daddy. Minun täytyy kyllä tunnustaa, että en oikein ymmärrä Mademoisellen viehätystä. Melko mitätön väri ja ohut, vähän huonosti levittyvä ja peittävä koostumus, joten enpä tiedä...






Sitten vielä eräänlaisena human interest -osuutena on mainittava, että L'Occitane Shea Butter Foot Cream voittaa jalkavoiteiden sarjan joka vuosi. Paitsi tänä vuonna, kun titteli menikin yllättäen Neutrogena Norwegianille. Nämä kaksi kyllä vaihtelevat paikkoja parhaiden käsi- ja jalkavoiteiden sarjassa joka vuosi, sillä vuosina 2009 ja 2010 Neutrogena Norwegianin käsivoide voitti parhaiden käsivoiteiden sarjan, ja tänä vuonna voitto meni puolestaan L'Occitane Shea Butter Hand Creamille

En kyllä ymmärrä kuinka Neutrogena Norwegian voisi olla parempaa kuin  L'Occitane Shea Butter -voiteet. Ne ovat kerta kaikkiaan täydellisiä: pehmeän kermaisia, paksuja, hyvin imeytyviä voiteita, jotka tekevät jaloista ja käsistä täydellisen kosteutetut. Täydellistä luksusta! 


Eli tässä näitä minulla jo olevia, In Stylen listalla menestyneitä tuotteita. Aika paljon siellä on toki amerikkalaisia kosmetiikkatuotteita, joita ei Suomesta saa kuten Laura Mercieria, NARSia, Stilaa ja Smashboxia.

Minua puolestaan jäivät tämän vuoden listalla kiinnostamaan Guerlain Terracotta (paras aurinkopuuteri), St Tropez Everyday (paras itseruskettaja), NARSn huulipunat (paras "overall lipstick") sekä tietysti ikuisuushaaveeni Shu Uemuran ripsentaivuttimet, jotka on valittu parhaiksi ripsentaivuttajiksi... no, joka vuosi. Ja saako niitä mistään Euroopasta tai netistä tilattua... no eipä saa!


J.K. Pahoittelen muuten, että tämä teksti vilahti vahingossa täällä jo myöhään eilen illalla kun kirjoittelin tätä. Lisäsin kuvat kuitenkin vasta tänään aamulla, joten tässä tämä vasta nyt kokonaisuudessaan on, olkaa hyvät.

9 kommenttia:

  1. Pupu, jos haluat ne ripsentaivuttimet, mä voin sulle sellaiset diilata seuraavalla kerralla, kun veljen vaimo menee taas Jenkkeihin työmatkalle. Se diilaa mulle aina Sephorasta tavaraa (viimeisimpänä tuo Orgasm) ja Sephora myy myös Shu Uemuraa. En vaan tiedä, myyvätkö kahdessa koossa, en ole tutkinut. Kaksi kokoahan niitä on olemassa. Eihän ne edes maksa paljoa dollareissa.

    VastaaPoista
  2. Oij, miten kiva postaus. Tuo Smashboxin primeri taitaa mennä seuraavaksi kokeiluun kun edellinen, eli Lumene loppuu..
    Hei luetko muuten ruotsalaisia naistenlehtiä? Jos, niin mitä suosittelisit? Ajattelin, että voisi vähän treenata kieltä lukemalla niitä.
    Epistä muuten kun jotkut ulkomaiset naistenlehdet on niin paljon halvempia kuin suomalaiset, esim. ranskalaiset maksavat muutaman hassun euron. Toki niillä on isommat levikit ja paljon enemmän mainostajia mutta silti sanon että höh!

    VastaaPoista
  3. Hei mieki haluaisin Sephorasta muutaman jutun ^^'! Ja MACista!

    :D

    VastaaPoista
  4. Olipa taas kiinnostava juttu, kiitos Pupu! :)

    Olen tuota Smashboxin primeria katsellu vähän sillä silmällä, mutta en ole tiennyt, että se on niin huipputuote. Taidankin tilata itselleni sen jossakin vaiheessa, nyt kun luin tämän sinun kirjoituksesi. ;)

    VastaaPoista
  5. Sonia: Oi miten kiltti sä olet! Sehän olisi aivan mahtavaa, kiitos!!

    En ole kyllä tiennytkään, että niitä on kahta kokoa. Hyvä kun kerroit! Täytyy tutkia asiaa, mutta melkein luulisin, että mulle olisi se suurempi koko.

    Ja sitten sovitaan kyllä ehdottomasti niin, että sä saat vaivanpalkkana sen mun Zoya Applen jos haluat! :)


    Hellin: Tosi kiva että tykkäsit, tätä oli myös tosi hauska kirjoitella!

    Lumenen primerin sijaan suosittelen kyllä ehdottomasti tuota Smashboxia. Luulisin, että se on ainakin parempi kuin Lumene, sillä en ole Lumenesta kuullut pelkkää hyvää. Varmaan voi riippua tietysti kyllä myös ihotyypistä sopiiko Lumene, mutta tuon Smashboxin luulisin sopivan kaikille.

    Älä vaan sitten säikähdä sitä Smashboxia, se on ihan puhdasta silikonihöttöä! Käytin ennen Make Up For Everin HD Primeria, ja sekin oli paljon hoitavamman oloinen ja voidemaisempi kuin Smashbox, joka on kuin muovia. Mutta Smashbox pitää ihon kyllä takuuvarmasti mattana ja meikin paikallaan. Ei ole ollut kiillon kanssa ongelmia sen jälkeen kun sen käytön aloitin! :)

    Oi miten kivaa, että kysyt multa suositusta ruotsalaisesta naistenlehdestä, olen ihan otettu. Valitettavasti en kuitenkaan nykyään enää seuraa ruotsalaisia lehtiä, kun yritän panostaa englanninkieleen töiden vuoksi. Itse ehkä tekisin niin, että ostaisin esim. ruotsalaisen Ellen suomalaisen sijaan. Se on ainakin minusta parempi ja laajempi kuin suomenkielinen :)

    Ajattelin muuten juuri erikielisten lehtien laatueroa kun luin pitkästä aikaa tuota In Stylea. Olen nyt viimeisen vuoden aikana lukenut enimmäkseen suomalaisia naistenlehtiä: Gloriaa, Elleä, Annaa jne. Amerikkalaisessa lehdessä laatueron kyllä huomasi: paljon sisältöä, tosi kiinnostavia ja erilaisia juttuja (mm. monta sivua pelkästään kynsilakoista ja kynsitrendeistä) ym. On varmaan ihan eri asia ja erilaiset resurssit tehdä lehteä miljoonille lukijoille kun kymmenilletuhansille, joten eronkin sitten huomaa. Suomalaisissa lehdissä on tietysti se kiva, että on juttuja myös suomalaisista ihmisistä ja ilmiöistä ja mainostettuja tuotteita saa varmasti Suomesta.

    Ainakin amerikkalaiset lehdet ovat kyllä tällä hetkellä varmaan dollarin kurssin, runsaiden mainosten ja laajan levikin vuoksi melkoisen edullisia. Tuo paksu In Stylekin maksoi vain 4,80 e. Ennen luin pelkkiä englanninkielisiä lehtiä, ja kyllä niistäkin kieltä oppii. Melkein pelkän Seventeen-lehden englannin varassa kirjoitin ylppäreissäkin enkusta aikanaan L:n :)

    VastaaPoista
  6. Mä laitan muuten taas nämä kommenttini monessa osassa. Älkää ihmetelkö, kun innostuin äsken kirjoittamaan niin pitkästi noista naistenlehdistä :)


    Panda: No nyt sun täytyy Sonialta sit oikein nätisti pyytää. :) Voi Sonian käly-raukkaa, jos joutuu raahaamaan sieltä Sephorasta kassikaupalla kamaa meille innokkaille kosmetiikkabloggareille. :) Toivottavasti hän on edes itse kiinnostunut kosmetiikasta jos joutuu siellä Sephorassa useinkin vierailemaan! :)

    Mutta ihan mahtavaa jos joku käy säännöllisesti Yhdysvalloissa, kun kosmetiikkatarjonta ja myös hinnat on siellä aivan toista kun täällä Euroopassa. Ja kaiken melkein saa onneksi vain yhdestä kaupasta eli ihanasta Sephorasta :) Sonia, sä oot kyllä onnentyttö!


    Minna: Kiva että tykkäsit! Oli mun omastakin mielestä kiinnostava aihe ja oikein kivaa kirjoittaa! :)

    Mun mielestä Smashboxin primeria on kyllä kehuttu ja palkittu muuallakin kuin In Stylessa. Olettaisin, että sitä pidetään siis ainakin parempana kuin MACn primeria tai Make Up For Everin HD Primeria, jotka ovat molemmat kyllä varmaan ihan hyviä (MACia en ole kyllä itse kokeillut) ja ovat laajasti saatavissa Yhdysvalloissa.

    Mun mielestä hyvä primer säästää jopa meikkivoidetta, kun se on niin paljon helpompi levittää siihen päälle. Mulle tämä on tärkeä ominaisuus, sillä tuo hemmetin Armani maksaa sen 50 euroa pullo. :) Ja sullehan kunnon primer olisi tärkeä varmaan myös ammattikäytössä. :) Mua vaan välillä huvittaa kun mun velikin puhuu aina välillä primereista, mutta johonkin rakennushommiin (maalaukseen?) liittyen. Mutta sama tarkoitus on kai näissä molemmissa primereissa, eli valmistella pinta muita tuotteita varten :)

    VastaaPoista
  7. Ai niin, se mun piti vielä sanoa, että kyllä tämä bloggailu on aivan mahtavaa, kun jos on joku ongelma, on pitkään etsinyt jotakin tuotetta tai miettinyt jotakin asiaa, niin heti joku ihana tarjoutuu auttamaan, tietää mistä niitä saa tai on kiinnostunut samasta asiasta ja haluaa jutella ja antaa vinkkejä siitä.

    Te kyllä jaatte mun kaikki (kosmetiikka!)huolet ja ilot sekä piristätte niin paljon mun päiviä, kiitos tytöt!

    VastaaPoista
  8. Joo... mun appiukko puhuu kanssa primereista, mutta kuitenkin eri primereista kun me kaksi, mutta samasta kun veljesi. ;D

    Ammattikäytön vuoksi tässä olenkin niin hirmuisen kiinnostunut muiden mielipiteistä ja kokemuksista. ;)

    Kuule kiitos vain itsellesi Pupu! :) Olet ainakin minun päivieni piristys monesti. ;)

    VastaaPoista
  9. Samoin sä mulle Minna, oot niin ihana! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)