torstai 28. toukokuuta 2015

Marimekon muotinäytös kevät 2015 ja Laura Ashley

En ole ehtinyt raportoimaan teille Ihana Helsinki -tapahtumastakaan (koska kaikki illat menevät nykyään balettisaleilla).




Marimekko piti perinteisen kevään muotinäytöksensä Esplanadin puistossa viime perjantaina 22.5.2015.

Erityisen inspiroivaa ja uutta Marimekolta oli värikkäiden ja kuviollisten clutch-laukkujen käyttö asusteina. 

Valinta, jota en sen sijaan aluksi ymmärtänyt, olivat nuo raskaat, mustat miestenkengät kaikkien asujen kanssa. Jälkikäteen ajatellen ne olivat kuitenkin enemmän fashion kuin tavalliset korkkarit olisivat olleet, joten pienen harkinnan jälkeen I do approve after all.




Yksi selkeä trendi oli punainen väri. Tässä hienon tummaihoisen mallin yllä.

Muuten ollakseen kesänäytös asut olivat jopa hämmentävän musta-valkoisia ja synkähkön värisiä.





Onnistuneimpia olivat minusta taas perinteiset unikkomekot, jotka nekin olivat vähän tummemmissa sävyissä violettina.

Onkohan tulevan syksyn suurin trendi siis tummemmat värit?





Keväisen heleitä ja kevyitä olivat kuitenkin nämä akvarellimaiset liehuvat kukkamekot, jotka tässä Marimekon ikkunassa. Itse en vain pitänyt niin paljon tuosta kuosista, se ei ollut minusta jostakin syystä kovin tyylikäs.





Nanson ikkuna näytti aivan fantastiselta,  joten jos haluatte kesävärejä mekkoihin, suosittelen suuntaamaan sinne.

Nämä mekot ovat Ivana Helsingin Paola Suhosen suunnittelemia. Muotisuunnittelija Katri Niskanen suunnittelee myös vaatteita Nansolle.





Minä vietin suurimman osan Ihana Helsinki -päivästä kuitenkin Helsingin kolmannessa kukkamekkocentralissa eli Laura Ashleylla.

Laura Ashleylla oli Ihana Helsinki -tapahtumassa aivan paras ohjelma: mekoista - 20 %:n alennus, ilmaisia pikamanikyyreja ja käsihierontoja asiakkaille (by Suomen Kosmetologikoulu) ja ammattilaisen hää- ja juhlameikkaajan Minna Granqvistin (GMC-Studio) tekemiä pikameikkejä ja meikkivinkkejä.

Laura Ashleyn liikkeessä oli kuin englantilaisten puutarhajuhlien tunnelma: aurinko paistoi, swing- musiikki soi, kukkamekkoja soviteltiin, kynsiä lakattiin ja sitruunalimonadia juotiin. 






En ollut pitkään aikaan katsonut kunnolla Laura Ashleyn valikoimaa läpi, joten yllätyin iloisesti kuinka paljon ihania vintage-vaikutteita vaatteissa olikaan.

Ihastuin täysin esim. näihin vanhanajan halterneck-uimapukuihin. En ole ollut kovin innostunut kesän tulosta (koska balettitauko!), mutta nämä uimapuvut saivat minut jo odottamaan aurinkoa ja rantaa. Ostin kaksi, koska en kertakaikkiaan pystynyt valitsemaan. 

Halusin Laura Ashleylla myös kynnet samaan sävyyn vintage-uikkareiden kanssa, eli klassisen punaisiksi!

8 kommenttia:

  1. Noi Nanson mekot, ihan täydellinen hellemekko vaikka rannalle tuo kaikista vasemmanpuolimmaisin, samalla menisi sitten vaikka illalla syömään. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin vasemmanpuoleisin maximekko on noista ihanin, vaikka näyttää kyllä hyvältä myös tuossa raikkaassa turkoosissa sävyssä. Pitäisi käydä sovittelemassa mikä on paras päällä, sillä olen aivan samaa mieltä: tuollaisessa mekossa voisi elää kesäpäivän aamusta iltaan.

      Meillä on muuten hyvä maku, sillä täsmälleen sama punainen mekko oli mielestäni valittu myös Nanson telkkarimainokseen, joka näytti tosi hyvältä! :)

      Poista
  2. Ihanat uikkarit!! Ja kynnet myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uikkarit olivat kyllä todellinen löytö, sillä en olisi ikinä ymmärtänyt mennä Laura Ashelylle niitä etsimään. Sinkkuelämää-elokuva tuli juuri tv:stä, ja siinä oli Mirandalla punainen, Marilyn Monroe -tyylinen halterneck-uimapuku, jollaisesta aloin heti haaveilemaan. Viikkoa myöhemmin kun menin tuonne Laura Ashleylle, se odotti minua siellä. Kohtaloa!

      Ja kynnet piti tietenkin matchata tyyliltään vintage-uimapukuun, vaikka ei ihan vielä rantakelit olekaan. :)

      Poista
  3. Täytyypä seuraavalla Helsinki-reissulla käydä tsekkaamassa Laura Ashley! Kuulostaa ihanalta :) Olisi muuten kivaa lukea tuosta balettiharrastuksestasi lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta oli yllättävää, kuinka kivoja, vähän vintage-tyylisiä tuotteita Laura Ashleylla oli. Olen löytänyt sen nyt vähän uudestaan 1990-luvun jälkeen. Itse olen ajatellut aiemmin Laura Ashleyn kohdalla vain niitä englantilaisia kukkakuoseja, mutta ne on näköjään yhdistetty myös klassisiin vintage-vaikutteisiin, ihanaa. Laura Ashleyn toteutus on tyylikäs ja vähän konservatiivinen, joten vaatteet sopivat hyvin myös mm. työkäyttöön. Ostin uimapukujen lisäksi kauniit mustat pitsisukkahousut, ja ihastelin myös mekkoja.

      Tosi kiva kuulla, että balettiharrastus kiinnostaa! Minulla on kyllä tekeillä siitä juttu tai pari, joten tulossa on. :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Olepa hyvä! Itse en olisi varmaankaan löytänyt Laura Ashleylle uudelleen (1990-luvun jälkeen!) ilman Ihana Helsinki -tapahtumaa. Olen nyt ostanut sieltä muutamia asusteita noiden uimapukujen lisäksi. Liilat kukalliset korkokengät ja mustat pitsisukkahousut, ja molemmat ovat saaneet aivan hirveästi kehuja. Suosittelen siis lämpimästi! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)