maanantai 18. toukokuuta 2015

Muotitrendi; Sateenkaarivärit

Sateenkaarivärien ( = punainen, keltainen, vihreä ja sininen, mieluiten kaikki yhdessä ja eri sävyissä) paras sesonki eli vappu meni jo, mutta samat värit inspiroivat minua edelleen.


Koruliike Tillanderin vappuikkuna oli aivan fantastinen!


Perusvärit eli sateenkaarivärit taisivat tulla alunperin muotiin sporttityylin kautta.

Tässä on Chanelin syksyn 2014 laukkuja Monacosta. 

Myös Diorin kevään 2015 Kingdom of Colors -meikkikokoelmassa oli sateenkaarivärejä. Dior käytti myös kauden vaatteissaan taitavasti vastavärejä yhdessä: pinkkiä ja vihreää sekä oranssia ja sinistä. 

Itseäni nämä räikeät, jollakin lailla rajut perusvärikontrastit eivät miellyttäneet yhtään, mikä on harvinaista kun kyseessä on kuitenkin Dior, mutta ehkä Dior on taas vain edellä aikaansa. 

Täsmälleen sama mekko kuin tässä meikkikokoelman promokuvassa oli muuten jo syksyllä Cannesissa Diorin liikkeen ikkunassa. 


Helsingissä Svenska Teaternin kahvilan terassikalusteista kuitenkin näkee, että monivärisyys voi näyttää superkivalta, jos sen tekee varmalla maulla. 


Amerikkalainen multitalentti (laulaja, tuottaja, muotisuunnittelija jne.), supercool Pharrell Williams suunnitteli Adidakselle tänä keväänä Originals Superstar Supercolor -kokoelman. 

Luulin, että näitä kenkiä ei Suomessa edes nähtäisikään, mutta tavaratalojätti Stockmann yllätti big time, ja otti valikoimaansa kenkäkokoelman yhteensä 50 väristä kymmenen. Hyvä Stocka! 

Pharrell Williams -kokoelma lanseerattiin ihan tapahtumalla Helsingin Stockan urheiluosastolla 4.4.2015, johon en kyllä valitettavasti itse päässyt.


Sateenkaarivärejä voi nähdä kaikkialla kun alkaa katsoa.

Tässä on vähän hempeämmän keväisiä sävyjä Fazerin Kluuvikadun kahvilan karkkiosastolla.


Ja kuulkaa, aivan samoissa pastellisissa sateenkaariväreissä Gantin Rugger Vacay Madras Seablue Melange -ruutupaita, jota himoitsen noiden värien takia suunnattomasti, vaikka malli ei edes kunnolla sovi minulle. 


Mahtavasti nimetyt Robert's Coffeen All That Jazz -keksit, joissa on koristeena värikkäitä suklaakarkkeja. Sateenkaarivärit sopivat ihanasti myös kesäaurinkoon. 

Superdry mainostaa tässä paidassa San Frania. Värit saavat ajatukset beachille: aurinkoon, taivaaseen, mereen ja surffaukseen.  

4 kommenttia:

 1. Mä olen niin onnellinen, kun kaupoista löytyy taas kunnolla värejä :)
  Vaikka värien yhdistelyssä olenkin huono, niin mustan kaverina kirkkaat värit vaan toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä hyvät markkinat värien ystäville, varmaan koskaan kaupat eivät ole pursuilleet näin paljon herkullisia värisävyjä. Itsekin rakastan värejä, ja siksi olen onnellinen tästä tämänhetken muodista. Myös kukkakuoseja on tosi paljon, ja nehän ovat myös aina ihanan värikkäitä. :)

   Mustaa vasten kirkkaat värit oikein korostuvat ja hehkuvat, joten hyvä tapa yhdistää niitä nimenomaan niin. Itse en käytä kovinkaan paljon mustaa, joten yritän sitten vain löytää hyviä väriyhdistelmiä keskenään, tai yhdistellä muihin neutraaleihin kuten valkoiseen tai beigeen. :)

   Poista
 2. Hauskaa miten katseesi poimii sateenkaarivärejä eri paikoista. Tarkka tyttö :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta niitä on hauskaa bongata. Useinhan menee niin, että joku juttu tulee ensin muotiin vaatteissa, ja sen jälkeen se alkaa sitten näkyä myös sisustuksessa ja muissa tavaroissa.

   Värit tuovat kyllä niin paljon iloa elämään, ihana tämä sateenkaariväritrendi! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)