maanantai 4. toukokuuta 2015

Diorin ruusuja ja kukkia kampauksessa

Työväenopistossa on kyllä mahtavia kursseja: tämän nimi oli "Diorin ruusuista vappukukkaan" ja menin sinne pelkän Diorin ruusujen nimen takia. Käsityönopettajatäti antoi minun askarella koko kurssin rauhassa niitä ruusuja neuvoen aina välillä, vaikka ohjelmaan kuului oikeasti muutakin.

Christian Dior käytti aikoinaan kankaasta tehtyjä ruusuja koristeena iltapuvuissa, hatuissa ja jakkupuvuissa. Yhä vieläkin niitä varmaan ommellaan käsin Diorin ateljeessa Avenue Montaignella Pariisissa. 

Työväenopiston kurssilla jokainen sai ensin valita mieluisimmat värit Diorin ruusuihinsa keväisenvärisistä Eurokankaan organza-kankaista. 

Minä valitsin kankaista pinkin ja hennon liilan.


Ruusut valmistetaan leikkaamalla kankaasta suikale, taittamalla se kaksinkerroin ja ompelemalla toisesta reunasta kiinni putkiloksi. Sitten ruusua lähdetään kierittämään putkilosta keskustansa ympärille ompelemalla se aina välillä kerroksittain kiinni. 

Oikealla kuvassa on opettajan täydellinen punainen malli, vasemmalla on minun ensimmäinen tekeleeni. Vaikeinta oli saada ruusuun maljamaista muotoa ja keskustan terälehdet sisimmäksi.


Tässä ovat parin tunnin aherrukseni tulos. Tein yhden heleänvihreän lehdenkin kokeeksi.

Ruusuja voi käyttää joko yksinään tai runsaina muodostelmina, kuten Dior usein teki. Minä aion käyttää niitä koristeena jakuissa, puseroissa ja hiuksissa.

Organza näyttää aivan unenomaisen keveältä. Jos uskaltaa, Diorin ruusuja voisi tehdä myös silkistä.


Olin viime viikolla myös hiustuotemerkki L'anzan tilaisuudessa, jossa käytettiin aitoja kukkia koristeena kampauksissa.

Tässä on Piece of Panda -blogin herttainen Panda romanttisessa kampauksessa. Vinkkinä kiharakampauksiin oli käyttää L'anzan kuivashampoota vastaavaa Dry Texture Sprayta pohjalla nostamassa tukkaa tyvestä, jolloin se ei myöskään näytä niin helposti rasvaiselta. Kihartamisen jälkeen voi kotona laittaa pään alaspäin ja suihkuttaa lakkaa, niin saa lisää ilmavuutta. 

Kampauksen pohjalle on tässä tehty tavalliset kiharat, mutta lisäämällä koristeeksi aitoja vaaleanpunaisia pioneja, tuli kampauksesta aivan unelmainen!

2 kommenttia:

 1. Ihanat ruusut ja kivaa kun ovat itse tehtyjä. Terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä työväenopiston käsityökurssi oli niin mahtava idea: ajatella, että voi itse tehdä Diorin ruusuja. Ja totta, että näitä koristeruusuja on vielä mukavampi käyttää, kun tietää itse väkertäneensä ne.

   Kiitos samoin, paljon terkkuja takaisin! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)