sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Linnan juhlien kauneimmat puvut

Tähän aikaan vuodesta ihaninta mitä tiedän on Linnan juhlien pukujen katselu. 






Yhtenä trendinä linnassa oli tänä vuonna selvästi nudenväriset puvut kimaltavilla paljetti- tai strassikirjailuilla.

Mutta nobody did nude better kuin laulaja Jonna Tervomaa valuvassa kermanvärisessä satiinissa vuonna 2005 (ehkä muistattekin ns. nännikohun) ja rocktoimittaja Heta Hyttinen kultaisessa puvussa ja valkoisessa tyllissä vuonna 2009. 






Toinen hittiväri linnassa oli tänä vuonna kirkas sininen. Se oli suurta muotia jo keväällä, ja nyt sen suosiota selitti ehkä myös päivän teema. Presidentin rouvalla Jenni Haukiolla oli myös nätti Marie Antoinette -vaaleansininen puku koristeltuna valkoisella pitsillä.

Tässä kuvassa on sinistä Helsingin Andiatan näyteikkunasta.

Illan onnistuneimpia olivat muutenkin mielestäni kirkkaat värit. Juontaja Jaana Pelkosen vihreä Euroviisu-puku kultaisilla asusteilla oli aivan fantastinen, ja hieno oli myös Ilkka Kanervan puolison kirkkaankeltainen Stella McCartney. Suomen Ylioppilaskuntien Liiton puheenjohtajan Piia Kuosmasen värikäs panelipuku oli myös loistava. 

Kirkkaankeltaista käytti Linnassa ensimmäisenä onnistuneesti mustan pitsin kanssa laulaja Anna Abreu vuonna 2008. Myös oopperalaulaja Mari Palon oranssi, hevosella koristeltu puku vuodelta 2006 oli mielestäni yksi kaikkien aikojen upeimpia. Värin voi tuoda pukuun myös yksinkertaisella trickillä. Koomikko Krisse Salmisen puku vuonna 2006 olisi muuten ollut yksinkertaisen turkoosi, mutta säväyksen siihen teki kirkkaan pinkki rusettinauha.






Ensimmäinen puku johon linnan juhlissa ihastuin oli Maria Melinin valkoisilla kallankukilla koristeltu valkoinen iltapuku vuonna 1988. Se oli pikkutyttönä kauneinta mitä tiesin.

Myös laulaja Chisun valkoinen valuva satiinipuku vuonna 2010 oli tosi glamour platinanvaaleiden hiusten kanssa.

Valkoinen puku oli myös Helsingissä Annikki Karvisen ikkunassa.






Musta-valkoinen on aina tyylikäs valinta, ja sitä mainosti Linnaan mm. Andiata ikkunassaan.

Tänä vuonna Linnan ihanin musta-valkoinen puku oli mielestäni ohjaaja Annina Enbusken 1930-luvun henkinen art deco -luomus, jonka oli suunnitellut loistava Hanna Sarén (muistattehan Sex and the Cityn Carrien puukengät).

Musta-valkoista teemaa toteutti upeasti aikoinaan myös ihana Maria Guzenina vuonna 2008 seksikkäässä mustassa halterneck-iltapuvussaan ja valkoisessa huivissaan.






Muotikuussa on mielestäni erinomaista fashion-näkemystä, ja sen ikkunassa musta tyllihame oli yhdistetty lumikuningatarmaiseen valkoiseen paksuun nuttuun. 






Marimekon Kirsti Paakkanenhan juhlii aina tyylikkäästi mustassa. Mahtava oli myös vuonna 2012 näyttelijä Laura Birnin musta trashion nahkailtapuku.

Mustan puvun valitsi myös tanssitaiteilija Aira Samulin Linnan juhliin vuonna 2012. Persoonallisen siitä teki kuitenkin pallokuosi. Puku oli Jukka Rintalan suunnittelma.  






Itse olisin tänä vuonna, jos olisin kutsun saanut, päätynyt ehkä 1950-luvun tyyliseen Hollywood-glamouriin, jota oli Helsingissä myös juhlapukuliike Meslewin näyteikkunassa.

14 kommenttia:

  1. Maria Melin ja kallat, ei voi unohtaa! Arvaa onko täällä toinen joka joka vuosi tiiraa puvut, kampaukset, iltalaukut ja korut tarkkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on minunkin ensimmäinen muistoni Linnan juhlista, jotain niin yliluonnollisen kaunista! Jos tehtäisiin top 10 kaikkien aikojen Linnan juhlien asuista, Maria Melin pääsisi varmasti siihen, niin glamour!

      En tiedä melkein ihanampaa kuin katsella Linnan juhlia, ehdottomasti yksi kohokohdista tähän aikaan vuodesta kun on muuten niin synkkää. Minun piti tänä vuonna katsoa myös Tukholman Nobel-juhlat kun kävin kesällä siellä Kaupungintalolla jossa ne pidetään, mutta unohdin. Sielläkin on upeita iltapukuja ja bonuksena vähän kuninkaallista loistoa! :)

      Poista
  2. Meillä on sama suosikki, rakastin/rakastan vieläkin palavasti sitä Maria Melinin kalla-asua. Olisi tyylikäs vielä tänäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli aivan ikimuistoinen! Johtui varmaan siitä puhtaasta valkoisesta väristä ja elävistä kukista tummalla eksoottisella kaunottarella. Samaan yksinkertaiseen glamouriin ei ole moni sen jälkeenkään pystynyt, se on aivan klassikko. Ja olen samaa mieltä, että jotenkin ajaton tyyli, tekisi vaikutuksen vielä nykyäänkin. Maria Melin oli kyllä todella tyylikäs nainen.

      Poista
  3. Täällä toinen Maria Melinin pukua aikanaan ihastellut ja muutenkin samoilla linjoilla pukumakusi kanssa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni näköjään muistaa vielä Maria Melinin kauniin valkoisen puvun, vaikka siitä on jo 26 vuotta aikaa! Ihan uskomatonta, kun niin monet Linnan juhlatkin on nähty siinä välissä. Kertoo varmaan vain siitä, kuinka hieno se oli. Itsekin olin silloin aivan pikkutyttö, ja ihme että edes ymmärsin mitään koko juhlista, mutta silti asu oli pitkään kauneinta mitä tiesin. :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Meslewi on varmaan Helsingin paras juhlapukuliike, ja heillä on aina näyteikkunassa jotakin inspiroivaa. Joka vuosi odotan jännityksellä, mitä ovat sinne Linnan juhlia varten laittaneet. Nämä pastelliset Hollywood-unelmat olivat minustakin tosi valloittavat! :)

      Poista
  5. Pakko sanoa ja tulla hehkuttamaan, ystävä suunnitteli ja teki Piia Kuosmasen puvun linnanjuhliin ^___^ Tämä samainen henkilö on tehnyt myös mm ne lusikka-aiheiset korut (Omstart-yritys) mitä saatiin Porin miitistä. Jännitettiin eilen omissa juhlissamme minkälaisen vastaanoton puku saa ja kuinka sitä ruoditaan lehdissä, se pääsi iltalehdessä ison otsikon alle yhdessä muutaman muun näyttävän katseenkääntäjän kanssa, jeee hyvä Salla :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ihan uskomatonta, eli sama ystävä jonka värienyhdistelytaitoa myös sukkahousujutussa kehuit. Hänellä todellakin on näkemystä ja osaamista: tuon Piia Kuosmasen puvun väriyhdistelmä oli tosi onnistunut ja pysäyttävä, aivan mahtava. Jäi mieleen pitkäksi aikaa, ja sopi erinomaisesti kantajalleen. Aivan mielettömän hyvä ystäväsi on! :)

      Poista
  6. Jee, mä odotinkin sulta tällaista postausta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! :) Mun oli pakko kirjoittaa tämä, vaikka muuton ympärillä onkin ollut kova hässäkkä, sillä hei, lempparitapahtumani Linnan juhlat on vain kerran vuodessa. :)

      Poista
  7. Vilkaisin vain hetken linnan juhlia, mutta Anna-Lena Rauman upea puku ja kampaus jäivät mieleen (nimikin selvisi googlettamalla, mutta ei hajuakaan, kuka se on :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en valitettavasti tiedä kuka hän on, mutta onnistunut musta kokonaisuus, trendikäs pitsi ja lettikampaus kiinnittivät samoin huomioni. Kannattaa uskaltaa olla vähän erilainen ja persoonallinen, erottuu positiivisesti edukseen! Puku taisi olla Teemu Muurimäen suunnittelema, ja sopi hänelle tosi hyvin. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)