sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Liila meikki - Riia Koivisto for Avon

Avon on yksi maailman suurimpia kosmetiikkafirmoja, alunperin kuuluisa USA:ssa ovelta ovelle -myynnistään. Se on juuri se merkki, jonka konsulenttinaiset kiersivät asuinalueilla esittelemässä meikkejä kotirouville ja kahvittelemassa 1940- ja 1950-luvuilla. Nykyään Avonia saa kyllä ostaa jo netistäkin. 


Tapa myydä on niistä ajoista vähän muuttunut, sillä nyt Avonin meikkejä Suomessa esittelivät huippumeikkaajat Riia Koivisto ja Laura Andersson (kuvassa työn touhussa).


Ihastuin esittelytilaisuudessa heti tähän Avonin Luxe-sarjan liilaan Sophisticated Violets -luomiväripalettiin. 

Avonin kuvaston mukaan paletin normaalihinta on 18 euroa, mutta nyt se on tarjouksessa 12 euroa. Alennettuja hintoja oli kuvastossa muutenkin hämmentävän paljon, eli taitaa olla myyntitemppu?

Anyway, sanoisin että tämä paletti on kyllä sen 12 euron arvoinen, no argument.    


Tämä One of Beauty's Daughters -blogin Hennan fantastinen meikki oli nimittäin tehty Sophisticated Violets -luomiväripaletilla, meikkaajana oli Riia Koivisto.

Katsokaa nyt noita taivaita kohti kurkottelevia taidokkaita rajauksia ja täydellisiä häivytyksiä, ihan uskomatonta! 


Joten tietenkin kun pääsin itse Riia Koiviston meikkituoliin, halusin meikin myös Sophisticated Violetsilla.

Eikö ole uskomatonta, että tämä meikki on varmaan toteutettu aika samalla kaavalla kuin Hennankin?

Silmänmuotoni on kuitenkin aivan eri (voi väsyneet lurppasilmät!), ja totuuden sanoakseni tämä meikki on myöskin kuvattu tanssitunnin ja 10 km:n pyöräilyn jälkeen kylppärin valossa. Silti se on minusta aivan ihana, ja kestävyys kertoo kyllä hyvää Avonin luomivärien laadusta. 

Riia Koivisto aloitti meikin tekemisen rajaamalla silmäni ensin leveästi mustalla rajauskynällä yläluomelta. Siihen päälle hän levitti paletin tumminta luumunviolettia sävyä samalla häivyttäen. Luomiväri tavallaan pohjustettiin mustalla rajauskynällä. 

Keskelle silmäluomea tuli paletin kirkkain violetti alalaidasta. Sen Riia Koivisto häivytti ylöspäin sekoittamalla paletin kahta vaaleampaa liilaa samalla siveltimellä yhteen.

Koko meikki oli valmis vips vain, kesto alle 5 minuuttia. 

Olen matkinut innoissani tätä tekniikkaa meikeissäni sen jälkeen. Todella helppoa ja lopputulos on näyttävä.

Minulle on postissa tulossa Avonilta kokeiluun oma Sophisticated Violets -paletti, joten koitan toteuttaa saman meikin vielä silläkin, mutta tämä meikki onnistuu kyllä hyvin muillakin luomiväreillä.    


Sophisticated Violets edusti enemmän kevättä tai uutta vuotta, mutta muuten Avonilla oltiin jouluisissa tunnelmissa. 

Luxe-sarjan punaiset huulipunat ovat ylellisissä kultaisissa pakkauksissa. Hirveä halu tuli heti meikata joulunpunaiset glamour-huulet.

Aiemmin olen saanut Avonilta testiin Ultra Colour Absolute -sarjan huulipunan sävyssä Pure Peony. Sen raikkaasta pinkistä on tullut yksi lempisävyjäni. 


Avonin goodie bagkin oli jouluinen: punainen Fire Cracker -kynsilakka ja Designer Red -huulipuna, sekä Luxe-sarjan tuotteita ja meikinkiinnityssuihke. 


P.S. Avonilla on ystävämyynti Helsingissä nyt ma-ti 15.-16.12.2014 klo 10-19 (Ruoholahti, Itämerenkatu 1, käynti sisäpihalta)

6 kommenttia:

 1. Hyvinpä kesti kaunis silmämeikkisi fillaroinnit ja muut - eikö ollut edes pohjustusainetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan hienosti meikki kesti, vaikka ilmakin oli aika sumuinen ja kostea.

   Pohjalla oli ensin oma päivämeikkini, jonka alla pohjustuksena luottotuotteeni Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Riia Koivisto teki meikin Avonilla siihen päälle. Luulen että hyvä kestävyys johtui osin myös tuosta mustalla rajauskynällä tehdystä pohjustuksesta puuterisen luomivärin alle. :)

   Poista
 2. Mä käytän tositositosi paljon tota kaavaa meikkien teossa. Enkä kyllästy koskaan, sillä se on niin nopeaa ja lopputulos on näyttävä, kuten sanoit :) Ootpas saanut hyvin kestävän meikin, kun näyttää tuolta kunnon urheilusuorituksen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli siis tosi toimiva ja yllättävän helposti tehtävä meikki. Silti meikistä tuli todella hieno vähällä vaivalla. Ihan mahtava!

   Olen tehnyt tällä kaavalla nyt silmämeikin monta kertaa peräkkäin, ja toimii myös muilla väreillä kuin liilalla. Keskeistä vaikuttaa olevan se, että laittaa mustan kynärajauksen riittävän leveästi ja lisää siihen päälle tumman värin ennen kuin laittaa väripilkuksi liikkuvalle luomelle jotakin muuta. Siitä on sitten helppo häivytellä vielä vaaleammalla luomivärillä ylöspäin. Paljon nopeampaa ja varmemmin onnistuvaa, kuin klassinen ulkonurkkavarjostus!

   Talvipyöräily pikku tihkusateessa on meikin kestävyyden kannalta kyllä aika vaativaa toimintaa, joten olin itsekin iloisesti yllättynyt, että meikki oli kestänyt näinkin hyvin. Vielä hienompi se oli toki ihan tuoreena. :)

   Poista
 3. Todellakin hyvin kestänyt sun meikki sun urheilut :D Mulla oli tuolla alla omat rajaukset, joten sen takia mulla rajaus tarkempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ette tainneet nähdäkään meikkiä valmiina, vitsit se oli kyllä hieno silloin. Riia Koivisto oli kyllä mielettömän taitava. Mutta hyvin kesti myös mun hieman vaativat urheiluharrastukset jälkeenpäin. :)

   Mulle tuli muuten deja vu -ilmiö kun olin Riia Koiviston meikattavana. Muistin yhtäkkiä, että olin lukenut hänen meikkiohjeitaan Elle-lehdestä muutama vuosi aiemmin. Se oli se pohjan tekeminen mustalla rajauskynällä ja sen smudgaaminen tummemmalla luomivärillä, josta yhtäkkiä tunnistin. Myös Riia Koivisto muisti itse antaneensa haastattelun puhelimessa jossain K-kaupan edessä aikoinaan. Hauskaa! :)

   Hei, mahtavaa saada selitys siihen, miten sun meikki oli kuitenkin niin erinäköinen. Eli ne taidokkaat rajaukset olivatkin alunperin sun pohjatyötä! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)