torstai 17. marraskuuta 2011

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 1, punaiset kynnet

Olen ihastellut muutamassa suosikkikynsiblogissani SanNails ja Asetonihuuruja parhaillaan pyörivää 31 Day Challenge eli 31 manikyyriä -haastetta.

Nämä tytöt saivat minutkin innostumaan tästä, parasta piristystä marraskuuhun kaikki nuo iloisenväriset hienot kynnet!

Ideana on siis haasteen mukaisesti toteuttaa 31 päivänä eri kynnet.

Minullehan tämä ei sovi sellaisenaan alkuunkaan, sillä lakkaan kynteni vain noin kerran viikossa, eli niin harvoin kuin mahdollista. Mutta ajattelin toteuttaa tätä hiljakseen omana versionani 31 viikon haasteena.

Lisäksi joudun varmaan mukauttamaan tätä haastetta paitsi vajavaisten taitojeni myöskin työpaikkani vuoksi. Olen töissä todella konservatiivisessa paikassa, ja vaikka sitä ei suoraan dress codessa kielletäkään, en usko että keltaisia tai sinisiä kynsiä katsottaisiin siellä kovin hyvällä. Siksi aion tehdä tästä haasteesta enemmän tällaista business smart -versiota niin kuin Gloria-lehdessä usein sanotaan, eli turvautua vain hienovaraisiin viitteisiin sen sijaan että vetäisin koko kynnen vihreäksi tai nykertäisin siihen jotakin värikkäitä pieniä ötököitä.

Katsotaan kuinka onnistun, itseänikin oikein jännittää. Mutta hauskaa tästä tulee joka tapauksessa!

Haaste on siis tässä:





Eli punaisilla kynsillä siis aloitetaan.

Ja nythän on siis niin, että minä rakastan klassisen punaisia kynsiä! Ne ovat niin naiselliset ja sopivat kaiken kanssa.






Samalla tässä tulee esiteltyä loputtomia kynsilakkavarastojani, eli tässä kaikki kirkkaan punaiset kynsilakkani.

Vasemmassa laidassa ylhäällä pikkupullo on IsaDora 182 Summer Red. Peruspunainen creme, aavistuksen kylmällä puolella, ei mitään ihmeellistä.

Sen vieressä sitten yksi OPIn kaikkien aikojen parhaita ja myydyimpiä punaisia, eli OPI I'm Not Really A Waitress, joka julkaistiin aikoinaan syksyllä 1999 OPI Hollywood Collectionissa. Upea, upea vähän tummempi säihkyvä punainen, jossa on ainulaatuisen hieno sisäinen valo ja hehku. Se on kaikkien aikojen suosikkipunaiseni numero 2.

OPIn vieressä Nubar Contempo, vähän tummempi mattapunainen, hieno sekin. Siitä tekee erityislaatuisen sen hillitysti hohtava, samettinen pinta.

Ja viimeisenä ylärivissä oikeassa laidassa Yves Rocher Rouge, kiiltävä klassinen kirkas punainen.

Alarivissä sitten vasemmalla all time favourite kirkas punaiseni, OPI Big Apple Red. Lämmin punainen, joka sopii ihonsävylleni loistavasti. Pitkällisistä ja perusteellisista etsinnöistä huolimatta tämän parempaa punaista ei ole vain löytynyt, eikä varmaan siis tarvitsekaan.

Viimeisenä alarivissä Essie A-list, joka oli minulle hienoinen pettymys. Creme, aavistuksen tummempi punainen on yksi Essien palkituimmista ja myydyimmistä punaisista, mutta minulla se on jotenkin lattea ja mitäänsanomaton. Johtuu ehkä siitä, että siinä ei ole hiventäkään lämmintä oranssinpunaista, joka yleensä sopii minulle paremmin.

En nyt löydä mistään tietoa missä Essien kokoelmassa A-list aikanaan ilmestyi ensimmäisen kerran, mutta sitä mainostettiin aikoinaan näin:

Award-winning classic creamy red - the most admired red around.






Tämä 31 viikon haaste aloitettiin asiaankuuluvasti suosikkipunaisellani, eli OPI Big Apple Redilla.

Ensimmäisen kerran kun käytin sitä muutama vuosi sitten, hyvä ystäväni ehdotti minulle, että minun kannattaisi aina käyttää punaista kynsilakkaa, niin hyvin se hänen mielestään minulle sopi.

Punainen kynsilakka on kyllä niin glamour, ihanaa vanhanajan amerikkalaista hyväntuulista charmia tai old school Hollywoodia niin kuin OPIn tämän syksyn Touring America -kokoelmassa loistavasti nimetty kynsilakka: My Address Is "Hollywood"! 

12 kommenttia:

  1. Koska punainen kuuluu minunkin lakkasuosikkeihin laitan tähän oman the Punainen lakkani: Opin Friar, Friar Pants on Fire. Upea punainen sävy joka sopii hienosti lämpimään ihonsävyyni. Omasta vaatekaapista ei löydy mitään jonka kanssa tämä sävy ei sopisi. Se on siis vielä "taloudellinen :D" lakka!

    VastaaPoista
  2. Musta tätä haastetta on sairaan kiva lukea :D mukavaa siis kun aloitit! Musta vähän tuntuu, että kaikkiin maailman bloggaajiin verrattuna vedän kyllä pohjat tässä "vajavaiset taidot" osiossa. Jo peruslakkaus tuottaa tuskaa, kun lakka ei vaan levity siististi mun käsissä. Hauskaa tää silti on :)

    VastaaPoista
  3. Ihkuamahtiamieletöntä, että sinäkin aloitat haasteen!! :). Ensimmäistä kertaa huomasin pysähtyväni punaisten lakkapullojen kohdalla. MINÄ! Nyt sait Pumpulipupu aikaan jotain ihan omituista ;). <3

    VastaaPoista
  4. Eiko: Kiitos paljon vinkistä! Googlasin Friar, Friar Pants on Firen ja sehän näyttää aivan upealta! Ihan kuin se olisi noiden I'm Not Really a Waitressin ja Big Apple Redin välistä.

    Olen kyllä ihan toivoton, mitä tulee näihin kirkkaan punaisiin kynsilakkoihin. Vaikka olen todella tyytyväinen jo noihin kahteen hienoon OPIin, niin aina etsin vain vielä jotakin parempaa. Tuo Friar, Friar Pants on Fire vaikuttaa kyllä todella hienolta, vieläköhän sitä saisi jostakin... :)


    Katjamaria: Kiva kun tykkäät, minustakin tätä 31 päivän haastetta on tosi, tosi kiva lukea myös muiden blogeista. Kävinkin kurkkaamassa sulla, ja lisäsin myös kivan blogisi tuonne oman blogini sivupalkkiin, toivottavasti sopii. :)

    Olen myös aivan surkea kynsikoristeluissa, mutta osittain siksi halusin tätä haastetta kokeillakin. Eihän sitä ikinä myöskään opi jos ei harjoittele. :) Ja ainakin lukijatkin näkee sitten mitä ei kannata tehdä, eli yritän olla rohkea ja julkaista täällä kaikki räpellyksenikin. :)

    Mutta ihanaa piristystä tämä väreillä leikkiminen on marrakuussa, tosi hauskaa! :)


    Sannu: Kyllä, innostuin niin paljon teidän hienoista lakkauksista, mutta älä nyt herran jestas odota liikoja. :) Mutta hauskaa tämä on, joka tapauksessa!

    Muistan kun useita vuosia sitten lakkasin ensimmäistä kertaa punaisella, ja kynnet näyttivät mielestäni aivan sellaisilta sihteerikkö-kynsiltä ja jotenkin liian räikeiltä minulla. Tuntui, että punainen oli vain too much!

    Nyt olen tottunut punaiseen, enkä edes huomaa mitään. Kun punainen on aina niin kaunis ja naisellinen. Ei tarvitse siihen mitään lisää, ja hyvä ja viehättävä ensivaikutelma on heti tehty. :)

    VastaaPoista
  5. Tokihan kaikki kynsilakat on aina parhaimmillaan silloin kun ne on siististi lakattu. Eli kynsissä ei ole kärkikulumaa tai ne eivät repsota tai pahimmillaan "tyvikasvua" niin kynsinauhasta kuin kulumat kynnen kärjestä.

    Mielestäni juuri punaisessa kynsilakassa nämä synnit ovat usein esillä suurimmassa karmeudessaan. Liekö syynä "sihteerikkö" mielikuva vai se että punainen kynsilakka on vain poikkeuksetta niin katseenvangitseva että silloin kiinnittää huomiota myös yleisilmeeseen.

    Mulla ei kynsilakkaukset repsota koskaan yhtä päivää pidempään ja kesken työpäivän tapahtunut lakkalohkeama tuntuu suorastaan nilkuttamiselta kohti kotia ja pikaista korjailua tai uuden lakan laittamista.

    En vaihda lakkausta joka päivä, mutta korjaukset teen tarvittessa vaikka päivittäin.

    VastaaPoista
  6. Eikä! tosi kiva että säkin aloitit tän haasteen! Oon miettinyt parikin kertaa pitäisikö munkin osallistua tähän sellaiselle kerran viikossa vauhdilla :) Jään innolla odottamaan näitä postauksia! :)

    VastaaPoista
  7. Uuuh ja aaah ja oooh, mä hajoon tohon ryhmäkuvaan!! Upeita punaisia jokainen, tossa kuvassa vielä ihanasti täydentävät toisiaan..

    I'm Not Really A Waitress tarttee kyllä jostain käydä bongaamassa ja tutustua lähemmin..

    Mistä muuten noita Nubareja löytyy..? Entuudestaan vieras merkki mulle..

    Iteltäni löytyvistä punaisista lemppareitani ovat H&M:n Midnight Passion, Mavalan 69 Bordeaux ja China Glazen 182 Ruby Pumps.. Kaikki aika tummia.. Mistään en ole löytänyt ruosteeseen/kupariin taittavaa hohtavaa lakkaa joka sopis hyvin mun hiuksiin.. Tuntuu olevan huonosti saatavilla. En nyt tarkoita mitään kirkasta oranssiakaan, niitä tulee toisinaan vastaan, Opilla ainakin oli joku..

    Saanen tähän loppuun mainostaa mun hajuvesiblogin ihka ensimmäistä arvontaa..?

    http://oopiumiluola.blogspot.com/

    VastaaPoista
  8. Ihanaa, kun lähdit mukaan! Ja tosi kiva nähdä vähän erilainen lähestymistapa. Usein on inspiroivaa katsella myös hyvin simppeleitä koristeluja, koska ei aina tarvi tosiaan väkertää kamalasti ja toteutus on tosi tyylikäs ja uudentyylinen :)

    VastaaPoista
  9. Minä en ole vielä lämmennyt punaisille lakoille jossa ei ole jotain 'jippoa'. Rakastuin kyllä erääseen kirkkaanpunaiseen lakkaan jossa on sellaista tiettyä hurmaavaa kimmellystä (esittelenkin sen blogissa huomenna). Mutta kyllähän punainen peruslakka on kuitenkin sellainen The Lakka ja kuvasta päätellen tuo sopii sulle kuin nakutettu =)

    VastaaPoista
  10. Eiko: Kyllä, juuri näin, ja tummemmissa sävyissähän ne kulumat ja epäonnistunut levitys näkyvät parhaiten. Vaaleat sävyt ovat paljon, paljon armeliaampia.

    Itse olen kyllä varsin huoleton lakkailija. Aina yllätyn, kun näen miten huolellisesti ja tarkasti mm. ystäväni levittävät kynsilakkaa. Mä vain huiskin sinne tänne, ja luotan että yli menneet kuluvat kynsinauhoista nopeasti pois. :) Valitettavasti blogikuvat ovat aika paljastavia, eli se mikä ei luonnossa vielä näy, pomminvarmasti näkyy niissä. Ihme kyllä, nyt tuo mun punaisen kynsilakan kuva näyttää ihan ok siistiltä, vaikka en siihenkään mitenkään ihmeemmin panostanut. Onneksi, huh, kun luin sun kommentinkin asiasta. :)

    Olen yrittänyt kyllä opettaa ystävillenikin armeliaisuutta sen tumman lakan suhteen. Minun mielestäni ei se nyt niin haittaa, jos on vähän kärkikulumaa tai lohkeiluja. Onneksi nykyaika on aika sallivaa, kun joskus voi olla jopa muotia vähän lohkeillut kynsilakka. :)

    Mutta myönnän kyllä, että eihän se siistiä tai tyylikästä ole eikä hyvää kuvaa anna, varsinkaan jos esim. työasu on muuten muodollisempi ja siistimpi...

    Onneksi tummiakin lakkauksia saa tosiaan hyvin korjailtua juuri niin kuin kirjoitit ilman että niitä täytyy poistaa kokonaan. Uusi kerros väriä vain päälle ja
    päälyslakka, niin hyvin menee mielestäni vielä muutaman päivän. :)

    Mutta voi että, kadehdin kyllä sinua kun olet noin huolellinen ja tarkka! Pitäisi varmasti itsekin ryhdistäytyä, kun kaikki varmaan tosiaan huomaavat erityisesti punaisessa lakassa nuo kulumat. Varmaan töissäkin aina ajattelevat, että voi että, taas tuolla muikkelilla on nuo kuluneet kynsilakat, eikö se nyt voisi vihdoin tehdä jotakin niille... :)


    Shiny: Kiva että tykkäät! Kuten tiedät, en todellakaan ole mikään kynsikoristelija, mutta päätin että teen tätä omalla tahdillani ja ehdoillani, ja yritän samalla myös opetella. :)

    Olisi ihan mahtavaa jos myös sinä lähtisit tähän haasteeseen! Olisi niin kiva nähdä millaisia lakkauksia teet tähän. Tätä on niiiin kivaa lukea muiden blogeista, että olisi kyllä superkivaa!

    Lisäksi voin kertoa, että tätä on haastetta myös tosi kiva tehdä. Tuo ihan uudenlaista mielenkiintoa kynsien lakkaukseen, kun täytyy olla luova annettujen rajojen puitteissa. Lisäksi tulee käytettyä paljon monipuolisemmin kynsilakkavarastoja, joten suosittelen kyllä lämpimästi! :)

    VastaaPoista
  11. Tiia: Minustakin oli kiva kerätä kerrankin kaikki kirkkaan punaiset samaan kuvaan, niin näki itsekin niitä eroja ja samankaltaisuuksia.

    Minullakin on China Glazen Ruby Pumps, mutta jätin sen nyt pois kuvasta samoin kuin OPIn punakultaisen glitterlakan Dear Santa, kun ajattelin, että ne ovat enemmän glittersarjaa... Mutta yhden oikean cremepunaisen kyllä ihan rehellisesti unohdin kuvasta, eli China Glazen Thunderbirdin, voi harmi. Se on jännittävä paksu punainen lakka, jossa on vähän metallia ja jopa mustaa vivahdetta. Nimetty Ford Thunderbird -auton mukaan. Pitää joskus esitellä se täällä ihan erikseen... :)

    OPI I'm Not Really A Waitress on kyllä aivan käsittämättömän upea. Olin lukenut siitä paljon kehuja ja hehkutuksia ennen kuin ostin sen, ja ajattelin ettei se mitenkään voi olla niiden veroinen. Mutta kyllä on, aivan upea lakka. Olisi varmasti lempparipunaiseni, ellei OPI Big Apple Red sopisi ihonsävyyni vain paremmin.

    Nubareita saa Suomesta ihan joistakin harvoista manikyyripaikoista ja sitten netistä tilattua joistakin paikoista. Kaikki omani olen tilannut Nail de Royalesta, joka onkin ainoa paikka jonka itse tiedän. Ei ole mikään halpa (Nail de Royale tai Nubaritkaan), mutta ihan luotettavasti ja hyvin ovat lähetykset tulleet perille.

    Ihastuin aikoinaan Nubar Modern Matte (josta tuo Contempokin on) ja Prisms -kokoelmiin, joten niistä minulla on muutamia kynsilakkoja. Lisäksi minulla on upea violetti Petunia Sparkle Nubarin Sparkles -kokoelmasta. Voisin vilauttaa niitä tässäkin haasteessa vaikka tuolla glitter-kohdassa. :)

    Nubarit eivät yleensä ole ihan tavallisia kynsilakkoja, vaan niissä on yleensä jokin aivan erikoinen ja tavallisuudesta poikkeava juttu, josta voi ilolla maksaakin vähän ekstraa. :)

    Minäkin rupesin nyt miettimään tuota ruosteista tai kuparista kynsilakan sävyä, jonka mainitsit. Ei ole varmasti helppoa löytää. Varmasti vähän samoilla kalavesillä ollaan, kun minullakin on nykyään ruosteisen punertavat hiukset. :)

    Omista kokoelmistani mieleeni tulee vain Color Clubin Wild and Willing, mutta sekin on hologlitteri, eikä mikään creme tai helmiäinen. Mutta oransseja mulla kyllä on, ja niitähän tulee haasteen seuraavassa osassa sitten näkyviin. Onkin nykyään yksi mun lemppariväreistä!

    OPIlla on ainakin viime aikoina ilmestyneissä kokoelmissa ollut Texas Collectionissa oranssi Y'all Come Back Ya Hear (aivan ihana nimi!), joka on ainakin mulla seuraavaksi ostoslistalla. Kiva jos muistaisit mikä se OPIn kynsilakka on, olisi tosi kiinnostavaa!

    Ja arvontaa saa toki mielellään mainostaa täällä! Katson, jos saisin itsekin sujuvasti ujutettua maininnan siitä tuonne blogitekstieni joukkoon. :) Ajattelin itsekin ensin osallistua, mutta sitten tajusin että jumitan niin pysyvästi lemppariparfyymissani Lanvinin Eclat D'Arpegessa, että en tarvitse muita. Mutta toivottavasti muut tulisivat innokkaasti osallistumaan, ihana palkinto sulla on!

    VastaaPoista
  12. Asetonihuuruja: Tähän haasteeseen oli lopulta ihan pakko lähteä mukaan, kun tämä vaikutti niin kivalta! Kiitos siis sulle!

    En toki yllä hommissani läheskään teidän oikeiden kynsibloggareiden tasolle, mutta tätä on vaan tosi kiva tehdä, tuo aivan uutta intoa ja mielenkiintoa taas kynsien lakkailuun. :) Ja niin hauska myös aina katsoa, mitä muut ovat tehneet samalla värillä ja aiheella. Jokaisella haasteesta tulee vähän erilainen, joten siksi uskon että tämä jaksaa kiinnostaa myös lukijoita. :)

    Mutta kiitos teille ihanille kannustuksesta! Vähän pelkään mitä minulle käy kun pääsen noihin vaikeampiin aiheisiin, mutta siksihän tämä varmaan nimenomaan on haaste. Että joutuu vähän miettimäänkin ja menemään yli sen oman mukavuuskynnyksen. :)

    Ja se yksinkertaisuus on kyllä kohdallani aika lailla pakon sanelemaa, kun en kerran osaa muuta, mutta ihanaa kun jaksatte suhtautua siihen noin kannustavasti. Olette kyllä niin kivoja Sannun ja Shinyn kanssa! Kiitos kun jaksatte innostua tästä minunkin kokeilustani! :)


    Nova: Punaiset kynsilakat ovat kyllä myös niillä jipoilla upeita. :) Ja nythän on kuule oikein punaisen glitterin ym. sesonki, joten nyt niitä pitää käyttää ihan koko sydämen kyllyydestä. Sopivat tähän vuodenaikaan ihan täydellisesti!

    Tavalliset cremepunaiset ym. on minusta kyllä senkin takia kivoja, etteivät tuo liikaa mieleen joulua ym. juhlasesonkia, vaan niitä voi käyttää ihan koko vuoden ympäri. Esim. kesällä kirkas oranssinpunainen creme on upean näköinen ruskettuneella iholla. Joten suosittelen kyllä kokeilemaan myös muunlaisia punaisia, yllätyt varmasti positiivisesti. :)

    Tosi, tosi jännittävää, että mikähän se sun tänään esittelemä lakka tulee oikein olemaan. Täytyy mennä heti kurkkimaan kun postaus ilmestyy! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)