lauantai 21. helmikuuta 2015

Shopping USA

Hello Darlings, 

The United States of America: shoppailijan taivas. Kauppoja on joka puolella, valikoima on valtava, eivätkä hinnatkaan ole mitenkään mahdottomia, vaikka dollarin kurssi suhteessa euroon ei tällä hetkellä hurrattava olekaan.






Aiemmin luulin, että Sephora on amerikkalainen kosmetiikkaketju. Sittemmin minulle on selvinnyt, että se on alunperin ranskalainen, mutta todella laajalti levinnyt USA:han.

Sephorassa Jenkeissä on kaikkia kiinnostavia merkkejä, joita ei Suomesta löydy. 

Urban Decayn Naked-luomiväripaletit maksoivat 54 dolskua (47 euroa). Kynsilakoissa oli erilaisia merkkejä kuten Deborah Lippman ja Formula X, jonka ihania kevätvärejä on kuvassa. Too Facedin aurinkopuuterien rasiat olivat uudistuneet vaaleanpunaisista mustiksi. 

Ystäväni tarvitsi kevyttä meikkivoidetta, joten Sephoran myyjä suositteli hänelle Cover FX -merkin CC Creamia, joka oli hänen mielestään paras kaikista.

Sephoran myyjiltä kannattaa muutenkin kysyä neuvoa, sillä heillä on meikkisiveltimet mukanaan ja he testaavat tuotteita haluttaessa myös asiakkaan iholle.   






Itse hankin vain vakkarijuttujani Sephorasta, jotka olen kaikki todennut vuosien varrella tuoteryhmissään parhaiksi: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion (20 dollaria eli 17,55 euroa), Smashbox Photo Finish Foundation Primer (36 dollaria eli 31,60 euroa) ja Too Faced Primed & Poreless Pressed Powder (30 dollaria eli 26,33 euroa).

Kuten huomaatte, otan kovin vakavasti meikin pohjustuksen. 







Victoria's Secretiin on minulla mennyt jo vähän maku, mutta ilahduin kun huomasin eräällä Mallilla eli ostarilla sen pikkusisaren, Pinkin oman kaupan. 

College-tytöille suunnatussa Pinkissa oli menossa ihana Spring Break -kampanja. Yleensä kaikki kuitenkin lähtevät spring breakiksi pois: Floridaan ja Meksikoon.






Ostin Pinkista kaksi herkullisen hedelmänväristä ja nätisti istuvaa t-paitaa, 2 for 36 $.






Yksi mitä kannattaa Jenkeistä ehdottomasti ostaa, ovat OPI:n ja Essien kynsilakat, jotka ovat siellä huomattavasti halvempia kuin Suomessa.

OPI:t maksoivat markettiketjuista parhaassa, Targetissa 9,59 dollaria (8,42 euroa) ja Essiet 8,49 dollaria (7,45 euroa). 






Englantilainen Butter London oli yllättäen tehnyt myös invaasion Amerikkaan.

Butter Londonin hauskasti nimetyt (Disco Biscuit, Come to Bed Red, Tea With the Queen, Posh Bird, Fairy Lights...ja laadukkaat kynsilakat olivat aavistuksen kalliimpia kuin OPI:t ja Essiet, yli 10 dollaria.

Butter London oli mm. Nordstromilla, joka on vähän hienompi tavaratalo, vähän kuin Stockmann.

Nordstrom on kuuluisa hyvästä palvelustaan, ja siitä, että minkä tahansa tuotteen saa milloin tahansa palauttaa jos ei ole tyytyväinen siihen. Huhutaan, että jopa meikit.

Nordstromin kosmetiikkaosasto oli ihan käsittämätön: Clinique, Estee Lauder, Dior, Laura Mercier, La Mer, Jo Malone, Guerlain, Clarins, Chanel, MAC, YSL, Nars, Smashbox, Bobbi Brown, Shiseido, Giorgio Armani, Kiehl's... 

Eikä mikään minimivalikoima, vaan lähes kaikilta merkeiltä koko laaja tuotevalikoima myynnissä. 

Palvelu oli jopa niin hyvää, että myyjät toivat ostoskassit asiakkaille myyntipöydän toiselle puolelle. Osastoilla partioi jatkuvasti managereita kuumeisesti ohjaamassa myyjiä asiakkaiden luokse radioyhteyden avulla, niin että jokainen asiakas sai varmasti palvelua jos halusi.






Uusi löytö minulle oli ihastuttava Anthropologie-kauppa, jossa yhdistyi pariisilaisuus, californialaisuus ja boheemius.

Anthropologiessa myytiin persoonallisia vaatteita, viehättäviä huonetuoksuja ja kiinnostavia kirjoja kuten Paris Street Style ja How to Be Parisian Wherever You Are.






Pääsin myös tutustumaan kohuttuun Lululemon -urheiluvaatekauppaan, joka on erikoistunut erityisesti joogavaatteisiin. 






Enemmän rakastamiani pastellivärisiä urheiluvaatteita löysin kuitenkin toisesta urheiluvaatekaupasta Athletasta.

Athletalla on hauskasti Give-It-A-Workout-Guarantee, eli jos tuote ei toimi urheilussa, sen saa palauttaa. 






Poltin Athletassa melkein koko matkabudjettini ostamalla 250 eurolla mintunvihreää ja liilaa.






Jotta jaksaa tämän urheilusuoritukseen verrattavan shop until you drop -rundin, kannattaa ostaa välipalaksi smoothie, joita myydään USA:ssa parhailla ostareilla. 

Terveysjutuista eniten in olivat chia-siemenet ja lehtikaali eli kale, joita oli melkein joka smoothiessa.


Lisää USA:n shoppailujuttuja viime vuodelta: Sephora, Victoria's Secret, Bath & Body Works ja Bobbi Brown sekä halpiskaupat Walmart ja Target

8 kommenttia:

  1. Argh, tuo on kyllä niin epäreilua että essiet ja OPIt ovat noin halpoja Jenkeissä! :)

    VastaaPoista
  2. Maritinan kanssa samaa mieltä, ihan epistä noi hinnat. :D

    VastaaPoista
  3. Martinan kanssa samaa mieltä, ihan epäreilut hinnat! :D

    VastaaPoista
  4. Niinpä, ja nythän ne eivät ole edes niin halpoja, kun dollari on niin vahva suhteessa euroon. Katsoin, että viime vuonna hinnat olivat euroissa vähän yli 6 euroa. Nämä olivat muutenkin nyt Targetin hintoja, Wallmartissa ja tavallisissa ruokakaupoissa on varmaan vielä vähän halvempaa.

    Kynsilakat ovat nimenomaan Jenkeissä huomattavan edullisia verrattuna Suomeen. Kynsisalonkejakin on siellä joka nurkalla, joten kilpailukin on varmaan kovempaa kuin Suomessa.

    VastaaPoista
  5. Ah, onpa ihana ostospostaus! Harmi, etten pääse pitkään aikaan vierailemaan Jenkkilässä. Pitää säästää rahaa itse matkaan ja vielä enemmän itse shoppailuihin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin ihanaa olla taas USA:ssa!

      Ja kyllä, voit alkaa säästää rahaa ostoksiin jo nyt. :) Minäkään en tarvinnut mitään, eikä mitään pitänyt myöskään ostaa, mutta tarjonta oli taas niin valtavan hyvää ja kiinnostavaa, että johonkin sorruin. Eli n. 100 eurolla Sephorasta tuotteita, joita ei Suomesta saa ja 250 eurolla liikuntavaatteita. Sekä ihanat leopardi-lenkkarit, jotka ajattelin esitellä seuraavassa postauksessa. :)

      Poista
  6. Näitä postauksia on aina niin ihanaa lukea, vaikka ei itse tuonne pääsekään lähitulevaisuudessa. :)

    Mun käsittääkseni Jenkeissä saa moniinkin paikkoihin palauttaa meikkejä, vaikka olisi niitä jo kokeillutkin. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kuulla, koska näitä on myös ihanaa kirjoittaa, koska silloin pääsee muistelemaan hauskaa matkaa vielä jälkeenpäinkin ja saa kerrottua kaikista kivoista ostoksista ja elämyksistä myös muille. :)

      Nordstromilla ainakin on USA:ssa hyvin avoin palautuspolitiikka, eli uskoisin että sinne saisi palauttaa tilanteesta riippuen myös jo avattuja ja kokeiltuja meikkejä, jos ne eivät vain sovi itselle. Toki esim. sävyjen sopivuus pyritään varmistamaan sillä, että kosmetiikkaosastolla on vain niin käsittämättömän hyvä palvelu, joka nurkalla on myyjiä ja kaikkia tuotteita kokeillaan haluttaessa myös asiakkaan iholle. USA:ssa muutenkin on asiakaspalveluhenkisyys aivan omaa luokkaansa: asiakas on aina oikeassa ja hänen tyytyväisyytensä eteen nähdään vaikka kuinka paljon vaivaa. Sen on osaltaan myös syy siihen, että siellä on niin mukavaa shoppailla hyvän valikoiman lisäksi! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)