lauantai 28. helmikuuta 2015

New York JFK

New York, New York, kuulutti Finnairin lentokapteenikin, kun lähdimme Helsingistä kohti New Yorkia.


New Yorkin lentokenttä JFK on nimetty hurmuripresidentti John F. Kennedyn mukaan.

Asiaankuuluvasti Finnairin lennolla oli yhtenä elokuvavaihtoehtona Oliver Stonen "JFK".

Siellä se jossain siintää iltapäiväauringossa, New York ja varmaan myös John F. Kennedyn lomapaikka Hyannis Cape Codilla. Kennedyjen Hyannis-aika loi pohjan koko classy, casual American stylelle (Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Gant...). 


USA:ssa lentokentät eivät ole mitään luksusta tai ostoskeskuksia, mikä on tavallaan outoa, kun muualla siellä on aina niin hyvät shoppailumahdollisuudet.

New Yorkin lentokentällä oli sentään edes jotakin.

Kosmetiikka keskittyi kolmen Estee Lauder -yhtiöiden omistaman merkin ympärille: Estee Lauder, Clinique ja MAC. Kaikilla oli oma kauppansa.

Esimerkiksi Cliniquen hinnat olivat USA:ssa noin kolmanneksen halvemmat kuin Suomessa, vaikka dollarin kurssi on tällä hetkellä hyvin vahva. Legendaarinen kuoriva kasvovesi Clarifiying Lotion maksoi lentokentällä esim. n. 20 euroa (23 dollaria), kun hinta Suomessa on n. 30 euroa.

MAC:ilta ystäväni etsi hyvää luomivärisävyä vihertävän-sinisille silmilleen. Sinisyyden korostamiseen MAC:n myyjä neuvoi harmaita sävyjä ja vihreän vaaleanpunaisen-persikkaisia sävyjä. Parhaita arkimeikkiin oli myyjän mukaan Da Bling, "pink with gold pearl".

Kausikokoelmista New Yorkin lentokentällä oli ystävänpäivään sopien MAC:n Red, red, red, joka on parhaillaan myynnissä myös Helsingissä. Oikeasti se oli USA:ssa joulukokoelma.


Minusta oli hauskaa viettää New Yorkin lentokentällä aikaa myös siksi, että lempisarjani Gossip Girlin yksi jakso tapahtui aikoinaan siellä. 

Blair Waldorf pakeni Monaco-häistään Vera Wangin hääpuvussa lentokentälle, ja joutui vaihtamaan sen näihin matkamuistomyymälässä myytäviin I Love New York -paitoihin, joissa "a true new yorker wouldn't be caught dead in". 

Blair myös sanoo lentokentällä eräälle tytölle: "You think I'd be insulted by someone with a Samsonite?". Minullakin oli tietenkin Samsoniten laukku. :)


Blairin muistoksi ostin lentokentän museokaupasta The Metropolitan Museum of Art -mukin, jonka portailla Blair ja muut Gossip Girlit viettivät New Yorkissa aina aikaansa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)