maanantai 16. helmikuuta 2015

Helsinki-Vantaan lentokentän tax free -uudistus

Lensin viime viikolla New Yorkiin. Helsinki-Vantaan lentokentän tax freet vaihtoivat omistajaa viime vuonna (maailmanlaajuiselle World Duty Free Groupille), ja mielenkiinnolla odotin mitä uudistuksia lentokentän tax freessa oli syksyn jälkeen tapahtunut. 


Turvatarkastuksen jälkeen sijaitseva iso tax free (lähtöportti 22) oli muuttunut musta-valkoiseksi ja kovin kiiltäväksi Duty Freeksi.

Merkkeinä olivat mm. Chanel, Dior, Estee Lauder, YSL, Clinique, Guerlain ja Sensai. Kotimaisena tarjolla oli Lumene.

Ei meikkien kausikokoelmia, mutta Guerlainilta oli myynnissä kyllä kevään uutuuksia, Baby Glow -voidetta (37,95 euroa) ja Meteorites Compact -korostustuotteita (41,95 euroa). Testereitä ei tosin ollut, joten en päässyt kokeilemaan niitä. Meteorites Compactista myynnissä oli käteviä matkapakkauksia, joissa oli myös sivellin (63,50 euroa). 

Duty Freessa myytiin myös OPI:n kynsilakkoja, hinta oli 11,95 euroa. Kausiväreinä oli Coca-Cola Minis hintaan 19,95 euroa.

Yllättävintä oli se, että lähtöportilla 28 sijainnut ex-Finnair Shop ei ollut muuttunut kovin paljon siirryttyään Duty Free -ketjuun. World Duty Free Groupin mukaan tax free uudistus tehtiinkin vähitellen, eikä sen ollut tarkoitus juurikaan näkyä asiakkaille.

Ex-Finnair Shopissa layout oli pitkälti sama, mutta jotain pieniä muutoksia havaitsin. Helena Rubinstein oli selvästi lopettamassa, eikä meikkien kausikokoelmia enää oikeastaan näkynyt. Ainoa jonka huomasin oli Diorin joulun 2014 Golden Shock Collection. Siinä olisi ollut aivan ihana viinipuna-kultainen Golden Shock nimipaletti, mutta se oli valitettavasti jo loppunut. Diorin Golden Shock -viisikoiden hinta oli lentokentällä 45 euroa, kun normaalivalikoiman viisikot maksoivat 46,50 euroa.

Guerlainin tuotevalikoima oli ex-Finnair Shopissa laajempi kuin aulan isossa Duty Freessa, mutta sen sijaan uutuudet Baby Glow ja Meteorites Compact puuttuivat.

Essien kynsilakat olivat nähdäkseni kadonneet, ja tilalla oli OPI:a.Passitarkastuksen jälkeen oleva EU:n ulkopuolisten lentojen Long Haul Duty Free oli uudistunut kokonaan. Nyt lähtöporteille kuljettiin koko laajan tax freen läpi. Design oli sama musta-valkoinen ja kimaltava kuin aulan isossa Duty Freessa.

Valikoima sen sijaan poikkesi vähän, sillä Diorien ja Chaneleiden lisäksi myynnissä oli luksusmerkkejä kuten Sisley ja La Prairie. Duty Freessa myytiin myös Suomessa nykyään harvinaista amerikkalaista Elizabeth Ardenia. Valikoimassa oli varmaan ajateltu pitkiä Aasian ja Amerikan lentoja.

Helsinki-Vantaan lentoasema on uudistunut viime vuosina voimakkaasti. Ja vieläkin muutostyöt jatkuvat, sillä seuraavaksi laajennetaan kaukoliikenneterminaalia. Onnistuneita uudistuksia ovat olleet mielestäni linnunlaulun valitseminen taustamusiikiksi, luontoelementtien kuten puun ja designin kuten Marimekon tuominen lentoaseman sisustukseen, yleisen siisteyden parantaminen sekä tietenkin Starbucksin avaaminen lentokentälle!

6 kommenttia:

 1. Ai ai, minultakin jäi saamatta tuo Golden Shock viisikko, kun vetkuttelin sen ostamisen kanssa ja typeryyttäni odottelin, että josko se ilmestyisi joulualeen. Ainakin Stockalta se loppui jo ennen joulua. Tuskin sitä enää löytyy mistään, ellei sitten netistä onnistuisi vielä tilaamaan.
  Katsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta meni jotenkin vähän ohi tämä Diorin joulukokoelma (miten se on edes mahdollista?), kun katsoin aikoinaan kaupassa vain, että kynsilakat näyttivät samalta kuin viime joulunakin. Nyt vasta huomasin, että tämä Golden Shock -viisikko olisi aivan loistava vihreäsilmäiselle, vähän kuin Diorin Stylish Movekin. Olisin saattanut nyt jopa sortua ostamaan sen lentokentältä, jos niitä olisi vielä ollut.

   Diorin kevään Kingdom of Coloursia ei vielä lentokentällä näkynyt. Toivottavasti tax freehen tulisi jatkossakin edes jotakin kausikokoelmia, ihan tylsää jos tarjolla on vain vakiovalikoiman tuotteet. Se mainitsemasi violetti ripsiväri Kingdom of Coloursista olisi nimittäin kiinnostanut kovasti! :)

   Poista
  2. Tapiolan Stockalla on vielä joululookin luomivärejä, oli ainakin vähän aikaa sitten. Kannattaa pyytää tilaamaan vaikka keskustaan, jos ei pääse itse paikan päälle :)

   Poista
  3. Olipa hyvä vinkki, kiitos! Voi kun siellä olisi vielä ihanaa Golden Shock -viisikkoa. Hyvä syy tehdä retki Tapiolaan, jonne on aina mukava mennä. :)

   Poista
 2. Linnunlaulu, luontoaiheet ja Marimekko - tosi kivoja nuo lentoasemalla, samaa olen ajatellut <3 Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta erityisesti se linnunlaulu taustamusiikkina on aivan loistava oivallus. Erottaa takuulla Helsinki-Vantaan maailman lentokentistä edukseen, ja on vielä rauhoittavaa.

   Uusin juttu luontoaiheiden osalta oli nyt luontoasetelmat lasivitriinissä matkalaukkujen noutohihnan keskellä, sellaistakaan en ole koskaan aiemmin nähnyt.

   Marimekko ja Iittala -teema näkyy lentoaseman lisäksi todella kivasti myös Finnairin lentokoneiden astioissa ja sisustuksissa, erinomaisia yhteistyökumppaneja myös Finnairille!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)