torstai 27. marraskuuta 2014

Sensai Sensai (+ 2 hyvää meikkisivellintä)

Sanon heti alkuun, että tämä blogijuttu on tehty yhteistyössä Sensain kanssa. 

Aion nimittäin hehkuttaa tässä täysillä Sensain tuotteita, joita olen itse käyttänyt säännöllisesti vuodesta 2006 asti. Alunperin niitä suositteli minulle kosmetologi Nina Orell, jonka liikkeessä Mannerheimintiellä myytiin Sensain ihonhoitotuotteita (ja Diorin meikkejä, best of the best!).






Vasta nyt saatuani blogin kautta kutsun Sensain esittelytilaisuuteen, opin kuitenkin kunnolla käyttämään ko. tuotteita. Samalla sain selityksen siihen, miksi Kanebo-tuotemerkki on pikkuhiljaa vuosien varrella kadonnut ja vaihtunut Sensaihin.






Sensai on japanilaisen Kanebo-yhtiön premium-brändi, jossa käytetään vain parhaimpia raaka-aineita. Sitä tehdään Japanissa vain vientiin. Kanebo tuli myyntiin Euroopassa jo 1970-luvulla, alunperin Lontooseen Harrodsille.

Luksusmerkille sopivalla tavalla Sensain esittelytilaisuus pidettiin Radisson Blu Seaside -hotellin ylellisessä loungessa, josta oli huikea merinäköala. 






Helsingin sää on ollut viime päivinä hyvin harmaa, joten ihanana kontrastina marraskuuhun saimme kuulla, miten Sensain tuotteilla voi hemmotella ja hoitaa ihoaan arjessa.






Tässä kouluttajamme Tuija Lindström esittelee Sensai-koruaan, jonka sisällä on Koishimaru-silkkiä, jota on käytetty kaikissa Sensain tuotteissa. 

Sensain tausta on japanilaisessa ihonhoitoperinteessä, jossa tavoitellaan mahdollisimman kirkasta ja heleää ihoa. Tiedättehän japanilaisten naisten geishamaisen sileät kasvot. Olen itse havainnut käytännössä, että Sensain tuotteilla pääsee juuri tähän.






Tärkeää on ihon huolellinen puhdistus, jonka jälkeen kosteusvoiteetkin imeytyvät paremmin. 

Puhdistus toteutetaan kaksoispuhdistuksena. 

Ensin iholta puhdistetaan öljypohjainen meikki ja tali öljyä sisältävällä 1. vaiheen tuotteella. Ykkösvaiheen tuotteita on Sensailla 5 erilaista, ja niiden valinnassa ei ole väliä ihotyypillä. Pitää vain tietää haluaako mielummin tuubin vai pullon ja käyttääkö meikkiä paljon vai vähän.

Itse käytän yleensä tehokasta 1. Cleansing Oilia. Nyt halusin kokeilla jotakin uutta, ja testasin 1. Cleansing Gelia. Siinä oli ihana sitruksinen tuoksu ja mukana silkkirakeita.

Toisen vaiheen puhdistuksessa on sitten merkitystä myös ihotyypillä, kun iholta poistetaan vesipohjainen lika ja kuolleet ihosolut. Omalle kuivahkolle sekaiholleni olen käyttänyt jo vuosia 2. Creamy Soapia, joka kuorii kevyesti samalla kun puhdistaa 






Tärkein oivallus oli kuitenkin, miten puhdistustuotteet kannattaisi levittää, jotta puhdistus olisi mahdollisimman tehokas. Samoja ohjeita voi käyttää myös muihin meikinpuhdistusaineisiin, eli ei tarvitse välttämättä olla kallista Sensaita.

Aluksi öljy tai saippua hierotaan käsiin, ja sitten kasvot käydään läpi pyöritellen ensin otsalta ja sitten ohimoilta sekä poskilta alas leukaan. Tästä siirrytään kasvojen keskiosaan nenään ja nenänpieliin, huuliin ja lopuksi kaulaan. 






Puhdistustuotteiden poispyyhkimiseen voi molemmissa väleissä käyttää Sensain Sponge Chief -puhdistusliinaa, joka samalla viimeistelee puhdistuksen. Sillä välttyy pitkin käsiä valuvan ja hihat kastelevan veden lotraukselta. 

Tässä kouluttajamme Tuija demonstroi, miten liina kannattaa kiertää käden ympärille puhdistusta varten. 

Itseasiassa koin tässä vaiheessa jonkinlaisen déjà vu -ilmiön, kun tajusin että Tuija on vuonna 2006 Sokoksella myynyt minulle Sensain Silky Purifying Peeling Powder -entsyymikuorinnan ja antanut ohjeet sen käyttöön. En kehdannut sanoa, että sama luottotuote on viikottaisesta käytöstä huolimatta minulla vieläkin. Muistan, että kuorinta-aine tuntui hurjan kalliilta ostettaessa ja mietin sen hankkimista pitkään. Nina Orellkin ihmetteli, kun ostin häneltä mielummin meikkejä kuin kasvojenkuorinnan, jota hän suositteli. Sensain kuorinnan hinta oli silloin muistaakseni n. 50 euroa, nyt n. 70 euroa. Silloin en kyllä tiennyt että sama purkki kestäisi minulla 8 vuotta!






2. vaiheen Creamy Soapia en ollut osannut ennen tätä esitystä vaahdottaa oikealla tavalla. Se kannattaa tehdä käsissä eikä kasvoilla, jolloin puhdistus on hellävaraisempaa. 

Sensain ohjeilla kasvovettä ei enää tarvita, koska puhdistus on niin tehokas. Sen sijaan Sensailla on hoitovesiä, joita käytetään ns. kaksoiskosteutukseen.






Katsotaanpa tätä ohjekorttia vielä uudelleen, sillä alarivillä ovat kaksoislevityksen liikkeet. Selkeämpi animaatio samasta asiasta on Sensain nettisivuilla täällä

Hoitovesi - 1. Lotion - ja kosteusvoide - 2. Emulsion - levitetään peräkkäin ensin keskelle kasvoja ja siitä pyöritellen ylös otsalle ja alaspäin poskia pitkin kohti leukaa. Tuotteet kannatta hieroa ensin käsiin, jotta ne lämpiävät ja imeytyvät siten paremmin. 

Lopuksi ihoa painellaan kämmenillä, joka tavallaan sinetöi voiteet ihoon. Tällä rituaalilla, samoin kuin Sensain voiteiden tuoksulla on rauhoittava vaikutus, joka valmistaa yöhön. Kannattaa ottaa se muutama minuutti päivästä tähän. Because you're worth it, niin kuin eräs toinen merkki sanoo. 

Aamupuhdistukseen en Sensaita käytä, vaikka 2. vaiheen putsari kävisi kyllä siihenkin. 1. vaiheen putsaria ei aamupuhdistuksessa tarvita.

Aluksi pidin tätä Sensain puhdistuksen ja kosteutuksen ykkös-kakkos hässäkkää vaikeasti lähestyttävänä. Nyt se on minusta päinvastoin hyvin selkeää.

Sekä etu että haitta Sensailla on se, että kaikkia tuotteita tarvitaan kaksi. Se nostaa aloituskustannuksia ja voi vähentää sikäli asiakkaita, mutta toisaalta myös lisää myyntiä, kun asiakas ostaa yleensä samalla kerralla kaksi tuotetta. 






Sensain tuotteet kannattaa ostaa tavaratalosta, joiden konsulenteilta saa varmasti näitä samoja hyviä ohjeita tuotteiden käyttöön.

Meikkisiveltimet suosittelen ostamaan Stockmannilta, jossa myydään paljon eri merkkejä, mukaanlukien MAC ja Bobbi Brown. Myyjiltä saa neuvoja, ja he pystyvät valitsemaan parhaat siveltimet joka merkiltä.

Itse olen ostanut Stockmannin kosmetiikkaneuvojan suosituksesta Sensailta nämä kaksi sivellintä, jotka tulivat nyt myös Sensain goodie bagissa. 

Sensain poskipunasivellin on unelmanpehmeä ja sopivan siro poskipunan levittämiseen. Se häivyttää kuin automaatti.

Silmämeikin teen nykyään pelkästään Sensain pienellä silmämeikkisiveltimellä. Sillä voi häivyttää samalla kun levittää, ja se on sopivan pieni, joten sillä saa tarkkaakin jälkeä. Siveltimen toisella puolella levitän vaalean värin ja toisella tumman. Nyt olin iloinen että sain Sensailta toisen kappaleen näitä silmämeikkisiveltimiä, niin alkuperäistä ei tarvitse pestä niin usein. Olinkin juuri menossa ostamaan toista kappaletta Stockmannilta, joten mahtava tuuri!

6 kommenttia:

  1. Oli vihdoin ihana nähdä sinut myös livenä. :) Meillä venähti lopulta puoli tuntia yliajalle, eihän sieltä olisi halunnut edes lähteä pois...

    Jos tämän tilaisuuden tarkoituksena oli luoda Sensai-kipinä niin siinä onnistuttiin. Tosin hyvät tuotteet kyllä aina puhuvat myös itse puolestaan. Olen itse käyttänyt Sensain tuotteita vuosia, mutta lähinnä värikosmetiikkapuolta ja joitain puhdistustuotteita, mutta niistä on aikaa. Viime kesänä sen sijaan ostin itselleni Emotionista Cleansing Oilin ja Creamy Soapin myyjän avustuksella, mutta en ole ehtinyt vielä avaamaan niitä. No nyt on syy sitten korkata nekin. ;) Poskipunasivellin on aivan ihana, itse tykkään juurikin tuollaisista hieman sirommista malleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Melkein tosin tuntui kuin olisi tunnettu aina, sen verran pitkään olen blogiasi lukenut. :)

      Oli kyllä tosi ihana iltapäivä, jotenkin aivan ainutlaatuinen tunnelma kun sai harmaassa marraskuussa perehtyä hyvässä seurassa kiinnostaviin tuotteisiin. Oli tosi kivaa, kiitos siis! :)

      Sensain tuotteet ovat kyllä laadukkaita ja tehokkaita, mutta minulle oli yllätys kuinka paljon enemmän niistä vielä saa irti jos tietää pari niksiä niiden käyttöön. Luulin, että tilaisuudessa ei olisi minulle juurikaan mitään uutta kun olen käyttänyt Sensaita jo vuosia, mutta sitähän oli vaikka kuinka paljon. Harmitti, että jouduin lähtemään ennen kuin päästiin meikkiosuuteen!

      Nyt sitten vain ehdottomasti Cleansing Oil ja Creamy Soap käyttöön, kaksi puhdistustuotetta joista en aio luopua ikinä! Ja poskipunasivellin on superhyvä. :)

      Poista
  2. Olen saanut Sensain esitteen, missä on nuo levitys- ja hierontaohjeet. Pitäisi teipata ne kylppäriin kaapinoven sisäpuolelle, että tulisi toteutettua joskus.

    Ovat kyllä riittoisia tuotteita. Ja vaikka putsareita on kaksi, pienempi määrä molempia=enemmän yhtä:) Siis blondin järjellä.

    Siveltimiä en ole nähnyt. Eivätkö sitten kuulu kaikkien jälleenmyyjien valikoimiin vai pidetäänkö piilossa? Pitääkin kysäistä kun paikallisessa käyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että olet saanut esitteen. Minulla on jäänyt tähän asti saamatta, ehkä koska ostan Sensain tuotteet yleensä lentokentältä tai laivalta tax freesta, jossa ne ovat vähän halvempia. Sen vuoksi en varmaan ollut koskaan kuullutkaan noista levitys- ja hierontaohjeista. Yksi syy kyllä suosia suomalaisia tavarataloja on että saa henkilökohtaista palvelua ja hyviä neuvoja!

      Aivan mahtava idea teipata esite kylppärinkaappiin, niin ohjeita tulee varmasti noudatettua. Minun pitäisi tehdä sama, kunnes opin ne ulkoa! :)

      Minusta tuo kuorinta-aineen riittoisuus on kyllä aivan huippu. Jo vuosia olen luullut, että nyt se loppuu ja meinannut ostaa lisää varastoon, ja yhä vain sitä riittää. Hassua, kun aluksi pidin 50 euron hintaa kuorinnasta ihan järkyttävän kalliina, ja sainkin sillä kasvokuorinnan varmaan 10 vuodeksi! Sama logiikka pätee varmaan noihin putsareihin. Laadukkaita tuotteita tarvitsee vähemmän, ja tupladuo kestää varmaan myös 2 kertaa pidempään, eli ihan oikeassa minusta olet. :)

      Valitettavasti en tiedä missä muualla Sensain siveltimiä myydään kuin Helsingin Stockalla. Lentokentän ja laivan tax freessa, josta yleensä Sensaita ostan ei minusta ainakaan ole. Helsingin Stockallakaan eivät ole mitenkään hirveän näkyvästi esillä. Melkein pitää tietää, että Sensailla on nykyään siveltimiäkin ja osata kysyä. Minäkin olin vähän yllättynyt, kun Stockan kosmetiikkaneuvoja suositteli niitä minulle. :)

      Poista
  3. Innostuin myös sensaista. Nyt hyvät tarjoukset stoccalla puhdistukset paketissa ja kasa näytteitä ja hieno meikkiboxi 100 e ja Sokoksella samoin 100 e kasvovesi ja voide setti ja näytteitä ja tuo boxi. Ostin tuon sokoksen tarjouksen ja en voisi olla tyytyväisempi. Puhdistukset olen jo hankkinut aiemmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mahtavaa kun vinkkasit tarjouksista, kiitos paljon! Ehkä olikin joku markkinointistrategia, että Sensain esittelytilaisuus bloggaajille järjestettiin juuri nyt kun on hyviä tarjouksiakin. Sensain tuotteita on myös usein tarjouksessa esim. Sokoksen 3+1 -päivillä ja muissa alennustapahtumissa.

      Luulisin, että Sensain puhdistustuotteet ja kosteusvoiteet tukevat toistensa vaikutusta. Puhdistustuotteissa olen uskollisempi Sensaille, mutta kasvovoiteita vaihtelen välillä muihinkin merkkeihin. Juuri nyt minulla on tosin taas käytössä yökosteutuksessa Sensain hoitovesi ja emulsio. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)