lauantai 29. lokakuuta 2011

Suuri Rooman kosmetiikkapostaus: Osa 1 Sephora

Ollakseni tiukassa kosmetiikan ostokiellossa, ostin aika paljon kosmetiikkaa Roomasta, don't you think?






Puolustuksen puheenvuoro on sitten se, että holtitonta osteluani rajoitti kuitenkin edes yksi periaate: sain ostaa vain sellaista, mitä ei saa Suomesta.

Roomassahan on kaikki suurta, ja sen vuoksi tavoistani poiketen jaoin myös tämän jättipostauksen kahteen osaan.

Ensin tutustutaan Sephoran valikoimaan, ja seuraavassa osassa on sitten MAC ja Italian oma merkki Kiko.

Roomassa on ainakin kolme Sephoraa. Yksi on pääostoskadulla Via del Corsolla, toinen on vähän sen ulkopuolella Via del Tritonella ja kolmas päärautatieasemalla Stazione Terminilla.






Via del Corson liike, joka on kuvassa iltahämärässä, on pienin ja sekaisin sekä sieltä olivat monet tuotteet loppu, johtuen varmaan suuresta kävijämäärästä. Tritonen liike on suuri ja miellyttävä ja Stazione Terminin Sephora siisti, vaikka sijaitseekin maan alla lähellä metroa. Yllättäen vietin aika paljon aikaa näissä kaikissa.

Sephorassa on all the normal works; Lancomet ja Diorit ja muut selektiiviset. Lisäksi siellä myydään Sephoran omia tuotteita, joiden pitäisi olla ihan laadukkaita, ranskalaista erinomaista Make Up For Everia sekä minua eniten kiinnostavia amerikkalaisia merkkejä Urban Decayta, Too Facedia ja Benefitia. Ne ovat the pyhä kolminaisuus of Sephora!

Luulinkin aiemmin, että Sephora on amerikkalainen ketju, mutta nyt minulle selvisi, että se onkin alun perin ranskalainen. Se on vain niin laajasti levittäytynyt USA:han, yhteensä yli 500:lla liikkeellä.






Ystävälleni toin hänen pyynnöstään Sephoran omia body buttereita.

Ystäväni oli ostanut Sephoran vartalovoita viimeksi Pariisin Sephorasta turkoosissa purkissa ja ihastunut täysin. Sen vuoksi hän sai nyt lisää Sephoran Super Supreme Body Butteria vaatimattomassa melkein 500 ml:n jättitölkissä. Lisäksi valitsin hänelle mielestäni ihanan trooppisen tuoksuisen Guava Passion -vartalovoin vähän pienemmässä 200 ml:n purkissa.

Pääsen varmaan testailemaan näitä ystävältäni. Jännityksellä odotan, ovatko nämä parempia kuin suosikkini The Body Shopin herkku Coconut Body Butter.

Sephorassa olisi myös ollut kookosvartalovoita. Tuoksuttelin myös sitä turkoosissa purkissa olevaa merellistä vartalovoita, jota ystävälläni oli ollut aiemmin, mutta pidin enemmän hedelmäisestä ja makeasta Guava Passionista.

Sephoran Super Supreme Body Butterin hinta oli 17,50 euroa ja pienemmän Guava Passion vartalovoin 11,00 euroa. Ei siis mitenkään hirvittävän kallista, kun Body Shopinkin 200 ml vartalovoit maksavat normaalisti 17 euroa. 






Eniten olin innoissani Sephorassa myytävästä Urban Decaysta.

Vuonna 1996 Californiassa perustetun Urban Decayn tunnuslause on "Beauty with an Edge", ja heidän ensimmäinen mainoskamppanjansa kysyi: Does Pink Make You Puke?

Urban Decay on tunnettu rohkeista, räiskyvistä väreistään sekä myös siitä, että se nimeää meikkinsä vähemmän söpösti urbaanien esikuviensa mukaan eli esim. Gunmetal, Oil Slick, Smog, Morphine, Rehab, Stalker ja M.I.A. eli Missing in Action ovat UD:n luomivärien ja rajauskynien nimiä.

Urban Decay on siis kosmetiikkamaailman Vivienne Westwood ja punk.

Aiemmin olen käyttänyt Urban Decaylta vain sen legendaarista silmämeikinpohjustajaa Eyeshadow Primer Potionia.






Sitä ostinkin lisää varastoon. Hinta oli 16 euroa, eli täysin sama hinta kuin lookfantastic.comissa, josta olen sitä yleensä tilaillut, mutta siihen tulee vielä postikulut päälle.

Urban Decay Primer Potionin perinteinen, mutta vähän hankalanmallinen "potion" on nyt uudistunut tavalliseksi tuubiksi. Ensin olin uudistuksesta innoissani, koska vanhasta pullosta on ollut hankala saada loppuvaiheessa tavaraa ulos. Nyt tulinkin toisiin ajatuksiin, sillä vanhan pakkauksen kanssa selvisi sotkematta sormiaan kun siinä oli aplikaattori. Uuden kanssa joutuu vähän kikkailemaan. No, ehkä kestän. 






Toinen tuote, jonka ehdottomasti Urban Decaylta halusin, oli Urban Decayn kehutut 24/7 Glide-on -silmänrajauskynät.

Eniten olisin halunnut ruskean Whiskeyn, joka alunperin tuli Urban Decayn huikean suositun Naked-luomiväripaletin kanssa yhdessä mustan Zero-rajauskynän kanssa.

Glitz & Glamin Minnalla on Naked-paletista tämä Whiskey/Zero -versio ja olen ihaillut Whiskeya hänen meikeissään. 

Oma Naked-palettini on kuitenkin valitettavasti myöhempää tuotantoa, joten siinä oli korvattu kaksipäinen 24/7 -rajauskynä minulle täysin tarpeettomalla Good Karma -siveltimellä. 

Ruskeaa Whiskeya ei kuitenkaan Rooman Sephoroissa ollut. Muutenkin lähes kaikki tarjolla olleet 24/7 -kynät olivat jostakin syystä kovin glitterisiä.






Viimein kysyin apua ystävälliseltä miesmyyjältä ja hän suositteli minulle tummanruskeaa Rockstar-kynää. Se menee aika paljon violettiin, joten myyjän mukaan se sopii vihreisiin silmiini erinomaisesti. Itse ihastuin lisäksi viininpunaisen glitteriseen 1999 -rajauskynään. 

Hintaa Urban Decayn 24/7 -rajauskynillä oli Sephorassa 16 euroa. Lookfantsussa ne maksavat slightly less eli 14,80 euroa (+ postikulut), eli samoilla tonteilla kyllä ollaan.   

Tuo 24/7 kynien nimessä ei muuten ole mikään vitsi. Itse kuljin kaksi päivää Roomassa eri väristen UD:n kynien swatchit kädessäni, sillä ne eivät tahtoneet lähteä millään pois. Varmaan kyllä silmämeikinpoistoaineella irtoaa paremmin.



      


Minulla on ollut matkaluomiväripalettina Urban Decayn Naked siitä lähtien kun sen joskus viime keväänä ostin.

Kuulin tosin, että jotkut eivät uskalla ottaa arvokasta Nakediaan matkoille mukaan koska pelkäävät sen rikkoutumista. Minusta se on taas loistava juuri siihen käyttöön, sillä sillä saa loihdittua meikkejä sekä päivä- että iltakäyttöön, lämpimän- ja kylmänväristen asukokonaisuuksien kanssa. Lisäksi suoraan paletissa ovat vaaleat korostusvärit ja tummat rajausvärit, joten matkalle ei tarvitse sen lisäksi mukaan oikeastaan muuta kuin rajauskynän ja ripsivärin.

Ja bonuksena Nakke mahtuu vielä juuri täydellisesti MACn sivellinpussini sivutaskuun, ihan kuin se olisi sitä varten suunniteltu! Pitää joskus vielä esitellä tämä ihme teille!

Anyway, Roomassakin havaitsin tekeväni meikin mieluiten Nakedin kahdella värillä: hohtavanlämpimillä Sinilla ja Toastedilla. Yhtenä aamuna hotellissa niillä meikkaillessani sain loistavan ajatuksen: Nakedhan on koottu Urban Decayn suositummista neutraaleista väreistä, joten miksi en ostaisi niitä myös kokonaisina luomiväreinä. 



  


Hankin siis alastomat suosikkini ihanat Sinin ja Toastedin täysikokoisina. Lisäksi halusin jonkun tummemman varjostusvärin, joten päädyin punertavan ruskeaan Roachiin (hurmaavaa!), jota ei Nakedista löydy.

Jouduin kyllä pulittamaan näistä aikamoisen omaisuuden eli 16 euroa kappaleelta. Se on yhteensä enemmän kuin uuden Nakedin hinta, 40 euroa.






Mutta totuus on, että elämä on ensimmäkseen neutraaleilla nudeilla ja ruskeilla meikkailua, joten sikäli uskon että näistä ihanuuksista on iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.

Urban Decay -ostokseni olivat vielä sattumalta aivan samoissa sävyissä Rooman GAPista ostamani pehmoisen punertavanruskean paidan kanssa.







Urban Decayn lisäksi Sephora myy toista erinomaista amerikkalaista meikkimerkkiä Too Facedia. Jos kuitenkin standien koosta voi jotakin päätellä, niin Urban Decay on ainakin Roomassa suositumpi.

Vuonna 1998 Hollywoodissa perustettua Too Facedia ei myöskään saa Suomesta. Ennen sitä myytiin Tukholmassa, mutta ei enää. Nyt lähin paikka taitaa olla Kööpenhamina.

Jos Urban Decay on rock, punk ja mielikuvituksellisen kokeileva, Too Faced on pelkkää hattaraa ja sokeria. Too Facedin tunnuslausekin on Hollywood glamiin sopivasti "Why be pretty when you can be gorgeous?". 






Olen haaveillut jo pitkään Too Facedin Snow Bunny -aurinkopuuterista/highlighterista.

Ystävälläni on se, ja hän ei ole väsynyt ylistämään sen valoisaa ja lämmintä hohtoa.

Mikäs siis sopisi tänne Pumpulipupuun paremmin kuin hohtavan ihana Snow Bunny?

Hintaa tällä pupusella oli 26 euroa.

Mielenkiintoisena detaljina muuten, että ystäväni Tukholmasta ostettu Snow Bunny on rasiassa, jossa sanotaan Caribbean in a Compact, ja ystäväni Lumipupussa lukee muistaakseni myös peilissä Too Facedin loistava tunnuslause. Minulta nämä suloiset yksityiskohdat puuttuvat, mutta hei, ei haittaa, ihana tämä Lumipupunen on joka tapauksessa! 






Vaalean Snow Bunnyn lisäksi Too Facedilta löytyy myös kaksivärinen Sun Bunny (best seller!), tummempi Beach Bunny ja vedenkestävä Aqua Bunny.  

Snow Bunnya Too Faced kuvailee näin:

Get that skin perfecting, subtly sun-kissed glow that, before now, could only be achieved by the Snow Bunnies who hit the ski slopes of Aspen for a day of downhill frolicking.

Sopii hyvin, sillä minä en pidä talvesta ja laskettelusta. Mutta pupuista pidän, totta kai, varsinkin tästä ihanasta Lumipupusta!






Kolmantena mielenkiintoisena Sephorassa myytävänä amerikkalaisena merkkinä on nostalgialla ratsastava, aavistuksen ehkä jopa hipahtava Benefit.

San Franciscossa 1970-luvun lopussa perustettu Benefit harrastaa samantyyppisiä oivaltavia ja hauskoja tuotenimiä kuin Too Faced. Tunnetuimpia ovat varmaan "Hello Flawless!" -meikkipuuteri, Dr. Feelgood -huulirasva ja BADgal lash -ripsiväri. Lisäksi Benefitin tuotekuvissa on 1940- ja 1950-luvun vintage pin up -henkeä.

Rooman Sephoroissa oli merkitty lapuilla tuotehyllyihin viisi parhaiten myyvää tuotetta.

Ykkösenä oli Benefitin They're Real! -ripsiväri. Kakkosta en etsinnöistäni huolimatta löytänyt. Kolmosena oli Sephoran oma valtava meikkipaletti ja nelostilan jakoivat Urban Decay Naked -luomiväripaletti ja Benefitin The POREfessional ihohuokosia peittävä voide. Viitosena oli Make Up For Everin Extra Black Mascara. 

Halusin kokeilla jotakin noista top sellereista. Olen sitä mieltä, että suuri yleisö ei yleensä ole väärässä, eli jos joku tuote myy poikkeuksellisen hyvin se yleensä on myös poikkeuksellisen hyvä, tai sitten sillä ei vain ole siinä tuoteryhmässä kilpailijaa.

Luulen, että Benefitin ihohuokosia peittävä The POREfessional-voide on juuri tällainen. 






Hinta oli aika suolainen 32 euroa. Mutta en ole koskaan kokeillut mitään Benefitin meikkejä, joten mielenkiinnolla testaan tämän. Koen nenukkani ihohuokoset vähän ongelmallisiksi, joten niihin ajattelin tätä sivellä. 






Viimeisenä vielä Sephoran kiinnostavat samplet.

En oikein tiedä mikä tuo näytteidenjakopolitiikka oli, kun välillä niitä sai ja välillä ei. Luulen vähän, että italialaiset saivat joka kerta, mutta turisteilla taisi olla vähän heikompaa.

Rakastan näytteitä, minusta on ihana testailla kaikenlaisia uusia juttuja, ja lisäksi ne ovat oikein käteviä matkoilla.

Tässä siis Algenistilta (never heard!) anti-age seerumi, Cliniquelta Facial Soap/Clarifying Lotion/Moisturizing Lotion -setti, kaksi Sephoran omaa primeria ja meikkivoide sekä Italiaan sopivasti liittyen Trussardi Donna parfyymi. Tässä kohtaa kyllä luulen, että ajateltiin sitä turistia! 

23 kommenttia:

  1. Nyyyyh! Mä haluan Sephoraan. Mä haluun näytteitä. Haluun, haluun, HALUUUUUUUUUN!


    :D

    VastaaPoista
  2. Sephora on aivan ihana, olen aivan hulluna Too Facedin silmämeikinpohjustusvoiteeseen. Mulla on myös tuo Snow Bunny, mutta siinä on hieman erilainen kansi ja toi mainitsemasi peiliteksti.. Upeita löytöjä olet tehnyt!! :)

    VastaaPoista
  3. Tosi mielenkiintoinen juttu. Juuri nämä merkit ovat minunkin mielestäni tosi kiinnostavia ja jos totta puhutaan harmittelen eniten juuri näiden merkkien puuttumista Suomen markkinoilta.

    Vink, vink vaan jollekin maahantuojalle :D

    Nakedin sävyistä juuri sin ja toasted ovat minunkin suosikkejani, lisäisin kuitenkin tähän vielä hustlen jolloin kasassa on minun the kolme :D

    Harmittelin myös vaihtoa jossa rajauskynien tilalle tuli sivellin. Yhden UDPP:n tilauksen yhteydessä sain myös testikokoja muista tuotteista ja musta rajauskynä oli oikeasti todella pitkäkestoinen jopa minun helposti rasvoittuvilla luomilla.

    Käytän silmämeikin tekemisessä perinteisiä aplikaattoreita ja käytän tuuheaa sivellintä vasta häivytysvaiheessa. Kyseinen Naku-paletin sivellin on siis mullekin melko turha. Sen sijaan samalla paikalla kulkee kolme sivellinaplikaattoria.

    Too Facedin silmämeikinpohjustaja on myös tarkoitus tilata joku kerta ihan uteliaisuudesta, sillä tosi monet kehuvat sitä UDPP:n rinnalla.

    VastaaPoista
  4. Kävin syyskuussa Pariisissa. Aikaa ei ollut kuin kolme ja puoli päivää :( Reissukamuni ei meikkaile, mutta kiltisti kävi kahdesti Sephorassa kanssani. UDPP tuli hankittua ja myös yksi ihana luomiväri heiltä, jonka mukava myyjä valitsi minulle. Jäinen vaaleanpunainen sopii hyvin vihreänruskeisiin silmiini.

    Ensi keväänä lähdemme viikoksi taas New Yorkiin. Aion lähettää samaisen reissukamuni useaksi tunniksi Metropolitaniin, jossa olen jo itse käynyt ja viettää sen ajan yksinäni Sephorassa. Mutta veikkaan, ettei se jää ainoaksi käynniksi ketjun kaupoissa. Pitäähän sitä tarkistaa eri liikkeiden valikoimat.

    Too Facedin silmämeikinpohjustaja on myös ostoslistallani. Täytyy kokeilla, että toimisiko se minulla vielä paremmin kuin UDPP. Nämä rasvaiset luomet saavat minut usein hermoromahduksen partaalle.

    Musta on tosi kiva lukea bloggauksiasi myös reissuistasi ja niiden kosmetiikkatarjonnasta.

    VastaaPoista
  5. Ihan vinkkinä vaan, että Lookfantasticilla ei ole enää postikuluja. :)

    VastaaPoista
  6. Nuo merkit vetoavat myös muhun ehkä eniten kaikista kosmetiikkamerkeistä, olen välillä katsellut valikoimaa netistä pitkiäkin aikoja, mutta hintojen takia niitä nyt ei pahemmin ole tullut hankittua. On varmasti ihan eri asia päästä swatchailemaan noita livenä!

    Kiitti myös kauppa-arvioista, niistä on varmasti Rooman-matkaajille hyötyä!

    Minäkin muuten tuppaan valitsemaan reissukosmetiikaksi vähän halvempia ei-niin-ykkössuosikkeja juuri tuon rikkoutumisen pelossa, lukuunottamatta Lancômen matkameikkipalettia.

    Miten olet Suomessa saanut näytteitä? Mulle niitä ei ole koskaan mitenkään hövelillä kädellä jaettu, paitsi siellä messuilla, isojenkaan ostojen yhteydessä. Ehkä joku yksi hajuvesi- tai voidenäyte kerralla.

    VastaaPoista
  7. Eikös Sephoralta saa myös Tartea? Ainakin niin muistelen, kun kuolasin sitä ihanaa True Blood -palettia.

    Sephora on kyllä niin taivas! Tulisi vaan sekin jo Suomeen, kyllä tänne mahtuu :)

    On hassua kun mäkin olen ihan rakastunut meikkimerkkeihin joilta en ole edes juurikaan mitään kokeillut (saati omistanut), vaan perustan kaiken rakkauteni pelkästään toisten bloggaajien hehkutuksiin :D Esim. Too Faced on varmasti mieleeni, samoin kuin Benefitkin.

    VastaaPoista
  8. Milla: Ei hätää, kyllä sä vielä sinne pääset! Sähän voit katsos alkaa tehdä ostoslistaa jo nyt, niin osaat sitten täysimääräisesti hyödyntää mahdollisuuden. :)

    Sitä paitsi se sun ystävähän oli menossa pian New Yorkiin, joten ajattele mitä kaikkia kivoja tuliaisia voi tilailla sieltä! Toivottavasti siellä olisi ne Shu Uemuran ripsentaivuttimet, kuin ei tuolla Rooman Sephoroissa ainakaan ollut. Ja varmaan niiden mukana tulee myös kaikkia ihania näytteitä! :)


    Tiia: Eikös olekin. :)

    Mäkin harkitsin, että olisin ostanut tuon Urban Decay Eyeshadow Primer Potionin sijaan sen Too Facedin Shadow Insurancen, koska olen kuullut että se on aivan yhtä hyvä kuin Urban Decayn Primer Potion. Ja mikä loistava nimikin sillä Too Facedin tuotteella taas on! :)

    Helppouden vuoksi nappasin nyt kuitenkin mukaan taas tällä kertaa tuon UDEPP:n, mutta jossakin vaiheessa aion ehdottomasti kokeilla myös tuota Too Facedin versiota.

    Too Faced on kyllä aivan ihana merkki, varmaan kuitenkin mun lemppari noista kaikista! :)

    Ja hei, tosi mielenkiintoista tietää, että myös sun Snow Bunnyssa on se peiliteksti ja erilainen pakkaus! Minkäköhän vanhan kappaleen tms. mä olen saanut... Snow Bunnyt olivat nimittäin loppu Via del Corson Sephorasta, ja Tritonen Sephorassa oli enää tuo yksi kappale jäljellä. Onneksi kuitenkin oli edes se, kun muuten olisin jäänyt kokonaan ilman tätä ihanuutta. :)


    Eiko: Tosi kiva että tykkäsit!

    Minäkin toivoisin, että näitä loistavia merkkejä myytäisiin myös Suomessa! Tukholmassa on jo paremmin eri merkkejä, mutta mielestäni siellä ei kuitenkaan ole missään Urban Decayta. Benefit saattaa olla, sitä en ole seurannut niin tarkasti kun ei se kiinnosta minua niin paljon.

    Mutta Sephoraa ei taida kyllä olla missään Pohjoismaissa. Pietarissa luulen että on, eli se olisi siis varmaan meille lähin Sephora. Saisi kyllä ehdottomasti tulla Suomeenkin! :)

    Kyllä joku Stockmann tms. voisi vallan mainiosti ottaa näistä valikoimaansa vaikka Too Facedin, ja vaikka KICKS Urban Decayn. Vaikka ne ovat vähän kalliimpia, niin uskoisin että voisivat myydä kuitenkin ihan hyvin kun ovat niin laadukkaita tuotteita!

    Muakin harmittaa hirveästi, että mun Naked-paletissa ei ollut tuota rajauskynää. Tosi kiva kuulla, että sinullakin on ollut positiivisia kokemuksia niiden laadusta! Minusta Urban Decay olisi kyllä hyvin voinut laittaa siihen tilalle vaikka sitten edes mustan rajauskynän, vaikka tietysti kaksipäinen ruskea-musta oli ideana paras tuon paletin kanssa.

    Mutta tosi hyvä idea, että olet itse korvannut paletissa siveltimen aplikaattoreilla! Mulla on nimittäin sama, eli levitän aplikaattoreilla ja häivytän vain kunnon siveltimellä, joten sikälikään minä en tuota paletin mukana tullutta sivellintä tarvitse. Pitäisi kuitenkin varmaan kokeilla sitä, sillä nyt en ole vielä edes testannut sitä, että onko edes hyvä. :)

    Kiva että säkin tykkäät ihanista Sinista ja Toastedista! Hustle on myös hieno, mutta halusin kokeilla tuota punaruskeaa Roachia, koska se vaikutti niin hienolta, ja Nakedistakin se puuttui. :)

    Minua kiinnostaisi kanssa kokeilla jossakin vaiheessa sitä Too Facedin Shadow Insurancea, että onko se todella yhtä hyvä kuin loistava UDPP!

    VastaaPoista
  9. Nina: Niin ihanaa kuulla myös sun Sephora-kokemuksia!

    Minulle selvisi tosiaan vasta nyt, että Sephora onkin ranskalainen ketju, eikä amerikkalainen kuten luulin. :) Minäkin kävin Pariisissa vuona 2007 siinä ihanassa Champs Elyséesn Sephorassa, oli kyllä hyvät valikoimat ja hieno liike!

    Ja loistavalta kuulostaa sun New Yorkin suunnitelma! Ihana kun vaihtoehdot ystävällesi ovat Metropolitan tai Sephora. :) Metropolitanissa sun ystävä kyllä viihtyy varmasti monenmonta tuntia niin saat oikein perusteellisesti tutkia Sephoran valikoiman läpi. Tylsäähän se on sellaiselle seisoa odottelemassa, jota ei yhtään ne meikit kiinnosta. Itsellenkin tulee aina silloin sellainen olo, että ostan vain nopeasti eniten tarvitsemani jutut, enkä jää mitään haaveilemaan ja ihmettelmään sinne. Nyt oli kiva, kun olin yksin matkalla, niin sain ihan rauhassa käydä Sephorassa juuri niin monta kertaa kuin halusin (ja se oli monta!). :)

    Rooman Sephoroissakin myyjät oli tosi mukavia, vaikka eivät englantia niin hyvin osanneetkaan. Ihan hyvin kuitenkin pärjättiin kun tiesin mitä halusin, ja sain jopa suosituksen tuosta Urban Decayn Rockstar -rajauskynästä. :)

    Muistako mikä se sun ostama jäinen vaaleanpunainen oli? Kun minulla on myös vihreät silmät, niin kaikki ihanat vaaleanpunaiset, viininpunaiset ja violetit kiinnostaa aina! :)


    Poppy: Hei, kiitos tosi paljon vinkistä ja korjauksesta! Niinhän näyttää tosiaan nykyään olevan, erittäin hyvä muutos!

    Viimeksi kun tilasin keväällä lookfantsusta, siellä oli vielä vain joku lyhytaikainen kampanja, että ei postikuluja. Nyt ovat näköjään siirtyneet siihen enemmän tai vähemmän pysyvästi, tosi hyvä! Varmaan ovat taipuneet kilpailun alla... Eli silloinhan osa noista Urban Decayn tuotteista tulisi kyllä halvemmaksi Look Fantasticista tilaamalla, tosi hyvä tietää! :)


    Hellin: Siis tosi hyvä, että meillä on nykyään netti, mistä noitakin ihania merkkejä pääsee tilailemaan, kun muutenhan noita ei näy Suomessa päinkään! Mutta olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi, että näkemättä ja swatchaamatta voi olla vaikea tilata, riski virheostoksiin kasvaa huomattavasti. Ja monet noista tuotteista ovat sen verran kalliita, että hirvittävästi ei huvittaisi virhehankintoja tehdä. :)

    Toki sitä nyt aina voi vaikka silmämeikinpohjustajaa tms. tilata, mutta meikkivoiteet, luomivärit ja muut ovatkin vähän eri juttu, ne olisi kyllä hyvä nähdä livenä ensin.

    Kiva jos tuntui, että näistä vinkeistä voisi olla Roomaan menijälle hyötyä. Aina se nopeuttaa ja helpottaa vähän, jos tietää mistä etsii. Esim. minä en olisi ikinä löytänyt sitä mahtavaa Kikoa ilman sun ja Lazy Dynamiten Nekun vinkkejä, kiitos vielä! :)

    Minä en uskalla nykyään enää laittaa meikkejäni esim. lentokoneessa ruumaan, vaan kannan ne käsimatkatavaroissa, ainakin MACn arvokkaat siveltimet ja juuri esim. tuon Naked-paletin. Surisin ihan liikaa, jos ne katoaisivat matkalla tai rikkkoontuisivat kun niitä matkalaukkuja paiskotaan niin. Eli tällä menetelmällä olen selvinnyt niiden kanssa maailmalla. Mitä nyt mies pitää tätä vähän erikoisena kun varjelen niitä niin, esim. korut saatan huoletta laittaa matkalaukussa ruumaan. :)

    Suomesta ei mielestäni saakkaan näytteitä tuolla tavalla järjestelmällisesti kuten luulen, että Sephorasta normaalisti saa. Toki varmaan pyytämällä saisi, mutta minä en yleensä kehtaa. Olen kyllä huomannut, että jos myyjän kanssa juttelee ja kyselee tuotteista, he yleensä tarjoavat esim. Stockalla tai Sokoksella myös näytteitä. Se on tosi kivaa, koska sillä tavalla voi saada tietoa ihan uusista tuotteista, joita ei muuten tulisi välttämättä edes huomattua tai kokeiltua. Eli tässäkin asiassa aito kiinnostus asiaan auttaa! :)

    VastaaPoista
  10. Elisa: Tarte ei ole valitettavasti minulle ollenkaan tuttu, mutta tosi ihanaa kuulla jostakin uudesta kiinnostavasta kosmetiikkamerkistä! Kiitos paljon vinkistä!

    Aika tarkkaan nuo Rooman Sephoroiden valikoimat tullasin läpi, enkä kyllä muista että olisin törmännyt mihinkään Tarteen tai True Bloodiin. :) Mutta on se tietysti mahdollista, ja varmaan noissa Sephoroissakin valikoimat vaihtelevat paljon maittain. Tosi kiinnostavaa, täytyy ensi kerralla olla tarkempana!

    Ja joo, lämpimästi tervetuloa vaan ihana Sephora tänne Suomeen, tai edes Tukholmaan olisi kiva saada! :)

    Too Faced on noista minunkin lempparini, suloisia ja ylellisiä tuotteita, tykkään ihan hirveästi! Ja Urban Decay on myös kiinnostava, oikein hyvä laatu ja erikoisempia värejä. Benefit on minulle vierain ja ehkä jopa vähiten kiinnostava, vaikka tiedän että monet tykkäävätkin siitä kovasti ja käyttävät paljon.

    Ihanaa kun maailmassa on niin paljon kivoja kosmetiikkatuotteita! Erityisen kivoja minusta ovat tällaiset värikosmetiikkaan erikoistuneet, keskihintaiset ja laadukkaat merkit. Luottaisin niihin melkeinpä jopa enemmän kuin selektiivisiin Dioreihin, Lancomeihin ja Chaneleihin, jotka myyvät pitkälti myös imagoa, vaikka ihaniahan nekin ovat. :)

    VastaaPoista
  11. Niinpä, esim. noiden merkkien meikkivoiteita voisi olla kiva kokeilla, mutta aika mahdoton niitä on netistä tilata.

    En minäkään kehtaisi vinkua näytteitä, vaikka ilmeisesti sitäkin aika moni tekee. Viimeksi tosin tein poikkeuksen (kun kehtaamistakin avitti ostosteni huima loppusumma), olisin halunnut viedä anopille yhden hajuvesinäytteen (Lancômen Trésor In Love) ja kysäisin sitten sitä. No sitä ei ollut, mutta sain pari muuta hajuvesinäytettä tilalle.
    Täytyy sanoa, että jalat ovat vieneet useammin ostoksille sinne, missä on hyvä palvelu ja näytteitäkin liikenee.

    VastaaPoista
  12. Hellin: Minusta nimenomaan meikkivoide on kaikkein vaikein ostaa kokeilematta. Siksi en ole vielä uskaltautunutkaan esim. tilailemaan mineraalimeikkipohjia netistä, kun sävyä on niin hirveän vaikea valita. :(

    Olen kyllä tehnyt näytteiden suhteen sellaisen havainnon, että aika monet kysyvät erityisesti tavaratalossa ostosten yhteydessä olisiko lisäksi jotakin näytteitä. Varmaan se olisi ihan ok, mutta minä en vain kehtaa. Mielelläni toki otan jos myyjä niitä tarjoaa, mutta en kehtaa erikseen pyytää, ellen sitten ole kiinnostunut jostakin tietystä, nimenomaisesta kalliista tuotteesta, jota haluaisin erityisesti testata ennen ostoa. Esim. tuossa sun hajuvesi-tapauksessa se on minusta tosi jees, koska miten muuten voisit toiselle jotakin tuoksua ostaa tai selittää. :)

    Minun mielestäni olisi hyvä, jos näytteitä tarjottaisiin enemmänkin, koska sillä tavalla voisi oikeasti löytää tosi hyviä tuotteita, joita ei tulisi muuten kokeiltua. Mutta yksi asia minua ärsyttää näytteissä ja se on se että valmiiksi pakatut meikkivoidenäytteet ovat AINA hirveän tummia. Minusta on tosi vaikea hahmottaa onko meikkivoide hyvä vai ei jos se on auttamattomasti liian tummansävyinen itselle. Eli kantsisi varmaan Suomessa jakaa suomalaisille sopivia näytteitä niin voisi tulla paremmin kauppojakin. :)

    Palvelun laatu vaikuttaa kyllä ihan hirveästi siihen missä haluaa käydä ostoksilla. Voi kun kaikki myyjätkin ymmärtäisivät sen! Minua nimittäin harmittaa kun saatan käydä päivällä samassa kaupassa siisteissä työvaatteissa ja illalla urheiluvaatteissa, ja palvelussa on sitten eroa kuin yöllä ja päivällä. Vaikka tasan sama ihminen olen, tasan yhtä paljon ostan ja tasan yhtä paljon minulla on rahaa, pukeuduin miten vain.

    Onpas mulla nyt tänään ärsytyspäivä, pitäisi varmaan kirjoittaa näistä jutuista ihan oikea postauskin! :)

    VastaaPoista
  13. Hehe, lookfantsu, hehehe. Hekottelin täällä tuolle lempinimelle yksikseni kotona. :D

    VastaaPoista
  14. Sanopas muuta! Mä olen tilannut muutamia mineraalipohjanäytteitä, mutta jotenkin niidenkin pohjalta oikean sävyn valitseminen oli niin vaikeaa, että ostin sitten ihan tavismeikkivoiteen. Lehtien välissä tulevat meikkivoidenäytteet on muuten olleet mulle yleensä ihan sopivia, mulla ei ole vissiin ihan vaalea iho, mutta tietty monella suomalaisella on vaaleampi.

    Mutta tosiaan, melkein lehtien välistä niitä näytteitä saa enemmän kuin ostoksilta.

    Musta se on jotenkin ihan vinksahtanutta, että maksavan asiakkaan pitäisi pukeutua myyjää varten?! Mitä väliä sillä on, onko tuuli- vai villakangastakki, jos ostosaikeet on samat..
    Kicksissä on muuten mun mielestä yleensä ollut tasapuolinen palvelu ulkoisesta olemuksesta riippumatta, saisivat muutkin ketjut ottaa siitä mallia.

    Kirjoita ihmeessä postaus tästä aiheesta, saa varmasti keskustelua aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  15. Sonia: Pakko myöntää, että itsestänikin se kuulostaa aika hauskalle. Mutta kun mä puhun aina että joku on fantsua, niin kyllähän se tähänkin sopii. :)


    Hellin: Mineraalipohjaa varten olisi kyllä varmaan paras mennä jonnekin liikkeeseen missä myyjä voisi tarkistaa sen sävyn, kun mä en ainakaan edes luota omaan silmääni. Samasta syystä minäkin jumitan edelleen meikkivoiteessa, kun tuntuu niin työläältä vaihtaa...

    Ai, ehkä se on sittenkin vain minä, jolle esim. ne lehtien näytemeikkivoiteet on aina liian tummia. Hyvä tietää! Mulla on hirveä trauma nuoruudesta siitä, että en vain kerta kaikkiaan kestä jos meikkivoide on liian tummaa, kun pelkään hysteerisesti niitä rajoja. :)

    Joo, kiitos hyvästä ideasta, aion ehdottomasti kirjoittaa tästä palveluasiasta. Ehkä huomaan sen itse niin selvästi siksi, että mun työ- ja vapaa-ajan pukeutumisessa on aika iso ero, kun vapaa-ajalla kuljen usein juoksutrikoissa ympäriinsä. :)

    VastaaPoista
  16. Se mun Urban Decayn vaaleanpunainen oli Hot Pants. Hauska nimikin.

    Tutkin tässä Stockalla MAC:n tiskiä ja yks vaaleanpun. (jonka nimeä en nyt tietenkään muista) näytti samankaltaiselta. Pitäis melkein ottaa se Urban Decay joskus mukaan tai laittaa sitä kädelle ja mennä tutkiin sitä MAC:n tiskiä uudelleen. Että eroaako se riittävästi tuosta jo omistamastani.

    Kiltisti mun reissukamuni on kemppariliikkeissä reissuilla ollut mukana. Mutta huomasin kyllä kiirehtiväni ostoksiani, koska ajattelin hänen pitkästyvän.

    Hotelli on varattu jo New Yorkista ja yks Sephora on hyvin lähellä meidän hotellia, mikä on iloinen asia. Edellisellä NYC:n reissulla en ollut vielä "löytänyt" luomivärejä ja ostin vain muutaman kynsilakan. Mutta nyt taitaa tulla hankittua kosmetiikkaa kiitettävästi. Puhumattakaan muusta shoppailusta. Ja toki koiranvahdillekin pitää hankkia kivat tuliaiset, joita ei Suomesta saa. Mikä ihana syy shoppailla.

    VastaaPoista
  17. Nina: Googlasin sen Hot Pantsin, ja sehän on kyllä varsin ihana! Ja hauska nimikin! :) Ehkä mun on harkittava nyt niitä Urban Decayn vaaleanpunaisiakin luomivärejä... :)

    Olisikin kiinnostavaa kuulla jos MACilla on samantyyppinen sävy, että mikä se on. Vaaleanpunaiset luomivärit on kyllä niin ihania!

    Siis niin kivaa että pääsette New Yorkiin! Mulla on mun parhaan ystävän kanssa myös matka suunniteilla. Piti lähteä nyt jo ennen joulua, mutta mulla oli niin paljon työmatkoja ym. että tuntui liialliselta. Mutta maalis-huhtikuuta keväällä ollaan ajateltu.

    Hotelli on vain NY:ssa niin tärkeä. Viimeksi oltiin miehen kanssa mid-townilla lähellä YK:n päärakennusta, ja silloin ajattelin että seuraavan kerran olisi kiva olla Upper East Sidella tai Upper West Sidella kun niistä tykkään alueina eniten. Oi miten ihanaa, NY ja sen ostosmahdollisuudet, vau! Ihanaa matkaa teille! :)

    VastaaPoista
  18. MAC:n Swish on kokeilemisen arvoinen. En niitä rinnakkain kädelleni testannu, mutta sitä oon katellu jo pitkään, että näyttää samalta kuin se Urban Decayn Hot Pants. Semmoinen huurteinen vaal.pun., joka näyttää luomilla hyvältä.

    NYC on mun lempikaupunki. Ollaan oltu aina eri puolelle saarta yötä. Metroasema saa olla mielellään ihan kulmilla. Loistava kaupunki. Saatiin suorat lennot taas kohtuullisella hinnalla. Muutamalla ekalla reissulla lennettiin suoraan Finnairilla 300 € menopaluu, mikä oli suorastaan ilmaista. Mutta enää ei noin halvalla todellakaan saa lentoja. Mutta mä en juurikaan muuten tuhlaa, joten reissaamiseen voi käyttää rahaa.

    Kauhulla odotan, että kuinka paljon tulee meikkejä ja kynsilakkoja shoppailtua ens keväänä. Mutta se on sit sen ajan "murhe".

    VastaaPoista
  19. Nina: Kiitos mahtavasta MAC-vinkistä, kun niitähän on täältä Helsingistä kuitenkin huomattaavsti helpompi saada, kun Urban Decayta pitäisi tilata ulkomailta! Tsekkaan ehdottomasti tuon Swishin seuraavan kerran Stockalla ohi mennessäni. Rakastan nimittäin vaaleanpunaisia luomivärejä, eikä niitä ole koskaan liikaa! :)

    Minä tykkään kanssa New Yorkista valtavasti, mutta harmi kun se on niin kaukana ja lennot ja hotellit tietysti myös tosi kalliita. Sinne ei vaan oikein voi lähteä pariksi päiväksi niin kuin vaikka Lontooseen tai Pariisiin, kun lento on niin pitkä ja raskas ja aikaerot ja kaikki... Mutta valtavan ihana kaupunki se kyllä on!

    Ihan järkyttävän halvat kyllä nuo Finnairin lennot aikoinaan! Se on kyllä kiva kun Finnair lentää suoraan, mutta nykyään ei taida millään alle 500 eurolla saada, ja sekin on jo tosi halpa hinta!

    Munkin pitää alkaa säästää seuraavaa matkaa varten jo nyt, kun siellä sitten mielellään kanssa shoppailisi vapaasti, ihanat Sephorat, MACit, mun lemppari Ralph Lauren jne.!

    VastaaPoista
  20. Too facedia on myynnissä myös Tallinnan kaubamajassa. Tylsää että Suomessa ei myydä mitään kivaa :/

    VastaaPoista
  21. Anonyymi: Hei, kiitos paljon tiedosta, ihan mahtavaa! Onkohan se uusi merkki siellä, kun en muista että olisin aiemmin huomannut sitä. Viime kesänä olin Tallinnassa viimeksi, joten saattaahan se olla, että meni minulta vain ohi.

    Eli ihanaa, kun Tukholma lopetti, niin nyt sitten Tallinnasta saa. Toivotaan, että Too Faced tulisi pian Suomeenkin. Ainakin Giorgio Armanin meikkien kanssa kävi niin, eli tulivat ensin Tallinnan Kaubamajaan, ja sitten vähän ajan päästä Helsingin Stockmannille. Toivotaan siis parasta! :)

    VastaaPoista
  22. Piti minunkin tulla kommentoimaan että Tallinasta saa Too Facedia, itse löysin merkin Rocca Al Maren I.L.U.-kosmetiikkakauppaketjun myymälästä (sieltä sai myös theBalmin tuotteita!), mutta olihan täällä siitä jo maininta :D

    Tuolla ilussa oli mielestäni ihan edulliset hinnat, shadow insurance oli 14 euroa.

    Tämä oli muuten ihanan pitkä ja asiaan paneutunut postaus sephorassa shoppailusta :) Melkein kuin olisi ollut itse mukana.

    VastaaPoista
  23. Amaryllis: Ensinnäkin pahoitteluni, että vastaan kommenttiisi vasta nyt! Olin tämän viikon ulkomailla, ja blogger ei jostakin syystä ilmoittanut minulle sähköpostilla kommentistasi niin kuin yleensä, mutta onneksi huomasin sen edes nyt! :)

    Kiitos tosi paljon Too Faced tiedosta! Niin ihanaa, että sitä saa nyt Tallinnasta, on yksi ehdottomia lempparimerkkejäni.

    En ole ikinä käynyt Tallinnan Rocca Al Maressa ja I.L.U.:ssa, mutta nythän olisi tosi hyvä syy mennä. Ihanaa, tosi kiva kun kerroit! Ja superkivaa vielä, jos on noin edulliset hinnatkin. Ei kuulosta todellakaan kalliilta. Apua, pakko päästä sinne! :)

    Kiva myös jos tykkäsit tästä Sephora-postauksesta, kiitos! Itsestänikin tätä oli tosi hauskaa kirjoittaa, sai ikään kuin elää uudelleen ne ihanat Sephora-päivät. Ja tosi kiva jos tuntui kuin olisit ollut mukana, sekin oli tarkoitukseni, eli todella kivaa jos se toteutui. Kiitos sinulle! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)