maanantai 24. lokakuuta 2011

Kauneusmessut 2011

Täällä Pumpulipupussa ollaan nyt vähän hunningolla, eli Beyoncé Heat -arvonnan voittaja on vielä valitsematta ja Rooman ostokset esittelemättä, mutta koska olen niin innoissani, haluankin kirjoittaa tähän väliin Kauneus- ja Muotimessuista 2011 Helsingin Messukeskuksessa, joissa vierailin tänään.







Päivä alkoi hienosti kun olimme Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin ihanaisen Sonian kanssa seuraamassa klo 11.00 Beauty Point -lavalla meikkitaiteilija Tintti Alankon Trendimeikistä taidetta -esitystä.   






Meikkimalli oli pukeutunut hienoon, vähän dramaattiseen mustaan korkeakauluksiseen mekkoon, ja Tintti Alanko teki hänelle koko ajan samaan aikaan selostaen siihen erinomaisesti sopivaa vihreä-tummanharmaa-mustaa silmämeikkiä.

Mielestäni esityksen otsikko kertoi kaiken, eli meikki alkoi trendimeikkinä, mutta lopulta siitä tuli taidetta, niin hieno meikki oli.







Sain kauniilta mallilta ystävällisesti luvan julkaista nämä meikkikuvat täällä blogissa, kiitokset siitä hänelle!






Kaukaa meikki näytti aika tummalta, melkein mustalta. Mutta ihanasti välähti tuo vihreä sävy sieltä aina kun malli sulki silmänsä.

Käsittämättömän kaunista! Kyllä meikkaus on myös taidetta, tämä esitys todisti sen! 

Kuuntelimme myös meikkitaiteilija Mariela Sarkiman haastattelun klo 11.30 Beauty Point -lavalla. Mariela Sarkima markkinoi uutta kirjaansa Make Up Bible ja Kauneusmessuilla oli myös mahdollisuus päästä Sokoksen osastolla osallistumaan Make Up Bible LIVE meikkikiertue -meikkaustapahtumaan.






Sokoksen osastolla oli meikkauspisteet 20 meikkioppilaalle, joihin oli valmiiksi aseteltu We Care Icon -meikkejä ja Marielan Cailapille suunnittelemia siveltimiä. 

Ideana oli siis, että Mariela Sarkima neuvoi ja opasti, ja osallistujat opettelivat tekemään itselleen meikin ohjeilla. Toimii varmasti paremmin niin, kuin että ammattilainen meikkaisi ja vain selostaisi samaan aikaan. Tekemällä oppii!

Aiheina olivat samat kuin Sokosten kiertueellakin, eli kasvojen ja kulmakarvojen muotoilu, 5 minuutin pikameikki, smoky eyes ja silmän muodon tasapainottaminen silmämeikin avulla. 

Smoky eyes -meikkiopastukseen oli kuulemma ollut kovimmat ruuhkat. Minua olisi kiinnostanut myös tuo silmän muodon tasapainottaminen silmämeikin avulla ja kulmakarvojen muotoilu, oikein hyödyllisiä aiheita.

Seuraavaksi meillä oli aikaa vähän kierrellä messuosastojakin.






Essien ja Zoyan lisäksi OPIlla oli tarjolla varsin kattavat kokoelmat erilaisia kynsilakkoja sekä yksittäisinä että erilaisina paketteina.

Paras tarjous olivat mielestäni nämä korissa olevat OPI Texas Collectionin keväältä 2011 kynsilakat hintaan 5 euroa.

Melkein jo sorruin, sillä minulla on vanhastaan heikkous kaikkeen countryyn vivahtavaan. Texas Collectionin kynsilakoilla on upeat nimetkin: tuo vihreä on Don't Mess With OPI, vaaleanruskea on San Tan-Tonio ja oranssi aivan mahtava Y'all Come Back Ya Hear?

Suosikkini oli punainen Big Hair, Big Nails. Tuo mieleen pitkäaikaisen suosikkini countrylaulaja Dolly Partonin, jolla todellakin on big EVERYTHING.

Olen tykkäillyt Dolly Partonista Steel Magnolias -elokuvasta lähtien (1989), jossa hän esitti kauneussalongin omistajaa Truvyä, joka oli naisellinen nainen sydän paikallaan. Muistan vieläkin elokuvasta Truvyn kuuluisan linen "Well I'm gonna paint my front door red and change my name to Elizabeth Arden.”.

Tiedän, että sen Elizabeth Ardenin punaisen oven pitäisi vieläkin olla New Yorkin Fifth Avenuella, ja sen takana ylellinen Elizabeth Arden -kauneushoitola. Elizabeth Ardenillahan on samanniminen parfyymikin, ja myös Ardenin kuuluisimman tuotteen Eight Hour Creamin 80-vuotisjuhlaversiossa vuonna 2010 oli saman punaisen oven kuva. Muistan sen, koska ostin sen syntymäpäivälahjaksi ystävälleni viime vuonna.

No mutta, nyt takaisin Kauneusmessuille.

Seuraava ehdoton kohokohta oli ihanien kosmetiikkabloggarien tapaamisen klo 13.15 jälkeen suuren suosikkini malli Saimi Nousiainen-Hoyerin esiintyminen Fashion Lounge -lavalla klo 14. Taikka itse asiassa säntäsin kesken kivan bloggaritapaamisemme katsomaan ihanaa Saimi Hoyeria, sillä minun oli vain aivan pakko taas nähdä hänet, tykkään hänestä niin valtavasti.

Olen nähnyt Saimi Hoyerin esiintyvän muutaman kerran livenä ennen tätä, ja minusta hän on aina loistava.






Tällä kertaa Saimi Hoyer haastatteli Elle-lehden vuoden meikkitaiteilijaksi valitsemaa Janne Suonoa.

Haastattelu päättyi yllättäen siihen, että Saimi Hoyer antoi luottomeikkaajansa Janne Suonon piirtää itselleen kulmakarvat.






Oola-laa, loistavaa viihdettä!





Ihana Saimi antoi minulle myös ystävällisesti luvan julkaista nämä kuvat hänestä.

Ja huomaatte varmaan, kuinka kamera rakastaa Saimi Hoyeria, kun minunkin täysin amatööritaidoillani hänestä saa näin upeita kuvia.






All right, you go girl! And when you go, go in these shoes, ihanat!

Yksi messujen kivoimmista osastoista (ja ihanimmista nimistä!) oli Royal Pinkilla, joka myi mm. kovin kiinnostavaa, suloista Ciatéa.






Himoitsin erityisesti noita keskellä näkyviä Ciatén käsivoiteita. Niitä oli kolmessa herkkutuoksussa: Spiced Apple & Cinnamon, Lemon & Cream ja Manzano Banana & Caramel.

En nyt vielä hankkinut niitä, sillä ne olivat aika tyyriitä, mutta varmasti kyllä tulevaisuudessa.

Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia ja Sensaisti -blogin Terhen sen sijaan ostivat tuota Ciatén alimpana näkyvää White Chocolate -kynsilakanpoistoainetta, jonka hellävaraisuuden ja tehokkuuden lisäksi pitäisi tuoksua - valkosuklaalle! Koska kynsilakanpoistoainetta on kerran pakko käyttää, niin voiko ihanampaa olla?






Kävimme myös Carpelan Cosmeticsin, joka maahantuo mm. Essien kynsilakkoja, kiinnostavalla messuosastolla tutustumassa erityisesti Youngblood-mineraalimeikkisarjaan.

Youngblood kiinnostaa minua kovasti. Siinä ovat olleet suosittuja tuotteita kuulemma erityisesti meikkipohjat ja silmänympärysvoide, jota kehuttiin aivan loistavaksi.

Youngbloodia myydään nimittäin aika lähellä työpaikkaani Willhelmsin apteekissa Kasarmitorilla. Willhelmsin apteekki on muutenkin kosmetiikasta kiinnostuneen apteekissa kävijän paratiisi, joten taidanpa pistäytyä siellä heti huomenna tutkailemassa tarkemmin myös Youngbloodia.

Willhelmsin apteekki on tehnyt apteekissa käynnistä hauskaa huvia, sillä Youngbloodin lisäksi siellä myydään Essien kynsilakkoja ja Natuviven hedelmäisentuoksuisia ihonhoitotuotteita.






Carpelan Cosmeticsilla myytiin myös Essien roosa-nauha kynsilakkoja, jotka olivat aivan ihanan mansikkajäätelön värisiä. Bonuksena niiden pitäisi vielä tehdä käsistä ruskettuneemman näköiset!

Sitten olikin omien ostosteni aika.

Jo viime vuonna harkitsin ostavani messuilta hyvässä tarjouksessa ollutta loistavaa L'Occitanen käsivoidetta.






Onneksi sama tarjous oli tänäkin vuonna, eli L'Occitanen Sheavoi käsi- ja jalkavoiteet 17,50 euroa, kun normaalihinta on tuo 22 euroa.

Tarjous on hyvä, sillä L'Occitanen voiteiden hinta on Helsinki-Vantaan lentokentällä 19 euroa ja Silja Linen laivalla 19,50 euroa. Tosin Sokoksen 3 + 1 -päivillä niitä myytiin tänä syksynä jopa hintaan 14,90 euroa. Se on varmasti paras näkemäni tarjous ikinä. Mutta kyllä 17,50 euroakin on hyvä hinta.





Aiemmin olen käyttänyt L'Occitanen kermaisen ylellistä Shea -jalkavoidetta. Nyt ostin siis sen käsivoideversion.

L'Occitane Shea -jalkavoide on valittu useana vuonna amerikkalaisen In Style -lehden vuoden parhaaksi jalkavoiteeksi. Tänä vuonna tittelin vei käsivoiteiden sarjassa L'Occitanen Shea-käsivoide. Erinomaista tavaraa siis.






Ostokseni mukana sain L'Occitanelta myös ihania näytteitä.

Vasemmalla kasvovoide ja kasvovesi, keskellä ruusu-vartalovoide ja oikealla shamppoo ja hoitoaine.

Tämä on juuri messuilla parasta. Kiinnostavia uutuksia, hyviä messutarjouksia ja ihania näytteitä kaupan päälle!






Näytteeksi sain myös minulle uudelta, virolaiselta Puhas Loodus -merkiltä ikääntymistä estävän yövoiteen.

Saamani esitteen mukaan voide sisältää viinirypälesiemen- ja oliiviöljyä. Lisäksi voiteesssa pitäisi olla hyaluronihappoa, sheavoita, kehäkukkauutetta ja luontaisia öljyjä. Kuulostaa tosi kiinnostavalta, joten saa nähdä miten tämä toimii!

Ostoksilla olin Kauneusmessuilla nähtävästi aikalailla käsivoidelinjalla, sillä ostin L'Occitanen Shea-käsivoiteen lisäksi myös puolalaiselta kosmetiikkamerkki Ziajalta messutarjouksesta tuplapaketin herkullisen tuoksuista Cocoa Butter -käsivoidetta.






Ziajan käsivoiteet olivat messuilla lähes käsittämättömän edullisia: 3,95 euroa kahden kappaleen pakkaus. Tarjolla oli Cocoa Butterin lisäksi oliivi- ja vuohenmaitokäsivoidetta.

Siihen hintaan voiteen ei tarvitse olla edes kovin ihmeellistä, mutta Cocoa Butter tuoksui kyllä todella hyvälle, ja lisäksi tuntui imeytyvän ihan ok nopeasti. Pienen silikonisen kalvon se jättää iholle, niin kuin kanssani voiteita analysoineet blogittaret Pretty Sweet -blogin Mirssiina ja Shiny Nail Artin Shiny totesivat.

Mutta hei, tähän hintaan ei sekään haittaa!






Ziajalta tuli myös näytteitä, eli Natural Olive kevyt kasvovoide ja Goat's Milk päivävoide. Näistä oliivivoiteen pitäisi olla kosteuttavampi ja sopia jopa atooppiselle iholle kun taas vuohenmaidon pitäisi kiinteyttää aikuisempaa ihoa. Mielenkiintoista kokeilla molempia! 

Aivan ihana messupäivä oli, ja siitä lämpimät kiitokset erityisesti messuilla kanssani  vouhottaneille ja viihtyneille ihanille naisille Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonialle, Sensaisti -blogin Terhenille, Karkkipäivä -blogin Sannille, Sinistä Pintaa -blogin Hellinille, Pretty Sweet -blogin Mirssiinalle, Shiny Nail Art -blogin Shinylle ja Piece of Panda -blogin Pandalle!




  


Kuvassa messuilla kehuja keränneet Sonian ihanat Irregular Choicen kengät.

12 kommenttia:

  1. Oi, varmasti ollut ihana päivä! Mukavia kuvia ja kivat selostukset päivästä. Olen kyllä vähän kade, kun en päässyt. ;(

    Ensivuonna olisi kyllä aivan mahtavaa päästä paikalle.

    VastaaPoista
  2. Mä kääntelen veistä haavassani, kun kiertelen lukemassa näitä teidän bloggaajien kertomuksia päivästä. :( Harmittaa! No, mutta ehkä me tapaamme kuitenkin tässä piakkoin, vaikka ei messuillessa, mutta muuten. ;)

    Kiva kun kirjoitit päivästä. :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia tuli! :) Oli kyllä tosi hauskaa. En nähnytkään Tuota Tintti Alangon meikkausta. Kiva kun laitoit kuvia:) Tuleeko vielä toinenkin postaus messuista?:P

    VastaaPoista
  4. Hyvä, että sait tuon L'Occitanen sitten tuolta! Mäkin ostin käsirasvaa :D. Halusin kokeilla Blueberry livingiltä jotain, mutta en halunnut ostaa tsiljoonatta suihkugeeliä tai vartalovoidetta, käsirasvaa nyt tiedän kuluvan runsaasti.
    Multa meni jotenkin ihan ohi tuo Carpelanin osasto, vaikka muka moneen kertaan kiertelin siellä.
    Oli kyllä mukava tavata kaikkia!

    VastaaPoista
  5. Oijoi tuota Tintin meikkausta...! Upea! Ja mallilla ihan mielettömän kaunis suu!

    Kylläpä te tytöt saitte messuista paljon irti, vähän kateellisena olen lueskellut teidän messupostauksia. Mutta onneksi ehdin piipahtamaan miitissä, oli tosi kivaa!

    VastaaPoista
  6. (todellaupea) Layrä: Oi, kiitos, kiitos!

    Oli kyllä tosi kivaa käydä messuilla, harvoin sitä saa koko päivän hömpöttää pelkkiä kosmetikkajuttuja!

    Ja messut järjestetään varmasti taas ensi vuonnakin, joten toivottavasti pääset silloin mukaan. Tosi kiinnostavia ja kivoja esityksiä ja haastatteluja ja hyviä tuotetarjouksia, kivaa! :)


    Minna: Voi, voi kun mua harmittaa sun puolesta! Mutta ei hätää, varmasti pääset messuille ensi vuonna! Ja Panda Piece of Pandasta lupautui ystävällisesti järjestelyvastuuseen uudesta kivasta blogitapaamisesta, joten toivottavasti nähdään siellä! Ja jos ei, niin mä matkustan vaikka Kouvolaan sun meikattavaksi, sekin olisi tosi kivaa! :)


    Shiny: Kiitos, kiitos ja samoin, oli tosi, tosi kivaa!

    Vasta kun kurkkasin sun blogin kotona, tajusin että mähän olen seurannut sitä tosi pitkään ja tykkäillyt kovasti. En vain tajunnut että se oli juuri SE. :)

    Ja oikein arvasit, ehkä on tulossa myös toinen postaus messuista, eräästä tietystä meikistä. :) Ihanaa, katsotaan! :)


    Hellin: Kiitos samoin, oli kyllä tosi kiva tavata sut!

    Sähän sait sen L'Occitanen vieläkin halvemmalla sieltä Emotionista, mutta olin kyllä ihan tyytyväinen tuohon messuhintaankin, ihan kiva alennus. Ja on kyllä mahtava voide, ihanan pehmoista ja silkkistä. :)

    Kiva että säkin löysit ostettavaa. Oltiin selvästi samoissa tunnelmissa näin talvea vasten, eli käsirasvaa ainakin tarvitsee AINA! :)

    Messuilla oli kyllä niin valtavasti kaikkea, että varmaan puolet jäi mullakin siellä kosmetiikkapuolella näkemättä, vaikka olinkin siellä koko päivän. Saati sitten niistä muista messuista, Lumin laukkujakaan en ehtinyt enää tarkemmin takaisin katsomaan. Ensi vuonna pitää harkita sitä kahta päivää! :)


    Sanni: Eikö ollutkin aivan upea meikki, niin kaunis tuo vihreän ja tummanharmaan yhdistelmä. Ja mallikin oli todella kaunis, kerta kaikkiaan onnistunut kokonaisuus. Meikistä taidetta, ehdottomasti!

    Sullahan oli aivan eri tilanne kun olit siellä töissä, mutta kiva että pääsit edes siitä näkökulmasta osallistumaan messuille. Ja todella kiva että ehdit myös tapaamiseen, oli niin kivaa tavata vihdoin sut! Laitan sulle vielä sitä s-postia lähiaikoina. :)

    VastaaPoista
  7. Ihan mahtavaa, että pääsin tapaamaan teitä, oli tosi kivaa! Toivottavasti pääsen sinne pikkujoulumiittiin, niin nähtäisiin taas :)

    VastaaPoista
  8. Joo Sonia kertoikin minulle, että Panda ottaa hommakseen järjestää seuraavaa miittiä. :) Sitten kaikki kädet ja jalat ristissä, että mikään ei tule esteeksi minulle. ;) Haluan niin kovasti tavata teitä muita. :)

    One of Beauty's Daughtersin Duvessan kanssa ollaan ystäviä jo useamman vuoden takaa. Tapasimme netin kautta aluksi ja sitten livenä, mutta silloin ei kyseessä ollut kosmetiikkablogit, vaan jotain muuta. ;) Vaikka viesittelemme toisillemme suht usein, niin viime tapaamisesta onkin nyt vierähtänyt 3 vuotta! Huh, tajusin miten aika rientää... Tarvitseekin kysäistä häneltä, että pitäiskö nähdä pitkästä aikaa. :)

    Olen siis löytänyt/tavannut netin kautta aivan ihania ihmisiä. :)

    VastaaPoista
  9. Loistoblogi! Kiiits!

    VastaaPoista
  10. Mirssiina: Oli tosi, tosi kiva tavata myös sinut! Meillä oli kyllä niin hauskaa messuilla! Ja suuret kiitokset vielä valokuvausavusta, olet ihana! :)

    Toivottavasti pääset myös seuraavaan blogitapaamiseen. Minä ainakin odotan sitä jo kovasti. Ihan tosi kivaa että Panda viitsii järjestää sen, tulee varmasti tosi kivaa! :)


    Minna: Toivottavasti tosiaan pääsisit seuraavaan blogitapaamiseen, kun olisi niin kivaa vihdoin tavata sinut. Toivotaan parasta!

    Ainakin kaikki messuilla tapaamani kosmetiikkablogia pitävät tyttöset olivat kyllä todella mukavia ja ihania. Yhteinen harrastus ja kiinnostuksenkohde selvästi yhdistää, heti ystävystyttiin. Ihan mieletöntä, että netin kautta voi löytää niin kivoja ja samanhenkisiä ihmisiä. :)


    Anonyymi: No voi kiitos, kiitos. Sinun kommentti kyllä lämmitti mieltä paljon, tosi kiva että tykkäät! Tervetuloa uudelleenkin tänne! :)

    VastaaPoista
  11. Voi apua nuo OPIt! Miten pystyi olemaan tuollainen kasa tuohon hintaan! Itse olisin varmaan ostanut kaikki tarjolla olevat sävyt :D

    VastaaPoista
  12. Piia: Minuakin alkoi harmittamaan ihan hirveästi jälkeen päin, että en ostanut niitä OPI Texas Collectionin punaista ja oranssia kynsilakkaa. Ja jos ei muusta syystä, niin ainakin niiden mahtavien nimien takia! :)

    Olenkin päättänyt, että seuraavan kerran kun tilaan ulkomailta kynsilakkoja, tilaan myös nuo kaksi. Melkein samaan hintaanhan ne sitten onneksi tulevat ulkomailta tilattaessa, jos vain tilaa kerralla tarpeeksi monta kynsilakkaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)