keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kauneusmessujen suunnittelua ja MAC, MAC, MAC!

Tapasimme lauantaina Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin upean Sonian kanssa ja vietimme oikein ihanan tyttöjen hemmotteluiltapäivän.

Virallisesti tarkoitus oli kyllä suunnitella osallistumistamme Helsingin Messukeskuksessa 21.-23.10.2011 järjestettäville KauneusmessuilleYllättäen aika kyllä meni aika pitkälti kaikkeen muuhun hössötykseen, sillä suuntasimme ensin sille Stockmannin kuuluisalle MAC-tiskille.

Kanadalaista ammattilaistenkin suosimaa huippumerkkiä MACia myydään siis Suomessa vain Helsingin keskustan ja Turun Stockalla. Lisäksi kyllä muille Stockmanneille ja Stockmann Beautyihin ympäri maata voi ymmärtääkseni myös tilata MACn tuotteita.

Helsingin keskustan Stockalla MACn osasto jakautuu kahteen saarekkeeseen, joista toisessa on enemmän ihonhoitotuotteita ja toisessa sitten ne ihanat luomivärit ja huulipunat. 

Keskellä on pienessä kuutiossa kausikokoelmien esittelypaikka. Nyt siihen oli aseteltu MACn uudesta Posh Paradise -kokoelmasta mm. erivärisiä Paint Poteja eli luomivärin pohjustajia.

Toinen Helsingin Stockmannilla oleva uusi kokoelma oli Style Driven (linkki Temptaliaan tässä), jossa on mm. vähän kummallisia, murretun värisiä seiskytluvun mieleen tuovia luomivärejä. Ei ollut Sonian eikä minun juttu.  

Ja tässähän se keidas sitten köllöttelee:






Tämä on mielestäni se kaikkein ihanin, eli luomiväripuoli. Toisella puolella tätä tiskiä ovat huulipunat ja huulikiillot.

Tuossa luomiväristandien oikealla puolella häämöttää myös MACn pigmenttipurkkeja. Niitä ihailimme myös Sonian kanssa. Minun suosikkini oli tietysti niistä persikkainen Melon. Pohdimme vain Sonian kanssa, että ne eivät irtonaisen koostumuksensa ja pakkauksensa vuoksi välttämättä ole kaikkein kätevimpiä ainakaan arkikiireissä, vaikka muuten ihania olivatkin.

MACn osastot ovat muuten kaikkialla maailmassa hyvin samanlaisia. Sama lämpimän ruskeanpunainen puu yhdistettynä valkoiseen ja mustaan, ja osastolla jatkuvasti soiva diskomusiikki. Myös MACn myyjät ovat aina koulutettuja meikkitaiteiljoita.

Tältä luomiväritiskiltä tein myös kaikki ostokseni. Systeemi on se, että tuosssa tiskillä testaillaan ja valitaan tuotteet, ja sitten ne saa myyjältä tuolta takana olevalta hyllyltä tai noista vetolaatikoista.

Vähän ärsyttävää MACilla on se, että hinnat ovat hyvin huonosti näkyvissä jos ollenkaan. Mutta epäilen että filosofia on se, että ostat sen mitä tarvitset ja mistä tykkäät, maksoi mitä maksoi. Ja laadustahan kannattaa yleensä maksaa.


MACilta menimme Stockmannin F8 Sweet -shamppanjabaariin.

Shamppanjabaarejahan on maailmalla yleensä huipputavarataloissa. Itse löysin tämän Stockmannin version melko pian sen avauduttua keväällä 2009. Kummitätini rakastaa shamppanjaa, ja hän oli juuri käynyt Lontoon Harrodsin Veuve Clicquot Champagne Barissa ja halusi viedä minut myös Stockalle vappuna 2009 shamppanjalle.

Stockan shamppisbaari on oikein viihtyisä ja miellyttävä, vähän luksusta arkeen.
  





Saa sieltä tosin muutakin kuin vain shamppanjaa, eli minä otin tällä kertaa cafe latten ja Sonia Hullujen Päivien kuohuviiniä.

Kuvassa näkyvät muuten Sonian upeat kiiltävät violetit kynnet. Kynsilakka on H&M:n Goddess on Stage, uskokaa tai älkää.

Pöydällä on Kauneusmessujen ohjelmat, jotka pikaisesti siihen levitimme.

Olemme Sonian kanssa menossa messuille yhdessä sunnuntaina 23.10.2011. Silloin olemme myös suunnitelleet pienimuotoista kosmetiikkabloggarien tapaamista, jos muitakin ihania blogittaria on messuille tulossa. Lisätietoja on tulossa Tyttö ilman helmikorvakorua ja tähän blogiin piakkoin.






Mutta sitten vielä kaikkein ihanin, eli ostokseni MACn tiskiltä.

Minunhan pitäisi olla tiukassa kosmetiikan ostoslakossa, mutta MACia se ei nähtävästi koske.

Olisin halunnut ensinnäkin Fashioned in Finland -blogin Nean hankkiman ihanasti nimetyn Social Light -huulikiillon MACn alkusyksyn MAC Me Over -kokoelmasta. Minulla on aika samat värit kuin Nealla, joten olen oppinut luottamaan hänen MAC-suosituksiinsa.

Social Light oli kuitenkin valitettavasti jo loppunut, samoin kuin Kööpenhaminan lentokentältä, josta sitä viimeksi kyselin.






Muut suunnittelmani ostokset sain kyllä. Paremmin siis meni kuin Sonialla, jonka kaikki haluamat tuotteet olivat lopussa.

Minulla on vasemmassa laidassa näkyvä MACn ihana punavioletti Plum Dressing -luomiväri. En ole kuitenkaan oikein keksinyt mihin sitä voisi yhdistää, joten niinpä ilahduin kovasti kun luin Pretty Sweet -blogista idean yhdistää sitä persikkaisen vaaleanpunaiseen Expensive Pinkiin. Pretty Sweetin Mirssiinalla on mielestäni erinomainen värisilmä, meillä on aika sama maku ja meille sopivat usein samat värit, joten siksi hankin epäröimättä Expensive Pinkin.

MACn luomivärit maksavat Stockalla 16 euroa. Ei mitään kovin edullista, mutta onneksi sillä hinnalla saa myös rahoilleen vastinetta, eli these babys do deliver.

Expensive Pinkin lisäksi ostin samassa hötäkässä myös sekä Pretty Sweet Mirssiinan että Karkkipäivän Sannin kehuman persikanvärisen luomiväripohjustajan MAC Paint Pot Rubenesquen.

Sen pitäisi tuoda voimaa hentoihinkin persikkaisiin sävyihin. Vaikuttaa kyllä aivan ihanalta!

Paint Potien hinta on MACilla 19 euroa.






Viimeinen ostokseni olikin sitten hyvin tarpeellinen eli lisää sivellinpesuainetta.

En uskalla altistaa rakkaita beibejäni eli kallisarvoisia MACn meikkisiveltimiäni millekään muulle kuin saman merkin aineelle. Varmaan se on silti ihan samaa tavaraa kuin muillakin, mutta eri purkissa ja vähän kalliimmalla hinnalla (12 euroa pullo), mutta tässä asiassa en halua ottaa riskejä.

Vanhan sivellinpesunestepullon muuten säästin, koska opin Mustaa Kajalia -blogin Heidiltä, että Back to MAC -kampanjaan kelpaavat mitkä tahansa loppuunkulutetut MACn tuotteet. Back to MACissa ideanahan on siis se, että kun palautat MACille kuusi kulutettua tuotetta, saat valita vastineeksi aina yhden huulipunan.

Eli can't wait täälläkään, että pääsen taas Back to MAC, monessakin mielessä!

8 kommenttia:

  1. Vitsit, kosmetiikkabloggaritapaaminen kuulostaa ihanalta mutta minä olen tuolloin sunnuntaina vasta palailemassa Riikan reissultani. Pitikin mennä näin päällekkäin :/

    MAC-ostokset vaikuttavat ihanilta! Postailethan meikkejä pian niin päästään fiilistelemään myös me joilla ei MACiä niin paljoa ole. Itselläni on jo pitkään ollut himotuslistalla Se Kuuluisa Ruby Woo, saa nähdä milloin se kotiutuu...

    VastaaPoista
  2. Expensive Pink, Plum Dressing ja Rubenesque ovat mun ehdottomia MAC- lemppareita :)

    Olisin kyllä tulossa bloggarimiittiin, kunhan saan suostuteltua kaverini tulemaan sunnuntaina. Muuten olisimme menossa lauantaina messuille, mutta katsotaan vielä. Lisäinfoa siis odotellen!

    VastaaPoista
  3. Jos siis messuilu on sunnuntaina, niin mä olen NIIIIIN tulossa! :) Tarkoitukseni olikin kysyä vähän asiasta, mutta olette laittamassa oikein postausta aiheesta. :) Odottelen siis sitä sitten. ;)Joka tapauksessa Glitz & Glamin Minna tulee. ;)

    VastaaPoista
  4. Elisa: Voi harmi, että et pääse! Varsinkin kun Kauneus- ja Muotimessuilla oli ainakin viime vuonna niin kivaa.

    Mutta kivaa oli minusta kesällä myös Riikassa, joten oikein hyvää matkaa sinne! Kaunis kaupunki ja paljon kiinnostavaa näkemistä. Varsinkin rantakaupunki Jurmalaa rakastan, suosittelen sitä myös näin lokakuussa, varmaan aika romanttinen, syksyinen tunnelma ja hieno meri. Lisäksi jugend-kaupunginosa on aivan upea! :)

    Riikassa on myös oikein hyvät ostosmahdollisuudet, joten kivoja shoppailuja myös sinne! :)

    Joo, koitan laittaa tännekin meikkikuvia noilla MACeilla. Itsekin odotan innolla, että pääsen testailemaan, vielä ei ole oikein ollut aikaa... Luulen että juuri noilla kolmella tuotteella: Paint Pot Rubenesquella ja Plum Dressing ja Expensive Pink -luomiväreillä syntyy kyllä nätti meikki. Ja se Ruby Woo on aivan ihana, ja sopisi varmaan sulle todella hyvin! :)


    Mirssiina: Kiitos vielä sulle tuhannesti hyvistä suosituksista, minustakin nuo vaikuttavat aivan ihanilta! Sopivat varmaan yhteen myös Sushi Flowerin kanssa, jonka olen myös ostanut sun vinkistä ja tykkään kovasti. Kiitokset siis!

    Kiva jos sinäkin pääsisit Kauneusmessuille sunnuntaina! Mutta joka tapauksessa hyvä että pääset ainakin jonakin päivänä. Minusta siellä oli ainakin viime vuonna tosi paljon kaikkea kivaa näkemistä, ja Beauty Point -lavan esitykset olivat erinomaisia.

    En muuten nähnyt sinua eilen Britney Spearsin konsertissa. Yllätys, kun siellä oli 9000 ihmistä. :) Mutta Britneyn onneksi näin ja tykkäsin aivan valtavasti. Ihana! Kyllä hän vieläkin jaksaa veivata entiseen malliin, you go girl! :)


    Minna: No superkivaa jos pääset Kauneusmessuille sunnuntaina! Ihanaa, nähdään sitten siellä!

    Ajattelimme Sonian kanssa tavata jo klo 10.30, kun siellä Beauty Point -lavalla oli muutamia kiinnostavia esityksiä heti aamusta, jotka haluaisin nähdä. Sitten ajattelin mennä katsomaan sitä klo 12 muotinäytöstä (Sonia on ehtinyt nähdä sen siinä vaiheessa vramaan jo monta kertaa kun hän aikoo mennä messuille myös jo lauantaina), mutta mä en halua missata sitä. Siksi ajateltiin että tavattaisiin esim. klo 13.15 bloggaajien kanssa, kun ei tiedetty yhtään mihin aikaan kukakin on tulossa. Meillä on tarkoitus laittaa siitä blogeihimme vielä tarkempaakin infoa kun vain ehdimme. :)

    Mutta aivan ihanaa tavata sut ja toivotaan että on kivat messut, uskon kyllä niin! :)

    VastaaPoista
  5. Heips! Käytän myöskin tota MAC:in brush cleanseriä, mutta voisin suositella vielä parepaa puhdistajaa, nimittäin Marseille saippuaa (n.5€ per saippua pala esim stockman beauty). Se on monikäyttöistä saippuaa, mutta meikkisiveltimet se puhdistaa hienosti ja "kosteuttaa" luonnon suteja äärimmäisen hyvin. Nykysin MACin putsari on mulla käytössä vaan nopeissa tilanteissa ja Marseisaippualla puhdistan kunnolla. :)

    VastaaPoista
  6. Miku: Hei anteeksi kovasti, minulla on kokonaan jäänyt vastaamatta sinun kommenttiisi!

    Siis ihan mielettömän kiinnostava tieto, että pidät Marseille-saippuaa parempana kuin MACin puhdistusainetta! Kiitos tosi paljon vinkistä!

    Minä olen ajatellut, että Marseillesaippua olisi jotenkin kuivattavampaa ja raaempaa siveltimille, mutta se saattaakin siis olla päinvastoin. Pitää ehdottomasti kokeilla sitä, kun sainkin sitä jokin aika sitten tuliaisena Ranskasta.

    Siis tosi hyvä ja hyödyllinen tieto, kiitos vielä! Voin vaikka laittaa tänne blogiinkin sitten raporttia kokeiluistani. :)

    VastaaPoista
  7. Ohimennen hyvin satunnaisena lukijana annan palautetta siitä, että tekstissäsi on aivan liikaa englanniksi heitettyjä tehosteita. On ärsyttävää lukea, you know why, kun joka välissä something heittoja, always. Do you mind. Ty.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Kiitos palautteestasi! Olen pahoillani, että asia häiritsee sinua ja ymmärrän sen hyvin. Olen kyllä yrittänyt vähentää englanninkielisten heittojen tunkemista tekstiin, koska ymmärrän kuinka ärsyttävää se voi monesta olla. :)

    Itse olen huomannut, että tämä asia menee minulla kausittain, eli silloin niitä pulpahtelee enemmän mieleeni kun olen lukenut tai puhunut paljon englanniksi. Joskus tuntuu, että joku asia ei käänny suomeksi, mutta eihän se tietenkään niinkään ole. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle joka tapauksessa muiden blogien parissa! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)