perjantai 22. heinäkuuta 2011

Mádara, Lanvin ja auringonlaskut

Olin niin innoissani viime viikonlopun Riian kynsilakkaostoksistani, että unohdin kertoa teille muutamasta muusta mielenkiintoisesta jutusta Riiassa.


Mádara

Ensinnäkin Latvian ylpeys, laadukas luonnonkosmetiikkamerkki Mádara. Mádara tarkoittaa mataraa (Gallium mollugo), joka on yksi Latvian niittyjen yleisimmistä heinäkasveista. 

Mádaran imago on minusta ihanan puhtoinen ja luonnonläheinen, joten tutustuin mielelläni lähemminkin näihin tuotteisiin ollessani kerran Latviassa. Mádara tekee kasvo-, vartalo- ja hiustenhoitotuotteita, ja lisäksi sillä on erityinen linja myös lapsille.

Mádaran mainoskuvissa olevalla neitosellakin on juuri samantyyppinen iho kuin minulla: vaalea, pisamainen ja pohjoinen. Englantilaistyyppinen, niin kuin mieheni sanoi.

Riiassa oli Mádaran oma liike ainakin uudehkossa kauppakeskuksessa Galleria Centerissä vanhan kaupungin laidalla (Audeju iela 16). Aukioloajat ovat latvialaiseen tapaan huikeat, eli joka päivä (myös sunnuntaisin) klo 10-22. 

Raikkaan ja puhtaan vihreä-valkoisessa, pikkuisessa liikkeessä oli myös paljon tuotteita - 20 %:n alennuksessa, joten olisin mielelläni tutustunut johonkin tuotteista.

Ystävällisestä palvelusta huolimatta myyjä ei kuitenkaan valitettavasti osannut oikein suositella minulle erityisesti mitään. Lopulta päädyimme käsivoiteeseen, jota sain testata.

Käsivoiteen tuoksu oli ihanan raikas ja luonnollinen. Se tuoksui vahvasti heinälle ja ulkoilmalle. Syväkosteuttava voide oli kuitenkin hyvin paksua, joten ajattelin seurata hetken kuinka se imeytyisi. 

No sepä ei tahtonut imeytyä sitten millään, vaikka yleensä minulla on näin kesäaikaankin melkoisen kuivat kädet. Mielestäni tämä on valitettavasti melko tyypillinen ongelma luonnonkosmetiikan voiteille. Olen testannut muutamia Laveran kasvovoiteita, ja niissä on ollut vähän samaa ongelmaa. 

Koska käsivoide oli melkein ainoita tuotteita Mádaran liikkeessä, joka ei ollut alennuksessa (normaalihinta 7 latia eli n. 10 euroa) ja koska lisäksi olin liikkeellä lentäen vain käsimatkatavaroilla (tiukalla ei nesteitä -politiikalla, tiedättehän), ajattelin että palaan Mádaraan joskus myöhemmin täällä koti-Suomessa. Suomessa Mádaraa myydään mm. Stockalla, Sokoksessa ja Ruohonjuuressa.

Suosittelen kuitenkin lämpimästi tuota Mádaran liikettä, jos menette Riikaan ja laadukas luonnonkosmetiikka kiinnostaa! 


Lanvin

Kävin Riiassa myös 60-luvun haute couturea esitelleessä näyttelyssä "From Mini to Maxi - Fashion of the 1960s" (Museum of Decorative Arts and Design, vanha kaupunki, Skarnu iela 10/20)

1960-luku on lempiaikakausiani muutenkin: tupeerattu tukka, musta silmämeikki ja vaaleat huulet à la Brigitte Bardot ja Sophia Loren.   

Siellä näyttelyssä tököttivät rivissä Chanelin jakkupuvut ja Diorin iltapuvut. En ole koskaan nähnyt yhtä montaa kerralla. Labels, honey, labels, niin kuin Absolutely Fabulousissa varmaan sanottaisiin.

Kauneimpia olivat mielestäni kuitenkin nämä Lanvinin herkät musta-valkoiset pitsikoristellut iltapuvut sekä erityisesti tämä hehkuvan oranssi hothothot -minimekko 1960-luvun lopusta

Elizabeth Catin koko artikkeli näyttelystä täällä.

Oli todella kiinnostavaa nähdä, mistä kaikki muodin suuret nimet ovat saaneet alkunsa silloin 60-luvulla. Lisäksi värit olivat todella inspiroivia: samaa oranssia, vihreää, violettia ja keltaista - hedelmävärejä - jotka nytkin ovat muodissa. 
 


   



Olen käyttänyt jo vuosia ihanaa Lanvin L'Eclat D'Arpege -parfyymia. Se on vakiotuoksuni. Sitä on vaikea kuvailla, mutta ihana sekoitus makeita kukkia. 

Valitettavasti L'Eclat D'Arpegea on nykyään aika vaikea löytää mistään. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä sitä ei myydä. Kicksistä löysin edellisen pulloni, ja sitä ennen olen ostanut sitä Sokokselta, jossa se on välillä jopa alennuksessa.


Auringonlaskut

Olen ollut tämän viikon kesähuvilallamme Porissa ja käynyt joka ilta katsomassa auringonlaskua. Päätin, että se on oikein hyvä kesäloman ohjelmanumero.

Auringonlasku on ollut joka ilta eri värinen. Välillä aurinko laskee vaaleankeltaisena ja vaaleansinisenä, välillä liilana ja vaaleanpunaisena, tai kuten tänään, kirkkaan oranssinpunaisena.

Ihanaa meikki-inspiraatiota sekin! 

4 kommenttia:

  1. Hei,
    käythän kurkkaamassa blogini, siellä on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos paljon ihana! Palaan asiaan mahdollisimman pian. :)

    VastaaPoista
  3. No heipä hei! Tässä olen pikaisella visiitillä blogeissa Tallinnan reissun jälkeen. ;) Tänne suuntasin siis ensimmäisten joukossa. :)

    Ihanassa näyttelyssä olet käynnyt! Olisi minustakin todella mielenkiintoista. Kiva kun laitoit linkkejä, joista näki kuvin. :)

    Minunkin lemppari on kuuskyt-luku. Siksi tein koulussa esitelmän ja meikkikokeen 60-luvusta. Tein täysin Twiggy meikin, koska mallini näytti Twiggyltä itsekin. Lopputulos oli pelottavan saman näköinen. :D Siitä tulee kuvia, kun saan vaan aikaiseksi teeman vuosikymmenistä. ;)

    Mutta nyt jätän kirjoittelut lyhyeen, sillä painun nukkumaan, kun tuo reissaaminen vähän väsyttää. ;)

    VastaaPoista
  4. Minna: Kiva kun tulit kurkkaamaan, kiitos! Toivottavasti teillä oli oikein mukava matka! Sun blogista jo luinkin, että matkakertomusta ja ostoksia olisi tulossa sun blogiin huomenna, kivaa!

    Oli kyllä hyvä tuuri, että Riiassa sattui juuri nyt tänä kesänä olemaan tuo kiertävä haute couture -pukunäyttely. Upeita luomuksia kyllä!

    Siis 60-luvun vuosilukumeikki kuulostaa todella kiinnostavalta! Kiva jos laittaisit siitä blogiisi kuvia ja ohjeitakin. Mä en osaa tehdä niitä kissamaisia, nestemäisiä rajauksia kunnolla, mutta muuten on ihan mun lempparityylejä kyllä. :) Aina tyylikästä! Ja mitä ihania naisia silloin olikaan: Brigitte Bardot, Sophia Loren, Jackie Kennedy...

    Twiggy ei ollut ihan mun omia suosikkeja, mutta ymmärrän kyllä miksi hänestä tykättiin. :)

    Reissussa kyllä väsyy vaikka olisi kuinka kivaakin! Mullakin on ollut kesäloma jatkuvaa matkustamista, ja melkein odotan että arki taas alkaa ja pääsen normaalisti näiden ihanien blogienkin pariin. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)