sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Ostoksia Tallinnan matkalta

Hello, I'm back!

But not in black: 

Elikkä herran jestas, persikanvärisiä ostoksia koko rahalla viime viikon Tallinnan matkaltani. Kukaan, joka on seurannut tämän kevään persikka crazynessiäni ei ole varmaan hirveän yllättynyt.

Sää Tallinnassa oli koko viikon aurinkoinen ja helteisen lämmin. Ja virolaiset naiset olivat yhtä kauniita ja naisellisia kuin aina ennenkin.

Äitini aina sanoo, että virolaiset rakastavat kukkia. Lempparipaikassani Tallinnassa Kadriorgin puistossa ruusut kukkivat hehkeinä ja runsaina ja aurinkoi paistoi. Minä ihmettelin Tallinnassa joka paikassa olevia Lille Kaupuluksia, kunnes vihdoin tajusin, että kukkakauppojahan ne ovat. Rakastan viron kieltä, se on minusta niin hauskaa!


Tallinna on siis state of mind, ja jokaisen kosmetiikasta ja kauneudesta kiinnostuneen paratiisi. Joka kerta kun menen sinne, aurinko paistaa. Se on Tallinnan taikaa.

Mutta katsotaanpas nyt näitä beibejä eli ostoksiani vähän tarkemmin.


Ensinnäkin Escadan tämän kesän legendaarinen ja erittäin suosittu kesätuoksu Taj Sunset.

Sen olin suunnitellut jo etukäteen ostavanikin Tallinnan laivalta. Luulin vain hinnan isolle 100 ml:n pullolle olevan 56,50 euroa, kuten Siljan Tukholman laivalla. Tallinkilla Taj Sunsetin hinta olikin yllättäen 59,50 euroa. En ihan ymmärrä pointtia, kun samaa yhtiötähän nuo Tallink ja Silja nykyään ovat. No, en ruvennut pihistelemään, vaikka 3 euroa kosmetiikan suhteen iso raha onkin. Sillähän saa vaikka jo melkein yhden Rimmelin tuoksukynsilakan tai jotakin muuta kivaa!

Iso 100 ml:n pullo Taj Sunsetia maksaa muuten melkein saman 59,90 euroa Sokoksen heinäkuun loppuun kestävässä kesäalessa, joten Tallinnaan asti sitä varten ei tarvitse matkustaa. Ja 100 ml:n pullohan tulee suhteessa huomattavasti edullisemmaksi kuin pienempi 50 ml:n pullo, jonka hinta Siljalla oli 42,90 euroa. Melkein sanoisinkin, että kannattaa joka tapauksessa ostaa noista se isompi pullo Taj Sunsetia, sillä tuoksu haihtuu iholta mielestäni aika nopeasti, joten lisäsuihkuttelut päivän aikana saattavat olla tarpeen.

Mutta hinnasta huolimatta Taj Sunsetin tuoksu on kyllä yhtä ihana: hedelmäinen, herkullinen ja makea. Erinomainen kesätuoksu!

Taj Sunset on muutenkin ollut Escadan tämän kesän kausituoksuna erittäin suosittu. Olen huomannut, että suuri yleisö on harvoin väärässä: jos tuote on poikkeuksellisen suosittu, se on yleensä aina myös poikkeuksellisen hyvä. Tämä pitää paikkansa ainakin Taj Sunsetin kohdalla.    

Yleensä en kyllä edes ostele mitään kesä- tai kausituoksuja taikka uutuuksia, vaan vedän vaan kesät talvet samalla signature parfyymillani, Lanvinin ihanalla Éclat D'Arpègella, jota on vain valitettavasti vuosi vuodelta hankalampi löytää. Tästä kesästä on kuitenkin tulossa niin kuuma ja kiva - ja Taj Sunset on niin ihana - että päätin tehdä poikkeuksen. And I'm glad I did. 

Taj Sunsetin pullokin on kaunis ja kesäinen, ja ihana kukkakuviokin siinä on.    


Ja mitäs muuta? Laivan tax freessa katseeni sattui yhtäkkiä Snö of Swedenin persikanoranssiseen kaksiriviseen rannekoruun. Lämpimän persikan ja kylmän hopean yhdistelmä oli mielestäni jotenkin ihastuttavan moderni. Ja hei, persikkaa tytöt! Viimeinen naula arkkuuni oli kun korun nimikin oli Splendido elastic brace peach. Sold, tuolle hullulle persikanväriä himoitsevalle tyttelille.

Taustalla näkyy myös Tallinnan Vero Modasta puoleen hintaan ostamani persikanvärinen neulebolero, jolle hinnaksi jäi 7,22 euroa. Ihanaa persikkaa, eli pakko oli saada!


Snön Splendido-rannekoru oli Tallinkilla samassa puoleen hintaan tarjouksessa kuin aiemmin kesäkussa Tukholman laivalta ostamani kaksirivinen Cleo-rannekoru. Näistä ovat nyt ilmeisesti jäljellä olevat värit alennuksessa puoleen hintaan Siljan ja Tallinkin laivoilla. Normaalihinta on laivalla 35 euroa, mutta nyt tarjouksessa hinta on enää varsin kohtuulliset 17,50 euroa. 

Minulla oli muutama vuosi tässä välissä, että en ostanut Snö of Swedenin koruja, kun mielestäni halvemmallakin voi löytää oikein kivoja koruja. Nyt olen taas innostunut Snöstä. Design miellyttää minua, ja joskus on kiva ostaa kunnon materiaalista tehtyjä laatukorujakin.


Kävin Tallinnassa ihanissa kasvo- ja jalkahoidoissa erinomaisessa kauneushoitolassa Babor Spassa (taivas maan päällä!).

Kosmetologi teki minulle uutuuskasvohoidon New Skin. Baborin mukaan:

New Skin on hoito, jonka tuloksena ihosi hyvänolon tunne palautuu ja se on kuin uudestisyntynyt. Innovatiivinen Lipid Repair Complex sisältää edistyksellisiä keramideja, valkoista lupiinia ja ratamouutteita. Uudistaa ihon luontaista lipiditasoa ja elvyttää ihon suojatoimintoja. Lipidien elvyttävä kokonaisuus on erittäin tärkeä edellytys terveen ja hyvin suojatun ihon varmistamiseksi. Ihanteellinen hoito ennen aurinkoista kesäaikaa!

Aiemmin olen ollut Baborissa Vitamiinikasvohoidossa. Molemmilla kerroilla lopputulos oli suorastaan hämmästyttävä: ihoni hehkui ja hohti kuin viimeistä päivää. Olin todella aivan kuin uudestisyntynyt. En meinannutkaan uskoa kosmetologia kun hän sanoi New Skin -hoidon jälkeen "You don't need any make up. Maybe just some mascara and lipstick.". Siis mitä, en koskaan liiku ilman meikkivoidetta tai meikkipuuteria missään. Mutta totta se oli, iho oli hoidon jälkeen niin kaunis, hehkuva ja tasavärinen.

Minulle onkin siis tämän jälkeen aivan sama mitä Baborin hoidot sisältävät, jos kerran näin hyvin toimivat ja lopputulos on tämä!

Sen vuoksi ostinkin myös sokkona ja purkkeja sen tarkemmin tutkimatta kosmetologin minulle suosittelemat kotihoitotuoteet. Baborissa myydään ketjun omia voiteita, eli ostin erityisesti yövoiteeksi sopivan, kuivaa ihoani kosteuttavan Babor Skinovage Argan Calming Repair Cream -kasvovoiteen. Arganöljyhän on varsin arvostettu ainesosa ja kuuluisa kosteuttavista ominaisuuksistaan. 

Voiteen hinta oli 50,95 euroa, ja purkissa on tavaraa 50 ml. Vaikuttaa hyvin riittoisalta ja ylelliseltä. Purkissa oli myös incilista, joten aion vetää sen huvikseni jossakin vaiheessa Cosmetic-Check.comin Inci Search -palvelun läpi ja katsoa mitä tulee tulokseksi.    


Argan-kasvovoiteen alle kosmetologi käski minun laittaa fluideja, eli Energy active concentrateja. Paketti sisältää viisi Oxygen Energizing Fluidia ja kaksi Skin Perfecting Fluidia. Aion totella kosmetologia myös tässä sokeasti, sillä Baborin hommat todellakin vaikuttavat toimivan.  

Fluidipaketin hinta oli 23,44 euroa ja siitä pitäisi riittää melko moneen kertaan. Myös sen incin aion tutkia tarkkaan, sillä minua kiinnostaa kovasti mitä nuo nesteet oikein lopulta sisältävät. Palataan siis myöhemmin aiheeseen! 

Muuten en Tallinnasta juurikaan kosmetiikkaa ostellut. Hinnat ovat tulleet viime vuosina kovasti ylös, lähes Suomen tasolle. Virolaiset sanovatkin kuulemma, että joka kerta kun he menevät kauppaan, hinnat ovat nousseet.

Kaubamajassa on toki loistava kosmetiikkavalikoima, mutta selektiivisen kosmetiikan hinnat ovat minusta nykyään melkein samoissa kuin Suomessakin. Tallinnassa alkoivat myös alet viime viikolla, mutta kosmetiikassa ei mielestäni oikein ollut mitään kiinnostavia tarjouksia.

Etukäteen suunnittelemaani persikkaista Essien Haute as Hello -kynsilakkaakaan en löytänyt Kaubamajasta tai Stockmanilta. Essien kynsilakoista oli tietyt sävyt laitettu Kaubamajassa tarjoukseen 5 euroa pullo, ja lukijani Tuhkimo arvelikin ostaneensa sieltä Haute as Hellon muutama viikko sitten. Nyt jäljellä oli enää muutamia sävyjä, ja niistäkin puuttuivat nimet eli nimen tilalla oli vain numerokoodilappu. Varmaan vanhemmat Essien sävyt oli laitettu alennukseen, joten se ehkä selitti vähän huonompaa valikoimaa kuin yleensä.

Tokihan Essien kynsilakat ovat edelleen Kaubamajassa edullisempia kuin Suomessa. Kaubamajassa Essiet maksavat 8,95 euroa, kun Suomessa hinta on varmaan lähelle kaksinkertainen. Essietä saakin Suomesta aika heikosti. Helsingissäkin tiedän vain Urban A:n (Erottajankatu 1-3) ja Willhelmsin apteekin (Kasarmikatu 34), jotka myyvät Essietä.

Willhelmsin apteekissa on muutenkin erinomaiset valikoimat kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteita. Willhelms myy mm. mineraalimeikkisarja Youngbloodia sekä uutta suosikkiani, herkullisen hedelmäisentuoksuisia tuotteita sisältävää ihonhoitosarja Natuvivea. Lisäksi tarjolla on mm. perinteiset ja luotettavat ACO ja La Roche-Posayn aurinkorasvat. Willhelms on mielestäni muuttanutkin sitä käsitystä, mitä apteekki on: sinne voi mennä ihastelemaan ja shoppailemaan kosmetiikkaa ihan niin kuin tavalliseen kemikaalioonkin.

Tallinnan Kaubamajassa on Essien, Sally Hansenin ja LCN:n kynsilakkojen lisäksi myös loistavat valikoimat OPIa. OPIn hinnatkin ovat halvemmat kuin Suomessa, eli 10,60 euroa pullo, kun Suomessa ne maksavat nykyään varmaan jo yli 16 euroa pullolta. Erityisesti OPIn Avojuice Skin Quencher -käsivoiteet ovat Kaubamajassa mielestäni huomattavan edullisia, eli 10,40 euroa pullo, kun Suomessa maksavat reilusti yli 20 euroa. Eli melkein samoissa hinnoissa liikutaan jo niissä kuin netistä tilattaessakin.


Tallinnan Body Shopissa Viru keskuksessa Kaubamajaa vastaapäätä oli myös ale. Siellä hinnat olivat vähän edullisemmat kuin Suomessa, eli vartalovoit olivat tarjouksessa 9,10 euroa, kun ne Suomessa maksavat tarjouksessa 12 euroa.

Ostinkin siis Brazil Nut Body Butterin eli parapähkinävartalovoin ystävälleni, joka on pitänyt siitä kovasti. Parapähkinävartalovoin tuoksu on ihanan herkullinen ja kosteutustehokin oikein hyvä, onhan tuote tarkoitettu kuivalle iholle. 

Saattaa olla, että menen Tallinnaan vielä uudelleen heinäkuun lopussa, joten katsotaan jaksaisinko sitten innostua vähän enemmän Tallinnan kosmetiikkatarjonnasta. Nyt jotenkin masennuin noista nousseista hinnoista, eikä minulla ollut hirveästi kiinnostusta lähteä kokeilemaan uusiakaan tuotesarjoja tai tuotteita.   

12 kommenttia:

 1. Tallinnassa on tosiaan paljon kalliimpaa kuin muissa Viron kaupungeissa. Esimerkiksi Saarenmaan Kaubamajassa (ei kuulu Kaubamaja- ketjuun kuitenkaan) myydään China Glazea hintaan 5,65 muistaakseni ja kasa Essien lakkoja maksoi 4,80. Muutenkin kaikki meikit olivat ainakin 2-3 euroa halvempia kuin Tallinnassa.

  Hassuinta on se, että Virossa Lumene on halvempaa kuin Suomessa, jossa sitä valmistetaan. Etenkin Lumenen Natural Coden tuotteet ovat melkein kolmanneksen halvempia Virossa!

  Ja jos olet vielä lähdössä, kannattaa tsekata paikallinen Joik- merkki (Kaubamajasta), joka tekee virolaista luonnonkosmetiikkaa ja valikoimassa on ihanannäköisiä ihonhoitotuotteita ja saippuoita tosi edullisesti. Halpismerkki Manhattan on myös kokeilemisen arvoinen, aivan loistavia luomivärejä noin kolmen euron hintaan :)

  Nimim. Vuosien kokemus meikkishoppauksesta Virossa :D

  (Niin ja anteeksi etten kirjoittanut näitä vinkkejä aikaisemmin, olin netin ulottumattomissa aikaisemmin :) )

  VastaaPoista
 2. Harmi ettet löytänyt kyseistä lakkaa, se on kyllä niin kaunis sävy ! :)

  VastaaPoista
 3. Laittaisitko tännekin näkyviin Baborin voiteen incin? :)

  VastaaPoista
 4. Mirssiina: Kiitos tosi paljon ihan mahtavista Tallinnan vinkeistä!

  On kyllä ihan ymmärrettävää, että hinnat ovat Tallinnan ulkopuolella paljon halvempia. Säälittää vaan tallinnalaiset, eli mistä he voivat sitten ostaa ihanat kosmetiikkansa ja kynsilakkansa...

  Harmi kun en tällä kerralla ollut Tallinnan ulkopuolella. Viime kesänä olin Saarenmaalla, mutta en yhtään tajunnut, että siellä olisi voinut olla China Glazea tai Essietä jossakin. :) Mutta seuraavalla kerralla sitten!

  Lumene Natural Coden hintoja en huomannut katsoakaan Kaubamajassa. Hyvä tietää seuraavalla kerralla, että Lumenea kannattaa sitten Virosta shopata, niin hassua kuin se kyllä onkin! :)

  Katsastan ehdottomasti seuraavalla kerralla myös tuon Joikin ja Manhattanin, kuulostaa tosi hyvältä!

  Kiitos tosi paljon, on hyvä tietää vähän jotakin suosituksia, ettei tarvitse ihan vain summamutikassa lähteä testailemaan, kun monet Kaubamajassa myytävät merkit eivät sano mulle yhtään mitään...

  Sun kannattaisi kyllä ehdottomasti laittaa näitä sun loistavia Tallinna-vinkkejä myös omaan blogiisi, kun nyt varsinkin kesällä sinne matkustetaan niin paljon Suomestakin! :)


  Tuhkimo: Joo, tosi harmi!

  Ajattelin, että käyn tällä viikolla täällä Helsingissä Willhelmsin apteekissa katsomassa, josko sitä olisi vielä siellä. Toinen ihana persikanväri olisi kyllä myös China Glazen Peachy Keen. Minulla oli aikanaan myös vähän vastaava OPI Coney Island Cotton Candy, mutta sen olen lahjoittanut ystävälleni. Pitää kysäistä, jos saisin sitä vielä vähän lainata niin voisin tehdä vähän värivertailuja.

  Mutta kiva kun sä edes sait Haute as Hellon, ja vielä niin edullisesti!


  Anonyymi: Joo, totta kai voin laittaa. Tosi kiva kun aihe kiinnostaa muitakin kuin vain minua!

  Ajattelin, että voisin tehdä noista Baborin voiteista lähipäivänä ihan oman postauksensa, sen verran kiinnostavia ne minusta ovat. Ja varsinkin, jos niillä saisi aikaan edes vähän samanlaisia tuloksia kuin Babor Spassa tehtävillä kasvohoidoillakin. :)

  VastaaPoista
 5. Merkkasin sinut Stylish Blogger Awardiin
  http://glitz8glam.blogspot.com/2011/07/top-10-stylish-award.html

  VastaaPoista
 6. Ihania ostoksia. :) Tuo Escadan tuoksu on kyllä hyvä, mutta jotenkin mulla on semmoinen asenne että ei ikinä itselleni Escadaa, en tajua miksi. :D. Mutta tuo tuoksu on kyllä hyvä, että sorrun varmaan itsekin kuitenkin siihen... :D

  VastaaPoista
 7. Minna: Kiitos tosi paljon, voi kuinka kivaa! :) Menen heti tutustumaan...


  Serrated B: No kuule, onhan Escadan kesätuoksuilla "vähän" sellainen teinimaine. :) Mutta mua ei haittaa, kun kerran tuoksu on kiva: kesäinen ja hedelmäinen, ihana!

  Mulla oli aikoinaan (joo siis seitsemän vuotta sitten, 2004) myös Escadan Magnetic Beat, joka oli tosi hyvä. Sain sen ystävältäni valmistujaislahjaksi, ja kun olin ostamassa seuraavaa pulloa, sekoitin sen vahingossa Escada Magnetismiin, joka on melkein samanlaisessa pullossa. Magnetic Beat oli kivan tyttömäinen ja makea, kun taas Magnetism oli paljon aikuisempi ja voimakkaampi. En tykännyt, joten se pullo on mulla puoliksi käyttämättömänä vieläkin. Mutta pääasiassa hyviä muistoja liittyy siis Escadaan, vaikka ei se ehkä munkaan mielestä ole ehkä se tyylikkäin valinta. :)

  Koita kuitenkin pysyä kovana vaikka tuoksu onkin hyvä, sillä se haihtuu iholta mun mielestä niin nopsasti, että ilmankin selviät ihan hyvin. :)


  Nonnu: Kiitos paljon, ihanaa! Niin kiva haaste, kiitos! Palaan siihen pian! :)

  VastaaPoista
 8. Tilasin itse myös tuon Taj Sunsetin 100 ml. Paketti on vain kumman ohutta pahvia. Kysyisinkin, että onko sinun versiosi paketti myös ohutta pahvia, jonka sisällä on vahvistuksena paksumpaa pahvia?

  /Anskuli

  VastaaPoista
 9. Anskuli: Onneksi en ollut vielä heittänyt omaa pakkaustani pois vaikka jo meinasinkin, huh. :)

  Yritin tutkiskella sitä tarkkaan ja siinä on tosiaan ohuempi värillinen pahvi jossa on nuo kuvat päällä, ja sitten sisällä paksumpi valkoinen pahvi. Mutta ei se päälimmäinen pahvikaan minusta kyllä kovinkaan ohutta ole, vaan ihan kunnon pahvia, mutta sisäpahvi on kyllä vielä paksumpaa ja sisältä kiiltävää, jotenkin vähän raidallista materiaalia. Ymmärrätköhän näistä minun selittelyistäni nyt mitään... :)

  Voi ei, epäiletköhän että olet saanut jotenkin väärennetyn tuoksun, kurjaa! Toivotaan kuitenkin että se olisi aitoa tavaraa. Ehkä sun kannattaisi mennä vielä johonkin kauppaankin varmuuden vuoksi tutkimaan Taj Sunsetin pakkauksia...?

  Mä sain kanssa kerran tuliaisena Meksikosta Calvin Kleinin Eternityä, joka oli selvästi väärennetty. Se oli oudon sameaa, ja tuoksu oli erilainen. Aika pian se menikin huonoksi. Se oli kyllä aika ikävää, joten toivotaan että sun kohdalla ei ole nyt käynyt näin!

  VastaaPoista
 10. Kiitos vastauksesta. Tilasin tuoksuni fragrancex.comista ja yleensä sieltä on tullut ihan aitoa tavaraa. Tuoksu tuoksuu kyllä aidolta, mutta pakkauksen ohut materiaali pisti miettimään, onko kyseessä aito tavara, kun kaikissa muissa hajuvesissäni pakkaukset ovat olleet aika jämäkkää pahvia, mutta tässä pakkauksessa pahvi on todella ohutta, sisältäpäin sellaisen taidepaperin näköistä, sellaista epätasaista. Sisällä on myös tuo aaltoilevampi valkoinen pahvi antamassa rakennetta pakkaukselle, minkä saa myös irrotettua.

  Ehkä ihan höpsöä huolestua näin pienestä yksityiskohdasta, mutta kun yleensä jopa halpismerkeissä on jämäkkä pakkaus, niin ihmettelen miksei tässä Escadassa. No, ehkä kyseessä on taiteellisen vapauden varjolla pakkausmateriaaleissa säästäminen.

  /Anskuli

  VastaaPoista
 11. Anskuli: Kiva jos tästä vastauksestani oli jotakin hyötyä!

  Mutta nyt jäin kyllä todella miettimään tuota sun Taj Sunsetin aitoutta. Kun mun pakkauksessa se ulompi pahvi ei kyllä ole kovinkaan ohutta, eikä mielestäni juurikaan epätasaista. Ehkä epätasaisena siinä tuntuu vain ne Escada-tekstin painatukset ja kuvien rajat. Mutta sisäpahvi on vielä paksumpi, aaltoileva ja irrotettava, juuri niin kuin kuvailit. Eli eiköhän parfyymisi sitten kuitenkin ihan aito ole, varsinkin kun tuoksuukin ihan sille mille pitääkin. :)

  Huomasin muuten, että ainakin Stockalla Taj Sunsetin pakkaukset olivat muovitettuja, joten ehkä kauppaankaan ei kannata mennä vertailemaan. :)

  Mutta olet kyllä oikeassa, ehkä Taj Sunsetin pakkaus on kuitenkin ohuempaa pahvia kuin kalliimmissa tuoksuissa yleensä. Kesäisen kevyttä katsos, tai sitten juuri niin kuin sanoit, taiteellista vapautta ja pakkausmateriaalin säästämistä. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)