tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kynsilakkaostoksia Riiasta

Riika, tuo Baltian Pariisi. Riika, tuo edullisen kosmetiikkaostelijan taivas (ainakin näin halvan Latvian latin myötä).

Eli siellä matkustelin ja shoppailin viime viikonloppuna, ja kivaa oli.

Ensimmäinen kosmetiikkakauppa löytyi Riian vanhasta kaupungista (Skunu 15) ja oli vetävästi nimeltään Disco Cosmetics.


Tässä näette heidän esitteensä, josta en ymmärtänyt mitään. Se on myös vähän kärsineen näköinen, sillä mieheni kääri siihen kynsilakkaostokseni kotimatkan ajaksi. Olin nimittäin matkalla pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, ja jouduin anelemaan mieheltäni, että saisin laittaa ostamani kynsilakat (nesteitä, you know) hänen matkalaukkuunsa paluulennon ajaksi. Hillitsi kyllä sopivasti ostelua tämä järjestely, sillä hirveän lämmintä vastaanottoa ostokseni eivät saaneet. Kommenttina oli vain, että "sullahan on noita jo ennestäänkin". Huoh, no niin onkin.

Mutta takaisin Disco Cosmeticsiin, sillä teitä kiinnostaa toivottavasti vähän enemmän kuin miestäni, joka seisoi huokaillen ja kelloa tuijottaen ulkopuolella kun yritin mahdollisimman nopeasti tullata sen läpi.

Suurin osa merkeistä oli minulle ennestään aivan tuntemattomia, kuten Pupa Milano ja Make Up Factory. Erityisesti Make Up Factory vaikutti olevan suosittu, sillä sen tiskin edessä kävi kova kuhina.

Minulla ei ollut aikaa ruveta swatchailemaan ja tutkimaan uusia merkkejä for obvious reasons, joten ilahduin kun näin myös rakkaan suosikkimerkkini IsaDoran tiskin. Lisäksi tarjolla oli myös Suomessa tutummista merkeistä BeYu:ta, Mavalaa ja Sally Hansenia. Ihonhoitotuotteita oli myös paljon, mutta ne olivat minulle aivan tuntemattomia merkkejä (mm. kiinnostavalta näyttänyt Cottage), mutta kuitenkin huomattavan edullisia.


Ainoa ostokseni Disco Cosmeticsista oli "olosuhteiden pakosta" siis tämä IsaDoran hennon oranssi kynsilakka 609 Apricot Coral. Ihanan kesäinen sävy!

Tällaiselle IsaDora-harrastajalle oli oikein kiinnostavaa, että Disco Cosmetics tuntui jämähtäneen IsaDoran suhteen kevääseen 2009, sillä esillä oli ainoastaan IsaDoran kevään 2009 kausikokoelman Blooming Spring standi, ja Apricot Coral kuului siihen. Ja kuinkas sattuikaan, Blooming Spring on ollut yksi lempparikokoelmistani IsaDoralta kautta aikojen!


Blooming Springissa ilmestyi aikoinaan kaikkien aikojen suosikkiviisikkoni IsaDoralta, kokoelman nimipaletti 53 Blooming Spring. Se oli niin suosittu, että on jäänyt IsaDoran vakiokokoelmaan myös sen jälkeen.

Nyt sain siis myös Blooming Springiin kuuluvan kynsilakan Apricot Coral.

Blooming Spring -kokoelmassa ilmestyivät myös aikanaan Crystal Gloss Stick -kiiltopunat. Niitä vähän vastaavista Cream Gloss Styloista minulla on numero 15 Peach Melba, joka ei kyllä kuulunut Blooming Spring -kokoelmaan, vaan ilmestyi myöhemmin. Cream Gloss Stylot ovat jo poistuneet IsaDoran valikoimasta. Crystal Gloss Stickeja ovat lähellä myös IsaDoran geelimäiset Jelly Kiss -huulipunat, joihin olen ollut oikein ihastunut.


Katsokaapas, kuinka ihanasti Apricot Coral sopii erityisesti Blooming Springin persikkaiseen ja vaaleanpunaiseen luomivärisävyyn. Käytän niitä kesäisin meikissä muutenkin tosi paljon, joten tässä meillä on täydellinen kesämeikkiyhdistelmä!

Hintataso Disco Cosmeticissa oli hyvin edullinen. Esimerkiksi tuo IsaDoran kynsilakka maksoi 2,49 latia, eli 3,51 euroa. Suomessa IsaDoran kynsilakat maksavat 8 euroa.

Harmitti siis, että en ehtinyt enempää tutkia siellä valikoimia. Mutta jos menette Riikaan, suosittelen siis ehdottomasti tuota Disco Cosmeticsia. Heillä on liikkeet myös Matisa ielalla ja Terbatas ielalla.


Äitini oli toivonut värikkäitä kynsilakkoja varpaankynsiä varten, joten nappasin hänelle mukaan tämän värikkään kavalkadin toisesta yleisestä kosmetiikkaketjusta Riiassa nimeltä Drogas.

Drogaksia oli vähän joka kulmassa, mutta hintataso oli kalliimpi kuin Disco Cosmeticsissa. Niissä oli perusmerkit Rimmel, L'Oreal, Maybelline ym., ja lisäksi mm. Tallinnan Kaubamajassakin myytävät Bourjois ja Art Deco. Lisäksi oli myös minulle tuntemattomia merkkejä, kuten tuo ensimmäinen noista kynsilakoista, Bellaoggi.

Bellaoggi on peruspunainen creme, hinta 1,29 latia eli 1,82 euroa. Maybellinen mini Colorama -kynsilakat olivat tarjouksessa 0,85 latia eli 1,20 euroa. Niiden laadusta minulla ei ole sen tarkempaa kuvaa, mutta varpaankynsiin nyt menevät vähän heikkolaatuisemmatkin kynsilakat.

Maybellinen Coloramojen värit olivat ihanan iloisia ja kirkkaita. Valitsin persikanvärisen 56 Coral Rosen, korallinvärisen 88 Peach Cocktailin ja aniliininpunaisen 6 Bubblicious. Huomaattehan muuten, että minun käsitykseni väreistä menevät juuri toisinpäin kuin Maybellinella, eli minusta tuo vaalein oranssi on persikka eikä koralli ja kirkkaampi oranssi koralli eikä persikka.  

Ja kiitos taas bloggerille, joka on ystävällisesti sumentanut nämä kuvat. Minun koneellani ne olivat vielä ihan teräviä ja selkeitä.


Äitini on hyvin tumma, joten jos hän ei halua kevyen persikkaista 56 Coral Rosea, olen toki valmis uhrautumaan ja ottamaan sen itse.

IsaDoran Apricot Coral on vähän vaaleampi ja hopeisempi kuin Coral Rose, joka menee puolestaan enemmän koralliin ja oranssiin.  


Sitten paras viimeiseksi, eli Riian rautatieasemalta löytyi kauppakeskus Origon ylimmästä kerroksesta pieni kynsiliike Oniks Beta, joka myi OPIa, China Glazea ja Orlya mielestäni melko edullisesti. Mahtavat valikoimat, joista puuttuivat vain uusimmat kokoelmat.

Esim. OPIlta oli tarjolla mm. India, Hong Kong, Shrek, Pink, Swiss ja Burlesque, mutta ei uusimpia Katy Perry, Texas ja Pirates of the Caribbean -kokoelmia.

OPIn kynsilakkojen hinta oli Oniks Betassa 4,78 latia eli 6,74 euroa ja China Glazejen 3,82 latia eli 5,38 euroa.

Parasta olivat kuitenkin OPIn ihanantuoksuiset Avojuice Skin Quencher -käsivoiteet, jotka maksoivat 200 ml:n pullo 4,37 latia eli 6,16 euroa ja jättimäinen 600 ml:n pullo 9,02 latia eli 12,71 euroa.

Vertailun vuoksi 200 ml:n pullo Avojuicea maksaa Tallinnan Kaubamajassa 10,40 euroa ja Suomessa yli 20 euroa.


Sain neuvoteltua miehen kanssa, että saan ostaa yhden tuollaisen jättimäisen 600 ml:n pönikän Avojuicea kotiin. Tuoksu on Crisp Apple Juicie, joka minulla on käytössä kotona jo ennestään, sillä se on ainoa tuoksu melko voimakkaista Avojuiceista, jota mieheni sietää.

Crisp Apple Juicie on ihanan raikas ja luonnollinen omena, todella hyvä tuoksu. Jopa niin hyvä, että miehenikin lainaa sitä välillä.


Ovelasti ujutin salaa mukaan myös yhden pikkupullon Coconut Melon -tuoksua, joka on ehdoton suosikkini Avojuiceista.

Coconut Melon on ihanan makea ja trooppinen tuoksu, jota tykkään käyttää erityisesti töissä. Se vie ajatukset ihanasti jonnekin karibialaiselle paratiisisaarelle vaikka keskellä tammikuuta.

Kuvassa sekä vanha että uusi pakkaus Avojuice Coconut Melon Juiciesta. OPI Avojuicien pakkaukset ovat siis hiljattain uudistuneet, mutta mitään muutoksia sisällössä tai tuoksussa ei ole mielestäni tapahtunut.


Ja pakkohan noilla hinnoilla oli ostaa vielä yksi OPIn kynsilakkakin.

Valitsin viininpunaisen, vähän luumuun shiftaavan Diva of Genevan OPIn Swiss Collectionista syksyltä 2010. 

Kampaajani haluaisi värjätä tällä hetkellä vaaleat hiukseni konjakinpunaisiksi syksyllä. Diva of Geneva on jäänyt mieleeni erityisesti upean punatukkaisen Piece of Pandan tästä postauksesta. 

Eli dramaattinen ja näyttävä Diva of Geneva saa odottaa minulla nyt syksyä ja punaista tukkaa, niin silloinkin on jotakin kivaa ja kiinnostavaa tiedossa.


Tässä siis Pumpulipupun tämän kesän teema lämmin persikka ja syksyn teema dramaattinen viininpunainen samassa kuvassa näiden kynsilakkaostosten muodossa.


Samoja kynsilakkajuttuja jatketaan vielä sen verran, että esittelen teille vielä kynteni neljän päivän matkan jälkeen.

Ostolakon Virvehän kirjoitti siitä, että OPI Top Coat lisäisi kynsilakan pysyvyyttä huomattavasti. Testasin sitä nyt kahdella eri matkalla, ja olen samaa mieltä.

Neljän päivän jälkeen kynsissä on vain aivan vähän kulumaa kärjissä, muuten kynsilakat ovat kunnossa.

Tulen siis käyttämään OPI Top Coatia pikakuivattajien lisäksi jatkossakin, jos haluan parantaa kynsilakan pysyvyyttä.

Kynsilakkana kuvissa on muuten erittäin kaunis, pehmeän vaaleanruskea Color Club Love 'em/Leave 'em Color Clubin syksyn 2009 Wild at Heart -kokoelmasta.


Love 'em, Leave 'em on hienovarainen holo, joka hehkuu tietyssä valossa upeaa lämmintä oranssia ja kultaa.

Ehdottomia suosikkilakkojani erityisesti kesäisin, todella kaunis! 

Sen myötä I'm going to love you and leave you taas ainakin hetkeksi, kun lähden loppuviikoksi kesähuvilallemme Poriin. Siellä yksi kohokohta on aina Porin Sokoksen selektiivisen kosmetiikan kesäalennukset, joten ehkä palaamme ainakin niiltä osin asiaan loppuviikosta.

Ihanaa kesäistä viikkoa teille muruset!

12 kommenttia:

 1. Mulla on loppuviikosta samanlaista pikaostosten tekoa tiedossa. ;D Tallinnaan kun lähtää miehen kanssa. ;)

  Nätti tuo Isadoran kynsilakka! Mulla itsellä ei ole yhtään vastaavanlaista... :( Tarvii varmaan hommata.

  Olen kuolannu tuota Love'em Leave'emia jo kauan. Se on niin nätti! Se minun tarvii kanssa hommata jossakin vaiheessa itselleni.

  Aika edullista siellä Riikassa. Saisin siellä kulumaan aikaa ja rahaa. :D

  Kiva kun tulit päivittämään blogia ja saimme taas mukavaa luettavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kosmetiikkaostoksia! Mulle ei muuten ihan hepreaa ole noi latvian kieliset tekstit. Olen nuorempana ollut paljon Liettuassa ja liettuan kielen kautta ymmärrän vähän latviaakin. En osaa puhua liettuaa kuin muutaman sanan, mutta ymmärrän suunnilleen mistä puhutaan ja sanan sieltä, sanan täältä. Pahus sentään sun kanssas ;) . Tällä postauksella sä nostit mun länsibaltia-matkakuumeen megasvääreihin, kun siellä on noin halpoja kynsilakkojakin :D .

  VastaaPoista
 3. AAAAAAAAAAAAAA noi avojuicet heti tänne mulle! kiitos jo etukäteen! :DD

  VastaaPoista
 4. Mä haluan nyt Riikaan!! :D Siis nuo OPIn käsivoiteet on siellä ihan ilmaisia!

  Hyviä ostoksia olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
 5. Voi että, nyt kyllä on tiedossa pieni shoppailureissu Riikaan :) Kun vaikka ois vaan käsitavarat, niin sinnehän mahtuu montamontamonta luomiväriä...

  VastaaPoista
 6. Minna: Toivottavasti teillä olisi oikein kiva Tallinnan matka miehesi kanssa! Ja toivottavasti hänellä riittäisi vähän paremmin kärsivällisyyttä sun ostoksille. :) Minusta oli ainakin tosi hermostuttavaa yrittää vain nopsasti katsastaa valikoimaa läpi. Toisaalta kellään, ei edes mun ystävillä, kestä hermo mun kanssa kosmetiikkakaupoissa kun nuuskin ja tutkiskelen kaiken niin tarkkaan! :)

  IsaDora Apricot Coral on kyllä oikein nätti kesäinen kynsilakka, ihanan aurinkoinen väri!

  Ja samoin kyllä Love 'em and Leave 'em on tosi hieno. Tykkään siitä kovasti, kun se on sellainen melko kylmäsävyinen beige, jotenkin tosi pukeva. Vähän hiekanvärinen, tosi hieno. Valitettavasti jouduin vain hetki sitten lyhentämään vähän kynsiäni, joten ei ole kuvissa ehkä aivan parhaiten edukseen (eikä tietenkään myöskään 4 reissupäivän jälkeen). Se sopii mielestäni parhaiten vähän pidempiin kynsiin. Mulla on Color Clubin Wild at Heart kokoelmasta myös se violetti nimilakka Wild at Heart ja oranssinkuparinen Wild and Willing; hienoja holoja kaikki. :)

  Riika osoittautui tosiaan huomattavasti halvemmaksi kuin Tallinna, jossa kaikki hinnat alkoivat olla melkein Suomen tasoa. Toivottavasti tekisit kuitenkin hyviä löytöjä halutessasi silti siellä! Tallinna on kyllä niin kaunis ja mukava kaupunki, oikein hyvää matkaa teille! :)

  Mulla on nyt näköjään kovaa lentoa tämä kesäloma ja kesä muutenkin. Edes blogin pariin en tahdo ehtiä. Olen kuitenkin lukenut kaikki sun upeat ja todella kinnostavat näyttötyöpostaukset ym., mutta kommentoimaan en valitettavasti kännykän kautta pysty :(


  Vauhtimamma: Oi kun kiinnostavaa, että sulla on noin läheinen suhde Liettuaan! Minusta Vilna on kaunein Baltian pääkaupungeista, ja muutenkin tykkään Liettuasta kovasti.

  Me ei ymmärretty mieheni kanssa latviasta sanaakaan. Virohan on hauskaa, kun siinä ymmärtää usein ainakin pääkohdat, ja voi arvailla loppuja. Tosi hyödyllinen taito kyllä sulla, että pystyt edes auttavasti tulkitsemaan latviaakin.

  Riiassa on kyllä sellainen aito suurkaupungin tuntu, ja ostosmahdollisuudetkin ihan eri luokkaa kuin Tallinnassa tai Vilnassa. Aika helposti sinne kyllä nykyään pääsee, Air Baltcilla on halvat lennot tai autollakin voi mennä. Sinne vaan, ja halpoja kynsilakkoja ostelemaan. :)


  Maijuemilia: :)! Avojuicet on kyllä ihania!

  Ne on mulle sellaista arjen luksusta. Mulla on varsinkin talvisin niin kuivat kädet, että en jaksaisi rasvailla niitä koko ajan. Herkullisentuoksuisten Avojuicien kanssa jaksan rasvata edes vähän useammin, joten olen päättänyt suoda ne itselleni, vaikka aika kalliita ovatkin. Ihana piristys vaikka kesken työpäivän levittää vähän hyväntuoksuista käsivoidetta, joten suosittelen lämpimästi :)

  VastaaPoista
 7. Nonnu: Nuo OPIn käsivoiteet oli kyllä Riiassa lähes hämmästyttävän halpoja. En edes Yhdysvalloissa ole nähnyt noita jättikokoja, vähän harmittaa kun olisi ehdottomasti pitänyt ottaa vielä toinenkin.

  New Yorkissakin 200 ml:n pullot maksoivat mielestäni vähintään saman kuin Riiassa. Hassua kun eri puolilla maailmaa voi samalla tuotteella olla niin eri hinnat!

  Edes netistä en ole löytänyt Avojuiceja tuohon Riian hintaan, kun tulee helposti kovat postikulut päälle. Lookfantasticista olen joskus tilannut 200 ml:n pulloja, ja hinnaksi on tullut reilut 10 euroa. Suomessahan ne on ihan järkyttävän kalliita. :)

  Katsoin myös noiden Maybellinen Colorama-kynsilakkojen hinnan Sokoksella ja sekin oli n. 5 euroa. Eli Riika on kyllä todella halpa, kun siellä maksoivat tuon reilun euron kappaleelta! :)


  Elisa: Ehdottomasti kannattaa mennä Riikaan, lennotkin sinne on tällä hetkellä melko edullisia. Mulla maksoi meno-paluu vain reilut 120 euroa. Myös hotellit ovat tällä hetkellä edullisia, meilläkin 5 tähden hotelli maksoi 75 euroa yö.

  Riika on muutenkin kiva ja kiinnostava kaupunki. :) Ja kosmetiikkatarjonta ja hinnat ovat kyllä aivan omaa luokkaansa!

  Mä matkustan aina jos voin vain pelkillä käsimatkatavaroilla. Helpottaa ja nopeuttaa hirveästi lentämistä. Ainoa huono puoli on sitten vain nuo nesteet. Kuivashamppoota en saa mukaan millään, ja kaikki muu pitää mahduttaa siihen litran muovipussiin pikkupulloissa. Onneksi miehellä oli nyt kunnon matkalaukku, niin en joutunut jättämään noita OPI Avojuiceja sinne. :) Mutta luomivärithän on helppoja, ja ne mahtuu johonkin koloon aina! :)

  VastaaPoista
 8. Elisa: Tutustuin nyt muuten samalla ihanaan blogiisi ja lisäsin sen tuonne oman blogini listaan, toivottavasti sopii! :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana tuo Colorclubin lakka!!

  VastaaPoista
 10. Piia: Eikö olekin, se on kyllä todella hieno!

  Valitettavasti ei vain ole näissä kuvissa aivan edukseen. Pitää joskus ottaa uudet kuvat ilman kärkikulumia ja pidemmissä kynsissä, niin on täydessä loistossaan. :)

  VastaaPoista
 11. Enpäs tiennytkään, että Riikasta vois löytyä noin kivoja. Sehän on sitten selkeä valinta, että ensi keväänä suuntaamme lomalle Riikaan ;) Piti jo syksyllä, mutta valittiinkin Lontoo, josta luulis kans löytyvän yhtä ja toista. Onneksi ei tarvitse käsimatkatavaroissa tuoda, vaikka saattaa kai aerosoleille (kuivashampoot!!!) olla rajoituksia? Pitänee tarkistaa.

  VastaaPoista
 12. Asetonihuuruja: Joo, vähän etsimistä hyvät kosmetiikkakaupat kyllä vaativat, kuten yleensäkin uudessa kaupungissa. Minusta on aina tosi vaikea tietää mistä kannattaisi hakea hyviä tarjouksia tai kauppoja suuressa kaupungissa. Mutta Riika yllätti tosiaan positiivisesti, myös hintatasollaan!

  Mutta kyllä Lontoo on kuule kuitenkin something else, eli varmasti hyvä valinta! Riikassa on se hyvä puoli, että se on aika lähellä ja lennot, hotellit ja hintataso ovat tällä hetkellä ainakin aika edullisia. Eikä nähtävyyksiä ym. ole niin paljon, eli ihan hyvin voi tehdä pelkän viikonloppumatkan, ei vaadi niin montaa päivää tutustumiseen eikä uuvuta. Ihan kiva kaupunki kyllä, vaikka esim. Vilna on minusta kyllä vielä kauniimpi! :)

  Kuivashamppoita en muuten Riikasta löytänyt, vaikka vähän etsinkin, sillä olisin tarvinnut sitä matkalla. Lisäksi mulle on myös edelleen vähän epäselvää saako kuivashamppoota laittaa lentokoneessa edes ruumaan. Melkein luulisin että saa, sillä muistan että esim. Ostolakon Virve olisi tuonut hiljattain kuivashamppoita Englannista.

  Mä mietin myös tuolla Riiassa saako kynsilakkojakaan viedä lentokoneeseen kunnes tajusin, että myydäänhän niitä lentokentilläkin tax freessa. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)