tiistai 5. heinäkuuta 2011

MAC Copperplate ja Sushi Flower -meikki ja maksimekot

Olen jotenkin aivan hirveän ihastunut nyt muodissa oleviin maksimekkoihin. Voiko mikään olla naisellisempaa ja kauniimpaa kuin kevyet, värikkäät kankaat sekä liehuvat helmat.

Maksimekkoja nähtiin kevään runwayilla lähes kaikilla suunnittelijoilla flashystä ja trendystä D&G:sta konservatiivisempaan Ralph Laureniin. Kauneimpia olivat minusta melkein BCBG Max Azrian eteeriset luomukset.

Maksimekot sopivat hyvin myös näihin helteisiin säihin. Ne ovat ihanan vilpoisia, mutta peittävät kuitenkin riittävästi, niin että auringossa ei pääse aivan kärähtämään.

Minusta on aivan ihanan näköistä kun nuoretkin tyttelit kuljeskelevat nyt ympäri kaupunkia pitkissä liehuvissa helmoissa. Ihan kuin prinsessat. Oh so royal, mutta myös, excuse me, oh so hot!





Pakkohan minunkin oli siis investoida omaan maksimekkoon. Viimeksi olenkin käyttänyt sellaista edellisellä kierroksella kun ne olivat muotia, let's see, noin 16 vuotta sitten.

Vasemmanpuoleinen mekoistani on upea ruskea-harmaa-punertava ilmestys. Se on ruotsalaista Rut m.fl -merkkiä and may I just say fabulous. Lourie Power Dress, Aleksi 13, hinta 39,95 euroa.  

Oikeanpuoleinen mekko on alennusmyyntilöytö Stockkalta. Olin kyllä katsellut sitä jo normaalihintaisenakin. Keltaista, persikkaa ja muutakin kukertavaa. ENY eli Eternally New York, normaalihinta 99,90 euroa, mutta - 40 %:n alennuksella 59,90 euroa.

And all you dark ladies out there, ENY:n sisarmerkillä Cristelle & Co:lla oli Stockalla myös hieno tumma pitkähihainen maksimekko, jossa oli vähän viidakkoteemaa. Olisi upean näköinen jollakin tummalla kaunottarella.

Aion liehua maksimekoissani koko tulevan kesälomani, ainakin jos on näin ihanan lämmintä kuin nyt.





Maksimekkoihini suunnittelin tekeväni kesäisen meikin MACn Copperplate ja Sushi Flower -luomiväreillä.

Copperplate on kylmä harmaanruskea, taupe voisi sanoa, ja Sushi Flower vaaleanpunaisen persikkainen lohenpunainen. 






No joo, sopiiko ne vai sopiiko ne Rut m.fl:n Lourie Power Dressin väreihin. Vai onkohan tämä jonkun mielestä vähän liiankin matchy-matchy?

Halusin joka tapauksessa meikkiin vähän tummuutta ja syvyyttä kontrastina lämpimään kesäpäivään ja tuohon hemppismekkoon. Siksi yhdistin Sushi Floweriin tummanruskean Copperplaten. Pelkkä Sushi Flower olisi ollut tällä kertaa liian hailakka makuuni.

Mielessäni olivat Glitz & Glamin Minnan ihanista meikeistä tämä (kirkas oranssi W7 NEON -paletista ja tumma ruskea Dark Horse Urban Decay Naked -paletista) ja tämä (persikkainen Mineralsin Peachy ja ruskea Nyxn Ultra Pearl Mania -jauheluomiväri Walnut Pearl). Molemmissa meikeissä oli taidokkaasti yhdistetty pehmeää ja lämmintä oranssia ruskeaan.






Läheskään samaan en kyllä päässyt kuin Minna. Minun värini sekoittuivat, eivätkä jääneet samalla tavalla kauniisti erottuviksi kuin Minnalla. Näin, vaikka yritin taputtaa Sushi Floweriakin luomelle oikein vaahtomuoviaplikaattorilla.

Minnan neonoranssissa meikissä oranssi on liikkuvalla luomella intenssiivinen ja vahva, ja vain luomivaosta ruskea häivytetty. Persikkaisessa meikissä liikkuvan luomen persikkakin vaikuttaa häivyteltyltä, mutta silti värit ovat pehmeästi ja nätisti erillään.   

Apua Minna, mitä tein väärin? Häivytinkö taas liikaa tai vääristä paikoista?

No oli miten oli, kyllä tämä nyt minun arkikäyttööni töihin kelpasi. Joskus on vain valaisevaa vertailla omia tuherruksiaan ammattilaisiin ja analysoida niitä, niin erot huomaa selkeästi. Uskon, että vain niin voi todella yrittää kehittyä.

Taidan kuitenkin silti kahista maksimekossani nyt tästä vain hiljaa takavasemmalle...

13 kommenttia:

  1. Nyt kuule Pupu meinasit aiheuttaa p*skahalvauksen Minnalle!!! xD Tosiaan kello on kolme yöllä ja mä en saanu unta ja ajattelin tulla hengaa nettiin. Ilokseni huomasin, että Pumpulipupulta on tullut minulle yöluettavaa blogiinsa... meni hyvin ja rauhallisesti siihen asti kun huomasin oman nimeni! :D Kun vähän transsissa lukee ja miettii lukiessaan, että kuinka monta vuotta siitä mekko-muodista onkaan ja äkkiä lukeekin oman nimensä ja yms. Hahaha! Mä säpsähdin... hei mä palaan huomenna (jos tarkkoja ollaan, niin tänään) tähän enempi ja tarkemmin. ;)

    Meikkisihän oli kiva, mutta ymmärsin mitä yritit alunperin. ;)

    VastaaPoista
  2. Voi ei Minna, ei ollut tarkoitus säikäyttää! Mä vaan pohdiskelin asiaa, ja mulla taas juttu harhaili tapansa mukaan, ja sitten ajattelin, että JOS sä satut lukemaan tämän ja JOS sattumalta näet heti meikistä, että nyt tuo muikkeli kyllä teki tossa kohtaa ihan väärin. :)

    Mutta ei sun tarvitse todellakaan tähän mitenkään paneutua! Vaikeahan on sun on edes pelkästä kuvasta nähdä, että missä vika. Enemmän vain mietiskelin ja analysoin sitä itse.

    Luulen, että ongelma tässä meikissä oli siinä, että levitin ruskean luomivärin MACn valkoisella pullukalla häivytyssiveltimellä 217. Se häivyttää samalla kun levittää, niin värit sotkeentuivat siinä. Olen nyt vaan alkanut välillä käyttää sitä värin levittämiseen myös ulkonurkkaan ja luomivakoon, kun se on niin nopea ja helppo, kun hoitaa häivytyksen samalla kun levittää eikä luomivärit silloin ainakaan jämähdä väärään paikkaan.

    Luulen, että tämäntyyppiseen meikkiin - jos haluaisi että kontrastit ja rajat säilyisivät paremmin - olisi kannattanut käyttää MACn pientä ja tarkempaa kynäsivellintä 219 ulkonurkkaan ja luomivakoon värin levittämiseen. Luulen, että koitan sillä tekniikalla vielä uudelleen. Lisäksi tuo Sushi Flower on aika punainen, ehkä joku oranssimpi ja persikkaisempi luomiväri sopisi tavoittelemaani lookiin paremmin.

    Mutta joskus, jos innostut ja aikaa riittää, voisit vastata mulle omassa blogissasi tutoriaalilla noista oransseista meikeistä. Kun ne on mun ehdottomia suosikkeja sun blogissa, aina vaan uudestaan palaan ihastelemaan niitä! :)

    VastaaPoista
  3. Olisin sanonut, että häivyttelit liian hyvin. ;D

    Jos haluaa saada värit selkeämmiksi, niin en levitä luomivärejä päällekkäin, vaan laitan ne hyvin selkeinä alueina luomille. Sitten häivytän vähän värien rajoja, jotta raja ei olisi liian selkeä.

    Mun pitäisi tehdä nyt, kun koulukiireetkin on ohi, se lupaamani tuto värien käytöstä... En vielä tiedä mikä päivä voin taas meikata, sillä olin tänään silmäoperaatiossa... siksi se uni ei oikein tullu, kun minä vähän pelkään ja kammoksun kaikkea tuollaista. :(

    VastaaPoista
  4. Oi, miten ihania makseja! Just pari päivää sitten ostin toisen maksin itelleni. Oon niin lyhyt, että montaa maksia en omista, kun tarvin niin korkeat kengät maksien kaveriksi, jotten näytä kääpiölle :D . Mä tykkään tosi paljon siitä, että mätsää luomivärit tarkastikkin vaatteiden väreihin. Tosi usein samaa systeemiä käytän itekkin.

    VastaaPoista
  5. Mäki oon hurahtanut maksimekkoihin! Itse omistan vain yhden, Lindexistä leopardikuvioisen mutta se on ihana! Käytän sitä aina hellepäivinä. 8) Ja on tarpeeksi viileä vaikka helma on nilkkoihin asti!
    Mitä itse vain kulkee sen kanssa niin tuntuu kuin olisi ainoa joka käyttää maksimekkoa. :D Yhden kerran näin samaan aikaan yhden tytön käyttävän, viime viikonloppuna Turussa, mutta eri mekko kuitenkin oli tällä. Minä kun luulin että tähän samaan maksimekkoon joka itselläni on törmäisi katukuvassa ties kuinka moneen kappaleeseen, mutta voi olla ettei ihan sillä kuten kaverinikin on valittanut; kaikki eivät voi pituutensa vuoksi käyttää näitä ihastuttavia mekkoja.
    Ajattelin myös ensin näyttäväni lyhyemmältä maksimekolla, mutta kumma kyllä mulle on sanottu että näytän sillon pikemminkin pidemmältä. :D

    VastaaPoista
  6. Minä muuten kuulun niihin, jotka välttelee maksimekkoja tämän huisin 158 sentin vartensa vuoksi. Eli melkein pygmi olen. :D Mun mekkojen on pakko päättyä polviin tai sitten reiden jollekin kohdalle. Täysi pitkät hameet/mekot sopivat, jos minulla on korkokengät.

    Mä pelkään, että näyttäisin maksimekossa siltä kuin mulla olisi ylisuuri yöpuku vaan päällä. :( Olisi kiva olla pidempi... mutta maasta se pienikin ponnistaa! ;D

    VastaaPoista
  7. Minna: Kiitos paljon sulle! Yritän kokeilla huomenna uudelleen niin, että töpötän Sushi Flowerin taas vaahtomuoviaplikaattorilla paikalleen ja Copperplaten MACn kynäsiveltimellä. Jätän niihin selkeät rajat ja yritän vain sitten päältä häivyttää varovasti. Jos onnistun, niin laitan vaikka kuvat tännekin. :)

    Voi sua rassukkaa, pikaista paranemista sulle silmäleikkauksesta! Kurjaa olla vielä kesällä kipeänä.

    Ja kauheaa tuo jos et pääse meikkaamaan! Mulla murtui muutama vuosi sitten oikea käsi, ja olin ihan paniikissa (muidenkin asioiden lisäksi kyllä), että mites nyt sitten meikkaan. Kun se kesti vielä parantuakin 6 viikkoa. Ajattelin jo, että joudun opettamaan miehen meikkaamaan mua (just joo, ihan kuin se olisi jaksanut joka aamu vääntää mulle silmämeikkiä, vähän utopistinen ajatuskin!). Opettelin sitten kuitenkin sitkeästi meikkaamaan vasemmalla kädellä. Loppua kohden aloin olla jo aika taitavakin. Vedin rajauksetkin suurin piirtein yhdellä viivalla. :) Kyllä näköjään ihminen pystyy mihin vaan kun hätä on suuri! :)

    Mutta sun on parasta nyt vain lepäillä, tuo on ihan eri juttu. Ja aika lyhyt aikakin varmaan, toivottavasti olet taas pian kunnossa! :)


    Vauhtimamma: Kiitos, kiitos, kiva kun säkin tykkäät makseista! :)

    Lyhyemmillä voi kyllä olla just se ongelma, että helmat laahaa helposti maata ellei ole tarpeeksi korkeat kengät. Mun mielestä se lyhyys ei haittaa muuten kyllä maksimekon kanssa mitään. Usein sitä vain itse ajattelee, että joku ei sovi. Ei muuta kuule kuin ihana maksimekko päälle nyt vaan, nyt on niin ihanan lämmintäkin. :)


    Serrated B: Jee, kivaa, lisää maksimekon ystäviä. Tiikerimaksi kuulostaa kyllä aika kuumalta! :)

    Ja se on kyllä ihme, miten mekko voi olla niin ihanan vilpoisa, vaikka on niin pitkä. Tänäänkin oli Helsingissä melkein 30 astetta, niin ei haitannut mitään, helmat hulmuten vain viiletin menemään. Ja voi vitsi mitä kohteliaisuuksia sain koko päivän mekostani. Nyt kuulkaa tytöt maksimekko päälle vaan, varma miesmagneetti näköjään. :)

    Kuule Serrated, sähän olet nyt vain hot and happening sen mekkosi kanssa. Ehkä se muoti ei ole vaan vielä levinnyt esim. Turkuun asti. Helsingin katukuvassa näkee jo aika paljon toinen toistaan ihanampia pitkiä mekkoja. Ja Tukholmassa ja Tallinnassa niitä vasta oikein vilisi. Ja kiva vaan, että kellään ei ole ihan samanlaista kuin sulla!

    Oon kyllä samaa mieltä siitä, että maksimekko voi saada näyttämään jopa pidemmältä, kun se on yhtenäistä kangasta koko matkan. Mä olen aika pitkä, joten näytän varmaan puolestaan joltain kukalliselta tolpalta, mutta ei haittaa :)


    Minna: Eikä mitä, nyt vaan kokeilemaan tuollaista ihanaa pitkää mekkoa. Mun mielestä se sopisi sun naiselliseen tyyliin varmasti todella hyvin. Joku ihana tumma ja dramaattinen väri vaan ja pitkät helmat, niin en usko että tulee yöpuku mieleen. Ei lyhyys minusta mitään haittaa, voisi olla tosi kivan näköistäkin! :)

    VastaaPoista
  8. Joo, laita ihmeessä kuva. Tahdon nähdä! :)

    Mua alko niin naurattaa tuo, että pyytäisi miestä meikkaamaan. :D Joo'o, sitä on itsekin välillä saannut loisto ideoita ja ehdottanutkin miehelle. xD Minä esimerkiksi, että mies voisi opetella tekee kampauksia mulle, niin mun ei tarvitsisi taistella tukkani kanssa aina kun ollaa menossa jonnekin. Voit varmaan kuvitella miten "innoissaan" mun mies oli ajatuksesta. :D

    Se on kyllä jännä miten pakon edessä sitä sopeutuu tilanteisiin. Vasurillakin oppii tekemään kaikkea. Minä opin koulussa kirjoittamaan, kun lapsena minulta murtui oikeakäsi. Enää en kyllä osaa, kun heti kipsin lähdettyä aloin taas käyttää oikeaa.

    Mua ei kielletty meikkaamasta, mutta ajattelin itse, että pidän muutaman päivän rauhan silmälleni. Kasteleminen kiellettiin 24 tunniksi. Nyt minusta tuntuu, että huomenna voisin jo meikata, sillä tikit ei enää tunnu ja silmää ei arista. :)

    Hmm... aloin miettimään sitä mekkoa. Tummanharmaa, ehkä kuvioillakin tai sit musta. Jalassa kiilakorkokengät... hmm.... hei, saattas toimia! Pitkäsköhän käydä metsästämässä Kouvolan kaupoista? ;)

    VastaaPoista
  9. Joo Minnuska, mäkin ajattelin, että kun Mr. Pumpulipupu on kerran hyvä piirtämään ja maalaamaan, niin eikös voisi vähän meikatakin mua. Mutta ei ollut kyllä kovin innostunut ajatuksesta, vaikka mä oli ihan rassukkana käsi paketissa. Mutta se hyvä siinä oli, että huomasi että kyllä voi oppia vasemmalla kädelläkin meikkaamaan kun hätä on vain tarpeeksi suuri. :)

    Elikkäs ymmärrän ihan hyvin, että sunkaan mies ei ollut kovin innoissaan ideasta, että hän alkaisi sulle kampauksia vääntämään. :) Kaikkea me keksitäänkin! :)

    Mulle sanoi fysioterapeutti, että kaikki toiminnot siirtyy takaisin oikealle kädelle heti kun se on parantunut, mutta vain jotakin sellaisia voi jäädä vasemmalle, millä ei ole väliä kummalla kädellä ne tapahtuu. Niinpä mulla on jäänyt puhelin vasempaan käteen, kun se ei ole kovin tarkkaa hommaa. :) Mutta eikö ole hienoa, että me ainakin tiedetään, että tarpeen vaatiessa voidaan ottaa myös vasen käsi käyttöön. :)

    Tummanharmaa maksi kuulostaisi aivan upealta sulla. Eikä varmaan näytä yöpaidalta! Toivottavasti Kouvolan kaupoista löytyisi! Olen saanut nyt niin paljon kohteliaisuuksia maksimekoistani, että taidan käyttää loppukesän vain niitä. :) Ostin vielä yhden uuden vihreä-vaaleanpunaisen, ja suunnittelen nyt aivan innoissani, millainen meikki siihen sopisi. :)

    VastaaPoista
  10. Oijoi! Se meikki-idea mekon kanssa kuulostaa super-upealta!!! Siihen korallinen tai oranssinen huulipuna ja persikkainen puna poskille. Sun vaalea tukka ja iho, niin olisit kuin suoraan Euroopan catwalkeilta. :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos Minna ihanasta ideasta! Aivan mahtavaa, inspiroiduin tuosta niin paljon, ihana yhdistelmä. Sä oot kyllä tosi hyvä stailaaja! :)

    Ja niin mulla sitten eilen olikin loman alkamisen kunniaksi vihreä-vaaleanpunainen hellemekko, samanvärinen silmämeikki, poskilla NARSn ihana persikkainen Orgasm ja IsaDoran uutta hennon korallinväristä kimaltavaa huulipunaa. Ainakin tunsin itseni tosi hehkeäksi! :)

    VastaaPoista
  12. Tajusin vasta nyt kävästä kurkistamassa tämän postauksen kommentteja...

    Oi kuulostaa todella upealta! Oot varmasti ollut päitä kääntävä nainen. :)

    Mä en ole koskaan kokeillu edes vihreä-vaaleanpunaista meikkiä, joten mun on pakko kokeilla jossakin vaiheessa. ;) Kiitti ideasta! Me jaetaan näitä puolin ja toisin kaiken aikaa. ;D

    VastaaPoista
  13. Minna: Voi, tosi mielellään näkisin sun version vihreä-vaaleanpunaisesta meikistä! Nehän on melkein vastavärit, mutta sopivat minusta yllättävän hyvin yhteen. :)

    Nyt olen oppinut tykkäämään vaaleanvihreästä myö vaaleanliilan kanssa, ennen ei olisi tullut mieleenkään yhdistää niitä. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)