torstai 24. maaliskuuta 2016

Noir Concept -kampaamo ja helpot kampausohjeet

Olen halunnut käydä helsinkiläisessä trendikkäässä Noir Concept -kampaamossa (Kalevankatu 6) jo pitkään. 

Kampaamon on alunperin perustanut muotinäytösten ja -kuvausten hiuksia mm. Pariisissa tehnyt Tom Wennerstrand. Noir Concept on vieläkin erikoistunut kuvauksiin ja näytöksiin, ja pääsääntöisesti kaikki Noirin kampaajat ovat myös maskeeraaia/meikkaajia. Ehkä pitää myös kertoa seurapiiritietona, että Tom Wennerstand on muotisuunnittelija Mert Otsamon avomies, ja tämä fashion power couple asuu nykyään Berliinissä.
Noir-kampaamo on konseptinsa mukaisesti todellakin musta. Kaikki on mustaa, "black as midnight on a moonless night" niin kuin Twin Peaksin agentti Dale Cooper sanoi aikoinaan kahvista.

Konseptiin sopii täydellisesti kuvassa myös Lazy Dynamite -blogin tyylikäs mustiinpukeutuja Nekku.

Vaikka sitä muuten ei kukaan varmasti huomaisikaan, niin tässä kuvassa kehoitan kiinnittämään huomiota myös Nekun takaa vähän ylikasvaneeseen hiusmalliin.
Tilaisuuden tarkoitus oli esitellä hiusjumalatar Jennifer Anistonin omistaman ja markkinoiman Living Proofin tuotteita, joita käytetään myös Noir Conceptissa. Kun olin lukiossa kaikki, kaikki tytöt halusivat Jennifer Aniston -tukan. It was da thing 1990-luvulla. 

Living Proof -tuotteissa on yksi minua kiinnostava ylivoimainen ominaisuus: niiden pitäisi pitää tukka pidempään puhtaana ja pidentää pesuväliä sisältämänsä erityisen molekyylin takia. 
Living Proof -hiustuotesarja on amerikkalainen, ja amerikkalaiset haluavat aika helppoja ja käytännöllisiä kampausohjeita, joten niitä olivat myös Living Proof -kampaukset. 

Tämän 3-3-3 -kampauksen voi tehdä joko illalla pestyihin, puolikuiviin hiuksiin taikka sitten aamulla päivän ajaksi. Föönausta tai lämpöä ei tarvita. Kun letit avataan, saa rennot beach wave -kiharat. 

Alle voi laittaa Living Proof 5-in-1 Styling Treatment -tuotteen ja rakennetuotteen. 

Hiukset jaetaan ensin kolmeen osaan. Jokaiseen osaan tehdään 3 lettiä: 3 molemmille sivuille ja 3 taakse. Osiot saavat olla epäsäännöllisiä ja letit erikokoisia, niin kiharoistakin tulee luonnollisemmat. Jos on pitkät hiukset, lettejä ei tarvitse kiinnittää päistä millään. Lopuksi 3 letin osiot letitetään vielä yhteen, jolloin saadaan 3 isompaa lettiä. Ne kieputetaan kiinni nutturalle joko yöksi tai sitten päivän ajaksi ja avataan aamulla tai illalla. Pelkkä lettinuttura näytti jo tosi kivalta kampaukselta!
Tässä ovat omat vähän hamppuisen kuivat, ohuet hiukseni before. Ne eivät ole niin pitkät ja paksut, että olisin halunnut kokeilla lettikampausta. 

Sen sijaan minua kiinnosti 2 eri kampausta, joihin on ohjeet myös Living Proofin Youtube-kanavalla:

5-Minute Chignon 

ja tässä 7 kampauksen videossa ensimmäisenä näkyvä: 

Löysä sivunuttura5-Minute Chignon voi tekijästä riippuen olla myös 2 minuutin kampaus, jos on oikein nopea ja taitava.

Siinä hiuksiin suihkutetaan ensin kerroksittain Living Proofin muotoiltavaa Flex Shaping Hairspray -hiuslakkaa. Samalla voi tupeerata kevyesti. Lopuksi hiukset harjataan pinnalta sileäksi, varoen ettei harjata kaikkea lakkaa ja tupeerausta pois.

Itse kampaus tehdään kierittämällä hiussuikaleet sivuilta sisäänpäin niskaa kohti molemmilta puolilta. Kiinnitetään niskasta pinneillä. Pidemmissä hiuksissa loppuhiukset voi jättää ponihännälle tai kiinnittää niskaan nutturalle. Kiinnityskohtaan voi laittaa myös esim. näyttävän soljen. 

Kuvassa kampaaja näyttää vielä vinkkiä siitä, miten hiuksiin voi lopuksi lisätä kuohkeutta nostamalla päälaelta tupeerauskammalla ja suihkuttamalla vähän hiuslakkaa päälle.     
Tässä itse väkertämäni valmis kampaus. Ihan hyvin tämä olisi kelvannut esim. balettitunnille.

Kun olin laittamassa loppuhiuksia nutturalle kiinni, paikalle säntäsi Noir Conceptin mieskampaaja auttamaan "hei darling...", sillä en osannut käyttää ns. hengettömiä eli aukiolevia isompia pinnejä. En ollut koskaan tajunnut, että niillä pitää aluksi tavallaan koukata alhaalta ylöspäin hiusten kanssa vastakkaiseen suuntaan, ja sitten vasta painaa ne ylhäältä alaspäin kiinnittämään. Kampaaja suosittelikin väljempiä hengettömiä tavallisten pinnien sijaan nutturan kiinnitykseen, jolloin hiukset näyttävät runsaammilta. 

Muutoin kritiikki tästä kampauksestani oli, että sivuilta olisi saanut kiertää rohkeamminkin, ja tupeerata olisi voinut myös enemmän. Practise, practise, practise!    
Muistatteko vielä mustiin pukeutuneen Nekun jutun alusta?

Tässä näette, että samanlaisen käännettävän kampauksen saa myös hyvin lyhyisiin hiuksiin, ja se piilottaa kätevästi myös ylikasvaneet latvat.

Toinen minua kiinnostava kampausmalli oli sivunuttura. Se tehdään kiinnittämällä hiukset toiselle sivulle alas löysälle ponihännälle, letittämällä ne väljästi ja kietomalla letti nutturalle. 

Balettiin kaipaa aina hyviä kampausideoita!

Muita erinomaisia, helppoja hiustenlaittovinkkejä oli esim. satiininauhan sitominen löysään ponihäntään, joka tekee siitä heti juhlavan. Ja hiuskoristeiden kuten kukkien laittaminen strategisesti peittämään epäonnistuneita kohtia! 

4 kommenttia:

 1. Tämmöiset helpot kampausohjeet on kivoja, kun hiukset on töissä pakko pitää aina kiinni niin kaipaa uusia ideoita ainaisten poninhäntien ja nutturoiden tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu on balettiharrastuksessani, eli hiukset pitää olla kiinni, joten siksi kaipaan itsekin aina vaihtelua ja ideoita kampauksiin perusnutturan tilalle.

   Tuo sivuilta käännetty kampaus on kiva, kun siitä voi tehdä ponihännän tai nutturan miten haluaa. Lisävaihtelua saa laittamalla vaikka ponihännän kiinni silkkinauhalla tai kiinnityskohtaan jonkun nätin hiussoljen. Itselläni on aivan täydellinen Kansallisoopperan balettikaupasta ostettu jalokivisolki, jolle en ole keksinyt vielä käyttöä, niin aion kokeilla sitä tuon kääntökampauksen kiinnitykseen.

   Samoin sivulle tehty letti tai nuttura tuo vaihtelua, sitäkin kannattaa kokeilla. Näyttää yleensä tosi kivalta!

   Poista
 2. Hyvä pointti pinnien ja hengettömien käyttöön tuo. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin hengettömiä koskevan vinkin heti käyttöön, sillä en ole tähän mennessä yhtään tajunnut mihin niitä käytetään. Olen vain ihmetellyt kun ne löysinä putoilevat sieltä kampauksen seasta ja luopunut niistä täysin. Heti näyttää nutturat runsaammilta kun ne kiinnittää oikein parilla hengettömällä. Pinnejä käytän enää vain valmiiksi litteiden osioiden kuten sivujen kiinnittämiseen.

   Aivan mahtavaa, että tämänkin oppi, loppuelämä tuuheampia kampauksia :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)