tiistai 8. maaliskuuta 2016

Täydellinen California beach hair

Tämä oli jo toinen KMS California -brandin esittelytilaisuus, jossa blogin kautta olin, ja taas siellä tehtiin täydellistä California beach hairia (vuosi sitten juttuni täällä). Tiedättehän sellainen huoleton, tuulen tuivertama blondi surffaustukka, jossa tuoksuu merivesi, vapaus ja Los Angeles.

Tässä saatte nyt ohjeet ko. tukkaan.
Aluksi hiuksiin tarvitaan hyvä, juuri kyseessä olevalle henkilölle sopiva leikkaus. Hyvällä leikkauksella saadaan kuulemma kätkettyä myös mm. suomalaisten naisten hennoille hiuksille tyypilliset ohuet latvat.

Hiusten on hyvä olla hoidetut. KMS California tarjosi siihen apuna uutta Tame Frizz -naamiotaan (30,30 euroa), joka sopii myös ohuille hiuksille eli ei latista. Naamion voi laittaa vaikka saunaan hiusten pesun jälkeen pyyhkeen sisällä kerran viikossa, ja silloin erillistä hoitoainetta ei tarvita. Tätä ehdin jo itsekin kokeilla. Tuoksu oli ylellinen kuin L.A.:n huippukampaamoissa ja hiukset tosi pehmoiset sen jälkeen. Ihana tuote!

Sitten föönataan. Alle käy pyyhekuiviin hiuksiin esim. KMS Californian lämpösuojan sisältävä uutuus Free Shape Shaping Blow Dry (30,30 euroa). Kuten nimikin sanoo, se mahdollistaa kampauksen vapaan muotoilun föönauksen jälkeen.Tilaisuuden aihe oli "Rethink Your Blow Dry", joten föönata ei tarvitse välttämättä perinteisesti pyöröharjan kanssa, vaan ainoastaan käsiä voi käyttää apuna. Tätä sanotaan ilmeisesti Free Hand -kuivaukseksi. Hiustenkuivaaja otetaan toiseen käteen, asennetaan se puhaltamaan miedolla teholla, ja toisella kädellä rutistellaan hiuksia ja pöyhitään tukkaa tyvestä kuivaksi. Tämä menetelmä sopii oikein erityisen hyvin luonnonkiharoille. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin käyttää hiustenkuivaajan ns. softeria, eikä yhtään pöllyttää tukkaa vaan ennemminkin vain rutistella.

Tämän jälkeen tulikin mielestäni paras vinkki: miten beach-kiharat saa ilman aikaavievää ja hiusta kuluttavaa lämpökiharrusta. 

Noin 80 % kuivat hiukset jaetaan pystysuunnassa kuuteen suikaleeseen, ja kääritään tai rutistetaan mytyiksi. Sykeröt kiinnitetään pinneillä kuivumaan 10-15 minuutiksi. Avataan, pöyhitään ja tupeerataan latvasta alkaen sormilla. Huolettomat kiharat ovat valmiit. Sopii myös polkkatukalle. Ja tämä kampaus onnistuu hiekkarannallakin ilman mitään välineitä!
Tupeeraus tehdään hiuksiin sormilla vetämällä ja sahaamalla hiussuikaleita vain latvasta alkaen. Näin tupeerauksesta tulee käsittääkseni ilmavampi ja kevyempi kuin perinteisesti kammalla tai harjalla tehtynä. Tässä tehdään kuitenkin täydellistä beach hairia sisätiloissa kihartimella. Parhaimman näköiset surffikiharat tehdään nimittäin tällä tavalla harkitusti. Aidolla menetelmällä voi olla riski, että tukka ei olekaan pitkän rantapäivän jälkeen kovin hehkeä.

Kiharan alla on lisälämpösuojana kuivissa hiuksissa KMS Californian Free Shape Hot Flex Spray. Ohuille hiuksille sopii vielä paremmin kevyempi Free Shape 2 in 1.

Jos on käytettävissä kaksi erikokoista kiharrinta taikka kiharrin ja suoristusrauta, voi tehdä tiukempaa kiharaa pienemmällä kihartimella taakse ja alle sekä isommalla löysempää sivuille ja päälle. Latvat saavat jäädä suoriksikin, niin kuin amatööri-kiharruspuikolla kihartajalle kuten minulle muutenkin käy. Näillä konsteilla kiharoista tulee luonnolliset. 

Kihartimien lisäksi suoristusrautaa voi käyttää lainekiharoiden tekoon ns. S-tekniikalla. 

Suoristusraudan S-tekniikassa ohuet hiussuikaleet litistetään raudan väliin tekemällä niihin S:n muotoisia vekkejä sitä mukaa kun raudalla painellaan ja liutetaan tyvestä kohti latvaa. Vaikea selittää sanallisesti, mutta näytti tosi helpolta ja nopealta tekniikalta.  
Lopuksi kiharoiden tyveen voi suihkuttaa kuivashampoota tai muuta lisätuuheutta antavaa tuotetta. 

KMS Californialla käytössä oli Playable Texture -suihke (30,30 euroa). Sen lisäksi ei enää tarvita hiuslakkaa. Toisin kuin hiuslakka, Playable Texture antaa hiuksille ilmavuutta ja liikettä, ja kuulosti ainakin unelmatuotteelta minulle. 
Vaikka hiuksissa alkoi olla tässä vaiheessa jo aika paljon tököttejä, ne eivät tuntuneet ollenkaan raskailta, vaan ihanan pehmeiltä ja kuohkeilta. 
Ready for the beach with perfect hair!

3 kommenttia:

 1. Heh, sitten kun ne pysyis vielä koko päivän ton näköisenä, omassa tukassa turha haaveilla. :p

  Mutta ihana look!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuppa Jonna meille malliksi seuraavalla kerralla, niin näät , että kiharat pysyy!

   Poista
  2. Uskon samoin, että pysyy kun alla on vain oikeat aineet. Kiharoiden kanssa pohjatyö pitäisi ymmärtääkseni tehdä nimenomaan alle, pelkkä hiuslakan suihkuttelu päälle ei auta mitään. :)

   Yksi vinkki jonka sain aikoinaan nimenomaan lämpimiin olosuhteisiin oli, että kiharat kannattaa kiinnittää vaikka löysälle nutturalle niin pysyvät paremmin. Täällä Suomessahan tästä ei ole parhaillaan mitään huolta, mutta ehkä kesällä sitten siellä rannalla. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)