torstai 8. lokakuuta 2015

Muotitrendi; sininen ja Chanelin syksyn 2015 meikkikokoelma

Jos muodin ylimmän valtaistuimen haltija Chanel tekee koko syksyn meikkikokoelmansa sinisellä, sanon vaan, että sinisen on pakko olla nyt muotia.

Sininen on kyllä ollut muotia jo pitkään, keväästä 2014, jolloin kiinnitin asiaan ensimmäisen kerran huomiota Brysselissä (juttuni täällä). Viime keväänä 2015 sininen muuttui vaaleansiniseksi (juttuni täällä), ja nyt syksyllä se on taas syvempää sävyltään.
Chanelin Blue Rhytm de Chanel -meikkikokoelmaa on inspiroinut 1930-luvun jazz. Siinä siis varmaan toinen muotitrendi, joka on tulossa. 
Blue Rhytm de Chanelissa on 2 luomiväripalettia, harmaanmusta Tissé Smoky ja sininen Tissé Jazz. Lisäksi on sininen monoluomiväri Swing, jolla tuo mainoskuvan meikki on varmaan tehty. 
Erityisen huikeat olivat mielestäni kynsilakat: kirkkaansininen Vibrato ja tummemman sininen Fortissimo. 

Nämä siniset tulevat näyttämään hyvältä myös meillä pohjoisessa pimeään kaamosaikaan!
Sininen on suurina pintoina käytettynä pysähdyttävä väri. 

Tässä KappAhlin (!) uuden K By.....KappAhl -malliston upea sininen tekoturkki, sininen silkkipusero ja sininen huopahattu. Malliston inspiraationa on New Yorkin Fashion Week.    
Myös Gloria, joka on mielestäni Suomen paras muotilehti, on laittanut tietenkin sinistä syyskuun kanteensa. 

Gloriassa sininen on yhdistetty mustaan, joka hallitsi myös Glorian syksyn muotinäytöstä (juttuni täällä). Sinisen ja mustan yhdistäminen on alunperin peräisin ei-perinteisten väriyhdistelmien mestarilta Yves Saint Laurentilta.  
Tämä kuva on Helsingistä kadulta. Kuinka hyvältä voikaan yksi kirkas sininen asuste eli hieno laukku näyttääkään!

7 kommenttia:

 1. Toi Chanelin look-kuva on vaan niin upea. En ole tuosta kokoelmasta ostanut mitään ja tuskin ostankaan, mutta jään aina ohikulkiessa ihastelemaan tuota kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hieno, mutta eniten minua ihastuttaa sininen väri. Chanel oli tosi rohkea kun teki koko kokoelmansa sinisellä, mutta toisaalta mitä muuta muodin päätekijältä voi odottaa. :)

   Poista
 2. Sininen trendi näköjään jatkuu vielä koska Chanelin tulevan kevään 2016 Ready-to-Wear -näytöksen meikki oli silmien ympärille maalattu sininen "naamio"! Oli aika huikean näköinen minusta! Luomiväreinä kuulemma käytetty juuri tuon Blue Rhytm-kokoelman nelikkoja, varsinkin sitä sinisävyistä. Arrgh, haluaisin sen paletin... Niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun olet tarkkanäköinen, sehän oli just näin! Eli se lentokenttäteemainen show, Chanel Airlines. :) Eli vaaleansininen on muodissa varmaan myös ensi keväänä, samoin kuin sininen silmämeikki. Siinä mielessä kannattaisi ostaa tuo Tisse Jazz, kun sille on varmasti käyttöä myös ainakin keväällä! :)

   Poista
 3. Upea tuo Chanel- meikki! Millähän hakusanoilla voisin lähteä etsimään tutorialia tuosta silmämeikistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikki on kyllä hieno, mutta itselleni ei vaaleana noin tumma ja tarkkarajainen meikki oikein sovi. Yritin itsekin löytää siihen ohjetta, mutta valitettavasti yksinkertaisilla Google-hauilla ei ainakaan löytynyt. Diorilla on kauden lookeistaan yleensä tutorial-videot nettisivuillaan, mutta niitäkin on minusta vaikea löytää, usein monen klikkauksen takana. En kyllä löytänyt Chanelin sivuilta valitettavasti mitään vastaavaa.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)