tiistai 20. lokakuuta 2015

I Love Me Kauneus- ja muotimessut

Pakko kyllä nyt edelleen valittaa vähän tuosta messujen nimestä, vaikka suurin osa tuntuu siihen jo tänä vuonna tottuneen. Minusta se on ihan kamala. Ystäväni, 2 pienen lapsen äiti, kuului kuitenkin selvästi kohderyhmään, sillä hänet messuille houkutteli nimenomaan nimi. I love me: kerrankin aikaa itselle. 

Myös messujen I Love Fashion -muotinäytöksestä vastannut stylisti Teri Niitti sanoi, että hän ei aluksi pitänyt nimestä, mutta tajusi sitten, että se on juuri suurimmalla osalla naisista ongelmana. Rakasta itseäsi ja ulkonäköäsi, niin itseluottamuskin lisääntyy!  
Minulle messut ovat kuitenkin edelleen Kauneus- ja muotimessut, ja tässä nyt ensin sitä kauneutta.

IsaDoran meikkitaiteilija Pekka Viitamäki antoi meikkausvinkkejä Hyvän olon lavalla. Katson aina etukäteen noiden eri lavojen ohjelmat ja suunnittelen messupäiväni niiden mukaan, koska ne ovat minusta aina ihan parasta antia messuilla muotinäytöksen lisäksi. 

Pekka Viitamäen neuvoja meikkiin olivat, että silmänrajaus kannattaa aina tehdä mielummin pienin vedoin kuin lähteä yrittämään kerralla suoraa viivaa. Luomivärillä tehty rajaus alaluomella tuo silmän esiin, mutta on kuitenkin sopivan pehmeä. Pieniharjainen ripsiväri on helpompi levittämisen kannalta kuin suuriharjainen. Valokynää Pekka Viitamäki neuvoi laittamaan aivan silmän sisänurkasta silmän alle, ja puuteroida ei saa päälle. Hyvä vinkki oli myös se, että vaaleanpunainen luomiväri vie parhaiten väsymyksen merkit pois ja kirkastaa katseen. Huulipuna kannattaa Pekka Viitamäen mukaan levittää aina siveltimellä, sillä silloin se pysyy paremmin ja näyttää täyteläisemmältä.
Sitten muotia eli Ivana Helsingin syksy/talvi 2015/2016 Heart of Gold -kokoelman glitterjakkuja - 50 % (normaalihinta 398 euroa). 

Näillä kyllä valaisisi kevyesti yhden marraskuun! 
Stylisti Teri Niitin kengät ja ruskeat nahkahousut.

Teri Niitin oli tarkoitus puhua Fashion Lounge -lavalla teemalla "Minä, minä! Pukeudu itseäsi, älä muita varten.". Hän ehtikin sanoa, että eniten häneltä kysytään, mitä kannattaisi ostaa syksyllä ollakseen muodikas. Hän vastaa aina, että osta mieluiten kokovartalopeili. 

Jokaisen vaatekaappi on Teri Niitin mukaan jo 16 vuotiaana siinä kunnossa, että mitään lisää ei varsinaisesti tarvita. On lämmintä vaatetta talveksi ja viileää kesäksi. Sen jälkeen vaatteita ostetaan vain ulkonäön takia.

Sen sijaan, että Teri Niitti olisi siis kertonut miten meidän pitää pukeutua, hän halusikin viedä meidät katsomaan muotinäytöksen backstagea. Tosi kivasti ajateltu!
Ensimmäiset mallit tulevat muotinäytöksen meikkiin ja hiustenlaittoon klo 08 kun näytös alkaa klo 12. 

Meikkaus kestää yhdeltä mallilta tunnin ja hiustenlaitto tunnin, joten mallit vaihtavat keskenään pisteitä, niin että molemmat ovat valmiita klo 10. 

I love me -messujen muotinäytöksen meikit tehtiin Ben Nyen tuotteilla.
Tässä on hiustenlaittopaikka, ei kyllä kovin glamouria!

Muotinäytöksen backstage oli kaaos täynnä vaatteita, kenkiä ja asusteita. Kaikki oli kuitenkin järjestetty tarkasti mallien mukaan, niin että saman mallin kaikki vaatteet olivat tangolla aina peräkkäin. Pukijoita I love me -muotinäytöksessä oli 12 ja malleja 24. Pukija pukee aina toisen mallin kun toinen on lavalla, eli kaikki aika käytetään maksimaalisesti hyödyksi. Kiva häslinki varmaan noissa ahtaissa tiloissa! 
Se mikä yllätti backstagella eniten oli tavaramäärän paljous ja kaiken sotkuisuus. Logistinen ihme, että kaikki mallit saadaan lavalle oikeassa järjestyksessä, oikeaan aikaan, oikeat vaatteet päällä.

Catwalk kesti I love me -messuilla 45 sekuntia per malli, ja malleja lähetettiin lavalle 8 metrin välein. Jotenkin tällekin mallille oli saatu tuolta kasasta haalittua Falken sukkahousut päälle.

Samalla tässä näkyy yksi iso trendi syksylle eli nude-väri. Toinen muodikas väri erityisesti asusteissa oli selvästi oranssi.
Muotinäytöksen teema oli 1970-luku, ja Teri Niitti toteutti sen todella upeasti. 

Tämä Mert Otsamon pitsimekko tiivistää koko homman. Burn, baby, burn!

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka sai ansaitusti tämän vuoden Kultainen vaatepuu 2015 -palkinnon. 

Kuvassa Minna Parikan Maple Black -pupukengät (395 euroa), jollaiset minäkin haluaisin!

4 kommenttia:

 1. No joo, mieskin kysyi multa, että "mites siellä narsistimessuilla meni" :D?

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoisa päästä kurkkaamaan "backstagelle"! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella kiva idea Teri Niitiltä käyttää puheenvuoronsa Fashion Lounge -lavalla nimenomaan tällä tavalla: päästää muodista ja muotinäytöksistä kiinnostunut yleisö katsomaan lavan taakse. Aivan ainutlaatuinen tilaisuus, hyvä Teri Niitti! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)