perjantai 28. tammikuuta 2011

Pelit ja pensselit

Tässä arvokkaat kaunokaiseni kuivumassa viikoittaisen pesun jälkeen:

Eli whole lotta MAC. Minkäs sille voi, että MAC vain tekee parhaat meikkisiveltimet, vaikka ne varsin hintavia ovatkin. Tosin MACn myyjä kysyi minulta Stockkalla ostaessani melkein 50 euron hintaista puuterisivellintä, että onko se sitten kuitenkaan niin kallista, jos se kestää hyvänä 10 vuotta. Hyvä kysymys.

Vasemmalta alkaen MAC meikkivoidesivellin 190, värillisiin luomivärinpohjustajiin käyttämäni 242, ulkonurkkaan ja banskuvarjostuksiin kynäsivellin 219 sekä legendaarinen iso häivytyssivellin 224.

Loput neljä oikealta ovat sitten Nina Orellilta Mannerheimintieltä, joka on yksi niistä harvoista tietämistäni paikoista, joista saa vielä kunnon vaahtomuoviaplikaattori-siveltimiä. Elikkäs viides vasemmalta Nina Orell luomivärirajauksiin ja loput kolme pitkävartisia spongeja, joista kahteen reunimmaiseen on mahdollista saada vaihtopäitä.

Sanokaa minua siis vanhanaikaiseksi, mutta tykkään levittää luomivärit luomelle noilla vaahtomuoviaplikaattoreilla tavallisten siveltimien sijaan. Niin saa intensiivisemmän lopputuloksen, eikä väriä tarvitse hinkata.

Ja sitten vielä tällä hetkellä jäähyllä olevat siveltimeni:

Innostun välilllä aina uudestaan jostakin vanhasta siveltimestä, ja se pääsee päivittäiseen rotaatioon, kunnnes joskus sitten joutuu sivuun jonkun toisen vastaavan tieltä odottamaan parempia aikoja. Sinänsä siis näissäkään tällä hetkellä odottelemassa olevissa siveltimissä ei  ole mitään vikaa, nyt vain käytän säännöllisesti noita ylempiä.

Elikkäs kuvassa vasemmalta alkaen MAC 228, jota käytin pitkään luomivärirajauksiin. Se on kuitenkin pikkuisen liian paksu niihin, joten olen vaihtanut sen toistaiseksi Nina Orellin vähän kapeampaan siveltimeen.

Toisena vasemmalta melko iso MAC 239, jonka ostin luomivärin levittämistä luomelle varten. Se on kuitenkin tällä hetkellä korvaantunut noilla aplikaattoreilla, jotka ovat vähän pienempiä ja joilla saa vahvemman lopputuloksen, kun taas 239 väistämättä häivyttää vähän samalla kuin levittää. 

Kolmas vasemmalta luonnonvalkoinen MAC 217, joka on varmaan MACn suosituin - ja ehkä paras - häivytyssivellin. Tällä hetkellä käyttämäni musta häivytyssivellin MAC 224 on kuitenkin vähän isompi ja löysempi, ja olen siksi mieltynyt siihen.

Sitten taas luomivärirajauksiin MAC 212, jota olen käyttänyt aika vähän. Sillä pitäisi olla kuitenkin helppo tehdä ylärajaukset sen pitkän, kapean muodon vuoksi.

Toiseksi viimeisenä Make Up Storen nestemäisiin rajauksiin sopiva sivellin, jossa ei ole muuta vikaa, kuin että se ehkä harottaa aivan aavistuksen.

Ja viimeisenä vanhin siveltimeni, ikivanha (1990-luvun puolivälistä, you see) Lumenen kulmasivellin, jota ei ole kuitenkaan ollut mitään syytä vaihtaa uudempaan, sillä se pelittää edelleen mainiosti.

Pesen nämä aarteeni viikoittain MACn sivellinpesuaineella samaan aikaan kun teen viikoittaisen kasvokuorintani. Siveltimet ehtii hyvin pestä sen muutaman minuutin aikana, jonka kuorinta-aine vaikuttaa, ja näin niiden pesemisestä tulee toistuva rutiini. Ilmainen vinkki siis!
Marseille-saippuakin sopisi sivellinten pesuun, mutta en uskalla riskeerata näitä arvokkaita MACeja, vaan pidän varmimpana valintana merkin omaa pesuainetta.
Sinänsä pesuaine on kyllä riittoisaa, sillä tämäkin pullo on kestänyt tällä kerran viikossa -rytmillä yli vuoden. 

Tässä vielä yhteiskuvassa nämä maailman parhaat häivytyssiveltimet MAC 217 ja 224. Jos olisin aloitteleva meikkaaja ja minulla olisi varaa vain yhteen kunnon siveltimeen, hankkisin ehdottomasti näistä jommankumman. Hyvä häivytyssivellin on minusta nimittäin kaikkein tärkein meikkisivellin.

Ja ladies: kyllä, meikkaus on välineurheilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)