sunnuntai 29. toukokuuta 2016

L'Oreal Hair Fashion Night ja balettinuttura

Yleensä monet kivat tapahtumat ovat vain lehdistölle ja bloggareille, mutta L'Oreal järjestikin Hair Fashion Nightin asiakkailleen 12.5.2016 ympäri maailmaa.
Tapahtumassa oli mukana monia kampaamoja. Ajanvarauksella sai ilmaiseksi tietoa uusimmista hiustrendeistä ja pikakampauksen.

Olin itse L'Orealin koulutustilassa L'Oreal Academyssa Helsingissä Runeberginkadulla. 
Odottaessa puolen tunnin pikakampausaikaansa sai kuohuviiniä ja cocktailpaloja sekä tutustua L'Orealin uuteen Style My Hair -sovellukseen. 

Lähtiessä sai myös goodie bagin täynnä testailukokoisia tuotteita, niin kuin kunnon pr-tapahtumassa kuuluukin. 

First class! Ihanaa, että L'oreal tarjosi tällaisen tilaisuuden asiakkailleen. 
Katselin haaveillen Style My Hair -sovelluksesta mm. tätä 1960-luvun tyyliä. 

Tämä oli nimeltään 60s Half-up Bouffant Style. L'Orealin sovelluksessa on tarkat ohjeet tämänkin tekemiseen. 
Koska en ole pystynyt tanssimaan balettia kohta 5 kuukauteen vammojen takia, halusin kuitenkin jotakin edes "in the spirit of ballet" ja uusia ideoita balettinutturoihin sitten kun taas toivottavasti pian pystyn tanssimaan. Baletissahan hiusten pitää aina olla kiinni.

Ihana, iloinen kampaaja, joka työskentelee normaalisti Sydämen pohjasta -kampaamossa Yrjönkadulla, aloitti yllättäen kreppaamalla hiukseni. Google-tutkimukseni kertoi myöhemmin että hän oli todennäköisesti julkkiskampaaja Petra Järvi. She was fun!

Kreppiraudat olen nähnyt ja ne ovat koskettaneet hiuksiani viimeksi varmaan 1990-luvun alussa ala-asteella. Kampaajan mukaan kreppaamalla saadaan kuitenkin hiuksiin samanlaista tuuheutta ja työstettävää pohjaa kuin kiharoillakin, joita käytetään yleensä vintage-kampausten pohjana.

Pelkät krepatut hiukset toiselle sivulle vedettynä olisivat jo pelkästään käyneet partykampaukseksi, harmi kun en huomannut ottaa kuvaa.

Kampaaja teki tällaisen veistosmaisen banaaninutturan sivulle, jossa näkyi mielestäni upeasti nimenomaan baletin linjat. Moderniutta nutturaan toi kuitenkin se, että läheltä katsottuna huomasi että hiukset olivat krepatut.  

Balettinuttura a la mode!

Oikea balettinutturahan tehdään yleensä päälaen korkeimpaan kohtaan. Se on sileä ja tiukka, jotta se varmasti pysyy. You know, bunheads. Sellaista nutturaa sanotaan virallisesti Balanchine-nutturaksi amerikkalais-venäläisen koreografin mukaan, ja sen tarkoitus on antaa balleriinalle vielä muutama sentti lisää pituutta ja niskaan pitkää linjaa. George Balanchine liked his ladies tall!
Tässä on kuuluisa primaballerina Iana Salenko. Hän on Helsingin kansainvälisten balettikilpailujen voittaja vuodelta 2005 ja vain 158 cm pitkä. Eikä hänelläkään ole tässä Balanchine-nutturaa! 

Nykyään baletissa voivatkin menestyä kaikenkokoiset, mikä on tosi hyvä. Tämän pääsee näkemään nyt myös Helsingin kansainvälisissä balettikilpailuissa, jotka ovat parhaillaan käynnissä 23.5.-2.6.2016. Iana Salenko esiintyy Helsingissä balettikilpailujen gaalassa 2.6.

2 kommenttia:

 1. Onpa kiva tuo kampaajan tekemä nuttura, vitsi kun itsekin osaisi tehdä itselleen tuommoisia :)
  Hauskaa että baletissa voi menestyä vaikka ei olisikaan "ihannemittainen"

  - RainDrop

  ps. mun tarttee varmaan lukea sun Amerikka-aiheiset reissupostaukset läpi jos sieltä tarttuisi jotain vinkkejä lomareissulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoriassa osaan kyllä itsekin tehdä banaaninutturan, mutta siihen on mielestäni itse tosi vaikea saada tuollaista kaunista linjakkuutta ja muotoa, jonka kampaaja tekee. Varmaan se on myös helpompi tehdä toiselle.

   Viimeksi tein niin kampaajalla tehtävää pikakampausta varten että laitoin rullat ja tein kiharapohjan hiuksiin itse ennen kampaajaa, rullaten hiukset jo valmiiksi banaaninutturan suuntaan. Kampaaja sitten vain tupeerasi ja kiinnitti hiukset nutturalle. Ei mennyt kuin ehkä 10 minuuttia ja tuli halvaksi, kun ainoa mistä maksoin oli hiusten kiinnitys. Suosittelen siis tätäkin vaihtoehtoa! :)

   Olen samaa mieltä, että erittäin tervettä että baletissa alkaa näkyä myös monipuolisempia vartalonmalleja. Toivottavasti menestys olisi jatkossa kiinni enemmän siitä mitä osaa, kuin siitä millaiseen vartaloon on sattunut syntymään! Ainakin Iana Salenko on menestynyt, vaikka on ihan pikkuinen, ja toisaalta esim. venäläiset ja ranskalaiset balettitanssijat vaikuttavat välillä olevan hyvinkin pitkiä.

   Kivaa jos sait jotakin vinkkejä USA:n matkan ostoksiin! Itse haalin sieltä ainakin edullisia OPI:n, Essien, Sally Hansenin ym. kynsilakkoja. Myös jotkut hiustuotteet ovat hyvin edullisia Suomeen verrattuna. Ja tietysti esim. Sephoroissa on aivan loistava valikoima meikkejä merkeiltä joita ei Suomesta saa!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)