maanantai 22. helmikuuta 2016

Inglotin koppavat myyjät ja kevätuutuuksia

Kävelin ajatuksissani ihan tavallisena maanantai-iltapäivänä ulos Helsingin Forumin kauppakeskuksesta, kun näin yllättäen ulko-ovessa tämän mainoksen:Shocker! Mutta kerrankin avointa mainontaa: "Myyjät näyttävät koppavilta, mutta ovat ammattitaitoisia ja mukavia.".

En epäile hetkeäkään, etteikö se pitäisi paikkaansa. Ja aivan varmasti helpompi mennä myös paikalle Inglotiin, kun asia on sanottu näin suoraan ja huumorilla.

Suomessa kosmetiikkaosaston myyjät saattavat tosiaan näyttää joskus huolitelluissa meikeissään, kampauksissaan ja kynsilakoissaan vaikeasti lähestyttäviltä. Mutta heidän palvelujaan kannattaa arastelusta huolimatta todellakin käyttää. Aivan varmasti heillä on enemmän tietoa ja parempia suosituksia käyttövinkkeineen myymistään tuotteista kuin mitä ikinä itse pystyisi valitsemaan. Parhaimmillaan heidän avullaan voi löytää jonkun ihan huipputuotteen, jota ei muuten olisi tullut edes ajatelleeksi, ja saada vaikka silmä- tai huulimeikin kaupan päälle. Kosmetiikkamyyjät ovat myös usein todella ystävällisiä ja herttaisia kun heidän kanssaan alkaa puhua. Sehän on sentään heidän työnsä myydä mahdollisimman paljon, for heaven's sake.Tämä pätee siis myös Stockmannin ja Sokoksen kosmetiikkaosastojen myyjiin.

Kevätuutuudet alkavat nyt tulla tavarataloihin, mikä on aivan ihanaa.

Stockmannilla tullaan viettämään Kauneuden Juhlaa -tapahtumaa 3.-13.3.2016. Sokoksen Kutsu Kauneuteen on perinteisesti ollut maaliskuun puolivälissä. Siihen mennessä meikkien kevätkokoelmatkin ovat varmaan saapuneet kauppoihin.
Sitä ennen Stockmannilla pidetään kuitenkin kevään muotinäytökset. Helsingin tavaratalossa ne ovat torstaina 3.3.2016 klo 17.30 ja 18.30 naisten kenkäosastolla 4. kerroksessa.

Stockmannin teema on tänä vuonna hurmaava Pariisin kevät. Kuva on viime vuodelta (Stockmann), jolloin kevään muotikampanjan aiheena oli loistava Pilkut vs. Raidat. Tätä Pariisin kevättä odotan kyllä vähintään yhtä paljon!10 kommenttia:

 1. Kun mä olen tuolla Inglotin liikkeessä käynyt, niin ne myyjät oli kyllä OIKEASTI koppavia.. Olin kyllä ilman meikkiä, en tiedä olisko palvelu ollut erilaista jos olisi ollut se kilo naamalla. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussakin tämä mainos herätti heti uteliaisuuden käydä katsomassa että KUINKA koppavan näköisiä ne myyjät oikein ovatkaan. Joku on varmaan sanonut siitä heille, mutta vaatii silti aika paljon rohkeutta ja itseironiaa laittaa se mainokseen. Mutta ihan mielettömän tehokas pieni mainos, todella hyvä oivallus!

   Toivottavasti myyjät silti olivat käydessäsi myös ammattitaitoisia ja mukavia! :)

   Poista
 2. Hyvä veto Inglotilta :-)! Ja joo, tuli mieleen nuoruus ja pelottavat Stockan kosmetiikkamyyjät. Teki mieli mennä tutkimaan ja kysymään neuvoja, vaan ei millään hirvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin rohkea mainos, call it like you see it! :)

   Tämä osui kyllä niin ytimeen, kun sellaisiahan kosmetiikkamyyjät usein ovat. Luulen, että ne Stockan omanarvontuntoiset vanhemmat kosmetiikkaosaston rouvat olivat oikein legendaarisia. Heitä ei varmaan enää niin ole, tai sitten palvelu on parantunut kun on itse tullut vanhemmaksi ja itsevarmemmaksi. :)

   Poista
 3. HAH! Toimivaa markkinointia, varmasti tosi menee nimenomaan katsomaan että millaisia myyjiä sieltä löytyy :D Inglot on siellä kyllä ihan hanurissa paikassa, ei sinne kyllä vahingossa kukaan pääse eksymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä niin hyvin mietitty mainos! Yleensä sitä ei kiinnitä mitään huomiota tuollaisiin A4-kokoisiin papereihin, ja tämänkin olisin ohittanut täysin jos tässä olisi ollut vaikka vain joku luomiväritarjous tai vastaava. Tosi hauska! :)

   Minullakin on herännyt nyt ihan valtava uteliaisuus, että kuinka koppavan näköisiä ne myyjät oikein ovatkaan, joten täytyy käydä tänään varmaan vilkaisemassa kun Forumin lähellä liikun. Toivottavasti löydän Inglotin, sillä tosi moni on nyt sanonut että se on vaikea löytää. Siksi varmaan tarvitsevatkin tällaisen tehokkaan mainoksen houkuttelemaan asiakkaita! :)

   Poista
 4. Mä en mielelläni asioi Stockmannin kosmeosastolla, koska myyjät huoliteltuine olemuksineen saavat oman olon aina tuntumaan nuhjuiselta. Vaan hyvin Inglot on piilotettu, kävelin eilen pariin otteeseen kakkoskerroksen läpi eikä osunut silmään. Niin paljon ei kiinnostanut, että olisin lähtenyt sitä oikein etsiskelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, kun ei minunkaan tee ensimmäisenä mieli mennä sinne pyörimään jos tulen vaikka suoraan jostain urheiluharrastuksesta meikittä ja sporttivaatteissa. En ole kyllä koskaan kokeillut, että millaistahan palvelua sitä silloin saisi. Olisikin hauska testata joku päivä! Ensin menisi siisteissä työvaatteissa asioimaan, ja sitten seuraavana päivänä joogavaatteissa ja meikittä. Olisikohan palvelu erilaista?

   Minä yritän tänään etsiä sen Inglotin sieltä Forumista, kun sen verran kyllä kiinnostaa nyt tuon mainoksen perusteella, että minkälaisia myyjiä siellä oikein on. :)

   Poista
 5. Todella mielenkiintoinen tiiseri Inglotilta. ;) Viimeksi, kun kuljin Kampista Foorumiin tunnelin kautta, niin siellä sivussa se liike oli. Mietin, että onpa huono sijainti.
  Itseäni välillä häiritsee meikittömyys kosmetiikkaostoksilla. Useimmiten ei. Jos jotain mielenkiintoista löytyisi, niin ei tarvitse ensimmäisenä olla meikkejä poispyyhkimässä. ;)

  Kiitos hyvästä vinkistä. Jos ehdin, yritän päästä tsekkaamaan tuon Stockmannin muotinäytöksen. :) Ihanaa kun kevät tulee, ja kevätkokoelmat! Ihanaa kevättä sinulle Pumpuli. Mielelläni luen näitä muotiin liittyviä postauksiakin. :)
  Ps. Kiva tietää myös, milloin kevään kauneustapahtumat pidetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli hieno ja tehokas mainos, joka varmasti houkuttelee uteliaita paikalle. Ei haittaa vaikka mainos olisi kooltaan pienikin, tässä tapauksessa vain tavallinen A4, jos siinä on joku hyvä ajatus niin kuin tässä.

   Löysin myös Inglotin Forumista. Aika hyvinhän se on siinä kulkureitillä jos on nimenomaan Kampista päin tulossa, mutta varmasti vaikea löytää, jos sitä etsii vain Forumista sisältäpäin.

   Aivan mielettömän hyvä oivallus tuo, että meikkiostoksillehan kannattaisi nimenomaan mennä meikittä! Paljon kätevämpää niin, myyjät varmasti mielellään testaisivat tuotteita pyydettäessä myös kasvoille. Hutiostosten riski pienenee huomattavasti, jos niitä pääsee oikeasti kokeilemaan. Samalla saa vielä nätin meikin kaupan päälle. :)

   Minua kiehtoo nyt kyllä kovasti kokeilla, millaista palvelu Stockmannilla tai Sokoksella olisi eri tavoin pukeutuneena ja meikanneena. Parasta olisi, jos olisi vielä sama myyjä, mutta eri päivinä. Olisi todella kiinnostava eksperimentaatio!

   Kiitos paljon, ihanaa kuulla että kiinnostaa! Olin myös itse katsomassa eilen Stockmannin muotinäytöksen ja tein siitä jo jutunkin tänne. Tykkäsin kovasti, Pariisi oli ihana teema ja näytös todella hyvin toteutettu.

   Stockmannin kosmetiikkaosastolla oli myös alkanut jo Kauneuden juhlaa -tapahtuma, ja siellä näytti myös aivan poikkeuksellisen hienolta! Stockmann on nyt panostanut tosi paljon näihin tapahtumiin. Sieltä saa myös nyt kampanjan ajan huulimeikkejä ilmaiseksi, tosi kiva idea.

   Kiitos ihanista toivotuksista ja samoin aurinkoista kevättä sinulle! Todella paljon lämmitti mieltä kommenttisi ja toivotuksesi, kun olen ollut nyt niin mieli maassa ja masentunut baletin rasitusvamman vuoksi koko alkuvuoden. :(

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)