tiistai 9. kesäkuuta 2015

Guerlain Terracotta Le Parfum, Dior Glory ja Nude Tan BB

Kirjoitettuani kesän meikkikokoelmista, jotka ovat juuri saapuneet kauppoihin (juttuni täällä), olin aivan oikeassa mielentilassa for some Guerlain and Dior.


Guerlain julkaisi viime kesänä menestystuotteensa Terracotta-aurinkopuutereiden 30-vuotisjuhlan kunniaksi Terracotta Le Parfumin. Se yhdistää Terracotta-puutereiden tuoksun Guerlainin mukaan aurinkoon, eksotiikkaan ja valoon ("sunsoaked, exotic and luminous").

Terracotta Le Parfumin ensituoksu on bergamotia, kookosta ja tiare-kukkaa. Sydäntuoksu on valkoisia kukkia: jasmiinia, ylang-ylangia ja appelsiininkukkaa. Pohjatuoksuna ovat lämpimät myski ja vanilja.

En tiennyt silloin, että Le Parfum oli limited edition. Nyt kun aloin kesän tullen taas haaveilla siitä, sainkin ilokseni kuulla, että Guerlain on tuonut sen yleisön pyynnöstä tänä kesänä takaisin valikoimaan, mahdollisesti pysyvästi.

Helsingin Stockmannin Guerlain oli saanut Le Parfumia viime kesänä vain 8 kpl, jotka olivat menneet heti. Nyt niitä oli siellä reilusti, hintaan 78 euroa.

Terracotta Le Parfum on kevyempi ja helpompi kuin Guerlainin tuoksut yleensä. Takana on kuitenkin Guerlainin tunnettu "nenä" Thierry Wasser. Olen nähnyt dokumentin Guerlainista ja Thierry Wasserin huolellisesta työstä, jonka perusteella tiedän, että ei ole todellakaan vahinko että tämä on niin hieno tuoksu. 

Itselleni Le Parfum tuo mieleen Ranskan Rivieran, ja se tuoksuu Saint-Tropezin ylellisille hiekkarannoille ja cocktailbaareille sekä Cannesin luksuhotelleille ja -putiikeille. Grasse, jossa Guerlainin tuoksut kehitetään ja tehdään, on myös siellä lähellä.


Tiedoksenne, että Helsingin Sokoksella on nyt secret sale selektiivisestä kosmetiikasta. Aletuotteet on piilotettu sinne YSL:n ja Lancomen tiskien taakse, lähelle hiustuotteita ja kassoja.

Löysin sieltä Diorin kevätkokoelmasssa ihailemani Diorin Glory-kynsilakan - 30 %:n alennuksella (normaalihinta 31 euroa, nyt 21,70 euroa). Olin lähellä ostaa sen jo lentokentältä keväällä, niin upea punainen koralli se minusta oli. 

En tykännyt muuten Diorin Kingdom of Colors -kevätkokoelmasta, mutta yksittäisiä hyviä tuotteita siinä oli. Sokoksella oli alennuksessa myös mm. kokoelman House of Greens -viisikkoja. 


Asiaan perehtymättömän silmään voi näyttää, että tässä on kolme samanlaista korallinväristä kynsilakkaa. Asiantuntijana voin vakuttaa, että näin ei todellakaan ole. 

Butter Londonin Macbeth on kaikkien aikojen suosikkini korallinpunaisista. Diorin Glory on aavistuksen pinkimpi, mutta siinä on sama lämmin hehku. Chanelin Fracas on taas paljon pinkimpi ja vaaleampi.


Sain todella hyvää palvelua Sokoksella vaalealta, iloiselta myyjättäreltä. Hän auttoi minua ratsaamaan alehyllyn läpi ja valikoimaan sieltä parhaat palat.

Myyjä suositteli nyt kesäksi Diorin Diorskin Nude Tan BB Creme -voidetta, jolla saa iholle ruskettunutta hehkua. Se on eri kuin Diorin alkuperäinen BB, josta en niin tykännyt. Nude Tan BB lanseerattiin toissa kesän 2013 eksoottisen Bird of Paradise -kokoelman yhteydessä.

Dior Nude Tan BB on oikeastaan suunniteltu rusketuksen korostamiseen, mutta myyjättären vinkkinä oli sekoittaa Nude Tania normaaliin meikkivoiteeseen, jolloin siitä saa kesäksi tummemman ja ylimääräistä hehkua iholle. Myyjällä oli itsellään käytössä YSL:n loistava Le Teint Touche Eclat - meikkivoide, johon hän sekoittaa Nude Tania. Minullakin on sama meikkivoide. Sain kotiin kokeiltavaksi ensin näytteen Nude Tanista (koska palvelu oli vain niin hyvää, vaikka kyseessä oli aletuote!), ja ihastuin siihen täysin jo nyt käytössäni olevan Armani Luminous Silk -meikkivoiteen kanssa. YSL:n Le Teint Touche Eclat olisi varmaan vielä parempi, sillä se on vähemmän puuterinen ja matta kuin Armani. Kannattaa siis todellakin tutustua alepöytään ammattilaisen kanssa!

Dior Nude Tanin oikea hinta Sokoksella oli 50,50 euroa, mutta - 30 %:n alennuksen kanssa 35,35 euroa. Tämä oli viimeinen Nude Tan BB Helsingissä, mutta ehkä muualta näitä voi vielä löytyä!

6 kommenttia:

 1. Taas on asiaa. Pistä joku esto päälle, etten voi koko ajan horista täällä omiani:).

  Niin, pelastin saman Diorin BB Cremen talvella -70%. Pitää koklata tolla kertomallasi tavalla. Ei ole vielä toppavaatteista tänä kesänä päässyt eroon, niin ei päivetystä juuri löydy. Samoilta apajilta, samoilla prossilla, uutta kotia etsi Terracotta sävyttävä fluidi. Noilla hinnoilla kehtasi jo ostaa ilman suurempaa perehtymistä tuotteisiin.

  Kuulostaapa kivalta myyjältä. Kiertelen alehyllyt aina läpi ja mietin katsooko myyjät sitä "pahalla". Toisaalta parempi kai ne on jotenkin myydä, jos ei täyteen hintaan mene tai tulee uusia versioita. Itse välillä vetkuttelen sillein sopivasti, että pääsen jutustelemaan tietyn myyjän kanssa. Muissa kaupoissa on ihan sama, mutta kosmetiikkaa ostaessa se jostain syystä vaikuttaa. Vaikka usein tietää itse jo aika hyvin mitä etsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun ihanaa kun kommentoit, aina on niin kivaa kuulla toisen selektiivisestä kosmetiikasta kiinnostuneen ostoksista ja mielipiteistä! Kiitos!

   Mahtavaa jos sait tästä hyvän lisävinkin Diorin Nude Tan BB:n käyttöön! Alepöytään jää usein juuri sellaisia tuotteita varsinkin noilla - 70 %:n alennuksilla, jotka koetaan esim. jotenkin vaikeaksi käyttää. Harva suomalainen nainen tarvitsee huippukallista rusketusta korostavaa voidetta. Onneksi on ammattitaitoiset kosmetiikkamyyjät, jotka ovat testanneet tuotteita, käyneet merkin koulutuksissa ja joilla on kokemusta siitä miten tuotteita voi muillakin tavoilla hyödyntää. Esim. tämä meikkivoiteeseen sekoittamisvinkki oli minulle aivan super. Ei minullakaan ole tässä vaiheessa kesää mitään rusketusta jota korostaa, mutta Nude Tanilla saa vaaleamman vakiomeikkivoiteen asteittain sopeutettua kesään, kunnes syksyllä voi varmaan käyttää pelkkää Nude Taniakin. Se tekee tosiaan aivan ihanan hehkun iholle meikkivoiteen seassakin eikä ole kuitenkaan pelkoa liiasta tummuudesta, joten suosittelen testaamaan! :)

   Minulle kävi Sokoksella niin, että ensin yksi myyjä neuvoi minut Diorin kesäkokoelman äärestä alehyllylle, ja kun tutkailin yksikseni sitä, ilmestyi tämä toinen myyjä kysymään tarvitsenko apua. Yleensä alehyllyillä saa olla kyllä aivan rauhassa, mutta tämä ystävällinen myyjä taas neuvoikin juuri niiden tuotteiden käytössä, mikä oli minusta harvinaisen hyvää palvelua. Totta kai kaupalle olisi kannattavaa myydä myös näitä aletuotteita mahdollisimman hyvin, mutta sitä ei yleensä ymmärretä. Stockmannin kosmetiikkaosastolla kyllä myyjät esittelevät minusta mielellään myös aletuotteita, ainakin niin kauan kuin ne ovat merkkien omilla pisteillä eikä vielä siirrettynä yhteiseen alepöytään.

   Olen tutustunut nyt muutamaan Stockmannin ja Sokoksen kosmetiikkamyyjään, ja tajunnut kuinka valtava tietovarasto heillä on. Todellakin kannattaisi siis aina ostaa kosmetiikkaa ammattitaitoisen myyjän avulla. Heillä on kuulemma myös paljon vakioasiakkaita, jotka haluavat aina saman hyväksi havaitsemansa myyjän palvelua, joten et ole todellakaan ainoa, joka jonottaa suosikkimyyjälleen pääsyä. Se on kuulemani mukaan hyvin tavallista juuri niiden asiakkaiden osalta, jotka ostavat paljon kosmetiikkaa! Olen myös huomannut, että kosmetiikkamerkeillä voi olla "salaisia" kanta-asiakaslistoja, tapahtumia ja muita etuja, jotka kohdennetaan juuri näille vakioasiakkaille, joten siinäkin mielessä samaan, merkin omaan myyjään turvautuminen kannattaa. :)

   Poista
 2. Valkoiset kukat tuoksussa, ah, suosikkejani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en taas yleensä tykkää valkoisista kukista ainakaan pelkästään. Sen sijaan rakastan kookosta, vaniljaa ja tiare-kukkaa, joita Terracotta Le Parfumissa myös on. Ilman noita valkoisia kukkia se ei kuitenkaan olisi niin hienostunut tuoksu, vaan enemmän aurinkorasvamaisempi, joten siihen tarvitaan ehdottomasti juuri tämä combinaatio, niin kuin Guerlainin huippuparfymööri Thierry Wasser on ymmärtänyt! :)

   Poista
 3. Terracotta Le Parfum on valloittava! Olen hyvin rakastunut siihen. Ostin sen vuosi sitten lentokentältä. Olisi kyllä hyvä, jos se kuuluisi vakikokoelmaan, sillä se on aika helpon myyvä tuoksu. Guerlain lopettaa nyt aika monen tuoksun valmistuksen. Mitäköhän jännittävää heillä on suunnitteilla tilalle.

  Pariisissa oli ainakin melko isosti esillä uusi Shalimarin cologne - versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin Terracotta Le Parfumiin heti viime kesänä, kun ensimmäistä kertaa tuoksutin sitä myyjän vinkistä Helsingin Sokoksella. Ajattelin silloin, että ostan sen syksyllä lentokentältä, mutta silloin niitä ei enää siellä näkynyt. Ihanaa, että Guerlain toi sen nyt takaisin, niin sain sen tämän kesän parfyymikseni!

   Suuri yleisö on mielestäni harvoin väärässä, joten mahtavaa että Terracotta Le Parfum oli selvästikin monen muunkin suosikki, ja tuli takaisin valikoimaan. Olisi ollut tosi surullista, jos tämä hieno tuoksu olisi jäänyt limited editioniksi.

   Itse koen monet Guerlainin tuoksut liian raskaiksi ja itämaisiksi itselleni, mutta Terracotta Le Parfumin kevyen ylellinen, lämmin tuoksu on juuri minulle sopiva. Sinähän pidät taas La Petite Robe Noireista, nekin ovat ymmärtääkseni Thierry Wasserin luomia samoin kuin uudet Shalimarit. Thierry Wasser on kyllä tuonut Guerlainin tuoksuihin uutta keveyttä ja hempeyttä. Myyvät selvästi myös hyvin. :)

   Oi, luinkin ihanan Pariisi-juttusi blogistasi!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)