sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

1950-luvun Elvis-tukka
Elviksellä, James Deanilla, Johnny Cashilla, John Travoltalla Greasessa ja Don Draperilla Mad Menin alkujaksoissa kaikilla oli se.  
Ladies, I know what you are thinking, mutta siis: ihanan rasvainen, öljyinen hiustöyhtö, enganniksi Quiff

Parhaan näköinen se on mielestäni mustissa hiuksissa, mutta kyllä James Deaninkin vaalea pöyhkeä töyhtö oli aika hieno. 

Style Me Vintage -kampauskirjassani on kuva myös Gwen Stefanista modernissa, ilmavan kevyeksi tupeeratussa quiffissa.
Vietimme juhannusta 1950-luvun Rock'n Roll Jamboree -tapahtumassa Porissa Yyterissä. 

Myynnissä oli rock'n roll -miehille erilaisia hiusvahoja USA:sta, koska jokaisella on oma suosikkinsa quiffinsa tekemiseen.

VintagEija'sin myyjättäret neuvoivat mielellään myös hiusvahojen käytössä.

Osa vahoista on hoitavampia, ja sisältää mm. mehiläisvahaa. Pelkällä hiuslakalla tehty quiff nimittäin kuulemma kuivattaa ja haurastuttaa hiusta, joten siksi pehmeämpää hiusrasvaa olisi hyvä käyttää. 

Hiusrasva lähtee hiuksista kunnolla vain toisella rasvalla, ei shampoolla, joten siksi myynnissä oli myös öljyä sisältävä Daxin erikoisshampoo.
Tässä on yksi oikein rasvainen quiff kuvattuna takaapäin.

Töyhtö voidaan tehdä ainakin kuivaamalla hiukset hiustenkuivaajalla ensin taaksepäin, sitten tupeeraamalla alta hiustyvestä kevyesti ja muotoilemalla pehmeällä harjalla tai kammalla laineeksi. Sitten vain hiusrasvaa runsaasti sormiin lämpenemään ja töyhtöön. Sivut vedetään lopuksi rasvalla ja kammalla taaksepäin. Lopuksi voi laittaa hiuslakkaa pysyvyyden parantamiseksi.
Tällä pariskunnalla oli ihana vähän 1930-luvun tyyli. 

Miehellä oli musta öljyinen quiff ja naisella vihreä Charleston-tyylinen iltapuku, punainen tukka ja hiuksissa valkoinen lilja.
Hienojen 1950-luvun quiffien lisäksi tapahtumassa näkyi myös nykypäiväisempiä hiustyylejä.

Tämä valtava Mohawk oli tehty vain hiuslakalla. Juttelin omistajan kanssa, ja hänellä on luonnostaan vähän kihara tukka, jonka hän tavallaan tupeeraa pyyhkeellä edestakaisin kuivaamalla ja hankaamalla, ja loppu on hiuslakkaa. Fantastic!
Naisten upeiden 1950-luvun kampausten lisäksi viehättävä 1960-luvun tyyli oli Marcel Bontempi -bändin laulajattarella.

Hiukset oli yksinkertaisesti taivutettu vain latvoista vähän ylöspäin, ja yhdistetty lentoemäntämäiseen lyhyeen vaaleansiniseen mekkoon ja valkoisiin balleriinoihin. Kun tyyli on hallussa, ei enempää tarvita!

2 kommenttia:

 1. Valitsittepas hyvän paikan viettää juhannusta ;) Samaa mieltä, että quiff on parhaan näköinen mustissa hiuksissa, mutta miksei sopisi vaaleaveriköllekin. Naisten 50-luvun kampaukset on myös yleisesti ottaen upeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan paras paikka juhannuksen viettoon! :) Yyterissä oli vielä niin kaunista, hiekkadyynien keskellä yötön yö. Säähän olisi toki voinut aina olla vähän parempi, niin olisi päässyt beachillekin. :)

   Mustissa hiuksissa se öljy oikein kiiltää, näyttää niin hyvältä! Mutta hauskan näköisiä quiffit ovat aina, voi kunpa ne tulisivat uudelleen muotiin. Harvoin niitä nykyään enää näkee missään muualla kuin tuollaisessa tapahtumassa.

   Ihanaa oli myös kun melkein kaikilla naisilla oli vintage-kampaukset. Glamoureista Hollywood-kiharoista pirteisiin poninhäntiin, kaikki näyttivät tosi kivoilta! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)