maanantai 15. kesäkuuta 2015

Hiustenlaittovinkkejä kampaajalta erityisesti föönaukseen ja nutturoihin

Sain niin hyviä vinkkejä hiustenlaittoon kampaajaltani, että pakko kertoa heti teillekin.





Hiusteni pituus on tällä hetkellä edelleenkin ilmeisesti ah niin trendikäs LOB eli Long Bob, pitkä polkkatukka.

Kampaajani on kuitenkin tarkka siitä, että minulla LOB ei saa olla liian lyhyt, sillä pidän kovasti kiharoista. Kun hiuksia kihartaa, ne lyhenevät entisestään, joten minulle oikea pituus on sitten varmaan Long Long Bob, josta tulee kiharrettuna juuri se LOB.






Tässä kaunis uusi hiekanväri kesäksi ja ne kiharat.

Parhaat vinkit sain kuitenkin hiusten föönaukseen. Olen tähän asti tehnyt tarkasti niin kuin kampaaja-meikkaaja-stylisti Outi Broux aikoinaan neuvoi (juttuni I Love Me -messuilta 2013 Outi Brouxin esityksestä täällä). 

Outi Brouxin mukaan hiukset kannattaa ensin kuivata puhaltamalla hiustenkuivaajasta kylmää ilmaa, ja sitten muotoilla pyöröharjan kanssa lämpimällä. Varmaan näin, mutta jos alle laittaa esim. tuuheuttavan tuotteen tai tyvikohottajan kuten itse teen (käytössäni on Tigin Queen For A Day Thickening Spray -suihke), ongelmaksi muodostuu, että se onkin lämpövaikutteinen. Niinpä kampaajani neuvoi, että hiukset kannattaakin kuivata ensin hiustenkuivaajalla pää alaspäin lämpimällä ilmalla, jolloin tyvikohottaja aktivoituu ja tukka saa volumea. Sitten hiukset voi vielä muotoilla kohottamalla tyvestä pyöröharjalla ja puhaltamalla kuumaa ilmaa. Lopuksi voi vielä puhaltaa hiusten päälle kevyesti kylmää ilmaa, jotta saa kiiltoa.





Toinen hiusongelmani liittyy balettiin. Balettitunneilla on pakko pitää hiukset kiinni, jotta opettaja näkee pään ja kaulan linjat. Käyn nykyään balettitunneilla sen verran usein, että joudun laittamaan erilaisia nutturoita melkein joka päivä. 

Perusbalettinuttura, joka on sileä sivuilta ja tiukasti kiinni korkealla päälaella, ei ole monellekaan se imartelevin look (kuten ei myöskään valkoiset sukkahousut, jotka myös vaaditaan, voin kertoa). 

Perinteinen balettinuttura tehdään sitomalla hiukset ensin tiukalle ponihännälle päälaelle, ja sitten kiinnittämällä ne pinneillä pyöreän hiusvalkin ympärille. Jos hiusten latvojen ympärille donitsin läpi laittaa vielä toisen hiuslenkin, nuttura pysyy paremmin. Tarvittaessa voi vielä laittaa hiusverkon koko hoidon ympärille, jotta nuttura kestää varmasti kaikki suuret hypyt. 

Baletissa tällaista korkeaa nutturaa kutsutaan joskus Balanchine-nutturaksi amerikkalais-venäläisen koreografi George Balanchinen mukaan, joka piti nimenomaan pitkistä balettitanssijoista. Korkealla päälaella oleva nuttura saa balleriinan näyttämään vielä muutamia senttejä pidemmältä.





 
Teen mielummin kuitenkin vähän sotkuisempia nutturoita, jotka sopivat mielestäni paremmin minulle. Kampaajani ylisti niiden alle tätä Label M:n Brunette Texturising Volume Sprayta, joka yhdistää kuivashampoon ja hiuslakan ja tuo hiuksiin keveyttä ja rakennetta. Olin tosi epäileväinen, sillä en tykännyt yhtään Label M:n tätä edeltäneestä kuivashampoosta, joka teki hiukset mielestäni raskaiksi eikä freshannut niitä yhtään.

Brunette Texturising Volume Spray onkin ihan huipputuote kiharakampauksien pohjalle! Suihkutan sitä n. 10 cm:n etäisyydeltä tyveen pää alaspäin, annan kuivua hetken, tupeeraan vähän ja kiinnitän kiharat kevyelle nutturalle. Tulee aivan ihana kampaus! Tämän suihkeen avulla saa nutturoita jopa 3 päiväksi samoilla kiharoilla.

Jos tupeeraa joka päivä lisää samalle pohjalle, pitää kampaajani mukaan olla tarkkana tupeerauksien poistossa. Ei mitään repimistä ja raastamista Tangle Teazerilla, vaan varovasti pehmeällä harjalla. Apuna voi käyttää myös hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai hiusöljyä kosteuttamaan ja sitä kautta suojaamaan hiusta.
  



Kampaajani neuvoi minulle vaihtelun vuoksi myös kaksi muuta nutturakampausta.

Perinteiseen banaaninutturaan saa lempeämpää, laissez-faire vaikutelmaa kun vain tupeeraa hiukset kauttaaltaan ja kiinnittää latvat pinneillä kevyesti rullalle. Ei mitään hiusvalkkeja sisälle tai tarkkaa kampaamista, vaan saa olla sotkuinen. Sotkuisen banskun voi tehdä myös lyhyempiin hiuksiin. Muutenkin valmiita nutturoita ja lettejä kannattaa kampaajani mukaan nyppiä vähän sormin auki, jotta niistä saa huolettomampia.

Toinen kiva muunnelma nutturalle on kääntää hiuksia molemmilta sivuilta ohimoilta alkaen kieputtaen ja kiinnittää lopuksi nutturalle taakse, kuten tässä hurmaavassa bussipysäkkiselfiessa näette (balettiharrastajalla ei ole aikaa muihin!). Hiuksia otetaan osioihin vähitellen kääntäen lisää pari kolme kertaa. Nutturaan tulee näin runsautta. Tähän kampaukseen sopii erityisen hyvin alle tuo Texturising Volume Spray.






Ostin myös Glitteristä nämä Ostolakossa-blogin Virven suosittelemat kierrepinnit nutturakampauksiin. Ne ovatkin loppuneet melkein kaikista Glittereistä Virven tämän hiustutorialin jälkeen: Aamujen, päivien ja iltojen pelastajat: kierrepinnit! 

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä neuvoista. Pitääkin heti kokeilla saisinko itse aikaan noin tyylikkään nutturakampauksen.

    Hyvää juhannusta!
    Inkeri Valtonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos näistä kampaajani hyvistä ohjeista oli iloa myös muille!

      Ja kiitos, hienoa jos nuttura näyttää myös tyylikkäältä. Tuolla tavalla sivuja kääntämällä siitä tulee ainakin runsaampi kuin mitä lyhyehköistä hiuksistani muuten saisi. Näyttää kyllä minunkin mielestäni huomattavasti kivemmalta kuin pelkkä tavallinen perusnuttura! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)