sunnuntai 29. toukokuuta 2016

L'Oreal Hair Fashion Night ja balettinuttura

Yleensä monet kivat tapahtumat ovat vain lehdistölle ja bloggareille, mutta L'Oreal järjestikin Hair Fashion Nightin asiakkailleen 12.5.2016 ympäri maailmaa.




Tapahtumassa oli mukana monia kampaamoja. Ajanvarauksella sai ilmaiseksi tietoa uusimmista hiustrendeistä ja pikakampauksen.

Olin itse L'Orealin koulutustilassa L'Oreal Academyssa Helsingissä Runeberginkadulla. 




Odottaessa puolen tunnin pikakampausaikaansa sai kuohuviiniä ja cocktailpaloja sekä tutustua L'Orealin uuteen Style My Hair -sovellukseen. 

Lähtiessä sai myös goodie bagin täynnä testailukokoisia tuotteita, niin kuin kunnon pr-tapahtumassa kuuluukin. 

First class! Ihanaa, että L'oreal tarjosi tällaisen tilaisuuden asiakkailleen. 




Katselin haaveillen Style My Hair -sovelluksesta mm. tätä 1960-luvun tyyliä. 

Tämä oli nimeltään 60s Half-up Bouffant Style. L'Orealin sovelluksessa on tarkat ohjeet tämänkin tekemiseen. 




Koska en ole pystynyt tanssimaan balettia kohta 5 kuukauteen vammojen takia, halusin kuitenkin jotakin edes "in the spirit of ballet" ja uusia ideoita balettinutturoihin sitten kun taas toivottavasti pian pystyn tanssimaan. Baletissahan hiusten pitää aina olla kiinni.

Ihana, iloinen kampaaja, joka työskentelee normaalisti Sydämen pohjasta -kampaamossa Yrjönkadulla, aloitti yllättäen kreppaamalla hiukseni. Google-tutkimukseni kertoi myöhemmin että hän oli todennäköisesti julkkiskampaaja Petra Järvi. She was fun!

Kreppiraudat olen nähnyt ja ne ovat koskettaneet hiuksiani viimeksi varmaan 1990-luvun alussa ala-asteella. Kampaajan mukaan kreppaamalla saadaan kuitenkin hiuksiin samanlaista tuuheutta ja työstettävää pohjaa kuin kiharoillakin, joita käytetään yleensä vintage-kampausten pohjana.

Pelkät krepatut hiukset toiselle sivulle vedettynä olisivat jo pelkästään käyneet partykampaukseksi, harmi kun en huomannut ottaa kuvaa.

Kampaaja teki tällaisen veistosmaisen banaaninutturan sivulle, jossa näkyi mielestäni upeasti nimenomaan baletin linjat. Moderniutta nutturaan toi kuitenkin se, että läheltä katsottuna huomasi että hiukset olivat krepatut.  

Balettinuttura a la mode!

Oikea balettinutturahan tehdään yleensä päälaen korkeimpaan kohtaan. Se on sileä ja tiukka, jotta se varmasti pysyy. You know, bunheads. Sellaista nutturaa sanotaan virallisesti Balanchine-nutturaksi amerikkalais-venäläisen koreografin mukaan, ja sen tarkoitus on antaa balleriinalle vielä muutama sentti lisää pituutta ja niskaan pitkää linjaa. George Balanchine liked his ladies tall!




Tässä on kuuluisa primaballerina Iana Salenko. Hän on Helsingin kansainvälisten balettikilpailujen voittaja vuodelta 2005 ja vain 158 cm pitkä. Eikä hänelläkään ole tässä Balanchine-nutturaa! 

Nykyään baletissa voivatkin menestyä kaikenkokoiset, mikä on tosi hyvä. Tämän pääsee näkemään nyt myös Helsingin kansainvälisissä balettikilpailuissa, jotka ovat parhaillaan käynnissä 23.5.-2.6.2016. Iana Salenko esiintyy Helsingissä balettikilpailujen gaalassa 2.6.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

The Body Shop British Rose

Nyt on kyllä englantilaisella The Body Shopilla aivan loistava aihe uudessa vartalonhoito- ja meikkisarjassaan.

British Rose!



Mielestäni Body Shopin kannattaisi hyödyntää ja rahastaa tämä homma aivan äärimmäisyyksiin, ja tehdä jatkossa tuotteita vain tällaisilla perinteisen englantilaisilla teemoilla.  

Mulberry, Burberry ja Hunter käyttävät jo markkinoinnissaan pelkkää Englantia.




English Rose tarkoittaa sellaista Jane Austenin nuorta ja hehkuvaa vaaleaa tai punertavatukkaista tyttöä, jolla voi olla ehkä vähän pisamiakin. Tai voi English Rose olla brunettekin. Tärkeintä on vaalea kuultava iho ja punaiset ruusuiset posket. 

Tiedättehän, sellainen nuori nainen tai tyttö, joka englantilaisittain hoitaa ruusuja puutarhassa, käy hienoissa hatuissa tea partyilla ja hevoskilpailuissa sekä käyttää pastellivärejä, helminauhoja ja kukkamekkoja. 

Kuuluisia English Rosen näköisiä celebritieseja ovat nykyään mm. Kate Winslett, Emma Watson, Kate Beckinsale, Rosie Huntington-Whiteley ja Sienna Miller.




Jos olisin Body Shop, olisin valinnut näihin mainoskuviin jonkun vähän romanttisemman ja kauniimman tyylin.


British Rose -vartalonhoitotuotteet tuoksuvat modernille ja raikkaalle ruusulle. Meikkipaletissa (25 euroa) on ruusunpunaisia ja savunharmaita sävyjä, joten siinäkin on ollut inspiraationa English Rose, jolle nimenomaan ne sävyt sopivat.   

Body Shopin äitienpäiväkampanja Treat Mum Like A Queen on sen sijaan aivan loistava. Mother's Day for HM The Queen: A Royal Home Video on tässä ja British Roses for HM The Queen tässä. Kuningatar saa lahjaksi tietenkin British Rosea!