maanantai 18. tammikuuta 2016

Muotitrendi; vihreä

 
 
Vihreää väriä näkyi kauppojen näyteikkunoissa aika paljon jo ennen joulua.
 
 


Vihreän käyttäminen vaatii vähän kansalaisrohkeutta, mutta oikein toteutettuna vaikutus on aika energinen ja säväyttävä.

Tässä trendikäs vihreä housupuku H&M:ltä.
 
 


Kämp Gallerian Gantin näyteikkunan somistaja osaa kerrospukeutumisen käytön. Siellä kannattaa käydä katsomassa mallia jos kaipaa apua yhdistelmiin.

Vihreät housut ovat mielestäni esimerkiksi supervaikea yhdistettävä muuhun kuin mustaan, valkoiseen tai beigeen, mutta tässä ne on onnistettu yhdistämään toiseen vaikeaan väriin keltaiseen, ilman että vaikutelma olisi liian värikäs.




Kampaajalla ollessani myös joulukuun Voguen kannessa oli vihreää.

Voguen kansikuvassa vihreä oli yhdistetty sen vastaväriin punaiseen. Vaativa, mutta tehokas yhdistelmä, jos sen osaa toteuttaa oikein.



 
Tämä vihreä yhdistelmä COS:n ikkunassa oli aivan upea. (Pahoittelen näyteikkunan läpi otetun kuvan heijastuksia.)
 
Pörröinen iso vihreä neule ja kapea kultainen vyö.

  


Stockmannilla on huomattu vihreiden asusteiden muodikkuus, ja niitä on runsaasti tarjolla.

Esimerkiksi vihreä baskeri maksaa vain 9,90 euroa.

Helpoin ja edullisin tapa toteuttaa vihreää trendiä on tietenkin asusteilla. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös vihreä kynsilakka, luomiväri tai silmänrajaukset. Vihreä kynsilakka oli muotia ainakin syksyllä 2011 kun Chanel julkaisi kullanvihreän Peridotin.

Musta korostaa ja kirkastaa vihreää. Vihreä näyttää hyvältä myös beigen kanssa, joka rauhoittaa sitä. Jos haluaa vielä raikkaampaa näin kevääksi, voi väriyhdistelmään lisätä vielä valkoista.




Näin kaupungilla eräällä tyylikkäällä naisella muuten neutraalin musta-beige-värisen asun, mutta siihen oli yhdistetty kirkkaanvihreä laukku. Valitettavasti en ehtinyt napata kuvaa, mutta näytti huikean hyvältä!




Fantastiset riikinkukkomaisen vihreät silkkihuivit Stockmannilta (vain 16,90 euroa).

Grönt är skönt!

maanantai 11. tammikuuta 2016

Gwen Stefani for Urban Decay

Gwen Stefania parempaa yhteistyökumppania meikkifirmalle on vaikea kuvitella. Erityisen hyvin sopii yhteistyö räväkän, trendikkään ja vähän punkahtavan Urban Decayn kanssa.   

Gwen Stefani ja UD ovat vielä kotoisin samalta suunnalta Los Angelesissa eli O.C:stä, Orange Coyntysta.




Gwen Stefani ei ole mikään luonnollisen au naturel -meikin ystävä tai nude-tyttö. Hänen tyypillinen lookinsa ovat klassiset mustat 1950-luvun tyyliset silmänrajaukset ja punainen huulipuna. 

Esimerkiksi Early Winter -videossa (linkki Youtubeen) nähdään kyllä muunkinlaisia meikkejä kuten viininpunainen huulipuna sekä musta smoky eye ja nudet huulet. What You Waiting For? -videossa (linkki Youtubeen) huulipuna ei taas ole kirkaanpunainen vaan herkullisen persikkainen tai vaaleanpunainen.

Gwenin tyyli on taidokas ja persoonallinen sekoitus Old Hollywood -glamouria, high fashionia, trendejä ja punkia.

Tähti on jo 47-vuotias, ja siinäkin mielessä hyvä esimerkki meille kaikille kuinka age doesn't matter when you've got so much style.




Aiemmin Gwen Stefani on tehnyt kynsilakkakokoelman OPI:n kanssa keväällä 2014.

Gwen Stefani for OPI -kokoelmaan oli hienosti kerätty kaikki Gwen Stefanin suosikkivärit: punainen, kulta, musta, viininpunainen ja pinkki.

  


Gwen Stefanin Urban Deacy -luomiväripaletti on aito yhteistyö, sillä se on Gwenin suunnittelema ja hän on valinnut siihen luomivärit.

Musta-valkoinen ja kultainen ulkoasu on kuin suoraan Gwen Stefanin Sweet Escape -videosta. 

Luomiväreissä moni odotti rohkeampia valintoja, mutta vintage-tyyliseen Gwen Stefani -meikkiin tarvitaan nimenomaan neutraaleja sävyjä. Siihen nudet ja vaaleanpunaiset ovat parhaimpia.

Gwen on myös itse nimennyt paletin 15 luomiväristä 12. Kolme luomiväreistä on Urban Decayn vakiovalikoimasta. Vaalea satiininen nude Skimp on Gwenin suosikki Urban Decaylta ja matta nudepinkki Stark toinen. Musta Blackout on vain ehdottoman tarpeellinen Gwen Stefani -meikkiin.

Uusista luomiväreistä esim. Blonde-nimi tulee Gwenin hiustenväristä, Anaheim kaupungista, jossa Gwen vietti lapsuutensa, Bathwater No Doubtin biisistä, Baby Gwenin L.A.M.B.-vaatemerkistä jne.

Luomiväripaletin kaksi erikoisempaa sävyä ovat oikeastaan vain sininen Danger ja keltainen 1987. Minulle ne olivat samalla ainoat syyt olla ostamatta palettia, sillä inhoan keltaista luomiväriä ja kirkas sininen on vain muuten vaikea väri.  




Nyt silti luomiväripaletin ostaminen on joka tapauksessa myöhäistä, sillä se on Helsingin Sokokselta loppuunmyyty eikä lisää tule, sorry. Hinta olisi ollut 51 euroa.




Gwen Stefanin tyylistä voi silti inspiroitua muutenkin kuin Urban Decayn luomiväripaletin ostamalla.

Olen katsonut nyt paljon What You Waiting For -videota, jossa on John Gallianon suunnittelemat asut. Niissä pastelliväreihin ja pitsiin on yhdistetty tumma, viininpunainen tai musta kynsilakka, ja olen nyt itsekin viehättynyt tästä. Kynsilakkani on Essien Shearling Darling.  

Huhut kertovat, että seuraavaksi olisi tulossa Urban Decay & Gwen Stefani huulipunia. It's like a dream come true, Gwen Stefanin suunnittelemat huulipunat ovat jotain vielä parempaa kuin luomivärit... 

maanantai 4. tammikuuta 2016

One word: Dior

On harvoja sanoja, jotka tekevät minut yhtä onnelliseksi kuin Dior.

Onko parempaa tapaa aloittaa vuosi kuin Diorilla?




Tämä mainoskuva oli taas aivan ihana, kuvattuna tässä Vogue-lehdestä.

Hienostunut, musta silmämeikki, savunharmaat värit ja vaaleanpunainen Diorin ruusu. En tiennyt että Diorin ruusut ovat oikein tunnettu käsite, ennen kuin osallistuin viime keväänä käsityökurssille, jossa opeteltiin itse tekemään niitä (juttuni täällä)!

Mainoskuvan nainen ei ole myöskään ihan nuori tytönhempukka, joten ilmeisesti mainos on suunnattu 40+ naisille, joilla on oikeasti varaa Dioriin.

 



Koska minulla on mieli maassa tällä hetkellä baletin rasitusvamman vuoksi, pukeuduin näin kevätkauden ensimmäisenä maanantaina vähän Diorin henkeen nostaakseni mielialaani. 

Liitän Dioriin pastellivärit, röyhelöt ja musta-valkoiset raidat. Laitoin myös pakkaspäivään keväisen kevyttä ja kylmää Miss Dior Blooming Bouquet -parfyymia.




Odotan jännityksellä Diorin kevään meikkikokoelmaa.

Syksyn 2015 Cosmopolite oli hieno aihe, ja sen mainoskuva, metallinen silmämeikki ja silkkihuivi, inspiroiva.




Kaikkien aikojen ihanin kevätkokoelma Diorilta on mielestäni ollut Marie Antoinette -henkinen Trianon Collection vuonna 2014.

Trianonissa oli vaaleansinistä ja muita pastellivärejä sekä Macaronseja.




Myös kevään 2013 Cherie Bow Collection oli todella nätti. Siinä oli vaaleanpunaista, mustaa ja rusetteja.




 Viehättävä oli myös vuoden 2012 Garden Party kukkasilla ja violetti-vihreällä teemalla.

Siinä oikeastaan Diorin kevätkokoelmien Top 3 mielestäni. Viime kevään 2015 räikeästä Kingdom of Colors -kokoelmasta en tykännyt yhtään.

Olen näköjään joka vuosi innostunut meikkien kevätkokoelmista heti kun arki uudenvuoden jälkeen alkaa. Viime vuonna yritin ennustaa väri-instituutio Pantonen valitsemien kevään trendivärien perusteella mitä Diorilta olisi kevääksi odotettavissa, mutta pieleen meni (juttuni täällä). Jos katsoo nyt Pantonen raporttia, Diorin värit voisivat olla taas Trianonin ja Garden Partyn kaltaisia pastelleja: vaaleanpunaista, vaaleansinistä, persikkaa sekä savuista liilaa ja vihreää. Odotetaan jännityksellä!  




Myös tässä Diorin uuden miestentuoksun Sauvage mainoksessa on jotakin kiinnostavaa (siis muutakin kuin Johnny Depp!).

Sekoitus alkuvoimaa ja raakuutta sekä sivistystä ja laatua. Ainoastaan ranskalaiset osaavat tämän vaikean yhdistelmän!