sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

L'Orealin meikkiaplikaatio

L'Oreal on lanseerannut mielenkiintoisen meikkiaplikaation iPhoneille nimeltä Makeup Genius.




Se on vähän kuin henkilökohtainen meikkitaiteilija aina valmiina puhelimessa.

Heti kun kuulin L'Orealin lanseerauksesta, ajattelin Suomitytöt New Yorkissa -sarjan Annabella Dailya (ex-Åsvik), joka New Yorkissa on kehittänyt vähän samanlaisen Map My Beauty -sovelluksen ja saanut myytyä sen mm. Sephoralle. L'Orealin sovellus ei ole Map My Beauty, mutta jättiyhtiö on näköjään tarttunut samaan hyvään ideaan. Erona on kuitenkin ymmärtääkseni se, että Map My Beauty näyttää tietyn meikkituotteen käytön tutorialina, kun taas L'Orealin sovelluksessa on valmiita meikkilookeja tai meikkejä, jotka asetetaan suoraan skannatuille kasvoille. 

L'Orealin YSL:lle kehittämät Google-lasit ovat myös tätä samaa uuden teknologian mahdollistamaa henkilökohtaisten meikkivinkkien perhettä. Ne kuvaavat meikkitaiteilijan livenä asiakkaalle tekemän meikin ohjeineen videolle, jonka asiakas voi katsella myöhemmin uudelleen. 




L'Orealin lanseeraustilaisuudessa oikea, elävä meikkitaiteilija ja ex-missi, L'Orealin Suvi Tiilikainen esitteli Makeup Geniusia. 

Suvi Tiilikainen on tehnyt kaksi meikkilookia aplikaatioon: Iltalookin (kultainen luomiväri, mustat rajaukset ja punainen huulipuna) ja Glamorous -lookin (musta smokey eye ja vaaleanpunainen huulikiilto). 

Muut sovelluksen meikkilookit ovat L'Orealin meikkitaiteilija Karim Rahmanin, ja niitä on yhteensä 8: Bold Blackbuster, Elegant Couture, Bianca Balti Snow Look, Blake Lively Pure Reds, Karlie Kloss Look, Zoe Saldana Look. Kuten nimistä huomaatte, osa meikkilookeista on omistettu L'Orealin supertähdille ja mainoskasvoille.




Makeup Geniuksen ideana on siis skannata puhelimella kasvot (mieluiten hyvässä valossa esim. ikkunaan päin), jonka jälkeen valmiita meikkilookeja voi sovittaa kasvoille. Sovelluksessa voi myös kokeilla yksittäisiä L'Orealin tuotteita ja ostaa niitä Sokoksen nettikaupasta, mutta parhainta antia mielestäni ovat nämä lookit. Niistä näkee yllättävän hyvin mikä sopii itselle. Esimerkiksi ihanan Blake Livelyn voimakas musta smokey eye ja punainen huulipuna -yhdistelmä näytti minulla ihan kauhealta.

Aplikaation käyttökelpoisuuden mahdollistaa huipputeknologia: skannaus on tosi korkeatasoinen. 




Vaikka eri lookien kokeileminen on hirveän koukuttavaa, itse olen käyttänyt aplikaatiota erityisesti silmänrajausten harjoitteluun.

Tässä on hyvin tiukka kuvankaappaus L'Orealin Bianca Balti Snow Lookista minulla. 

Oikeasti kuvanlaatu on puhelimessa tosi paljon parempi, mutta halusin demonstroida tässä teille nimenomaan noiden rajausten tarkkuutta. Tästä on helppo lähteä matkimaan rajausta myös itse tehtynä. 




En tehnyt itselleni yhtä paksuja silmänrajauksia, mutta se minkä yritin toistaa, oli rajausten suunta silmännurkasta yläviistoon ylöspäin. Vasta tämän meikkiaplikaation perusteella hahmotin, että mihin suuntaan minun oikein pitää omissa silmissäni rajaus piirtää.

Bianca Balti Snow Look on L'Orealin ranskalaisen huippumeikkitaiteilijan Karim Rahmanin tekemä, joka meikkaa mm. Ranskan Voguen muotikuviin ja L'Orealin tähtinäyttelijöitä Cannesin punaiselle matolle. Hienoa siis päästä ottamaan mallia juuri hänen meikistään! 

Bianca Balti on italialainen huippumalli. Bianca Balti Snow Lookiin kuuluu kissamaisten silmänrajausten lisäksi vanhan roosan värinen poskipuna ja huulipuna, ja se on mielestäni hyvin tyylikäs. Joitakin meikkilookeissa käytettyjä tuotteita on aplikaatiossa listattu, mutta ei kuitenkaan kaikkia, kuten ei tässäkään huulipunaa ja poskipunaa, jotka voisin heti ostaa. Tästä vähän kritiikkiä L'Orealille.




L'Orealilta oli fiksusti valittu goodie bagiin juuri niitä tuotteita, joita aplikaatiossa käytetään. Aplikaatiossa eivät siis ole esillä kaikki L'Orealin tuotteet, vaan vain valikoima rajauskyniä, luomivärejä, poskipunia, huulipunia ja huulikiiltoja melko tavanomaisissa sävyissä.

Silmänrajaukseni on tehty L'Orealin geelimäisellä Super Liner Gel Intenzalla (14,90 euroa), joka on aivan huipputuote. Sillä saa todella tarkkaa, mustaa ja dramaattista jälkeä! 



sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

1950-luvun Elvis-tukka




Elviksellä, James Deanilla, Johnny Cashilla, John Travoltalla Greasessa ja Don Draperilla Mad Menin alkujaksoissa kaikilla oli se.  




Ladies, I know what you are thinking, mutta siis: ihanan rasvainen, öljyinen hiustöyhtö, enganniksi Quiff

Parhaan näköinen se on mielestäni mustissa hiuksissa, mutta kyllä James Deaninkin vaalea pöyhkeä töyhtö oli aika hieno. 

Style Me Vintage -kampauskirjassani on kuva myös Gwen Stefanista modernissa, ilmavan kevyeksi tupeeratussa quiffissa.




Vietimme juhannusta 1950-luvun Rock'n Roll Jamboree -tapahtumassa Porissa Yyterissä. 

Myynnissä oli rock'n roll -miehille erilaisia hiusvahoja USA:sta, koska jokaisella on oma suosikkinsa quiffinsa tekemiseen.

VintagEija'sin myyjättäret neuvoivat mielellään myös hiusvahojen käytössä.

Osa vahoista on hoitavampia, ja sisältää mm. mehiläisvahaa. Pelkällä hiuslakalla tehty quiff nimittäin kuulemma kuivattaa ja haurastuttaa hiusta, joten siksi pehmeämpää hiusrasvaa olisi hyvä käyttää. 

Hiusrasva lähtee hiuksista kunnolla vain toisella rasvalla, ei shampoolla, joten siksi myynnissä oli myös öljyä sisältävä Daxin erikoisshampoo.




Tässä on yksi oikein rasvainen quiff kuvattuna takaapäin.

Töyhtö voidaan tehdä ainakin kuivaamalla hiukset hiustenkuivaajalla ensin taaksepäin, sitten tupeeraamalla alta hiustyvestä kevyesti ja muotoilemalla pehmeällä harjalla tai kammalla laineeksi. Sitten vain hiusrasvaa runsaasti sormiin lämpenemään ja töyhtöön. Sivut vedetään lopuksi rasvalla ja kammalla taaksepäin. Lopuksi voi laittaa hiuslakkaa pysyvyyden parantamiseksi.




Tällä pariskunnalla oli ihana vähän 1930-luvun tyyli. 

Miehellä oli musta öljyinen quiff ja naisella vihreä Charleston-tyylinen iltapuku, punainen tukka ja hiuksissa valkoinen lilja.




Hienojen 1950-luvun quiffien lisäksi tapahtumassa näkyi myös nykypäiväisempiä hiustyylejä.

Tämä valtava Mohawk oli tehty vain hiuslakalla. Juttelin omistajan kanssa, ja hänellä on luonnostaan vähän kihara tukka, jonka hän tavallaan tupeeraa pyyhkeellä edestakaisin kuivaamalla ja hankaamalla, ja loppu on hiuslakkaa. Fantastic!




Naisten upeiden 1950-luvun kampausten lisäksi viehättävä 1960-luvun tyyli oli Marcel Bontempi -bändin laulajattarella.

Hiukset oli yksinkertaisesti taivutettu vain latvoista vähän ylöspäin, ja yhdistetty lentoemäntämäiseen lyhyeen vaaleansiniseen mekkoon ja valkoisiin balleriinoihin. Kun tyyli on hallussa, ei enempää tarvita!

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Hiustenlaittovinkkejä kampaajalta erityisesti föönaukseen ja nutturoihin

Sain niin hyviä vinkkejä hiustenlaittoon kampaajaltani, että pakko kertoa heti teillekin.





Hiusteni pituus on tällä hetkellä edelleenkin ilmeisesti ah niin trendikäs LOB eli Long Bob, pitkä polkkatukka.

Kampaajani on kuitenkin tarkka siitä, että minulla LOB ei saa olla liian lyhyt, sillä pidän kovasti kiharoista. Kun hiuksia kihartaa, ne lyhenevät entisestään, joten minulle oikea pituus on sitten varmaan Long Long Bob, josta tulee kiharrettuna juuri se LOB.






Tässä kaunis uusi hiekanväri kesäksi ja ne kiharat.

Parhaat vinkit sain kuitenkin hiusten föönaukseen. Olen tähän asti tehnyt tarkasti niin kuin kampaaja-meikkaaja-stylisti Outi Broux aikoinaan neuvoi (juttuni I Love Me -messuilta 2013 Outi Brouxin esityksestä täällä). 

Outi Brouxin mukaan hiukset kannattaa ensin kuivata puhaltamalla hiustenkuivaajasta kylmää ilmaa, ja sitten muotoilla pyöröharjan kanssa lämpimällä. Varmaan näin, mutta jos alle laittaa esim. tuuheuttavan tuotteen tai tyvikohottajan kuten itse teen (käytössäni on Tigin Queen For A Day Thickening Spray -suihke), ongelmaksi muodostuu, että se onkin lämpövaikutteinen. Niinpä kampaajani neuvoi, että hiukset kannattaakin kuivata ensin hiustenkuivaajalla pää alaspäin lämpimällä ilmalla, jolloin tyvikohottaja aktivoituu ja tukka saa volumea. Sitten hiukset voi vielä muotoilla kohottamalla tyvestä pyöröharjalla ja puhaltamalla kuumaa ilmaa. Lopuksi voi vielä puhaltaa hiusten päälle kevyesti kylmää ilmaa, jotta saa kiiltoa.





Toinen hiusongelmani liittyy balettiin. Balettitunneilla on pakko pitää hiukset kiinni, jotta opettaja näkee pään ja kaulan linjat. Käyn nykyään balettitunneilla sen verran usein, että joudun laittamaan erilaisia nutturoita melkein joka päivä. 

Perusbalettinuttura, joka on sileä sivuilta ja tiukasti kiinni korkealla päälaella, ei ole monellekaan se imartelevin look (kuten ei myöskään valkoiset sukkahousut, jotka myös vaaditaan, voin kertoa). 

Perinteinen balettinuttura tehdään sitomalla hiukset ensin tiukalle ponihännälle päälaelle, ja sitten kiinnittämällä ne pinneillä pyöreän hiusvalkin ympärille. Jos hiusten latvojen ympärille donitsin läpi laittaa vielä toisen hiuslenkin, nuttura pysyy paremmin. Tarvittaessa voi vielä laittaa hiusverkon koko hoidon ympärille, jotta nuttura kestää varmasti kaikki suuret hypyt. 

Baletissa tällaista korkeaa nutturaa kutsutaan joskus Balanchine-nutturaksi amerikkalais-venäläisen koreografi George Balanchinen mukaan, joka piti nimenomaan pitkistä balettitanssijoista. Korkealla päälaella oleva nuttura saa balleriinan näyttämään vielä muutamia senttejä pidemmältä.





 
Teen mielummin kuitenkin vähän sotkuisempia nutturoita, jotka sopivat mielestäni paremmin minulle. Kampaajani ylisti niiden alle tätä Label M:n Brunette Texturising Volume Sprayta, joka yhdistää kuivashampoon ja hiuslakan ja tuo hiuksiin keveyttä ja rakennetta. Olin tosi epäileväinen, sillä en tykännyt yhtään Label M:n tätä edeltäneestä kuivashampoosta, joka teki hiukset mielestäni raskaiksi eikä freshannut niitä yhtään.

Brunette Texturising Volume Spray onkin ihan huipputuote kiharakampauksien pohjalle! Suihkutan sitä n. 10 cm:n etäisyydeltä tyveen pää alaspäin, annan kuivua hetken, tupeeraan vähän ja kiinnitän kiharat kevyelle nutturalle. Tulee aivan ihana kampaus! Tämän suihkeen avulla saa nutturoita jopa 3 päiväksi samoilla kiharoilla.

Jos tupeeraa joka päivä lisää samalle pohjalle, pitää kampaajani mukaan olla tarkkana tupeerauksien poistossa. Ei mitään repimistä ja raastamista Tangle Teazerilla, vaan varovasti pehmeällä harjalla. Apuna voi käyttää myös hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai hiusöljyä kosteuttamaan ja sitä kautta suojaamaan hiusta.
  



Kampaajani neuvoi minulle vaihtelun vuoksi myös kaksi muuta nutturakampausta.

Perinteiseen banaaninutturaan saa lempeämpää, laissez-faire vaikutelmaa kun vain tupeeraa hiukset kauttaaltaan ja kiinnittää latvat pinneillä kevyesti rullalle. Ei mitään hiusvalkkeja sisälle tai tarkkaa kampaamista, vaan saa olla sotkuinen. Sotkuisen banskun voi tehdä myös lyhyempiin hiuksiin. Muutenkin valmiita nutturoita ja lettejä kannattaa kampaajani mukaan nyppiä vähän sormin auki, jotta niistä saa huolettomampia.

Toinen kiva muunnelma nutturalle on kääntää hiuksia molemmilta sivuilta ohimoilta alkaen kieputtaen ja kiinnittää lopuksi nutturalle taakse, kuten tässä hurmaavassa bussipysäkkiselfiessa näette (balettiharrastajalla ei ole aikaa muihin!). Hiuksia otetaan osioihin vähitellen kääntäen lisää pari kolme kertaa. Nutturaan tulee näin runsautta. Tähän kampaukseen sopii erityisen hyvin alle tuo Texturising Volume Spray.






Ostin myös Glitteristä nämä Ostolakossa-blogin Virven suosittelemat kierrepinnit nutturakampauksiin. Ne ovatkin loppuneet melkein kaikista Glittereistä Virven tämän hiustutorialin jälkeen: Aamujen, päivien ja iltojen pelastajat: kierrepinnit! 

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Guerlain Terracotta Le Parfum, Dior Glory ja Nude Tan BB

Kirjoitettuani kesän meikkikokoelmista, jotka ovat juuri saapuneet kauppoihin (juttuni täällä), olin aivan oikeassa mielentilassa for some Guerlain and Dior.






Guerlain julkaisi viime kesänä menestystuotteensa Terracotta-aurinkopuutereiden 30-vuotisjuhlan kunniaksi Terracotta Le Parfumin. Se yhdistää Terracotta-puutereiden tuoksun Guerlainin mukaan aurinkoon, eksotiikkaan ja valoon ("sunsoaked, exotic and luminous").

Terracotta Le Parfumin ensituoksu on bergamotia, kookosta ja tiare-kukkaa. Sydäntuoksu on valkoisia kukkia: jasmiinia, ylang-ylangia ja appelsiininkukkaa. Pohjatuoksuna ovat lämpimät myski ja vanilja.

En tiennyt silloin, että Le Parfum oli limited edition. Nyt kun aloin kesän tullen taas haaveilla siitä, sainkin ilokseni kuulla, että Guerlain on tuonut sen yleisön pyynnöstä tänä kesänä takaisin valikoimaan, mahdollisesti pysyvästi.

Helsingin Stockmannin Guerlain oli saanut Le Parfumia viime kesänä vain 8 kpl, jotka olivat menneet heti. Nyt niitä oli siellä reilusti, hintaan 78 euroa.

Terracotta Le Parfum on kevyempi ja helpompi kuin Guerlainin tuoksut yleensä. Takana on kuitenkin Guerlainin tunnettu "nenä" Thierry Wasser. Olen nähnyt dokumentin Guerlainista ja Thierry Wasserin huolellisesta työstä, jonka perusteella tiedän, että ei ole todellakaan vahinko että tämä on niin hieno tuoksu. 

Itselleni Le Parfum tuo mieleen Ranskan Rivieran, ja se tuoksuu Saint-Tropezin ylellisille hiekkarannoille ja cocktailbaareille sekä Cannesin luksuhotelleille ja -putiikeille. Grasse, jossa Guerlainin tuoksut kehitetään ja tehdään, on myös siellä lähellä.






Tiedoksenne, että Helsingin Sokoksella on nyt secret sale selektiivisestä kosmetiikasta. Aletuotteet on piilotettu sinne YSL:n ja Lancomen tiskien taakse, lähelle hiustuotteita ja kassoja.

Löysin sieltä Diorin kevätkokoelmasssa ihailemani Diorin Glory-kynsilakan - 30 %:n alennuksella (normaalihinta 31 euroa, nyt 21,70 euroa). Olin lähellä ostaa sen jo lentokentältä keväällä, niin upea punainen koralli se minusta oli. 

En tykännyt muuten Diorin Kingdom of Colors -kevätkokoelmasta, mutta yksittäisiä hyviä tuotteita siinä oli. Sokoksella oli alennuksessa myös mm. kokoelman House of Greens -viisikkoja. 






Asiaan perehtymättömän silmään voi näyttää, että tässä on kolme samanlaista korallinväristä kynsilakkaa. Asiantuntijana voin vakuttaa, että näin ei todellakaan ole. 

Butter Londonin Macbeth on kaikkien aikojen suosikkini korallinpunaisista. Diorin Glory on aavistuksen pinkimpi, mutta siinä on sama lämmin hehku. Chanelin Fracas on taas paljon pinkimpi ja vaaleampi.






Sain todella hyvää palvelua Sokoksella vaalealta, iloiselta myyjättäreltä. Hän auttoi minua ratsaamaan alehyllyn läpi ja valikoimaan sieltä parhaat palat.

Myyjä suositteli nyt kesäksi Diorin Diorskin Nude Tan BB Creme -voidetta, jolla saa iholle ruskettunutta hehkua. Se on eri kuin Diorin alkuperäinen BB, josta en niin tykännyt. Nude Tan BB lanseerattiin toissa kesän 2013 eksoottisen Bird of Paradise -kokoelman yhteydessä.

Dior Nude Tan BB on oikeastaan suunniteltu rusketuksen korostamiseen, mutta myyjättären vinkkinä oli sekoittaa Nude Tania normaaliin meikkivoiteeseen, jolloin siitä saa kesäksi tummemman ja ylimääräistä hehkua iholle. Myyjällä oli itsellään käytössä YSL:n loistava Le Teint Touche Eclat - meikkivoide, johon hän sekoittaa Nude Tania. Minullakin on sama meikkivoide. Sain kotiin kokeiltavaksi ensin näytteen Nude Tanista (koska palvelu oli vain niin hyvää, vaikka kyseessä oli aletuote!), ja ihastuin siihen täysin jo nyt käytössäni olevan Armani Luminous Silk -meikkivoiteen kanssa. YSL:n Le Teint Touche Eclat olisi varmaan vielä parempi, sillä se on vähemmän puuterinen ja matta kuin Armani. Kannattaa siis todellakin tutustua alepöytään ammattilaisen kanssa!

Dior Nude Tanin oikea hinta Sokoksella oli 50,50 euroa, mutta - 30 %:n alennuksen kanssa 35,35 euroa. Tämä oli viimeinen Nude Tan BB Helsingissä, mutta ehkä muualta näitä voi vielä löytyä!

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Stockmann Auringon Alle -kosmetiikkatapahtuma ja kesän meikit

Stockmannin tämän kesän Auringon Alle -kosmetiikkatapahtuman (29.5.-21.6.2015) mainosten värit ovat minusta erityisen ihanat.




 
Auringonkeltaista ja -oranssia sekä jätskivaaleanpunaista ja mintunvihreää. Näyttää tosi herkulliselta!
 
Myös Stockmannin kosmetiikaosastolla on lattiateippaukset ja myyjillä huivit samoissa sävyissä.






Auringon Alle -esitteen kansikuvameikissä pääosassa ovat tänä vuonna siniset luomivärirajaukset silmissä. Siniset rajaukset ovat muutenkin varmaan nyt in fashion, sillä Yves Saint Laurentin meikkitaiteilija Janita Salmensuo oli tehnyt sellaiset Stockmannin YSL:llä Glitz & Glam -blogin Minnallekin viime viikolla. 
  









Kesän meikkikokoelmat ovat myös ehtineet jo sopivasti myyntiin.

Minulla on kova kaipuu ja matkakuume Ranskan Rivieralle (ehkä taas syksyllä?), ja siihen sopii hyvin tämä Diorin Tie-Dye.

Boheemi- ja hippivaikutteet sekä 1970-luvun tyyli ovat kesämuodissa in. Diorin toteutus tästä on hyvin tyylikäs. Tie-Dye -kokoelmassa näkyy mm. luonnollisen pehmeitä ruskeita sävyjä. Tie-Dyestakin löytyy muuten myös se sininen luomiväri.

Kiinnostavia, aivan uudenlaisia tuotteita kokoelmassa ovat liukuväri-huulipunat Dior Addict Lipstick Tie-Dye Edition sekä päällyslakka Top Coat Tie-Dye.

Liukuvärihuulipunia on aiemmin ollut kyllä mm. Make Up Storella, mutta liukuväriefektin tekevää kynsilakkaa en ole ennen nähnyt. Kauniita ovat myös kokoelman liukuvärjätyt poskipunat.

Hot, hot, hot Dior!






Guerlainin kesä on Dioria sähäkämpi.
 
Kirkas neonpinkki Fluo Stiletto -huulipuna (olen kuullut kehuja tämän sävystä huulilla!) ja get this: kultainen huulipuna! 
 
Kultaisen huulipunan nimi on kyllä oikeastaan Yellow It Stick, joten Guerlain pitää sitä siis keltaisena. Keltaista näkyy kesän meikkikokoelmissa muutenkin: Diorilla on keltainen Sunwashed-kynsilakka ja IsaDoralla keltainen Sunray-kynsilakka.
 
Terracotta-aurinkopuutereissa on kumiset suojakannet, jotta ne varmasti pysyvät kädessä Rivieralla purjeveneen kannella. Mon Dieu, jos Guerlainin Terracotta putoaisi Välimereen!
 
Ihanasti kokoelmaan (ja kesään!) sopii myös mintunvihreä Blue Ocean -kynsilakka ja nestemäinen luomiväri, jollaisia Guerlainilla on nyt ensimmäistä kertaa. 
 





Parfyymitalona Guerlainilta tulee myös kesätuoksut. Tämän vuoden uutuus on Aqua Allegoria -sarjaan sitruksinen Teazzurra.

Itse himoitsen aivan suunnattomasti viime vuoden lanseerausta, Terracotta Le Parfumia, jota en silloin ostanut, ja jonka sain nyt tietää olevan limited edition. Täytyy kysellä, löytyisikö sitä vielä jostakin.

Color Your Summer, sanoo Guerlainkin!