tiistai 31. maaliskuuta 2015

Muotitrendi: color blocks eli väripalkit

Tänään on niin surkea sää, että otetaan lohdutukseksi taas katsaus kevämuotiin.

Kirjoitin aiemmin beige ja roosa -muotitrendistä, joka näkyi jo syksyllä Euroopassa (juttuni täällä). 

Viimeistään Stockmannin kevään muotinäytöksessä kävi selväksi, että puuteriset nudet yhdistettynä mustaan ja valkoiseen ovat tämän kevään suurin trendi.





Nyt olen havainnut toisen voimakkaan trendin, toteutettuna mieluiten näillä samoilla väreillä.

Tässä on Minna Parikan Astat värissä black and powder. 






Nämä Finskin kengät ovat minusta aivan ihanat. Want, want, want!

Finskin mallistossa näkyi muutenkin tämä trendi tosi voimakkaasti.





Näihin italialaisiin Aquatalian lenkkareihin ihastuin Stockan muotinäytöksessä myös tosi paljon. Jos hinta ei olisi ollut 300 euroa, olisin ostanut nämä samantien mukaan.






Color blocks -trendi näkyy myös laukuissa. En ole kyllä varma, että onko se aivan oikea termi, sillä alunperin color blockingilla on mielestäni tarkoitettu kirkkaiden perusvärien yhdistämistä palkkeina vaatteissa. Nyt se toteutetaan myös nudeilla sekä mustalla ja valkoisella, erityisesti asusteissa. En tiedä, olisiko oikeampi termi sitten esim. multicolor.

Alunperin tämä homma tuli kuitenkin muotiin varmaan ranskalaisen Celinen Luggage ja Trapeze -laukkujen myötä.

Perinteisillä kirkkailla väreillä toteutettuna color blocking -trendi näkyi runwayn lisäksi mm. Diorin kevään Kingdom of Colors -meikkikokoelman mainoskuvassa.

Tässä Sonia Rykielin laukku on täsmälleen samoissa väreissä kuin kengät yllä. En kyllä itse yhdistäisi montaa tällaista samanlaista asustetta yhteen asuun. Yksi saisi riittää, joko kengät tai laukku.






Sonia Rykielilla on tosi kivoja laukkuja tänä keväänä.

Näissä clutcheissa oli minusta viehättävät värit, mutta valitettavasti materiaali oli omituista toppakangasta.





Yksi suosikkilaukkumerkkini on italialainen Furla.

Color block -laukkuja on myös Furlalla. Tässä kuulasta keltaista.





Ja tietysti laukkuja löytyy Furlalta myös beige-roosa-valkoisena. 

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Dior-elokuva ja Fashion Film Festival

Helsingissä on parhaillaan käynnissä Fashion Film Festival, tänä vuonna teemalla Vintage. Tapahtumaan liittyen myös Season Film Festivalilla on nähty muotielokuvia. 






Eilen lauantaina esitettiin ranskalainen dokumentti Dior and I, joka kertoo keväästä 2012, jolloin belgialainen Raf Simons nimitettiin Diorin pääsuunnittelijaksi potkut saaneen John Gallianon tilalle.

Raf Simonsin mukana historialliseen ja vanhanaikaiseen taloon, joka oli keskittynyt naisellisen Diorin New Lookin ympärille (1947) tulivat modernius ja minimalismi.






Olen nähnyt Dior-dokumentin jo viime syksynä (juttuni täällä), mutta en voinut vastustaa houkutusta viettää vielä uudelleen puolitoista tuntia La Maison Diorissa.

Dokumentissa päästään nimittäin Diorin Pariisissa Avenue Montaignella sijaitsevaan lippulaivamyymälään ja pääkonttorin muotisuunnitteluosastolle, ateljeeompelimoon, mallien sovituksiin ja lopulta suureen muotinäytökseen. 

Helsingissä ennen elokuvaa jaettiin katsojille näytteet Diorin viime kevään uutuudesta, ihanasta Miss Dior Blooming Bouquet -parfyymista (esittelyjuttuni siitä täällä). 






Kukkaistuoksu liittyi suoraan myös elokuvaan, sillä lopun suuressa muotinäytöksessä Raf Simons toteutti visionsa ja koristeli pariisilaistalon, jossa muotinäytös pidettiin, kokonaan kukkasilla.

Myös Monsieur Christian Dior rakasti kukkia (ja naisia). Dokumentissa nähdään Diorin kotitalo ja puutarha Normandiassa Granvillessa. 






Asiaankuuluvasti Diorin kevään 2012 meikkikokoelma oli myös nimeltään Garden Party. 

Diorin kevään 2012 muotinäytöksessä malleilla oli kukkien väreistä inspiroituneet meikit: oranssia huulipunaa ja vihreitä, sinisiä ja keltaisia silmämeikkejä.

Diorin Garden Party -kokoelman collector-luomiväripaletin nimi oli Milly Garden. Näitä oli toinenkin, vaaleanvihreä-vaaleanpunainen Granville Garden.

Dokumentista opin, että Milly Gardenissa ovat kaksi Christian Diorin lempiväriä: harmaa ja vaaleanpunainen. 




Samat värit näkyvät Diorilla edelleen.

Ne ovat nyt myös muodissa kevääksi: tässä on Stockmannin valikoimaa.






Kevään 2012 Garden Party -kokoelman lisäksi toinen lempimeikkilookini Diorilta oli viime kevään 2014 Trianon Collection

Rakastan muutenkin Diorin kevätkokoelmia, vaikka tämän kevään Kingdom of Colors ei niin mieleeni olekaan (juttuni siitä täällä).





Trianonissa ilmestyi vaaleansininen kynsilakka Porcelaine

Olen inspiroitunut käyttämään nyt Essien Bikini So Teeny -kynsilakkaa kesältä 2012, joka on melkein samansävyinen.






Vaaleansininen väri on myös hyvin Dior, kuten kaikki pastellit. 

Huomasin Dior-elokuvasta, jossa kuvattiin Pariisia kattojen yläpuolella, että Diorin vaaleansininen on aika tarkalleen samaa sävyä kuin kuuluisa Pariisin taivas, le ciel de Paris.


Tänään sunnuntaina 29.3.2015 Fashion FIlm Festivaaleilla esitetään vielä ihana muotiklassikko, Audrey Hepburnin My Fair Lady (klo 15 Bio Rex) sekä Yves Saint Laurentista kertova elokuva Saint Laurent (klo 16 Maxim). 

My Fair Lady -elokuvan hattuloiston kunniaksi Lasipalatsissa voi myös tänään ihastella mielikuvituksellisia hattuja pop up -kaupassa.

My Fair Ladyn kuuluisassa Royal Ascot -kohtauksessa Audrey Hepburnin asussa on muuten sattumalta täsmälleen samat värit kuin minulla tuossa ylläolevassa kuvassa!

torstai 26. maaliskuuta 2015

Volyymia - kyllä kiitos!

KMS California kutsui tutustumaan tuuheuttaviin hiustuotteisiinsa - ja kyllä kiitos, volyymihan kelpaa aina!




Keväällä ja kesällä muotia on kuulemma ns. "nukuttu surffitukka".

Kaikkiin esimerkkikampauksiin tehtiin pohjaksi kiharat. 

Kiharat voi tehdä erilaisilla menetelmillä: suoristusraudalla, kiharruspuikolla tai lämpörullilla. Rullien osalta on tärkeää, että ne ehtivät kunnolla jäähtyä hiuksissa ennen kuin ne ottaa pois. 

Kiharan pysyvyyden kannalta on oleellisinta se, mitä on kiharoiden alla. Lakkakerroksella hiusten päällä niitä on turha saada pysymään, pohjatyö on tehtävä kiharoiden alle. 

Jos haluaa maksimoida tuuheuden, hiukset kannattaa jo pestä tuuheuttavalla shampoolla (KMS Californialla esim. Texture Shampoo). Samalla niihin pitäisi saada karheaa rakennetta. Tyveen voi suihkuttaa tyvikohottajaa, jollainen on KMS:llä esim. Add Volume Root and Body Lift. Föönauksen allekin voi laittaa esim. tuuheuttavaa muotovaahtoa tai KMS Californian Hair Play Playable Texture -suihketta, joka lisää rakennetta.




Mutta sitten päästään kihartamaan. 

Tässä kiharat on tehty suoristusraudalla. Joka väliin kampaaja suihkautti Playable Texturea, jota voi käyttää myös kuiviin hiuksiin kiharoiden alle. Tärkeää on, että se menee kiharrettaviin suortuviin kauttaaltaan, ei vain hiusten pintaan niin kuin hiuslakkaa usein suihkutellaan. Eli pitää suihkuttaa alaviistosta ja kerroksittain.

"Playable" tarkoittaa tuotteen nimessä sitä, että kampaus pysyy tuotteesta huolimatta pehmeänä ja muokattavana koko päivän, mitään kovaa hiuskypärää ei tällä saa aikaiseksi.





Lopuksi kiharat kammattiin pehmeällä harjalla auki ja tupeerattiin tyvestä kevyesti.

Viimeistelyyn ei paljon hiuslakkaa enää tarvitakaan, kun rakennetta ja pysyvyyttä lisäävä tuote on alla.





Tähän paksuun tukkaan kiharat tehtiin kiharruspuikolla. Kiharruspuikkojakin on eri kokoisia, eli jos tuntuu että kiharasta tulee söhryä, niin kannattaa koittaa kihartaa puikon paksummalla päällä tai isommalla puikolla. Tosin aukiharjauskin auttaa. Harjausta ei kannata kuulemma muutenkaan pelätä, sillä jos kiharoiden alla on kunnon tökötit ja ne ovat jäähtyneet, kiharat eivät siitä mihinkään häviä.

Tässä kiharoiden alle laitettiin KMS Californian Hot Flex Spray, joka sisältää myös lämpösuojan. Lämpösuojiakin on kuulemma erilaisia. Toiset eivät sisällä mitään pitoa, joten kannattaa tarkistaa omasi if volume is what you are after. 




Tässä tehtiin nyt high fashion -tukkaa, jota näkyy paljon muotinäytöksissä ja jota rakastan. 

Siinä trick oli se, että tukka tupeerattiin kevyesti latvasta. Päältä se saa olla jopa litteä. 

Kuvassa kampaaja näyttää, miten pääliosaan saa tehtyä lainetta. Silloin hiukset on tärkeää kihartaa kaikki samaan suuntaan kasvoihin päin, esim. kahdella jaolla. Pehmeällä harjalla voi sitten kammata lainetta esiin. Lainetta voi myös nostaa vekkikohdasta kevyesti ylöspäin kamman avulla.






Tämä tukka oli niin ihana ja mallina suloinen bloggaaja.

Viimeistelyyn käytettiin toiselle puolelle (oikealle) Playable Texture -tuotetta ja toiselle (vasemmalle) kuivavahaa Hair Play Dry Wax. Playable Texturella lopputulos on puuterisempi ja utuisempi, mutta voimakkaammin kiinnittävällä kuivavahallakaan se ei ole raskas tai rasvainen.






Niin ihana hattaratukka, I want!






Mutta ei me ohuthiuksisemmatkaan tästä masennuta, sillä seuraava kampaus on meitäkin varten.

Lohdutuksena myös kaikille muillekin, joilla kiharruspuikolla kihartaessa jää nuo latvojen päät suoriksi, että ne voivat hyvin olla myös osa lookia kuten tässä.






Eikö ole ihana kuva? Yhtään ei haittaa suorat latvat.

Kiharruksen alla on tässä KMS Californian Medium Hold Spray eli medium-tason hiuslakka. Voimakkaampi hiuslakka Maximum Hold Spray sopii vain kampauksen viimeistelyyn.





Ihana, vähän boheemi tyyli syntyi.

Kiharat saavat olla kuulemma huolettomat, sellainen "tulin juuri beachilta" -look.





Tässä vielä kaikki 3 tuotetta, joita kampauksiin käytettiin.

Kysyin kampaajalta, että mikä näistä on paras aina millaisiin hiuksiin.

Vihreä Hair Play Playable Texture sopii parhaiten jos haluaa rakennetta. Sitä voi käyttää myös kosteaan tukkaan. Se on KMS Californian myydyin tuote (hinta 30,30 euroa).

Punainen Free Shape Hot Flex Spray sopii hyvin hennommille hiuksille. Sillä saa kyllä paksuissakin hiuksissa sileää kiharaa. Voi käyttää myös kosteisiin hiuksiin. Free Shape Hot Flex Spray on KMS Californian 2. myydyin tuote (hinta 30,30 euroa).

Sininen Medium Hold Spray -hiuslakka sopii kiharruksen alle paksuun tukkaan. Sillä saa samalla myös kätevästi viimeisteltyä kampauksen.




sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Amsterdamin kevätmuoti

Vaikka Hollannissa ollaankin, aloitetaan naapurimaahan Belgiaan sijoittuvan Antwerpenin kuusikon ehkä kirkkaimmasta tähdestä, Dries van Notenista. 

Kuva on kyllä Haagista, joka on vielä lähempänä Antwerpeniä kuin Amsterdam.






Dries van Notenia pidetään värien ja kuvioiden yhdistämisen mestarina, ja sen huomasi heti myös tästä näyteikkunasta. Se oli aivan pysäyttävä, ja erottui edukseen kaikesta muusta mitä näin.






Aivan uusi, ihana kauppa minulle: Vanilia

Hollannissa on 18 Vanilian liikettä. Heillä on oma Vanilia-mallistonsa, ja lisäksi hyvällä maulla valittuja asusteita muilta merkeiltä, esim. Falken sukkahousuja, Sweedish Hasbeensin kenkiä ja Spanxin alusvaatteita. 

Huomasin, että tutkimalla Vanilian valikoimaa, voi hyvin päätellä mikä tänä keväänä Amsterdamissa on in.

Vaatteissa värit olivat pehmeää beigeä ja keväistä keltaista. Celebrate spring!






Kengissä suurin trendi oli ehdottomasti valkoiset lenkkarit. Tässä Pumaa Vaniliasta.






Sama kuin asusteissa, päti Vaniliassa myös kosmetiikkaan. 

Hand-picked huippumerkkejä by Vanilia: Diptyquen ja ruotsalaisen Byredon tuoksuja, Mason Pearsonin hiusharjoja, luksusluonnonkosmetiikkamerkkiä Patykaa jne.

Koska tunnistamani kosmetiikkabrändit olivat niin legendaarisia, kiinnostuin myös niistä joita en tuntenut. 

Aesop on tällä hetkellä hyvin trendikäs. 

Kynsilakkojen merkki oli Fnug ja niillä oli hauskoja nimiä: Cashmere Sweater (vaaleanruskea), Hip Newcomer (beige), Elegant Edge (vaaleanpunainen), Supermodel (koralli), Got To Have (vaaleansininen) ja Goodie Bag (keltainen). Mieleen tuli vähän englantilainen Butter London, mutta Fnugit ovat tanskalaisia.






Yksi Hollannin menestyksiä on Scotch & Soda (miehille) ja Maison Scotch (naisille). Liikkeissä on aina kiva käydä.

Kevään look on nimeltään Aloha London, ja se yhdistää Hawaiin beach-tyyliä Lontoon rockiin. Miten kiinnostavaa!






Heleän keväinen yhdistelmä haaleanvihreää, vaaleanpunaista ja kukkia.

Vihreä ja punainen ovat vastavärit ja siksi tehokkaat yhdessä, mutta tässä hillitympinä haalistettuina versioina.






Lisää kukkia designer-mekossa.






Tämän asun kuvasin esimerkkinä siitä, mitä hyvällä asustamisella voi saada aikaan. 

Tavallinen tummansininen kotelomekko piristyy kevääksi Diorin raikkaanvärisellä huivilla. 






Sistustuskauppa Riviera Maison on hollantilainen. Tajusin sen vasta kun kävin sen valtavissa liikkeissä.

Kevääksi Riviera Maison tarjoaa beach-teemaa: St Barth's Ocean Club.



 


Hollannissa osataan muutenkin sisustustaminen, tilojen viihtyisäksi tekeminen sekä värien käyttö.

Tässä herkullisia värejä näyteikkunassa.






Ja tässä suloinen Blossom-kahvila Haagista.






Inspiraationa voivat hyvin olla kukat.

Krookukset kukkivat sinisenä merenä puistossa.






Myös kynsilakkamerkki OPI tuo värejä kevääseen: Hawaii Collection oli jo kaupoissa.






Ja samassa teemassa ihana Hawaii t-paita makeasta The Sting -kaupasta. 


Amsterdamin anti kevääksi: hedelmäiset värit ja beach-teema.

torstai 19. maaliskuuta 2015

Helsinki-Vantaan ja Amsterdamin lentokentän tax freet sekä Diorin kevätkokoelma


TAAS on pyöritty lentokentillä tax freessa ja raporttia seuraa...

Viime kerralla jäimme ihmettelemään (tai ainakin minä jäin, ei ehkä kukaan muu), että ovatko meikkien kausikokoelmat kokonaan kadonneet Helsinki-Vantaan tax free -uudistuksen myötä.






No eivätpä olleetkaan, vaan Helsinki-Vantaan isosta Terminaali 2 tax freesta heti turvatarkastuksen jälkeen niitä löytyy.

Diorilta oli myynnissä tämän kevään Kingdom of Colors, johon en ole kyllä kokonaisuutena mitenkään erityisen ihastunut.

Kokoelman viisikoilla on kyllä hurmaavat nimet: House of Greens ja House of Pinks (45,95 euroa). Because it's the House of Dior, La Maison Dior, niin kuin ranskalaisia suuria muotitaloja kutsutaan.

Kokoelman iso nimipaletti Kingdom of Colors oli jo loppuunmyyty (58,95 euroa). Pidän sen värisävyjä vähän erikoisina: haaleaa violettia ja vihreää kirkkaan punaisen kanssa, mutta ilmeisesti se on silti kiinnostanut.







Kingdom of Colors -kokoelman kynsilakat ovat minusta ihania. Dior on viime vuosina seuraillut kynsilakkojen pintatrendejä, ja niille uskollisesti Diorilta on nähty mm. tuoksukynsilakkoja, crackleja ja hiekkalakkoja, tosin hienostuneen hienovaraisina toteutuksina. 

Tämän kevään kokoelmassa oli yllätyksenä keväisen keltavihreä tikku- tai konfettilakka Blossoming Top Coat. En ole tosin varma kuinka hyvin tämä trendi toimi käytännössä, kun ainakin Sally Hansenilla se meni aika nopeasti ohi. 

Diorin kevään kynsilakoista punainen Glory oli poikkeuksellisen kauniin värinen. Diorin kynsilakat maksavat lentokentällä 20,95 euroa.

Oikeastaan etsin lentokentältä erään ihanan lukijani vinkistä Diorin kevätkokoelman Dior Addict It-Lash -ripsiväriä violettina. Ihastuin nimittäin näyttelijätär Julianne Mooren violettiin silmämeikkiin, jossa oli käytetty myös violettia ripsiväriä (juttuni täällä). Lentokentällä violettia ripsiväriä ei kuitenkaan ollut myynnissä, ainoastaan tavallinen musta.






Amsterdamin Schipholin lentokentällä ei myöskään myyty violettia Diorin It-Lashia. 

Ollakseen niin iso lentokenttä, en löytänyt sieltä kuin suhteellisen kompaktin kosmetiikka tax freen. Siellä olivat kuitenkin kaikki isojen merkkien kausikokoelmat kiltisti esillä.

Kuvassa YSL:n ihana Désir de Jour.

Hintataso yllätti positiivisesti ja oli sama kuin Helsinki-Vantaalla: esim. Diorin viisikot 46 euroa ja Kingdom of Colors -paletti 59 euroa eli vain 5 senttiä kalliimpia.






Violetin ripsivärin sijasta Amsterdamin lentokentältä saa kuitenkin jotakin muuta vähintään yhtä hienoa, nimittäin tulppaaneja! Kuinka loistava liikeidea myydä niitä lentokentällä.

Olen ollut kaksi kertaa aiemmin Amsterdamissa, ja kummallakaan kerralla en raaskinut ostaa tulppaaneja mukaan. Ne ovat aika kalliita (15 euroa 2 x 10 kpl), enkä ollut ihan varma miten ne selviäisivät 2,5 tunnin lennon kotiin. 






Nyt kuitenkin halusin ostaa ne, sillä onko ihanampaa tuliaista Amsterdamista näin keväällä kuin värikkäät tulppaanit?

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ranskalainen iltapäivä avec Sabe Masson, Sephoran perustaja ja parfyymit

Ranskalaista iltapäivää vietettiin viime viikolla Helsingissä Radisson Blu Plaza -hotellissa, kun aito pariisitar saapui Helsinkiin.




Isabelle "Sabe" Masson Mandonnaud on kuulkaas kosmetiikkaketju Sephoran perustaja!

Hän meni 22-vuotiaana töihin tulevan miehensä Shop 8 -liikkeeseen, rakastui, ja yhdessä Dominique Mandonnaudin kanssa he kehittivät Shop 8 -parfymeriasta menestyksen. Shop 8 -liikkeissä naiset saivat Ranskassa ensimmäistä kertaa koskettaa, tuoksuttaa ja kokeilla tuotteita vapaasti. Vuonna 1993 Mandonnaud hankki yritykseen lisänä pienen Sephora-ketjun ja vuonna 1997 LVMH osti koko menestyskonseptin. 

Sabe Masson tietää siis quelque chose kosmetiikkabusineksesta. Nyt hän on lanseerannut oman merkkinsä, Sabe Masson Soft Perfumes




Johtotähtenä ovat aivan uudenlaiset tuotteet, Soft Perfumes eli kiinteät parfyymistickit.

Ne hoitavat ihoa samalla kun tuoksuttavat. Parfyymeissa on kolme erilaista pohjaa: sheavoi, tiaré sekä tamanuöljy&mangovoi.




Sabe Masson (kuvassa vasemmalla) on keväällä avaamassa ensimmäistä omaa putiikkiaan Pariisiin, Maraisin kaupunginosaan.

Suomessa Sabe Masson -parfyymeja (24,90 euroa) myy ranskalaiseen luonnonkosmetiikkaan erikoistunut Naturellement




Kaikki oli parfyymien esittelytilaisuudessa ranskalaista, myös tarjoilut. 

Olen onnistunut kehittämään iloisen addiktion shampanjaan ja vaaleanpunaisiin Macaronseihin, a match made in heaven.

Sabe Masson mainitsi, että jatkossa tulossa voisi olla yhteistyötä esim. pariisilaisen kuuluisan Macarons-putiikin Laduréen tai ranskalaisen muotisuunnittelijan Isabel Marantin kanssa.




"Macaron" on myös Sabe Massonin tuoksupakkausten takakannessa. Siitä ilmenee, mistä tuoksu koostuu.




Pariisilaista eleganssia. Nonchalant chic.

Minulle oli oikeastaan ihan sama mitä Sabe Masson lopulta puhui, kun hän teki sen niin hurmaavalla ranskalaisella korostuksella.





Hurmaavia ovat parfyymitkin.

Tässä oli aika kova nelikko: pinkki Striptease Flowers, kukkainen Zazou, sensuelli Etre Ici Et Ailleurs ja puhdas enkeliparfyymi Umabel.

Soft Perfumet poikkeavat tavallisista siinä, että ne hoitavat ihoa. Lisäksi niiden tuoksu on pehmeämpi ja kerrostuneempi, eikä niin voimakkaasti jakautunut ensituoksuun, sydäntuoksuun ja pohjatuoksuun.

Miellyttävä efekti tuli esiin kun menin balettitunnille testailtuani tuoksuja. Lämpimällä iholla ne tuoksuivat erityisen pehmeästi.




Appelsiininkukkaa, karamellia ja vaniljaa sisältävä Striptease Flowers oli kova kilpailija, mutta lopulta valitsin testattavaksi Pariisin kunniaksi tämän Parisian Rhapsody -parfyymin. Sen inspiraationa on City of Lights ja le ciel de Paris, Pariisin taivas.






Parisian Rhapsodyn Macaron: mm. appelsiinia, ruusua ja jasmiinia sekä pohjatuoksuna vaniljaa ja myskiä.

Puuterisen kukkainen tuoksu. 




Sabe Massonin pakkaukset ovat supersuloisia. Parfyymistickissä on pieniä höyheniä ja Eiffel-torni. 

Parfyymiputkilon voi ottaa kätevästi mukaan käsilaukussa. Sabe Masson sanoikin, että yksi paikka käyttää parfyymeja olisi Pariisin metro!