torstai 27. marraskuuta 2014

Sensai Sensai (+ 2 hyvää meikkisivellintä)

Sanon heti alkuun, että tämä blogijuttu on tehty yhteistyössä Sensain kanssa. 

Aion nimittäin hehkuttaa tässä täysillä Sensain tuotteita, joita olen itse käyttänyt säännöllisesti vuodesta 2006 asti. Alunperin niitä suositteli minulle kosmetologi Nina Orell, jonka liikkeessä Mannerheimintiellä myytiin Sensain ihonhoitotuotteita (ja Diorin meikkejä, best of the best!).






Vasta nyt saatuani blogin kautta kutsun Sensain esittelytilaisuuteen, opin kuitenkin kunnolla käyttämään ko. tuotteita. Samalla sain selityksen siihen, miksi Kanebo-tuotemerkki on pikkuhiljaa vuosien varrella kadonnut ja vaihtunut Sensaihin.






Sensai on japanilaisen Kanebo-yhtiön premium-brändi, jossa käytetään vain parhaimpia raaka-aineita. Sitä tehdään Japanissa vain vientiin. Kanebo tuli myyntiin Euroopassa jo 1970-luvulla, alunperin Lontooseen Harrodsille.

Luksusmerkille sopivalla tavalla Sensain esittelytilaisuus pidettiin Radisson Blu Seaside -hotellin ylellisessä loungessa, josta oli huikea merinäköala. 






Helsingin sää on ollut viime päivinä hyvin harmaa, joten ihanana kontrastina marraskuuhun saimme kuulla, miten Sensain tuotteilla voi hemmotella ja hoitaa ihoaan arjessa.






Tässä kouluttajamme Tuija Lindström esittelee Sensai-koruaan, jonka sisällä on Koishimaru-silkkiä, jota on käytetty kaikissa Sensain tuotteissa. 

Sensain tausta on japanilaisessa ihonhoitoperinteessä, jossa tavoitellaan mahdollisimman kirkasta ja heleää ihoa. Tiedättehän japanilaisten naisten geishamaisen sileät kasvot. Olen itse havainnut käytännössä, että Sensain tuotteilla pääsee juuri tähän.






Tärkeää on ihon huolellinen puhdistus, jonka jälkeen kosteusvoiteetkin imeytyvät paremmin. 

Puhdistus toteutetaan kaksoispuhdistuksena. 

Ensin iholta puhdistetaan öljypohjainen meikki ja tali öljyä sisältävällä 1. vaiheen tuotteella. Ykkösvaiheen tuotteita on Sensailla 5 erilaista, ja niiden valinnassa ei ole väliä ihotyypillä. Pitää vain tietää haluaako mielummin tuubin vai pullon ja käyttääkö meikkiä paljon vai vähän.

Itse käytän yleensä tehokasta 1. Cleansing Oilia. Nyt halusin kokeilla jotakin uutta, ja testasin 1. Cleansing Gelia. Siinä oli ihana sitruksinen tuoksu ja mukana silkkirakeita.

Toisen vaiheen puhdistuksessa on sitten merkitystä myös ihotyypillä, kun iholta poistetaan vesipohjainen lika ja kuolleet ihosolut. Omalle kuivahkolle sekaiholleni olen käyttänyt jo vuosia 2. Creamy Soapia, joka kuorii kevyesti samalla kun puhdistaa 






Tärkein oivallus oli kuitenkin, miten puhdistustuotteet kannattaisi levittää, jotta puhdistus olisi mahdollisimman tehokas. Samoja ohjeita voi käyttää myös muihin meikinpuhdistusaineisiin, eli ei tarvitse välttämättä olla kallista Sensaita.

Aluksi öljy tai saippua hierotaan käsiin, ja sitten kasvot käydään läpi pyöritellen ensin otsalta ja sitten ohimoilta sekä poskilta alas leukaan. Tästä siirrytään kasvojen keskiosaan nenään ja nenänpieliin, huuliin ja lopuksi kaulaan. 






Puhdistustuotteiden poispyyhkimiseen voi molemmissa väleissä käyttää Sensain Sponge Chief -puhdistusliinaa, joka samalla viimeistelee puhdistuksen. Sillä välttyy pitkin käsiä valuvan ja hihat kastelevan veden lotraukselta. 

Tässä kouluttajamme Tuija demonstroi, miten liina kannattaa kiertää käden ympärille puhdistusta varten. 

Itseasiassa koin tässä vaiheessa jonkinlaisen déjà vu -ilmiön, kun tajusin että Tuija on vuonna 2006 Sokoksella myynyt minulle Sensain Silky Purifying Peeling Powder -entsyymikuorinnan ja antanut ohjeet sen käyttöön. En kehdannut sanoa, että sama luottotuote on viikottaisesta käytöstä huolimatta minulla vieläkin. Muistan, että kuorinta-aine tuntui hurjan kalliilta ostettaessa ja mietin sen hankkimista pitkään. Nina Orellkin ihmetteli, kun ostin häneltä mielummin meikkejä kuin kasvojenkuorinnan, jota hän suositteli. Sensain kuorinnan hinta oli silloin muistaakseni n. 50 euroa, nyt n. 70 euroa. Silloin en kyllä tiennyt että sama purkki kestäisi minulla 8 vuotta!






2. vaiheen Creamy Soapia en ollut osannut ennen tätä esitystä vaahdottaa oikealla tavalla. Se kannattaa tehdä käsissä eikä kasvoilla, jolloin puhdistus on hellävaraisempaa. 

Sensain ohjeilla kasvovettä ei enää tarvita, koska puhdistus on niin tehokas. Sen sijaan Sensailla on hoitovesiä, joita käytetään ns. kaksoiskosteutukseen.






Katsotaanpa tätä ohjekorttia vielä uudelleen, sillä alarivillä ovat kaksoislevityksen liikkeet. Selkeämpi animaatio samasta asiasta on Sensain nettisivuilla täällä

Hoitovesi - 1. Lotion - ja kosteusvoide - 2. Emulsion - levitetään peräkkäin ensin keskelle kasvoja ja siitä pyöritellen ylös otsalle ja alaspäin poskia pitkin kohti leukaa. Tuotteet kannatta hieroa ensin käsiin, jotta ne lämpiävät ja imeytyvät siten paremmin. 

Lopuksi ihoa painellaan kämmenillä, joka tavallaan sinetöi voiteet ihoon. Tällä rituaalilla, samoin kuin Sensain voiteiden tuoksulla on rauhoittava vaikutus, joka valmistaa yöhön. Kannattaa ottaa se muutama minuutti päivästä tähän. Because you're worth it, niin kuin eräs toinen merkki sanoo. 

Aamupuhdistukseen en Sensaita käytä, vaikka 2. vaiheen putsari kävisi kyllä siihenkin. 1. vaiheen putsaria ei aamupuhdistuksessa tarvita.

Aluksi pidin tätä Sensain puhdistuksen ja kosteutuksen ykkös-kakkos hässäkkää vaikeasti lähestyttävänä. Nyt se on minusta päinvastoin hyvin selkeää.

Sekä etu että haitta Sensailla on se, että kaikkia tuotteita tarvitaan kaksi. Se nostaa aloituskustannuksia ja voi vähentää sikäli asiakkaita, mutta toisaalta myös lisää myyntiä, kun asiakas ostaa yleensä samalla kerralla kaksi tuotetta. 






Sensain tuotteet kannattaa ostaa tavaratalosta, joiden konsulenteilta saa varmasti näitä samoja hyviä ohjeita tuotteiden käyttöön.

Meikkisiveltimet suosittelen ostamaan Stockmannilta, jossa myydään paljon eri merkkejä, mukaanlukien MAC ja Bobbi Brown. Myyjiltä saa neuvoja, ja he pystyvät valitsemaan parhaat siveltimet joka merkiltä.

Itse olen ostanut Stockmannin kosmetiikkaneuvojan suosituksesta Sensailta nämä kaksi sivellintä, jotka tulivat nyt myös Sensain goodie bagissa. 

Sensain poskipunasivellin on unelmanpehmeä ja sopivan siro poskipunan levittämiseen. Se häivyttää kuin automaatti.

Silmämeikin teen nykyään pelkästään Sensain pienellä silmämeikkisiveltimellä. Sillä voi häivyttää samalla kun levittää, ja se on sopivan pieni, joten sillä saa tarkkaakin jälkeä. Siveltimen toisella puolella levitän vaalean värin ja toisella tumman. Nyt olin iloinen että sain Sensailta toisen kappaleen näitä silmämeikkisiveltimiä, niin alkuperäistä ei tarvitse pestä niin usein. Olinkin juuri menossa ostamaan toista kappaletta Stockmannilta, joten mahtava tuuri!

maanantai 24. marraskuuta 2014

The Body Shopin ja Lushin joulu

Jouluhössötyksen voi nyt virallisesti aloittaa, kun Helsingin joulukatukin avattiin eilen. 






Yksi Aleksanterinkadun joulukadun kohokohdista on vuodesta 1949 asti ollut Stockmannin jouluikkuna.

Tänä vuonna ikkunassa on kaupunkiteema, mikä sopiikin helsinkiläislapsille hyvin. 

Joulunodotuksen voivat vähän isommatkin tytöt aloittaa myös Body Shopin joulukalenterin "24 Days of Joy" kanssa. Se on tänä vuonna ollut suositumpi kuin varmaan koskaan. Body Shopin nettikaupastakin se vaikuttaisi olevan jo loppu.

Nyt kaikki joulukalenterin omistajat silmät kiinni, sillä alla olevissa kuvissa näkyy kalenterin jouluyllätyksiä meille uteliaille, joilla kalenteria ei ole.






Ulkonäkö on vähän tylsä, mutta sisältö ei ole.


Kalenterin hinta on aika kallis, 65 euroa, mutta onhan se myös aika ihana! Ja tuotteiden arvo on yhteensä jopa 115 euroa. 








Kuvasta voi koittaa tirkistellä mitä kaikkia ihanuuksia kalenterista on odotettavissa!







Body Shopin joulusarjoja ovat tänä vuonna Frosted Cranberry, Vanilla Brulee  ja Glazed Apple.

Karpalo ja vanilja ovat kuuluneet Body Shopin joulutuoksuihin kahtena edellisenäkin vuonna, silloin tosin nimellä Cranberry Joy ja Vanilla Bliss. Inkiväärintuoksuinen Ginger Sparkle on tänä vuonna onnistuneesti vaihdettu makean mehukkaaseen omenaan Glazed Apple







Toisen brittimerkin Lushin joulu on virkistävän neonvärinen.






Teemaan sopii hyvin edellisiltä vuosilta tuttu Baked Alaska -saippua, joka tuoksuu kirpeiltä hedelmäkarkeilta. 

Virallisesti tuoksussa on sitruunamyrttiä, greippiä ja ylang ylangia.  






Tämän vuoden uutuus on Reindeer Rock -saippua, joka minusta tuoksuu makealle karpalolle.

Oikeasti tuoksu on kuitenkin puolukka, ja saippua sisältää myös vähän hopeista kimalletta.






Aiempien vuosien suosikkini on ihana mantelinen Snowcake, joka tuoksuu marsipaanille.






Tänä vuonna Snowcake kuitenkin kohtasi voittajansa, sillä uutuus Yog Nog tuoksuu aivan kakkutaikinalle. 

Tuoksun muodostavat mausteet: neilikka, kaakao, muskottipähkinä ja ylang ylang. Kaiken huipuksi tämä joulun ihanin saippua on tehty kermaisesta soijajogurtista! 


The Body Shopin nettikauppaan tästä.
Lushin nettikauppaan tästä.

perjantai 21. marraskuuta 2014

Värikkkäät sukkahousut

Näin syksyisin innostun aina värikkäistä ja kuviollisista sukkahousuista.

Olen aina ihaillut taitoa käyttää niitä asusteena, mutta vasta tänä syksynä olen kunnolla rohkaistunut itsekin kokeilemaan.






Aiemmin en osannut yhdistää värikkäitä sukkahousuja kuin mustaan mekkoon, niin kuin tässä suomalaisen Nanson näyteikkunassa on keskellä tehty. 

Muutoin ikkuna osoittaa minusta hienoa värienyhdistelytaitoa. Samat yhdistelmät toimisivat varmaan myös erilaisilla sukkahousuilla, mutta se vaatisi jo vähän kehittyneempää silmää.   






Tässä My o My -liikkeen ikkunassa on yhdistetty väriltään melko vaativat ja epäkonventionaaliset keltaiset sukkahousut harmaan väriseen tweed-takkiin.

Toinen, helpompi vaihtoehto olisi ollut poimia keltaisen sävy tuosta viereisen mekon kuosista ja yhdistää ne siihen.






I Love Me -messuilla syksyllä bongasin tällaisen hienon keltaisten sukkahousujen yhdistelmän. Tämä vaatii mielestäni jo valtavasti taitoa!






Kuviolliset tai pitsiset mustat sukkahousut on helpointa yhdistää myös mustaan mekkoon, niin kuin tässä Sonia Rykiel -ikkunassa on tehty. 

Värikkäillä tai kuviollisilla sukkahousuilla saa kyllä vanhaan mustaan mekkoonkin taas uutta eloa, ja vielä edullisesti!

Takalaidassa myös helpohko yhdistelmä, jossa mekon kuosista on poimittu sähäkkä pinkki väri sukkahousuihin. 






Vaikeinta minusta on yhdistää pitsiset sukkahousut tyylikkäästi, niin että ne sopivat myös päiväkäyttöön eivätkä vain iltajuhliin.

Mallia näyttää tässä Wolford, jonka tilaisuudessa olin tutustumassa kevään sukkahousumalleihin.

Yksi trick on yhdistää pitsisukkahousut hienostuneeseen sävyyn kuten tuollaiseen puuteriseen vaaleanpunaiseen tai beigeen. Instant Chanel!






Toinen tärkeä asia on, että hame ei ole liian kireä tai lyhyt. 

Tämän kuvan ottamisen jälkeen malli demonstroi, miten eri näköinen yhdistelmä olisi, jos hän vetäisi hameen kireäksi kynähameeksi. Voitte itsekin kokeilla kotona, much more sexy!






Paljon erilaisia värikkäitä ja kuviollisia sukkahousuja löytyy mm. suomalaiselta Voguelta Colore-sarjasta. 






Myös Wolfordilla on upeita värejä ja malleja, mutta ne ovat huomattavasti kalliimpia. 

Tässä on jo tulevan kevään värejä: sinistä, punaista, pinkkiä ja erilaisia maitokahvin ja puuterin sävyjä.

Sävyillä oli kuvaavia nimiä kuten Smoothie ja Rosepowder.  






Samoja värejä oli kyllä jo nyt Wolfordin liikkeen ikkunassa Helsingissä. Itse ostin viimeksi tuollaiset tummansiniset sukkahousut Wolfordilta.

Lukemassani ranskalaisessa Paris Street Style -tyylioppaassa kehoitettiin välttämään punaisia sukkahousuja, erityisesti mustan kanssa. Parempia värejä ovat kuulemma mm. violetti, harmaa, fuksia ja liila, jotka sopivat myös khakiin ja muihin syksyn väreihin.






Loppuun vielä yksi oma yhdistelmäni. Chanel-vaikutelman voi luoda näinkin, yhdistämällä mustaan asuun valkoiset sukkahousut!

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Bernerin kosmetiikan ystävämyynti 18.-19.11.2014

Kosmetiikan maahantuontifirma Berner pitää perinteistä ystävämyyntiään näin marraskuussa kahtena päivänä alusvaateliike Patrician tiloissa Unioninkadulla Helsingissä. 






Myytävänä on Bernerin maahantuomista merkeistä mm. Clarinsia, Sensaita, IsaDoraa, Rimmeliä ja suomalaista Herbinaa.  

Yritin vähän selvitellä mikä Bernerin ja Patrician yhteys on. Patricia ei vaikuta ainakaan kuuluvan monialayhtiö Berneriin. Synergiahyöty on silti erinomainen, sillä Bernerin ystävämyynti-crazyness tuo paljon naisia Patrician muuten vähän syrjäiseen lippulaivamyymälään Helsingin keskustassa. Alusvaatteet ja kosmetiikka sopivat muutenkin hyvin yhteen.






Noin klo 9.30 tiistaina Patrician edessä jonotettiin ystävämyyntiin. Lounasaikaan ei tarvinnut enää jonottaa. Tavaraa oli silti runsaasti jäljellä, mutta tungoskin oli melkoinen. 

Kuhina on kovaa, kun kaikki lähikorttelien toimistojen naiset ja kauempaakin tulevat haalivat halpoja kosteusvoiteita ja ripsivärejä. Ja kannattaa kyllä vähän tungeksiakin, sen verran halvalla mm. anti-ageing voiteita täältä lähtee.  






Tarjolla oli Sensain 1. puhdistusvaiheen Cleansing Milkia hintaan 15 euroa (normaalihinta 52 euroa). Lisäksi vanhemmalle iholle sopivasta, erittäin kalliista Sensai Cellular Performance -sarjasta oli lukuisia tuotteita 20 euroa. 

Clarinsilta oli myynnissä meikkivoiteita (10 euroa) ja luomiväripaletteja (mm. Nudes, Forest, Violets, Indigo) 15 euroa (normaalisti 51,50 euroa) ja viime kesän persikka-ruskea-sininen kausipaletti Colours of Brazil 10 euroa. Clarinsin huulipunien hinta oli 5 euroa.  






Joululahjaksi sopisivat ihanasti nämä IsaDoran Glitter Nails -setit hopeisena tai kultaisena 5 euroa.

Mavalan kynsilakat maksoivat 2 euroa kpl, tai uskomattomana paljoustarjouksena 5 euroa 6 kpl. 

Tarjolla oli myös viime syksyn uutuuksia, Sally Hansenin Fuzzy Coat "tikkulakkoja" 5 euroa kpl (tai 3 kpl 10 euroa, jos niihin on oikein ihastunut). 






Minä ostin IsaDoran Smoky Eyes Pink -luomiväripaletin 2 eurolla (normaalihinta 17,50 euroa) ja mustan rajauskynän 2 eurolla. IsaDoran rajauskynissä on minusta ihan hyvä laatu. Toisena vaihtoehtona olisivat olleet Clarinsin rajauskynät ruskean värisenä (8 euroa). Smoky Eyes Pink -luomiväripaletissa oli kauniit, vähän kimaltavat värit. Se on viime joulun 2013 Shine Bright -kokoelmasta.

IsaDoran luomiväripaleteista alennuksessa oli myös kevään 2013 pastellinen Gelato. IsaDoralla olisi lisäksi ollut tuuheuttavaa Big Bold -ripsiväriä ja mustaa rajauskynää paketissa 5 euroa. Lisäksi myynnissä oli viime vuosien ihanaa uutuutta, Twist-Up Gloss Stick -huulipunakyniä vaaleanpunaisissa sävyissä Sorbet ja Baby Doll hintaan 3 euroa (olisivat sopineet muuten nätisti tuohon luomiväripalettiin!) sekä IsaDoran valikoimasta jo poistuneita jättimäisiä aurinkopuutereita (6 euroa).

Ainakin edellisillä kerroilla ystävämyynnin varastoja on täydennetty seuraavana päivänä, ja nytkin Patrician aulassa oli lupaavan näköisiä pahvilaatikkoja, joten huomenna keskiviikkona ehtii vielä! 


J.K. L'Orealilla on myös tietojeni mukaan legendaarinen selektiivisen kosmetiikan ystävämyynti Espoossa keskiviikkona 19.11. klo 8.30-18 ja torstaina 20.11.2014 klo 8.30-13 (Niittykatu 6 B).

maanantai 17. marraskuuta 2014

Atooppisen ihon hoito (+ 1 komea lääkäri)

Hei, myyvä otsikko ennen kaikkea (lääkäri kuvissa myöhemmin)!

Olin apteekkikosmetiikkamerkki La Roche-Posayn (lausutaan sillä tavalla ihanasti ranskalaisittain) kutsumana kuuntelemassa niin mielenkiintoista esitystä atooppisen ihon hoidosta, että pakko kertoa siitä heti teillekin. 






Tilaisuus pidettiin perjantaiaamuna ravintola Sinnessä.

Porvoolainen kuuluisa Bistro Sinne on avannut sisar-ravintolan Helsinkiin Eerikinkadulle. 

Erityisesti tykkäsin noista New Yorkin mieleen tuovista sanomalehdistä voileivän kääreinä sekä ruudullisista astiapyyhkeistä lautasliinoina!






Mutta nyt se hot doctor heti tiskiin. 

Ihotautilääkäri Ville Kiiski puhui kiinnostavasti ja innostuneesti atooppisen ihon hoidosta.

Tiesittekö, että jopa 15 % aikuisista on atoopikkoja, suurimmat luvut Suomesta? Yleisintä atooppinen iho on muutenkin länsimaissa, ja esiintyvyys kasvaa mitä kauemmaksi päiväntasaajasta mennään. Hygienian paranemisen ja bakteerien vähenemisen on todettu olevan yhteydessä atopiaan ja allergisiin sairauksiin. Lisäksi ovat sääolosuhteet; atopia voi puhjeta täällä pohjoisessa jopa Afrikasta tulleilla kuten somaleilla. Suomessa ulkoiset olosuhteet ovat atoopikon kannalta todella kovat: vähän auringon uv-säteilyä sekä pitkä kylmä ja kuiva jakso talvella. Moni atoopikko hyötyykin auringon valosta, mutta joillakin harvoilla se voi myös pahentaa ihottumaa.

Atopia alkaa usein lapsuudessa, ja se on perinnöllistä. Lasten oireita on esim. taiveihottuma, ja aikuisilla sitten kasvo-, silmäluomi-, kaula- ja käsi-ihottuma. Atopia ei kuitenkaan ole pelkkää ihottumaa, joka siitä tulee ensimmäisenä mieleen, vaan oireita voivat olla myös heinänuha, allerginen astma ja ruoka-aineallergiat. Atopia onkin oireisto, jolle on tyypillistä allerginen taipumus. Yhteyttä akneen tai aurinkoihottumaan sillä ei ole.

Itsellänikin on atooppinen iho, ja ihottuma käsissäni comes and goes, välillä lievempänä ja välillä pahempana, yleensä talvisin. Tämä onkin kuulemma atooppiselle iholle tyypillistä. 

Yllätys minulle oli se, että atopia on kroonista, eli sitä ei voi parantaa. Ihottuman pahenemisvaiheita voi ainoastaan ennaltaehkäistä, ja jos se pääsee puhkeamaan, hoitaa oireita. Tärkeintä olisi ihon säännöllinen rasvaus, johon potilaita on kuitenkin kuulemma vaikeaa motivoida silloin kun oireita ei ole. Välttämätöntä se kuitenkin olisi, sillä atooppinen ihottuma eli ekseema mm. vanhentaa ihoa, kutisee, hilseilee, punoittaa sekä pahimmillaan aiheuttaa jopa pieniä haavoja ja vesikelloja. Raapia ei kuitenkaan saisi, sillä se pahentaa tulehdusta ja saattaa jopa olla suuren osan edellä mainituista oireista syy.






Tutkimuksissa on havaittu, että atoopisella iholla viihtyy haitallinen bakteeri, Staphylococcus aureus, joka lisää tulehdusta ja pahentaa ihottumaa. Mieleeni jäi tästä bakteerista erityisesti, että se on kullanvärinen ja ns. "pahis". Ihmisen iholla elää nimittäin paljon myös hyviä bakteereita, jotka suojaavat sitä taudinaiheuttajilta. 

No, La Roche-Posay on nyt kehittänyt tähän erityisen voiteen, Lipikar Baume AP+, jonka pitäisi vahvistaa ja tasapainottaa ihon omaa bakteerikantaa sekä suojakerrointa ulkoisia ärsykkeitä vastaan.

Itse uskon, että ainakin siinä vaiheessa kun ihottuma ei ole vielä pahentunut, riittää mikä tahansa hyvä vartalovoide ihon kosteutukseen ja hoitoon. La Roche-Posayn voiteissa on ainakin se hyvä puoli, että ne eivät sisällä hajusteita tai turhia allergisoivia ainesosia, eli sopivat siinä mielessä vähän ärsyyntyneenkin ihon hoitoon. (Korjaus 18.11.2014: lukijalta saamani tiedon mukaan monissa La-Roche Posayn kosteusvoiteissa on kyllä hajusteita. Lipikar Baume AP+ -vartalovoide on hajusteeton.)

Kaikki ekseeman kokeneet nimittäin tietävät, että sellaiselle iholle ei tee mieli laittaa mitään, minkä pelkää ärsyttävän ihoa vielä entisestään. Siksi luotettavat, rauhoittavat ja kutinaa lievittävät voiteet ovat kullanarvoisia. Plussaa tulee vielä siitä jos ne ovat helppoja levittää ja niitä tulee siksi käytettyä säännöllisesti! Ainakin tämän La Roche-Posayn uutuuden ihotuntuma on ihana.

torstai 13. marraskuuta 2014

Furla Walking with Fiori, syksy 2014

Minun piti kirjoittaa teille tänään Lancomen Maskaranvaihtopäivästä nyt perjantaina 14.11.2014 (Sokoksissa vanhan ripsivärinsä saa vaihtaa uuteen Lancomen Grandioseen veloituksetta. Tosin Grandioseja on rajoitettu määrä per Sokos, esim. 100 kpl Helsingissä) sekä ensi viikon Bernerin kosmetiikan ystävämyynnistä Patricialla 18.-19.11.2014 (crazy crazy crazy alennusmyyntitunnelmaa!). 

Ihanainen Kaisuli kuitenkin kirjoitti juuri näistä samoista jutuista Siamese Lipstick -blogissaan, joten voitte käydä kurkkimassa lisätietoja sieltä. 






Marraskuun vastapainoksi katsellaankin sitten täällä jotakin oikein kaunista.

Helsingin Furlan laukkuliikkeellä on nimittäin parhaillaan aivan poikkeuksellisen viehättävä näyteikkuna.

Furla on tehnyt yhteistyökokoelman syksyksi Japanissa asuvan floristin Nicolai Bergmann Flowers & Design kanssa. 

Se, että Nikolai Bergmann Flowers & Design tekee myös sisustussuunnittelua ja mainoskampanjoita näkyy mielestäni Furlan upeassa ikkunassa. 






Kokoelman nimi on "Walking with Fiori", ja tarkoituksena on, että kukkalaukkujen ja -asusteiden omistajat kantaisivat niitä ympäriinsä kuin vanhoja ystäviä. 

Minua miellyttävät erityisesti kokoelman värit. Beige ja viininpunainen näyttävät tyylikkäiltä yhdessä. Kukissa on juuri sopivasti täyteläistä väriä ja keveyttä, kuitenkin syksyyn sopien.

Yhtäkkiä marraskuu tuntuu jotenkin mukavammalta!






Itse haluaisin tästä kokoelmasta eniten Walking with Fiori -huivin. Ostosta pitää kuitenkin aika paljon harkita, sillä Furlan laukut ja asusteet ovat kalliita, vaikka suhteessa laatuun hinta onkin mielestäni kohtuullinen.

Furlan kukkalaukut maksavat  n. 250-400 euroa, lompakot ym. 135-185 euroa ja huivi 160 euroa.


maanantai 10. marraskuuta 2014

Burlesque-meikki

Olin lauantaina katsomassa Burlesque-esitystä ravintola Allotriassa

Make Up For Everilla Helsingin Kalliossa tehdään nyt jouluun asti edullisesti lauantaisin oppilasmeikkejä (alkaen 20 euroa). Olin siellä meikissä muutama viikko sitten (juttuni täällä), ja koska meikistä tuli aivan erinomainen, varasin meikkiajan myös Burlesque-iltaa varten. 






Selvisi että Burlesque-teemaisen meikin voi tehdä oikeastaan kahdella tavalla. Toinen vaihtoehto on perinteinen Marilyn Monroe -look mustilla kissarajauksilla ja punaisilla huulilla. Toinen vaihtoehto on korostaa vahvasti silmiä, laittaa glitteriä jne. Minulle valittiin jälkimmäinen.

Meikki alkoi meikkipohjan laittamisella. Minulta kysyttiin minkä värinen asuni illaksi on. Se oli yksinkertainen musta-valkoinen, joten se ei vaikuttanut meikin väreihin. Asusteeni olivat kuitenkin ruusukultaa, joten oppilasmeikkiä valvova ammattimaskeeraaja keräsi Make Up For Everin tuhansien tuotteiden joukosta meikkiä varten niitä sävyjä.  






Hiuskoriste on Glitteristä ja 1950-luvun mallinen iltalaukku Lindexistä.






Make Up For Ever on varmasti hyvä paikka nimenomaan näyttävämpien meikkien tekoon, sillä tuotteet ovat ammattilaisten lavalla, leffoissa ja tv:ssä käyttämiä erikoistuotteita ja meikkaajat kokeneita näytösmaskeeraajia. 

Meikkipohjan jälkeen Make Up For ever Academy -maskeerauskoulun oppilas alkoi työstää silmämeikkiä, missä olikin hommaa. Opin samaan aikaan itsekin lisää meikkauksesta, kun ammattimaskeeraaja neuvoi oppilasta. Esim. vedenkestäviä Make Up For Everin Aqua-tuotteita ei saa levittää silmämeikinpohjustajan ja puuteroidun pinnan päälle, vaan ne laitetaan puhtaalle iholle, jotta ne eivät lähde liikkumaan. Kulmakarvoja kannattaa meikata molempia samaan aikaan, jotta niistä tulee symmetriset, eli ei ensin toinen valmiiksi ja sitten toinen. 

Iltameikissä pitää käyttää viileämpiä sävyjä kuin päivämeikissä. Eli ei pelkkää lämmintä ruskeaa, joka näyttää iltavalaistuksessa helposti suttuiselta, vaan taittaa sitä esim. luumuisella violetilla tai muilla kylmemmillä väreillä. 






IPhone ei nyt oikein onnistunut taltioimaan meikin upeutta päivänvalossa, mutta tässä ainakin tällainen kuva, jossa näkee meikin rakennetta.

Minulle oli yllätys, kuinka tarkasti ja vähitellen tuo tummennus noihin ulkonurkkiin rakennettiin. 

Ammattimaskeeraaja neuvoi, että siveltimeen otetaan tummaa luumunruskeaa luomiväriä, ja sitten sitä nostetaan ulkonurkasta väriä lisäämättä viistosti kohti kulmakarvoja. Näin saatiin muokattua silmän muotoa ja häivytettyä väriä samalla. Linja kohti ulkonurkkaa otettiin alaluomen linjasta.

Vaikka olenkin käynyt muutamassa meikkiopastuksessa vuosien varrella, minulla heräsi hirveä halu oppia meikkauksesta lisää. Eivät Make Up For Ever Academyn oppilaat turhaan opiskele meikkausta ja maskeerausta sitä 9 kk minkä koulutus kestää. Oppilasmeikkejä tekevien oppilaiden kurssi on alkanut elokuun puolivälissä, joten he ovat olleet koulussa nyt vasta 3 kk, eli kaksi kolmasosaa on vielä jäljellä. Minulle riittäisi oppia meikkaamaan itseäni, joten lyhyempikin kurssi riittäisi. Muutaman tunnin meikkiopastuksissa ei kuitenkaan riittävästi opi. 






Minun on pakko laittaa poikkeuksellisesti vielä tällainen kokokasvokuva meikistä, jotta näette miten kaunistava se oli.

Toivoin Burlesque-tyylin meikkiä, mutta kuitenkin sellaista, jolla saatoin mennä ennen esitystä myös Lemmikkimessuille Messukeskukseen kummipoikieni kanssa. Ammattimaskeeraaja tajusi heti mitä tarkoitin: glitteriä ja voimakasta, mutta ei kuitenkaan mitään drag-meikkiä.

Meikki oli taas aivan täydellisesti juuri sellainen kuin halusinkin. Idea ei näissä IPhone-kuvissa valitettavasti niin hyvin näy, mutta tummien varjostusten lisäksi meikkiin laitettiin aivan viimeisenä ruusukultaista glitteriä tuohon liikkuvalle luomelle. Se välkähti sieltä ihanasti aina kun räpäytin silmiäni. 



  


Tähän väliin supersuloinen Chanel-kani Lemmikkimessuilta.






Täysin sama idea kultaisesta glitteristä silmämeikissä oli myös Sweet Jeena and Her Sweethearts -bändin laulajalla esityksessä. 

Vaalea glitter liikkuvalla silmäluomella toimi myös erinomaisesti lavavaloissa. Jeenalla siihen oli vielä yhdistetty Marilyn Monroe -kiharat ja punainen huulipuna.






Burlesque on näyttävää lavashowta: glitteriä, höyheniä ja showtyttöjä.

Tässä on oma tanssinopettajani loistavassa Bird Is the Word -esityksessä, jonka voi kokonaisuudessaan katsoa Youtubesta täältä 

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Stockmannin Kauneuden Juhlaa -tapahtuma 30.10.-8.11.2014

Yksi heikkouteni ovat Stockmannin kauneustapahtumat. Niitä on aina silloin tällöin, ainakin keväisin, kesäisin ja näin ennen pikkujoulukautta. Minulle ei ole oikein selvinnyt näiden kosmetiikkatapahtumien nimeämisen logiikka, mutta tämä ennen joulua pidettävä kauneusviikko on kyllä ollut aina Kauneuden Juhlaa.






Yksi ehdoton huvi ja inspiraation lähde on kauneustapahtuman esitteen kansikuvameikkiin tutustuminen. Tällä kertaa se oli vähän vintage-henkinen, kuten herra Pumpuli(pupukin) huomasi. 

Lehdessä pääosaan on nostettu Diorin uudistuneista viisikko-luomiväreistä syksyn limited edition Trafalgar. Viisikoiden normaalihinta alkaa olla jo aika huima, 69,50 euroa. Suosittelen ostamaan tax freesta. 

Diorin viisikko vilahtaa myös kansikuvameikin making of -videolla. En ole tosin varma onko se juuri Trafalgar, jonka keskipisteenä on punainen luomiväri. Kansikuvan silmämeikissä näyttäisi olevan käytetty lähes mattaa suklaanruskeaa.






Trafalgar oli Diorilta kyllä rohkea ja muodikas veto, sillä punaisen luomivärin ympärille rakentuva luomiväripaletti ei välttämättä ole niitä myyvimpiä. Aluksi ajattelin että Trafalgar-nimi viittaa Lontoon Trafalgar Squareen. Mielikuva oli heti räväkkä ja fashion forward London, mutta ihmettelin vain, että miksi se on ranskalaisen Diorin luomiväripaletin nimenä. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että inspiraationa onkin todennäköisesti ollut Napoleonin aikainen Trafalgarin meritaistelu vuonna 1805. Siitä ehkä myös verenpunainen väri. Diorin riskinotto kannatti, sillä Trafalgar on ollut jopa loppuunmyyty joistakin paikoista. 

Trafalgarin lisäksi Stockmannin mainosesitteen kansikuvan punaisia sävyjä näkyy katalogissa Diorin Massai-kynsilakassa ja MAC:n Ruby Woo Retro Matte -huulipunassa. Mainoslehdessä mainitaankin, että syksyn huulipuna on herkullinen matta. Huulipunan lisäksi myös silmämeikki saa olla voimakas, kuten kansikuvastakin näemme.  

Kosmetiikkauutisista Stockmannilla on kerrottavana, että kosmetiikkaa saa nyt ostaa myös Stockmannin nettikaupasta. Myös MAC:ia ja Bobbi Brownia! 

Helsingin Stockmannin selektiivisen kosmetiikan osastolle katutasoon on auennut erikoisen kuuloinen uutuus: Clarisonicin ihonpuhdistuslaitteille oma myyntipiste. 

Loppuviikosta 6-8.11.2014 Helsingin Stockmannilla tutustutaan Diorin tuoksuihin aivan uudenlaisessa tuoksukonsultaatiossa (kesto n. 15 minuuttia). Toiveeni kauneusaiheisista esityksistä on myös kuultu: Dior Color Stylist Kati Niemi tekee näytösmeikkaukset to ja pe klo 12 ja 17.  

Muita kiinnostavia uutuuksia lehdessä ovat Clarinsin uudet Ombre Matte -mattaluomivärit (mattaa Clarinsin vakio-asiakkaille eli tädeille?) ja MAC:n uusi, ruhtinaallisen dramaattinen Heirloom -meikkilook. Heirloomin huulimeikeissä on luumua ja marjojen sinipunaisia sävyjä, poskilla ruusuista punaa ja kynsissä jalokivivärejä. 

J.K. Kaupungilla huhu kertoi myös, että Stockmannin jouluosasto Argos-hallissa olisi jo avattu. Ihanaa, myös sinne!