perjantai 28. helmikuuta 2014

Kämp Spa ja Dove Purely Pampering

Helsingin hienoin hotelli on Pohjois-Esplanadilla sijaitseva Kämp.






Luksushotellilla on tietysti myös oma spansa, Kämp Spa

Kämp Spalla on erikseen sisäänkäynti Kluuvikadulla jos haluaa käyttää vain kauneushoitolan palveluja, mutta oletan että sinne ja span yhteydessä toimivalle kuntosalille pääsee myös hotellista sisäkautta.

Kämp Spa on kuitenkin auki hotellivieraiden lisäksi myös kaikkien kaupunkilaisten iloksi.  







Kämp Spassa järjestettiin eilen suuri pr-tapahtuma. Siellä oli myös mahdollisuus päästä kokeilemaan näytteitä Kämp Span kokonaisvaltaisista hoidoista. 

Kämp Spassa on saatavilla erilaisia hierontoja. Kaikki hoidot tehdään kuitenkin aina ensisijaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Ennen niska-hartiahierontaakin hoitaja kysyi minulta, että haluanko hänen keskittyvän hieronnassa joillekin tietyille alueille.

Niska-hartiahieronnassa käytettiin nyt pr-tapahtuman vuoksi poikkeuksellisesti Doven Purely Pampering -sarjan uutuutta, Pistachio & Magnolia -vartalovoidetta. Vaikka normaalisti Kämp Span hieronnoissa käytetään eteerisiä öljyjä, sopi Doven Pistachio & Magnolia hierontaan hyvin eksoottisen ja hienostuneen tuoksunsa vuoksi. 

Oli todella Purely Pampering -kokemus! Vaikka näytehoidon kesto oli vain 20 min normaalin 50-80 min sijaan, olin täydellisen rentoutunut sen jälkeen. Kiireen ja stressin keskellä kannattaisi todellakin panostaa välillä itseensä ja mennä vaikka ihanan rentouttavaan hierontaan, se tekisi todella hyvää!  






Olen aiemminkin pitänyt kovasti Doven Purely Pampering -sarjan vartalovoiteista. Suosikkini on kermainen Shea Butter and Warm Vanilla, mutta raikkaampi Almond Cream with Hibiscuskin oli tosi hyvä.

Viime syksynä ilmestyi myös uutena Go Fresh -sarjaan (en valitettavasti tiedä mikä tämän sarjan ero on Purely Pamperingiin, molemmat ovat hyvin samankaltaisia) Pomegranate and Lemon Verbena, johon olen myös hyvin ihastunut. Se on hedelmäinen ja vähän kirpeä tuoksu.

Purely Pampering -sarjan uutuus Pistachio Cream and Magnolia on taas sitä täyteläisempää ja pehmeämpää linjaa, jos Almond & Hibiscus ja Pomegranate & Lemon Verbena ovat raikkaampia ja pirtsakampia. 

Doven vartalovoiteet ovat edullista arkipäivän hemmottelua, sillä niiden hinta on vain 4 euroa (250 ml). Kämp Span hieronnat maksavat 99-139 euroa.   






Dove ei tietenkään ole normaalisti käytössä Kämp Spassa, vaan siellä on englantilainen luonnollinen (90-100 % luonnollisia raaka-aineita) luksushoitosarja Espa. 

Minua nauratti Espa-sarjan nimi, mutta se on kuulemma sattumaa, vaikka hotelli Kämpkin sijaitsee Helsingissä Espalla. Ymmärsin niin, että Espa-sarjaa ei ole käytössä muualla Pohjoismaissa, mutta maailmalla se on tunnettu. Espassa käytetään merestä saatavia ja kasviperäisiä raaka-aineita sekä eteerisiä öljyjä. 

Espa tuli Kämp Spahan viime syksynä. Aiemmin Kämp Span hoidoissa olivat käytössä yhdessä suomalaisen Lumenen kanssa suunnitellut arktisiin kasveihin ja marjoihin kuten kanervaan ja lakkoihin perustuvat hoitotuotteet. Idea oli minusta tosi hyvä, mutta ehkä kansainvälisesti tunnettu hoitosarja on varmempi valinta luksushotellin spalle, jota saattavat käyttää jopa Helsingissä majoittuvat maailmantähdetkin. 

Mm. Madonna, Britney Spears ja Jennifer Lopez yöpyivät aikoinaan Kämpissä, ja on hauskaa kuvitella että käyttivätköhän he myös Kämp Span palveluita. Ehkä korkeintaan kuitenkin tilattuna huoneisiinsa, on nimittäin vähän vaikea kuvitella heitä hipsuttelemassa kylpytakissa ja tohveleissa Kämp Span käytävillä.






Kämp Spassa oli mahdollisuus saada näyte myös Espa-vartalohoidosta.

Minulle tehtiin aineenvaihduntaa vilkastuttava kuorinta takareisiin. Hoito aloitettiin kuivaharjauksella. Sen jälkeen oli jännittävä kylmäshokki kylmällä vedellä (josta hoitaja lupasi, että se ei kestä kauan ja yritti muutenkin tehdä siitä mahdollisimman miellyttävän), kuorinta merisuolan ja öljyn seoksella ja lopuksi rentouttava hieronta aromaterapeuttisella öljyllä.

Hoito oli osa isompaa Espa Signature Detox -vartalohoitoa (110 min, 198 euroa), jonka pitäisi puhdistaa kehoa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja hoitaa selluliitti-ihon ongelmia. Uskon, että sen se tekeekin, sillä hoito tuntui hyvin tehokkaalta jo noin pienelle alueelle tehtynä. 

Kämp Spa on muutenkin todellinen luksus-spa, jossa asiakasta huomioidaan ihanasti ja palvelu toimii muutenkin. 

Hoitohuoneet ovat vähän itämaisesti sisustettuja, paljon tummaa puuta ja kynttilöitä. 






Hoitojen jälkeen pääsee rentoutumaan tähän harmoniseen ja hyvinvointia uhkuvaan, kasvihuonemaiseen valoisaan tilaan lämmitetyillä lepodivaaneilla. 

Olen jo pitkään halunnut käydä Kämp Spassa, ja se vastasi vain ihan näiden näytehoitojenkin perusteella odotuksiani, joten uskon että tulen varaamaan sinne lähiaikoina ihan kokonaisenkin hemmottelupäivän.

Kämp Spa myy myös kauneushoito&illallinen -pakettia yhdessä Kämpin alakerrassa sijaitsevan aasialaisen Yume-ravintolan kanssa (162 euroa). Minuun vetosi kuitenkin eniten ainakin aiemmin valikoimassa ollut Sunnuntain hemmottelupaketti, johon sisältyi Kämp Span vapaavalintainen rentoutushoito (50 min), pikkupullo kuohuviiniä, saunaosaston käyttö ja aamiaisbrunssi Kämp Brasseriessa (yhteensä 150 euroa). Kuvitelkaa sellaista sunnuntaita! 

tiistai 25. helmikuuta 2014

Vintage-kampauskurssilla Pinkki Paplarissa

Helsingissä toimii 1950-luvun retrotyyliin sisustettu kampaamo Pinkki Paplari (Stenbäckinkatu 10, Taka-Töölö), joka on myös erikoistunut vintage-hiustyyleihin.

Kampaamossa järjestetään aina silloin tällöin Pink Me Up -kampauskursseja, joilla opetellaan tekemään vintage-kampauksia. 

Viime vikonlopun kurssilla opettajana toimi herttainen Hanna. Kurssi järjestettiin kahtena päivänä, lauantaina ja sunnuntaina klo 13-17. Mitään ennakko-osaamista kampauksista ei vaadita, kurssille voivat osallistua kaikki valmiista kampaajista tavallisiin oman tukkansa laittajiin (minä!). Hiusten pituudella ei ole myöskään mitään merkitystä, kivoja kampausmalleja löytyy kaikkiin pituuksiin. Kurssin hinta on 120 euroa.

Ensimmäisen kurssipäivän lauantain aloitimme perehtymällä eri vuosikymmenten hiustyyleihin. 

1920-luvulla muotia oli polkkatukka ja veistokselliset vesikampaukset. 1930-luvulla kiharat pehmenivät ja lookista tuli luonnollisempi. 1940-luvulla muodissa olivat glamour-kiharat ja Victory Rollsit. 1950-luvulla tulivat otsatukat, Marilyn Monroe ja Audrey Hepburn. 1960-luvulla hiukset alkoivat olla sileitä, mutta silti korkeaksi tupeerattuja a la Jackie Kennedy. Mad Men -sarjassa näkee kuulemma hyvin autenttista 1960-luvun lookia.







Kaikkien kampausten pohjalla on periaatteessa kiharapohja. Lauantaina valitsimme yhden yhteisen hiusmallin, jota lähdimme Hannan esimerkin perässä toteuttamaan omiin hiuksiimme.

1950-luvun Marilyn-kiharat sopivat oikeastaan kaikille, joten valitsimme ne. 

En ollut ennen tätä kurssia ymmärtänyt, kuinka suuri merkitys kampauksen onnistumisessa on oikeanlaisella osituksella ja kiharruksella kampauksen alle. Aluksi hiukset suihkutetaan kauttaaltaan miedolla kampausnesteellä ja harjataan läpi. Kiharapohja on syytä tehdä huolella, ja koittaa kihartaessa aina vetää kädellä vastakkaiseen suuntaan kuin mihin on kihartamassa, jotta kihara nousisi riittävästi hiuspohjasta.

Kiharat voi toteuttaa papiljoteilla, lämpörullilla tai kihartimella. Kurssille sai myös ottaa oman kihartimensa mukaan, jotta saisi neuvoja sen käyttöön ja oppisi tekemään kampauksen nimenomaan sillä. Pinkki Paplarin kautta oli myös mahdollisuus ostaa ammattilaistason kiharrin.







Marilyn-kiharassa hiukset jaetaan takaa yhteen ja sivuilta yhteen tai kahteen osaan. 

Etuhiukset rullataan otsan suuntaan ja sitten keskeltä päälakea taakse papiljotin tai kihartimen leveydeltä. Sivut rullataan puolestaan alaspäin.







Pinkki Paplarista oli mahdollista ostaa 29 euron hintaan myös oma vartavasten koottu tarvikepussi, jossa oli mukana mm. osittamiseen tarvittavat piikkikampa ja hiusklipsut, laineklipsut, silotusharja, hiuspinnejä ja ponnareita. 

Näiden lisäksi vintage-kampaukseen tarvitaankin vain kampausnestettä/lämpösuoja, hiuspuuteria tupeerausta varten sekä vahaa ja hiuslakkaa viimeistelyyn.







Marilyn-kampausta voi muunnella helposti, ja tässä opimme miten siitä saa fiftari-tyylisen huivikampauksen helposti. 

1950-luvulla huivi solmittiin ymmärtääkseni noin ylhäältä, ja 1960-luvulla huivit olivat taas kapeampia ja pidempiä, ja niiden päät saivat roikkua niskaan. 







Marilyn-pohja taipui moneen, ja minä tein siitä opettajamme ohjeilla ihanan 1940-luvun tyylisen kampauksen. Siinä sivut nostettiin vanhanajan sivukammoilla ylös ja niskaosa kiinnitettiin löysäksi nutturaksi. Siihen olisi voinut tehdä sivuille myös 1940-luvun tyyliset ylösnostetut Victory Rollsit.

Olin niin ihastunut kampaukseeni, etten olisi millään halunnut pestä sitä pois toista kurssipäivää varten.







Onneksi kuitenkin tein niin, sillä sunnuntaina saimme itse vapaasti valita minkä kampauksen haluaisimme itsellemme toteuttaa. 

Viidestä oppilaastamme lyhythiuksiset valitsivat 1920- ja 1930-luvun tyylisiä laine- ja kiharakampauksia, ja me pidempihiuksiset teimme 1940-luvun tyyliset Victory Rollsit ja 1960-luvun Beehiven eli ampiaispesänutturan. Oli hauskaa että teimme sattumalta vähän eri kampauksia, niin näimme toisiltamme niiden toteutuksen! 

Lainekampaus on vaikein vintage-kampauksista toteuttaa, mutta hienosti kaikki oppilaamme onnistuivat Hannan ohjein. Lainekampauksen on tärkeää antaa kunnolla kuivua, joten sen tekeminen vie aikaa. Kotona laineiden voi antaa kuivua päässä yön ylikin. 







Itse valitsin 1960-luvun Beehive-nutturan. 

Siinä ideana oli kiharapohjassa rullata hiukset siihen suuntaan mihin ne olivat nutturassakin menossa, eli päältä taakse ja sivuilta ylös. 







Itse nuttura tehtiin kolmessa tai oikeastaan neljässä osassa. Aluksi koko kiharrettu hiusmassa tupeerattiin hiuspuuterin avulla hyvin. Sitten alaosa kiinnitettiin erikseen banaaninutturan tyyliin. Keskiosaan lähes päälaelle tehtiin ponnari, joka tupeerattiin sotkuksi. Tähän sotkupesään sitten kiinnitettiin päältä silotellut etu- ja sivuhiukset. Lopputuloksena oli upea korkea keko!

1960-luvun Beehive-nuttura on muunneltavissa myös Brigitte Bardot -tyyliin jättämällä alaosa niskasta auki.

Kampauskurssin parasta antia oli ehdottomasti se, että teimme itse kampaukset. Vaikka se tuntui välillä vaikealta ja ajoittaisia epätoivon hetkiäkin oli, antoi se kuitenkin itseluottamusta, että samaan pystyy tarvittaessa uudelleenkin. Näitä ei kyllä opi kuin tekemällä! Kerran kunnolla tehty vintage-kampaus myös pysyy tarvittaessa vaikka viikon. Ennen vanhaanhan naiset saattoivat käydä kerran viikossa kampaajallakin teettämässä kampauksen.

Aivan mahtava kurssi oli, ja nyt olenkin tosi innostunut vintage-kampauksista ja tyylistä muutenkin!

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Guerlain kevätmeikki 2014

Ranskalaisen Guerlainin kevään 2014 meikkikokoelma on nimeltään Meteorites Blossom.

Se juhlistaa Guerlainin legendaarisia Meteorites-puuterihelmiä, joita käytetään meikin viimeistelyyn. Meteoritesit tulivat markkinoille ensimmäistä kertaa 25 vuotta sitten, ja nyt juhlan kunniaksi niiden koostumus on uudistettu Stardust Technologylla. Meteoriittien tarkoituksena on heijastaa valoa niin että iho näyttää hehkuvalta ja täydelliseltä. 

Itse en näe oikein mitään eroa vanhojenkaan Meteoritesien eri sävyjen välillä, joten vaikka swatchasin nämä uutuudet kaupassa, minun on vaikea sanoa onko vanhojen ja uusien Meteoritesien välillä kovin näkyviä eroja. Kaunista, himmeän hohtavaa pintaa ne jättävät iholle joka tapauksessa minusta kaikki.







Guerlainin Meteorites Blossom -kevätmeikin mainoskasvona on venäläinen malli Natalia Vodianova. 

Meteorites Blossom -kevätmeikissä hehkuva iho on asiaankuuluvasti pääosassa. Poskilla ja huulilla on aniliininpunaista, ja jotenkin sitä näyttäisi mielestäni olevan myös silmämeikissä, vaikka kokoelmaan ei mitään vaaleanpunaisia luomivärejä kuulukaan.  








Meteorites Blossom -kokoelman tuotteet ovat tässä. 

Kokoelmaan kuuluu Meteorites-puuterihelmiä uudessa pehmeämmässä koostumuksessa, kulmakarvapaletti, kaksi huulipunaa sävyissä 144 Insolence (fuksia) ja 171 Attrape Coeur (persikkakoralli), ja kuin kunnianosoituksena uusille Meteoriteseille läpikuultavan kimaltavat Star Dust -huulikiilto ja kynsilakka.

Erityisen kiinnostavia olivat minusta voidemaiset, dome-malliset Bubble Blush -poskipunat. Niitä on kahdessa sävyssä: 02 Cherry ja 01 Pink. 

Luomiväreissä on Two V.I.P -duon lisäksi Les Tendres -luomiväripaletti, joka on nätti yhdistelmä minttua, ruskeaa ja luumua.   






Meteorites Blossom -kokoelman mukana Suomeen saapui viime viikolla myös Guerlainin kansainvälinen meikkitaiteilija José Luis Pariisista. 

Olin aivan onnessani kun sain kutsun lehdistötilaisuuteen, mutta valitettavasti olin juuri silloin Brysselissä. Onneksi José Luis teki meikkejä asiakkaille viime viikolla myös Helsingin Stockmannilla ja Sokoksella, joten pääsin Sokokselle hänen meikattavakseen. Sen jälkeen oli vielä V.I.P.-tilaisuus Guerlainin uskollisimmille asiakkaille, mutta siellä ehdin taas valitettavasti vain piipahtaa. Ihanaa kun tavaratalot järjestävät tällaisia tilaisuuksia asiakkailleen!

Annoin José Luisille vapaat kädet meikissä, joten ilokseni hän valitsi meikkiin nimenomaan Guerlainin kevätkokoelman tuotteita. 






Jose Luis meikkaa Guerlainin asiakkaita erityisesti latinalaisessa Amerikassa. Hänellä on monia kuuluisiakin asiakkaita, mutta tietenkään mitään nimiä en voi tässä paljastaa.

Aivan hurmaava herrasmies, jonka kosketus meikatessa oli aivan ainutlaatuisen pehmeä ja huomaavainen. Ja tietysti hän myös jakeli kohteliaisuuksia jatkuvasti, kuten parhaat meikkitaiteilijat tekevät, niin että asiakkaalla on olo kuin kuningattarella.






Silmämeikin kauneus ei valitettavasti aivan näy kuvissa, valo on niin kova. Se oli hyvin varietee-tyyppinen ja näyttävä. Kuin art decoa ja 1920-lukua modernina, keväisen kevyenä ja iloisena tulkintana.

José Luis kertoi, että meikkikokoelmat ottavat aina vaikutteita muodista, ja tämä Guerlainin Meteorites Blossom on hyvin taiteellinen. José Luis mainitsi, että tänä keväänä Prada toi mekoissaan taiteen runwaylle ensimmäistä kertaa sitten Yves Saint Laurentin. 

Les Tendres -luomiväripaletin väriyhdistelmä oli José Luisin mielestä myös "artistic". Silmämeikissä on käytetty paletin mintunvihreää väriä sisäkulmasta nostaen kulmaluulle. Aivan kulmaluun yläosassa on häivyttämässä paletin shampanja. Liikkuvalla luomella on paletin taupe ja ulkonurkassa luumunruskea. Alarajaukseen José Luis käytti myös luumunruskeaa samansävyisen rajauskynän päälle. Se oli hänen mukaansa salaisuus, jolla vihreät silmäni sai loistamaan.

Meikin clue oli nukkemainen, hyvin pitkälle viety taiteellinen rajaus: "Parisian liner". Se oli sisänurkassa ohut, keskellä silmäluomia paksumpi ja nousi sitten ohuempana viivana pitkälle ulkonurkasta ylös lennokkaasti kohti kulmia. Minulla ei ole koskaan ollut tällaista silmänrajausta! 






Poskipunana minulla on uusi pinkki Bubble Blush 02 Cherry. Se oli ihanan raikas sävy, kuten myös korallinpersikka 171 Attrape Coeur huulipuna, jonka sitten tästä kokoelmasta ostinkin (39,50 euroa, josta sain Guerlain-tapahtuman kunniaksi - 15 % alennusta). 

Attrape Coeurin päälle José Luis laittoi vielä fuksiaa Maxi Shine 470 Magenta Waouh -huulikiiltoa, jotta sai sen sointumaan kynsilläni olleeseen Diorin kevään 2014 Bloom-kynsilakkaan, joka on aniliininpunainen.

Viehättävä, näyttävä ja vähän kujeilevakin kevätmeikki, aivan kuin Pariisin kevät!

lauantai 22. helmikuuta 2014

Muotiperjantai; Euroopan kevätmuoti

Viime vuoden 2013 maaliskuussa olin lomamatkalla Amsterdamissa. Yksi matkan suuria huveja oli kävellä monta kertaa Amsterdamin P.C. Hoofstraat läpi, jonka lähellä hotellimme sattumalta sijaitsi. P.C. Hoofstraatilla ja sen välittömässä läheisyydessä on suurin osa Amsterdamin high fashion -liikkeistä: esim. Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Hermes ja Louis Vuitton.

Luksusmuotiliikkeiden ikkunoista oli kätevää tarkastella kevään 2013 muoti: kukkakuoseja Guccilla ja Jimmy Choolla, trooppisia värejä Ralph Laurenilla sekä metallisia, kirkasvärisiä trenssejä Burberrylla.






Tällä viikolla matkailin Brysselissä, ja odotin innolla näkeväni luksusmuotiliikkeitä, joita Suomessa ei ole. 

Bryssel ei osoittautunutkaan pettymykseksi siltä osin. Avenue Louise ostoskadulta löytyivät mm. Chanel, Dior, Gucci ja Hermes.

Ja Euroopan kevätmuoti 2014? Parhaiten sitä voisi kuvailla yhdellä sanalla: sininen.

Turkoosia, vedenväristä, vihertävää sinistä tai kirkasta sähkönsinistä.

Versacen ikkunassa oli vaaleansinistä ja turkoosia.






Jimmy Choolla oli turkoosinsininen korkokenkä kultaisessa häkissä.







Salvatore Ferragamonkin ikkunassa oli lähes pelkkää sähkönsinistä. 

Chanelin klassikkolaukun 2.55 hinta Brysselin ostoskadulla näytti muuten olevan 2670 euroa. Tiesittekö, että laukun mallinimi tulee siitä, että se on suunniteltu helmikuussa 1955?

Jos haluaa mennä nimenomaan luksusputiikkiostoksille Keski-Eurooppaan, suosittelen tämän kokemuksen perusteella ehkä Brysselin sijaan kuitenkin mielummin Amsterdamia, jonka P.C. Hoofstraat on valittu vuonna 2012 myös maailman 3. viehättävimmäksi ostoskaduksi ranskalaisen Presence Mystery Shopping -yhtiön tutkimuksessa. Ykkönen oli yllättäen Singaporen Orchard Road ja kakkonen Avenue de la Liberté Luxemburgissa. Brysselin Avenue Louise oli kyllä 8., ihana Champs Elysées Pariisissa (jonka olisin kyllä itse rankannut 1.) 16. ja New Yorkin 5th Avenue vasta 26. Ja hei, oma Aleksanterinkatummekin oli jo 11.! 

Tutkimuksessa ei kuitenkaan arvioitu pelkkää luksusmerkkitarjontaa (joka Amsterdamissa on 22 ja Pariisissa 154), vaan vaikutusta oli myös mm. puhtaudella, valaistuksella, vapaalla tilalla ja myyjien ystävällisyydellä. Näillä perusteilla äänestäisin parhaiksi myös Cannesin La Croisetten ja Monacon Carré d'Orin.

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kuulumisia Helsinki-Vantaalta sekä Brysselin kosmetiikkatarjonta

Nyt on varmaan aika paljastaa tämän viikon matkakohteenikin, eli sehän oli EU:n pääkaupunki Bryssel.

Sitä ennen kuitenkin omalle rakkaalle Helsinki-Vantaallemme ja sen tuoreisiin kosmetiikkakuulumisiin. Kevään meikkikokoelmat olivat saapuneet tax freehen. 

Isossa Duty Free -kaupassa heti turvatarkastuksen jälkeen oli Chanelin ja Guerlainin kevätkokoelmaa. Dior ei ollut vielä tullut, eli myynnissä oli edelleen Golden Winter -joulukokoelma. Erityispromossa keskilattialla oli isot standit Escadan hyvää trooppista kesätuoksua Born in Paradise.

Lempparissani Finnair Shopissa Gatella 28 oli jo Diorin ihana Trianonkin. Asettelu siellä oli myös uudistunut niin, että L'Occitane ja Lumene olivat muuttaneet Diorin viereen keskiseinälle, ja siinä ennen olleet Guerlain ja Shiseido taas siirtyneet niiden paikalle takanurkkaan. Tietäisiköhän joku tax free -myyntiä tunteva tämän syytä, onko ensiksimainituilla nykyään parempi myynti? 

Sinänsä kotimainen Lumenemme ansaitseekin ehdottomasti paraatipaikan Hesa-Vantaan tax freessa. Mieleni olisi tehnyt laittaa Lumenen CC-voiteen kohdalle vielä "recommended by Finnish women" -kyltti, onhan se varmaan markkinoiden paras. Hinta lentokentällä 11,90 euroa, kun muuten se maksaa n. 16,50 euroa.  






Mutta sitten siihen Brysselin kosmetiikkatarjontaan. Olen käynyt siellä ennenkin, mutta koskaan ei ole ollut oikein aikaa shoppailla kaupungilla. Mikä on tosi sääli, sillä syytä olisi kyllä ollut.

Brysselissä kulttuuri on mielestäni kovin ranskalaista. Se selittää varmaan senkin, miksi siellä oli iso liike Annick Goutalin parfyymeja.

La Maison Annick Goutal on perustettu vuonna 1981 ja se on ns. High Perfumery, Haute Parfumerie. Annick Goutal oli pariisilainen huippumalli, josta tuli parfymööri. Huomasin muuten, että tuolla Annick Goutalin liikkeessä oli myös seinillä kauniita kuvia hänen malliajoiltaan. 

Tutustuin itse Annick Goutalin tuoksuihin saatuani näytteitä niistä Nizzan yhdestä huippuparfymeriasta. Nyt Brysselin liike ei ollut valitettavasti illalla auki niin että olisin päässyt tuoksuttelemaan niitä lisää.  






Brysselissä oli osattu hyödyntää synergioita, sillä aivan Annick Goutalin vieressä Avenue Louise -ostoskadulla oli ensinnäkin brittiläinen saippuakauppa Lush ja sitä vastapäätä taas englantilainen parfymeria Jo Malone. Myös MAC on näköetäisyydellä.

Jo Malone on omia suosikkejani. Tuoksut ovat yksinkertaisia ja puhtaita, mutta yhdistettävissä toisiinsa. Kuin englantilaisen puutarhan tuoksuja pullossa!

Myös Jo Malonen tarina on kiinnostava. Hän oli alunperin floristi, joka kouluttautui myöhemmin kosmetologiksi ja alkoi kehittää luksustuoksuja. Jo Malone London perustettiin 1994, ja nykyään sen omistaa Estee Lauder. 

Ostin kesällä Cannesin Jo Malonelta ihanan Rose Water & Vanilla Cologne Intense -hajuveden. Cannesin liikkeen myyjä ehdotti siihen yhdistettäväksi raikkaan kukkaista Peony & Blush Suede. En silloin raaskinut ostaa sitä, koska pelkkä Rose Water & Vanillakin maksoi yli 100 euroa. 






Brysselin lentokentälle on juuri avattu Jo Malone, ja nyt päätin ostaa Peony & Blush Sueden sieltä. Hinnatkin ovat kuulemma lentokentällä n. 20 % alemmat, joten onneksi ostin Peony & Blushin kentältä, enkä Brysselistä Avenue Louiselta. Lentokentällä Peony & Blush Suede maksoi 73,60 euroa (100 ml).

Samalla kuulin, että Rose Water & Vanilla aiotaan valitettavasti lakauttaa. Sen tilalle Cologne Intense -sarjaan tulee kuitenkin kesällä kiinnostava uutuus, Queen of Florals. Sitä ennen maaliskussa julkaistaan kuitenkin limited edition -kokoelma London Rain, jonka pitäisi tuoksua Lontoolta sateessa. Ihanaa! 






Muutenkin Brysselin kosmetiikkatarjonta vaikutti hyvältä. 

Näin mm. Kiehl'sin oman liikkeen sekä tämän ison Korresin oman kaupan, jollaista en ole kyllä missään muussa maassa nähnyt.






Brysselin kosmetiikkatarjonnasta on myös ehdottomasti mainittava Victoria's Secrets, joka on hiljattain avannut lentokentällä.

Ostin sieltä edellisellä Brysselin matkalla ihanan hedelmäisen Coconut Passion -vartalotuoksun. Vaikka tuoksu on aivan uskomattoman viehättävä, se ei valitettavasti kestä iholla kovin kauan toisin kuin esim. nuo Jo Malonen tuoksut. Siksi ajattelin, että VS Coconut Passionia voisi ehkä vahvistaa kerrostamalla sitä vartalovoiteen kanssa. 

Molempien puteleiden hinta oli 15,50 euroa. Nythän viimeisimmät uutiset kertovat, että Victoria's Secretia saa myös Viking Linelta ja Silja Serenadelta!

Brysselin lentokentän muusta kosmetiikkatarjonnasta olen kirjoittanut aiemmin täällä

tiistai 18. helmikuuta 2014

Travel with me; lyhyelle lentomatkalle mukaan

Mademoiselles,

tällä viikolla Pumpulipupussa matkustetaan lyhyelle matkalle Eurooppaan. 
 




Jos matka on lyhyt (1-2 yötä), kannattaa siitä yrittää selviytyä käsimatkatavaroilla, niin ei mene turhaan aikaa lentokentillä matkalaukkuja odottaessa, eikä kannettavaakaan ole niin paljon.

Kosmetiikan osalta tämä asettaa toki vähän haasteita. 

Nesteet kannattaa pakata valmiiksi läpinäkyvään muovipussiin, jotta turvatarkastuksesta selviää nopeasti läpi. Tax-freessahan on paljon hauskempaa viettää aikaa! Mukaan otettavat nesteet saavat olla enintään desilitran kokoisia ja niiden pitäisi mahtua litran pussiin.

Minulla on nyt uutuutena tällainen "hieno" ilmaislahjapussukka, joka on ilmeisesti ihan suunniteltu lentokonetta varten. Ainakin läpinäkyvässä pussissa on lentokoneen kuva. Mutta tavallinen litran pakastepussi käy ihan yhtä hyvin. Niitä saa myös Helsinki-Vantaan lentokentältä turvatarkastusten edestä ilmaiseksi, ja säästäväinen (tai luonnonystävä) käyttää samaa pussia useampaan kertaan.

Lyhyellä matkalla kannattaa tietenkin suosia kosmetiikasta matkakokoja.

Itselläni ihan kaupasta ostettuja matkakokoja ovat olleet nuo Lumenen minikokoiset puhdistustuotteet, muuten suosin näytteitä. Yhdellä kasvovoidenäytteellä pärjää lyhyen matkan, varsinkin jos se on sekä päivä- että yökäyttöön sopiva. Esim. luonnonkosmetiikan voiteet usein ovat. Nyt minulla on mukana juuri sellainen, suloinen Sophie la Girafe, josta tulee tarkempi juttu myöhemmin. Jos näytettä jää matkan jälkeen yli (kuten minulla todennäköisesti jää nyt tuota Sophieta ja MUFE:n HD Primeria), sen voi käyttää matkan jälkeen kotona loppuun jos sitä ei raaski heittää pois.

Toinen hyvä vinkkini on, että hajuvesistä kannattaa myös ottaa matkaan mukaan näytekokoja. Mennessä ja tullessahan voi käydä tax freessa suihkuttamassa hajuvettä, mutta muuten matka on erinomainen mahdollisuus testata minikokoja. Jos tuoksu ei niin miellytäkään, sekään ei haittaa jos matka on lyhyt. Sitäpaitsi uskon, että ihmisellä on jonkinlainen hajumuisti, eli matkalla käyttämäsi parfyymi voi jatkossakin viedä sinut mielikuvamatkalle siihen paikkaan. Siksi voi olla kiva, että eri matkoilla on mukana eri hajuvesiä. Näin Amsterdam tuoksuu YSL:n Manifestolta ja Munchen DKNY:n Deliciousilta.






Nämä kaksi kaveria eivät ole millään tavalla välttämättömät, mutta lisäävät matkustusmukavuutta aika paljon.

Lentokoneen ilma on tosi kuivaa, joten siellä on ihana suihkuttaa kasvoille tällaista virkistävää lähdevettä pullosta. Lisäksi mukana kannattaa olla myös käsivoidetuubi, sillä ainakin minulla erityisesti kädet kuivuvat lentokoneessa.

Lentokentillä taas liikkuvat kaikenlaiset pöpöt ympäri maailmaa, joten käsidesi on hyvä olla. Sille on käyttöä myös kohteessa, jossa ei ole välttämättä mahdollisuutta pestä käsiä yhtä usein kuin kotona. Näin et ehkä myöskään tule kipeäksi heti matkan jälkeen.

Body Shopista saa hyväntuoksuisia käsidesejä muutamalla eurolla. Oma suosikkini on tämä makean hedelmäinen mango. Käsidesin laittaminenkin voi olla kivaa! 






Meikeissä otan yleensä tavalliset siveltimeni mukaan. Meikeissä matkakokoja ei muutenkaan ole niin paljon.

Paras matkatuotteeni on kuitenkin tässä. Estee Lauderilla on mielestäni parhaat kaupanpäälliset, ja tämänkin putkilon olen saanut joskus sellaisena.

Tämä on varsinainen multi-tasker, sillä toisessa päässä on ripsiväri ja toisessa peiteaine, jota käytän silmänalusille.

Sumptuous -ripsivärissä on täysikokoinen harja, ja se on muutenkin tosi hyvä. Pidentää ripsiä ja erottelee tarkasti, jotenkin hienostunut vaikutelma. Olen itseasiassa ihastunut siihen niin paljon, että haluan ostaa sellaisen myös normaalikokoisena.
 
 
 



Kynsilakan suhteen vinkkini on, että niihin kannattaa levittää päälle geelimäinen päällyslakka.

Sain Diorilta blogia varten testiin tämän Gel Coat -päällyslakan, ja se on osoittautunut varsin erinomaiseksi. Kynnet on lakattu lauantaina, nyt on maanantai-ilta, eikä niissä ole vielä naarmuakaan, vaikka matkustettukin on tässä välissä. Voi olla, että joudun ostamaan toisen tällaisen paluumatkalla lentokentältä varastoon, jos tämä on näin hyvää.

En tosin tiedä, onko kestävyys myös yhteisvaikutusta alla olevan Diorin Bloom-lakan kanssa, sillä en ole testannut Gel Coatia vielä minkään toisen kynsilakan päällä.

Pidemmälle matkalle kannattaa muuten harkita kynsitarroja (esim. Sally Hansenilla on erinomaiset), joille luvataan yli viikon kestoa. 

Muita vinkkejä:

- Eväänä erinomaisia ovat proteiini- ja myslipatukat.
- Tyhjä vesipullo kannattaa ottaa käsimatkatavaroihin. Jos on tarkan markan tyttö, sen voi täyttää turvatarkastuksen jälkeen lentokentän vessassa. 
- Lukemiseksi voi ottaa naistenlehden. Sen voi jättää lukemisen jälkeen kohteeseen, jolloin sitä ei tarvitse raahata takaisin kuten kirjaa.
- Yleensä yritän lyhyillä matkoilla vältellä hiustenpesua hotellissa. Minulla ei ole minikokoista kuivashampootakaan, ja minihiuslakkani vuosi viime kerralla ihanasti, vaikka matkusti matkustamossa, joten tapanani on suihkia hiuksiin reilusti kuivashampoota jo lähtiessä. Usein look pysyy päivän pari kuosissa. Kampauksestaan tarkoille vinkki ei valitettavasti sovi, sillä hiukset eivät tällä tavalla ole mitenkään perfect, mutta itse en ole turhantarkka.
-Meikeissä yritän valita yhden sävymaailman ja pysyä siinä. Näin riittää yksi rajauskynä, poskipuna ja huulipuna, eikä tarvita useita eri sävyjä.
- Myös asun yritän valita niin, että sama alaosa ja kengät sopivat kaiken kanssa, ja riittää että vaihtaa vain yläosaa. Menomatkan asun toppia voit käyttää yöpaitana. Itseasiassa tällä kertaa sain tavarani supistettua niin vähiin, että ne olisivat mahtuneet pelkkään käsilaukkuun, ja taksikuskikin luuli että olen pelkällä päivämatkalla.
- Kosmetiikkaostokset lentokentältä kannattaa miettiä niin, että voit tarvittaessa hyödyntää niitä kohteessa etkä tuo mukanasi turhaan tuplia. Helsinki-Vantaa on vielä usein vähän edullisempi kuin kohdemaan lentokenttä. Esim. minä ostin nyt jo mennessä Lancomen silmämeikinpoistoaineen ja Sensain puhdistusvoiteen.
- Matkaopas kannattaa lainata kirjastosta jos on ajoissa liikkeellä. Ainakin Helsingin seudun kirjastoissa on hyvä valikoima, myös lemppareitani Helena Petäistöjä, joita ei enää kaupasta saa.

Bon voyage!

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Suomen Kosmetologikoululla jalkahoidossa

Kävisin mielelläni jalkahoidossa useammankin kerran vuodessa, sillä urheilen aika paljon, ja se näkyy valitettavasti jaloissani.

Normaalisti olen käynyt jalkahoidossa n. kerran vuodessa Tallinnassa ylellisessä Babor Spa -kauneushoitolassa. Aina ei kuitenkaan ole Tallinnaan asiaa, joten olen etsinyt hyvää paikkaa Helsingistä.

Kävin kerran testaamassa erästä nimenomaan terveydellisiin jalkahoitoihin erikoistunutta jalkahoitolaa, mutta hinta oli tosi kallis (lähes 100 euroa), paikka nuhjuinen, palvelu ei kovin ihmeellistä ja hemmottelu oli hoidosta kaukana kun jalkahoitaja luennoi minulle koko ajan kuinka juoksuharrastukseni ja korkokenkien käyttö ovat huonoksi jaloilleni ja ne pitäisi lopettaa. Varmaan näin, mutta molemmat ovat elämäni suuria iloja enkä aio jalkojen vuoksi luopua kummastakaan.

Tallinnan Babor Span pedikyyri taas on puhdasta hemmottelua, vaikka jalat raspataankin tosi tarkkaan ja kaikki kovettumat poistetaan huolellisesti.

Olinkin tosi iloinen, kun tuttavani suositteli minulle Suomen Kosmetologikoulun oppilashoitolaa Kampissa. En ollut tiennytkään, että Helsingissäkin on kosmetologikoulu, johon voi päästä hoitoihin! Olen vain ollut kateellinen muille paikkakunnille, kun siellä voi käydä edullisesti kauneudenhoitoalan oppilaitosten hoitoloissa. 

Jalkahoidossa minulle on tärkeintä, että jalat tulevat kuntoon, eli kokemuksen ei tarvitse välttämättä olla niin ylellinen ja hemmotteleva kuin kauneushoitoloissa yleensä. Kasvohoitoon tai vastaavaan menisin lähtökohtaisesti mielummin johonkin luksus-kauneushoitolaan, mutta jalkahoitoon sopii mielestäni erinomaisesti myös opetushoitola.   







Ajanvaraus Suomen Kosmetologikouluun oli tehty erittäin helpoksi, sillä se oli myös netissä. Aikoja on arkisin kahden tunnin välein klo 9-20 ja lauantaisin 9-15. Tekijöitäkin on ilmeisesti aika paljon, sillä aika oli helppo saada juuri silloin kuin halusin. 

Jalkahoidoista voi valita tavallisen tai hemmottelevan jalkahoidon. Erona oli, että hemmotteluhoidossa tulee perusjalkahoidon lisäksi kuorinta ja naamio jaloille. Hintaero ei ollut suuri, sillä tavallinen jalkahoito maksoi 41,50 euroa ja hemmotteluhoito 47 euroa. Molempiin sisältyi kynsien lakkaus ja hieronta. 

Palveluvalikoima Suomen Kosmetologikoululla on muutenkin suuri, sillä siihen sisältyy kaikkea meikkauksesta ripsienpidennyksiin ja kasvohoidoista hierontoihin. 

Valitsin hemmottelevan jalkahoidon. Mennessäni Suomen Kosmetologikoululle Hietaniemenkadulle en oikein tiennyt mitä odottaa. Koulu on ihan tavallisen kerrostalon 4. kerroksessa. Tullessani vastaanottotiloihin olin hämmästynyt, sillä ne muistuttivat aika paljon tavallisen ison kauneushoitolan vastaanottotiloja. Oli sohvia, peilejä, myytäviä tuotteita ja manikyyripöytä nurkassa. Koulu ei siis ollutkaan kovin oppilaitosmainen.

Minut otti vastaan aulassa asiakaspalvelija, ja sitten sain mennä sohville odottamaan varsinaista hoitajaani. Ainoa yllättävä seikka oli se, että jalkahoitoa ei tehtykään missään yksityishuonessa niin kuin kauneushoitoloissa yleensä, vaan isossa jalkahoitoluokassa, jossa oli kymmenkunta hoitotuolia vierekkäin. Samassa luokassa oli myös toinen asiakas poikkeuksellisesti manikyyrissa, koska osa koulun tiloista oli varattu kosmetologiopiskelijoiden näyttökokeita varten.

Tässä oli mielestäni ainoa hoidon kiusallinen kohta, eli erityisiä pukeutumistiloja ei ainakaan jalkahoitoa varten ollut, vaan sukkahousut piti riisua ja pukea siinä muiden edessä luokassa. Kauneushoitoloissa olen tottunut, että on aina oma pukeutumishuone ennen hoitoja. 

Nopeasti kuitenkin muiden asiakkaiden läsnäolon unohti, sillä hoitajani oli niin mukava. 

Kosmetologin koulutus kestää n. 1 1/2 vuotta, ja siitä ajasta vajaa puolet opiskelijat työskentelevät oppilashoitolassa. Työtä tehdään kahdessa vuorossa, joko 8.30-15 tai 13.30-20. Harjoittelua tulee niin paljon, että oppilaat tekevät koulutuksensa aikana yhteensä varmaan kymmeniä ja kymmeniä jalkahoitojakin.

Sen mielestäni huomasi minua hoitaneen opiskelijankin otteissa. Mielestäni ammattitaito ja otteet vastasivat ihan valmistuneen kosmetologin tasoa. Mistään muusta ei olisi varmaan edes huomannut että kyseessä oli opiskelija, ellei hän olisi kerran käynyt kysymässä huoneen ulkopuolella opettajalta neuvoa. En toki tiedä ovatko tämän kurssin oppilaat jo aivan harjoittelunsa loppuvaiheessa, eli johtuiko varmuus sitten siitäkin. Joka tapauksessa olin hyvin tyytyväinen!

Jalkahoito meni aivan samalla kaavalla kuin luksus-spassa Tallinnassakin. Ensi jalkoja pidettin lämpimässä vedessä kylvyssä jonkin aikaa. Sen jälkeen hoitaja tutki ne hyvin tarkkaan. Suomen Kosmetologikoululla oli käytössä kaavake, jonka hoitaja täytti, kun normaalisti kosmetologi varmasti tekee jalkojen tarkastuksen automaattisesti hoidon sivussa. Samalla minulta kyseltiin allergiat ym, joten minulle jäi hoidosta hyvin turvallinen olo. 

---

Varoitus, kahden kappaleen päästä jalan kuva, which ain't pretty...

--

Kovettumat jaloista poistettiin poralla ja samoin myös kynnet hiottiin lyhyiksi sillä, kun Tallinnassa tehdään enemmän käsityötä viilan kanssa. Hemmottelevaan jalkahoitoon kuului myös ihana säärien kuorinta ja naamio, jonka vaikuttaessa jalat hierottiin. 

Suomen Kosmetologikoululla oli käytössä ranskalaisen salonkimerkin Orlyn suloisen mandariinintuoksuinen käsille ja jaloille sopiva kuorinta ja naamio. Vaikka oltiin oppilashoitolassa, tuotteet olivat siis ihan yhtä hemmottelevia ja laadukkaita kuin tavallisessakin kauneushoitolassa.







Kynsilakat olivat China Glazen ja valikoimaa oli runsaasti. Minä valitsin pinkin helmiäislakan, jonka nimi oli sattumalta Monte Carlo. Tulin siitä heti hyvälle tuulelle, sillä Monaco on yksi lempipaikkojani maailmassa!

Hoidon jälkeen jalat olivat ihanan kevyen tuntuiset, siistit ja kosteutetut. Aikaa meni n. puolitoista tuntia. 

Hoitaja neuvoi minulle, että jos haluaisin käydä säännöllisesti jalkahoidossa, sopiva väli voisi olla neljä kertaa vuodessa eli talvella, keväällä, kesällä ja syksyllä. Seuraavan kerran aion siis mennä jalkahoitoon Suomen Kosmetologikoululle toukokuussa. 

Samalla aion ottaa hoitajan suosituksesta myös vartalohoidon, sillä hinnat ovat niin edulliset. Jalkahoitoni maksoi 47 euroa, mikä on puolet vähemmän kuin Helsingissä yleensä. Kuorinnan ja naamion kanssa vartalohoito maksaa 49,50 euroa ja kestää puolitoista tuntia. Hinnat ovat samaa luokkaa kuin Tallinnan luksus-spassa, mutta Helsingistä näin hyvää palvelua ja laadukasta hoitoa ei saa tällä hinnalla varmaan mistään!       

perjantai 14. helmikuuta 2014

Lumene CC ystävällekin, Sokos Beauty News ja Mariela Sarkima

Ihanaa ystävänpäivää muruset!

Ystävänpäivän paras tarjous on Sokosella, joka myy ystävällisesti 2 kpl Lumenen Color Correcting CC -voidetta yhden hinnalla 16,50 euroa. Tarjous on voimassa sunnuntaihin 16.2.2014 asti. Eli nyt voit hankkia edullisesti Lumene CC:n sekä itsellesi että ystävällesi!

Lumenen CC on hämmästyttävän hyvä. Se tekee täydellistä, peittävää ja virheetöntä pintaa. Sävyjä on 3 eri ja vaaleinkin on tarpeeksi vaalea. Lisäksi CC:ssä on suojakerroin SPF 20, joten se on hyvä kesäksikin.  







Sokoksen kauneusmainonta on myös uudistunut. Kauneuskuvasto on nyt vuoden alusta nimeltään Beauty News ja sen toteutuksesta vastaa Beauty Editor, meikkitaiteilija Mariela Sarkima, joka on pitkään tehnyt yhteistyötä Sokoksen kanssa muutenkin. 

Beauty News -kuvastossa on tarjouksia, tapahtumatietoja ja uutuustuotteiden esittelyitä. Lisäksi lehdessä on Mariela Sarkiman toimittama sivu "Kauneuden ilmiöt by Mariela Sarkima". Tällä kertaa se keskittyy käsiin ja kynsiin, jotka ovat esillä lehden kansikuvassakin. Kansikuvan meikki ja hiukset ovat myös Mariela Sarkiman tekemät. Kansikuva on tyyliltäänkin ihan Mariela Sarkiman oloinen!

Beauty News löytyy myös Sokoksen nettisivuilta täältä. Siellä oli yllättäen mm. paljon tarkemmat tiedot Sokoksen helmikuun kauneustapahtumista kuin itse lehdessä. 

Beauty News onkin Sokoksen mukaan ns. mediakokonaisuus, joka ilmestyy sekä printtinä että verkossa 6 kertaa vuoden aikana (helmi-, maalis-, huhti-, kesä-, elo- ja lokakuussa). Mahtavaa, että kosmetiikkamainontaan panostetaan nyt Sokoksella näin paljon!  

Paperisessa kauneuskuvastossa on painettuna niitä sellaisia pieniä mustavalkoisia neliönkuvia, joista pitäisi varmaan ainakin älypuhelimella päästä hyppäämään oikeille nettisivuille. En ymmärrä miten ne toimivat ainakaan tietokoneella käytettyinä, eikä lehdessäkään ollut ohjetta niille. Neliöstä olisi pitänyt päästä mm. lehden kansikuvan ja sirkusmanikyyrin making of -videoon, jota en löytänyt heti Sokoksen nettisivuilta nopeasti selailemalla. Ja kun vihdoin löysin videon, se ei valitettavasti toiminut. Eli en nyt sitten tiedä miten nuo väriosiokynnet kansikuvassa tarkalleen ottaen on tehty, mutta veikkaan teippiä.

Jäin myös vähän miettimään, että mitähän tapahtuu Sokoksen ihanalle Kutsu Kauneuteen -kauneustapahtumalle, joka on järjestetty aina keväisin ja syksyisin. Jatkaakohan se edelleen vai muuttuuko sekin Beauty joksikin?

Mariela Sarkima viimeistelee parhaillaan itse Hair Bible -hiusopastaan, joka ilmestyy 31.3.2014. Se on jatko-osa vuonna 2011 ilmestyneelle Make Up Biblelle. Meikkaajan ja kampaajan koulutuksen saanut Mariela Sarkima hallitseekin hyvin molemmat alat.

Mariela Sarkimasta ilmestyi hetki sitten myös koskettava ja herttainen haastattelu Kauneus ja Terveys -lehdessä, tästä linkistä siihen.
 
Ihanaa ystävänpäivää!

P.S. Helsinkiläisille tiedoksi kivoja ystävänpäivätapahtumia: Candy Shopissa (Lönnrotinkatu 9) synttärijuhlintaa, kuplivaa, herkkuja sekä pikakampauksia ja -meikkejä tänään pe klo 15-18 ja huomenna la klo 11-15. Make Up For Everilla (Helsinginkatu 16) puolestaan ystävänpäivämyynti ja kaikesta - 30 % tänään pe klo 11-19.

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Goldwell Dualsenses Rich Repair -hiustuotteet

Nyt kuulkaa löytyi hiustuotteet, jotka tekevät sen mitä lupaavat! 

Goldwell mainostaa Rich Repair -tuotteidensa saavan hiuksista terveemmän näköiset jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen.  

Goldwellilla huomasivat, että ihastuin aiemmin heidän Dualsenses Color -tehohoitoonsa (juttuni siitä täällä), ja lähettivät minulle sen takia testiin nämä saman Dualsenses-linjan Rich Repair -hiustenhoitotuotteet. 






Aluksi ajattelin, että Rich Repairit eivät välttämättä olisi juuri minun tarpeisiini, sillä en varsinaisesti ajatellut kärsiväni vaurioituneista, katkeilevista tai rasittuneista hiuksista. Ovathan värjätyt hiukseni tosin kuivahkot ja ajoittain jopa pörröiset, mutta en ajatellut, että juuri sen vuoksi hiukset tarvitsisivat elvytystä, pehmeyttä ja kiiltoa, jota nämä Rich Repairit lupaavat tuoda. Koska Goldwellin Color-tehohoito on kuitenkin niin hyvä, olin utelias ja halusin kokeilla millaisia nämä Rich Repairit olisivat.

Olen koko elämäni ostellut uskollisesti erilaisia shampoita ja hoitoaineita, joita kampaajat suosittelevat huomaamatta ihmeempää muutosta. Nämä Goldwellin Rich Repairit hoitavat kuitenkin hiuksiani niin, että pörröisyys on kadonnut, ja hiukset ovat juuri sitä mitä mainostetaan: terveemmän ja kiiltävämmän oloiset. Silti ne eivät lässäytä tukkaa, jota pelkään ehkä vieläkin enemmän kuin sitä kuivaa pörröä. 






Rich Repair -sarjaan kuuluu shampoon ja hoitoaineen lisäksi vaikka minkälaista tuotetta, on jätettävää lämpöaktiivista hoitosuihketta ja seerumia.

Hoitosuihke on itseasiassa aika kätevä föönauksen alle, sillä se on lämpöaktiivinen.

Seerumille minulla ei ole juurikaan ollut tarvetta, sillä jo pelkät shampoo ja hoitoaine hoitavat hiuksiani niin hyvin, että en tunne tarvitsevani seerumista lisätehoa. Sen pitäisi kuitenkin syvähoitaa hiuksia 6 eri tavalla: lisätä kiiltoa, pehmeyttä, elastisuutta, sileyttä, latvojen terveyttä ja vähentää hiusten katkeilua. 






Dualsenses Rich Repair -sarjaan kuuluu myös vastaava 60 sec Treatment -syvähoito kuin Goldwellin Color-sarjaankin.

Pidän tässäkin erityisesti nopeasta minuutin vaikutusajasta ja tehokkuudesta, aivan kuin Color-hoidossakin.

Minulla on vastaava Moroccanoilin tehohoitopurkki, mutta siinä koen ongelmalliseksi vaikutusajan, joka on 5 minuuttia. Olen kirjoittanut ennenkin, että minulla ei vain riitä hermo seistä suihkussa niin kauan odottelemassa että hoitoaine vaikuttaa. 

Rich Repair -syvähoidollekaan ei ole minun hiuksissani enää niin suurta tarvetta, sillä pelkkä tavallinen Rich Repair -hoitoainekin riittää aika hyvin.

Rich Repair -tuotteita on miellyttävä käyttää, ja tuoksu on ylellinen vaniljainen.

Yleensä en ole edes kovin kiinnostunut siitä, mitä hiustenhoitoaineiden incit sisältävät, jos ne kerran toimivat. Koska nämä olivat kuitenkin poikkeuksellisen hyviä, kopioin kiinnostuneille tähän eri hoitoaineiden incit (10 ensimmäistä vaikuttavaa ainetta). Tuotteiden kaksoisvaikutteinen, hoitava koostumus on kuulemma patentoitu.

Goldwell Dualsenses Rich Repair Anti-Breakage Conditioner

Aqua, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Cetrimonium Chloride, Sodium PCA, Hydrolyzed Keratin, Octyldodecyl PCA, Glycoproteins, Dimethicone, Panthenol... 


Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec Treatment

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Hydrolyzed Keratin, Myristyl Myristate, Octyldodecyl PCA, Amodimethicone, Glycoproteins, Sodium PCA...


Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Aqua, Trisiloxane, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Polyquarternium-37, Amodimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetrimonium Chloride, Sodium PCA, Hydrolyzed Kreatin, Octyldodecyl PCA, Glycoproteins, Panthenol, Glycerin...


Tavallisen hoitoaineen incissä ilahdutti, että se ei vain näyttäisi meikkaavan hiuksia hoidetun näköiseksi, vaan sisältäisi aidosti hoitavia aineita. Sama koskee 60 sekunnin syvähoitoa.

Sen sijaan seerumin incin käynnistyminen runsailla silikoneilla vähän ihmetytti, sillä hoitoaineissa ne ovat vasta sijoilla 9 ja 8.







Goldwellilta on tullut nyt uutuutena myös Wintercare -sarja, jota myydään yhdessä paketissa, jossa tulee shampoon ja tehohoidon lisäksi myös käsivoide.

Kokeilin niitäkin nyt näillä kovilla talvipakkasilla, jolloin ihan kaikki ihoa ja hiuksia myöten kuivuu ja sähköistyy ihan järkyttävästi.

Hiukseni eivät nyt kärsineet ja kuivuneet pakkasesta niin kuin yleensä. Koin kuitenkin Wintercare-tuotteet omille hennoille hiuksilleni jopa ehkä liian hoitavana, sillä hiukset näyttivät pesun jälkeen jo seuraavana päivänä vähän latteilta ja rasvaisen oloisilta. Niinpä heti pakkasten loputtua siirryin äkkiä takaisin Rich Repair -sarjan pariin.

Kivaa kuitenkin että tällaisia pakkasta ja talvea varten kehitettyjä erikoistuotteita on, sillä olosuhteethan ovat ainakin täällä Pohjolassa tosi vaativat!






Tässä vielä vertailukuva juuri ennen kampaajaa käytettyäni Goldwell Rich Repair -sarjan tuotteita parin kuukauden ajan edellisestä kampaajakäynnistä lähtien.

Yleensä hiukseni ovat juuri ennen kampaajakäyntiä aivan kuivan hamppuiset. Nyt kuivuutta näkyy vain latvoissa. Omasta mielestäni hiukseni ovatkin pysyneet paremmassa kunnossa kampaajakäyntien välillä kuin koskaan aiemmin.







Toki hiukset kiiltävät vielä ihan eri tavalla kampaajan jälkeen.

Olen muuten takaisin samalla mieskampaajalla, jolla kävin syksyn aluksi (Helsinkiläisessä trendikampaamossa -juttuni täällä). Minulla on teoria, että (hetero)mieskampaajat tekevät seksikkäämpää tukkaa kuin muut. 

Viimeksi syksyllä samalta kampaajalta lähtiessäni minut pysäytti kadulla amerikkalainen turistimies, joka kehui hiuksiani. Nyt sain taas sellaista sileää, sensuellia sex kitten -tukkaa kuin viimeksikin. Minusta tässä on vain selkeä ero, ja totta kai aion käydä tällä mieskampaajalla myös jatkossakin!


J.K. Karkkipäivä-blogissa oli sattumalta tänään myös juttu Goldwell Dualsenses Ultra Volume Touch-Up Spray -kuivashampoosta, joka sekin teki täsmälleen mitä lupasi: "jättää hiukset luonnollisen hoidetuiksi ja antaa tervettä kiiltoa". Päteeköhän tämä kaikkiin Goldwellin hiustuotteisiin?