keskiviikko 30. lokakuuta 2013

OPI Every Month is Oktoberfest -kynsilakka

Huh, vielä ehdin lakkaamaan kuukauden teemalakalla, OPI Every Month is Oktoberfestilla. 






OPI Every Month is Oktoberfest on mallikelpoisesti levittyvä tumma viininpunainen. Väri on samettinen, punaisella shimmerillä. Mukana on myös tummanruskeaa sävyä. Vähän kuin nyt niin muodikas mahonki.

Every Month is Oktoberfest peittää melkein jo yhdellä kerroksella, mutta kuivuu vähän mataksi. Ihan kaikki punainen shimmer ei valitettavasti tule kynsillä esille samassa mittakaavassa kuin pullossa, mutta ehkä paremmin kuitenkin kuin tämäntyyppisissä kynsilakoissa keskimäärin. Päällyslakka antaa lisää kiiltoa. 


Every Month is Oktoberfest kuului OPI:n Germany Collectioniin syksyltä 2012. Varmaan vain OPI voi ottaa aiheeksi Saksan, Sveitsin (syksy 2010), Hollannin (kevät 2012) tai Keski-Euroopan (Euro Centrale, kevät 2013) ja tehdä seksikkäitä glamour-kynsilakkoja. 

Aina välillä OPI palaa aiheissaan takaisin Amerikan mantereelle. Niin tänäkin syksynä kun kokoelman aiheena on San Francisco. Viimeksi Texas oli aiheena keväällä 2011 ja Touring America syksyllä 2011. 

OPI:n kynsilakoilla on usein tosi hauskoja nimiä. Germany Collectionissa suosikkini olivat Nein! Nein! Nein! Ok Fine! ja Schnapps Out Of It! 






Tumma vampy-viininpunainen on yksi suosikkivärejäni, joten samansävyisiä kynsilakkoja kuin Every Month is Oktoberfest minulla riittää jo ennestään. EMIO:n ostin Stockan alesta kesällä - 40 %:n alennuksella hintaan 10,30 euroa. 

Kuvassa sävyt klo 12 alkaen myötäpäivään: Chanel Diabolic, Chanel Rouge Noir, Kiko 374, OPI Skyfall, OPI Lincoln Park At Midnight, OPI Honk If You Love OPI (Touring America Collection), Isadora Purple Reign ja Essie Wicked. Keskellä näytöksen päätähti OPI Every Month is Oktoberfest. 

Chanelit, Kiko ja Essie Wicked ovat lähimpänä Every Month is Oktoberfestin sävyä. Muut ovat violetimpia ja OPI Skyfall taas punaisempi. Todellinen asianharrastaja kyllä näkee erot.






Tässä vielä lähisukulaiset valokuvassa.

Siitäkin näkee, että OPI Every Month is Oktoberfestissa on eniten tuota hurmaavaa shimmeriä. Kikossa on myös, mutta se on huomattavasti ruskeampi. Chanelit taas eivät hirveästi erotu toisistaan, klassikko Rouge Noir on kyllä ruskeampi kuin Diabolic.

Tämäntyyppiset kynsilakat ovat yleensä kynsillä lähes mustia, varsinkin näin lokakuun pimeydessä, kunnes valo osuu niihin ja ne heräävät eloon. Das ist schön!

maanantai 28. lokakuuta 2013

Dior-esittely Porissa

Suren vieläkin vähän sitä, että en päässyt nyt lauantaina 26.10.2013 meikkitaiteilija Mariela Sarkiman Helsingissä hotelli Klaus K:ssa järkkäämälle Beauty Brunchille

Tosi kivaa siellä näyttää olleen ainakin kuvista päätellen. Brunssista ovat kirjoittaneet mm. KarkkipäiväFab Forty Something ja Business Woman (Business Womanin näytöskuvia vielä erikseen täällä) -blogit. 

Voi että miten olenkaan onnellinen, että jos ei itse pääse johonkin, niin nykyään blogit raportoivat tapahtumasta. Aivan kullanarvoista, niin pääsee vähän osalliseksi tunnelmasta ja näkee mitä on tapahtunut, vähän kuin olisi ollut itsekin mukana. Kiitos paljon! 

Beauty Brunchilla esiintymässä oli ollut yllätyksenä myös Vogue-tanssijaherra New Yorkista (esiintynyt mm. Madonnan Vogue-videossa ja America's Next Top Model -ohjelmassa!ja haastateltavana mm. upeat naiset juontaja Anne Kukkohovi, laulaja Krista Siegfrieds ja toimittaja Anna Perho. Hius- ja meikkinäytös ei ollut ollutkaan niin Halloween-teemalla kuin etukäteen luulin, vaan enemmänkin sitä Couturea. Oi miten ihanaa!

Vietin itse viikonlopun Porissa, ja vaikka Herra Pumpulipupu ei muuten ollut kovin vastaanottavainen valituksilleni siitä että missasin sen takia Beauty Brunchin, yritti hän kuitenkin lohduttaa, että varmaan kyseessä ei ollut ainutkertainen tapahtuma ja sellainen järjestetään ehkä uudelleenkin. Toivotaan näin, sillä ainakin tällä kerralla tapahtuma oli loppuunmyytynä selvästi menestys. 






Asun itse Helsingissä, jossa on kuitenkin aika hyvä tarjonta kosmetiikkatapahtumista. Tuntuu, että melkein joka viikko isoimmissa tavarataloissa Stockmannilla ja Sokoksella on joku mainoskampanja käynnissä tai eri merkkien konsulentteja ja meikkaajia paikalla. 

Suuri tapaus on aina, jos joku ulkomainen meikkitaiteilija vierailee esimerkiksi Stockmannilla. Viimeksi sellaisia ovat olleet ainakin Giorgio Armanin meikkitaiteilija Reza Zaimeche syksyllä 2012, jota haastateltiin Kaunis Gloria -lehteenkin ja Estee Lauderin uskomaton Blair Patterson keväällä 2013, jonka meikattavaksi minulla oli itsellänikin onni päästä. 

Toki me helsinkiläiset sitten varmaan haikailemme välillä Tukholman tai Lontoon tarjonnan perään, joissa tapahtuisi vielä enemmän. 

Nyt kun olin Porissa, oli minusta kuitenkin superkivaa nähdä, että Porin parhaassa muotitavaratalo Ratsulassa vieraili Dior-konsulentti. 

Ratsulassa oli perjantaina ja lauantaina lehti-ilmoituksen mukaan mahdollisuus meikkiopastukseen Dior-tuotteen hinnalla. Aika opastukseen olisi ollut mahdollista varata etukäteen. 






Luulin, että meikkausajat olisivat menneet jo aikoja sitten etukäteen, sillä näin ilmoituksen vasta lauantaina aamulla. 

Lauantai-iltapäivänä käydessämme Ratsulassa vapaata olisi kuitenkin edelleen ollut. Olimme kuitenkin menossa uimahalliin, joten kerrankin olin Herra Pumpulipupun kanssa melkein samaa mieltä siitä, ettei olisi oikein ollut järkevää mennä juuri ennen sitä meikkiin. Yleensä jos on mahdollisuus ammattilaisen meikkaukseen haluan kuitenkin aina mennä, ja nytkin jos olisin ollut yksin liikkeellä olisin kyllä mennyt!

Sillä kuinka hienoa onkaan saada aivan rauhassa meikkiopastusta Dior-tuotteilla Porissa tämän syksyn ehkä sateisimpana lauantaina. Aivan mahtavaa, että myös pienemmissä kaupungeissa on mahdollisuus tällaiseen!

Pikkukaupungissa tällaiset tapahtumat ovat varmasti myös pitkään odotettuja ja erottuvat joukosta oikein syksyn kohokohtana. Jos itse asuisin siellä, varaisin aikani varmasti hyvissä ajoin meikkiopastukseen ja ostaisin meikkini nimenomaan konsulentin avustuksella ja suosituksesta. Ja tietysti nykyään on onneksi myös nettikaupat, mistä voi laajemmin tilailla kaikenlaisia kosmetiikkatuotteita ihan mihin vain, mutta siinähän niitä ei pääse etukäteen kokeilemaan.

Porin Ratsulassa on laaja ja hyvä Dior-display samoin kuin Chanel. Edellisten kausien kokoelmia on siellä myös usein alennuksesssa. Esim. Chanelilta löytyy usein harvinaisempiakin kynsilakkasävyjä, jotka saattavat olla muualta jo loppuunmyytyjä.

Alkuperäinen suunnitelmamme Porissa olisi ollut mennä katsomaan Porin teatteriin The Sound of Music -musikaalia, mutta se oli loppuunmyyty emmekä saaneet lippuja. Siihenhän olisi kuitenkin sopinut aivan erinomaisesti ensin meikki Diorilla Ratsulassa! 






Varsinaisesti esittelyssä Ratsulassa olivat Diorin uudistuneet Rouge Dior -huulipunat. 

Niiden pitäisi hoitaa ja kosteuttaa huulia, korostaa huulten täyteläisyyttä ja olla samaan aikaan pitkäkestoisia.

Värisävyjä on tosi paljon, joten jokaiselle naiselle pitäisi löytyä vähintään konsulentin avustuksella juuri se paras väri; Haute Couture Color.

Huulipunien mustassa kotelossa on samaa kuuluissa Diorin Cannage-kuosia kuin laukuissa.  

Ratsulan vaalealla Dior-konsulentilla itsellään oli kirkkaanpunaista Rouge Dior -huulipunaa, ja kuinka kivalta ja piristävältä se näyttikään pimeänä sadepäivänä! Paljon muuta meikkiä ei tarvitakaan kuin hyvä, näyttävä huulipuna. Siihen voi yhdistää vielä naiselliset punaiset kynnet, niin klassisen kaunis look on valmis!

lauantai 26. lokakuuta 2013

Mariela Sarkima Beauty Brunch Klaus K:ssa TÄNÄÄN

Ystävät, 

koska en itse pääse tällä kertaa tähän ihanaan tapahtumaan, haluan kuitenkin mainostaa sitä teille siltä varalta että joku teistä pääsisi.

Kauneuden monitoiminainen, meikkitaiteilija ja kampaaja Mariela Sarkima järjestää tänään lauantaina 26.10.2013 Helsingissä hotelli Klaus K:ssa (Bulevardi 2-4) Beauty Brunchin, hius- ja meikkinäytöksen ja After Partyn.

Tilaisuus on osa Klaus K:n viikonloppujen Fashion Brunch -sarjaa ja tämän syksyn viimeinen.

Päivä alkaa Mariela Sarkiman Beauty Brunch -brunssilla klo 12-15. Se on kyllä valitettavasti ollut jo jonkin aikaa loppuunmyyty (hinta 38 euroa). Brunssilla pääsee seuraamaan mm. Marielan tulevan Hair Bible -kirjan kuvauksia livenä ja saa pikameikin, -kampauksen tai -manikyyrin.

Mutta ei hätää, sillä koska Mariela on niin kiva, on brunssin hius- ja meikkinäytös klo 13 avattu nähtäväksi kaikille Klaus K:n Livingroom Street Barissa. Näytöksen teemana on Halloweeniin sopien Pretty Scary Hair & Make Up Couture Show. 

Loppuunmyytyyn brunssiin on myös lisätty After Party -tapahtuma klo 15-18 Klaus K Livingroom/Ahjo Clubilla. Sinne liput maksavat vain 5 euroa. Sisäänpääsymaksulla saa pikameikin, -kampauksen tai -manikyyrin kuten brunssillakin. Tapahtumassa on mahdollisuus saada myös valokuvaajan ottama kuva itsestään. 







Olin alunperin menossa koko tähän ihanaan päivään, mutta valitettavasti something came up, enkä voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Minua ei sureta ehkä aivan niin paljon kun Pretty Scary Hair & Make Up Couture Show hius- ja meikkinäytöksen teemana näyttäisi olevan varmaan Halloween. En ole itse kovin kiinnostunut mistään Halloween-maskeerauksista. Pikakampaus tai -meikki olisi kuitenkin ollut ihanaa hemmottelua ja Klaus K on paikkana tosi viehättävä.

Ja hei, jos olisi mennyt brunssille ja ottanut siellä vaikka pikameikin, niin eikös olisikin aika kivaa jatkaa vielä After Partyissa pikakampauksella? Sitten olisikin ollut valmis jatkamaan iltaa partyilla.

Marielalla on Beauty Brunch -tapahtumassa apunaan kauneustiimi. Luulen melkein, että kyseessä ovat meikki- ja maskeerauskoulu Maker Academyn oppilaat, sillä Mariela opettaa siellä. Meikkaajaopiskelijoillehan tällainen tapahtuma on varmaan tosi hyvää työkokemusta, pääsee meikkaamaan ja laittamaan sekä muotinäytöksen malleja että suuren määrään ihan tavallisia tyttöjä. 

Viime viikonloppuna olisivat muuten olleet toisen meikkikoulun Make Up For Ever Academyn oppilaat tekemässä pikameikkejä Make Up For Everin liikkeessä Kalliossa, mutta en päässyt sinnekään. Mahtavaa kuitenkin, että tällaisia kivoja tapahtumia järjestetään nyt kun syksy on pimeimmillään ja tylsimmillään.  

Toivottavasti kuitenkin joku ihana teistä pääsisi nauttimaan tästä mukavasta päivästä Mariela Sarkiman loistavassa seurassa! 

perjantai 25. lokakuuta 2013

Muotiperjantai; Kivilahti Ladies are selling!

Helsingin muotipiireissä on nyt varmasti kuhinaa, sillä The Kivilahti Ladies tekevät tilaa vaatekaappeihinsa and are selling their fashion!

Bukowskis-huutokaupassa on nimittäin tämän viikon sunnuntaihin 27.10.2013 asti myynnissä kaupungin tunnetuimpien fashionistojen Kaarina ja Klara Kivilahden henkilökohtaisista kokoelmista muotia Kivilahti Ladies Love Vintage & Fashion -huutokaupassa. Suomessa ei ole varmaan aiemmin ollut vastaavaa Tapahtumaa!

Kaarina Kivilahtihan on tuonut huippumuodin aikoinaan 1980-luvulla Suomeen ja emännöi edelleen omaa Kaarina K. Boutiquetansa Helsingissä Kasarminkadulla.  






Kivilahden rouvat eivät ole kuitenkaan itsekkäin ajatuksin liikkeellä vaikka toki hyväksyisimme senkin, vaan kaiken huipuksi tuotto huutokaupasta menee vielä hyvään tarkoitukseen eli kohdunkaulan syövän tutkimukseen. Aivan mahtavaa!

Myytävänä on käytettyjä vaatteita ja asusteita kaikilta suurilta muotitaloilta: Chanel, Chloé, Dolce & Gabbana, Givenchy, Charles Jourdan, Miu Miu, Prada, Versace, Yves Saint Laurent...

Kauppaa käydään netissä Bukowskis Marketilla täällä

Hinnat eivät ole näyttäneet minusta edes mitenkään hurjilta, todella maltillisesti on menty, eli mitään aivan hurjaa hullutusta ei ole ainakaan vielä päässyt syntymään. 

Yritin tulkita Bukowskisin nettisivuja ja ymmärsin niin, että tuotteissa näkyvien hintojen päälle tulevat vielä 22,5 %:n ostoprovisio ja vasaramaksu 5 euroa (kuinka hurmaavan vanhanaikaista nettihuutokaupassa!), joten ne täytyy ottaa huomioon jos tarjoaa. 






Bukowskis esitteli Kivilahtien muotiaarteita Highlights-näyttelyssä showroomillaan ennen huutokaupan alkua.

Kävin ihastelemassa niitä myös paikanpäällä, ja täytyy sanoa että laadun huomasi luonnossa vielä paljon paremmin kuin kuvissa.

Esimerkiksi suosikkini Matthew Williamsonin trooppisen pinkki kirjekuorilaukku näytti aivan upealta. Tällä hetkellä sen hinta on vasta 80 euroa ja huutoaikaa on jäljellä vielä tähän iltaan...

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Hiusten muuttumisleikki

Olen aina rakastanut muuttumisleikki-juttuja. Muistaakohan joku aikalaiseni vielä TV2:n Hakupalat -ohjelman, joka tuli joskus 1990-luvun puolivälissä, ja jossa oli aina välillä kampaajan ja meikkaajan tekemä muuttumisleikki? Myös Anna-lehdessä on varmaan vieläkin Muuttumisleikki-sarja, joka on ollut aina suosikkijuttujani lehdessä. 

Tein uuden vierailun helsinkiläiseen trendikampaamoon, josta kirjoitin jo aiemmin ja hiukseni kokivat osittain tahattomastikin muuttumisleikin. Mutta ei haittaa, sillä pidän kovasti vaihtelusta!  






Tässä on lähtötilanne, punaista ja kiinasuoraa, niin kuin entinen kampaajani sanoi. 

Punainen väri oli kestänyt hiuksissa aika kauniisti, osin varmaan tyven liukuvärjäyksen ansiosta. Otsis oli kyllä ylikasvanut. 

Olin kuitenkin vähän kyllästynyt kirkkaaseen punaiseen, ja ajattelin että haluaisin palata ruskeampaan ja luonnollisempaan, lähemmäs omaa hiustenväriäni. Mutisin kampaajan tuolissa jotakin kinuskinvärisestä. 






Lopputulos on kuitenkin tässä, tuli aika tumma!

Ihanasti tuo tummanruskea kuitenkin shiftaa viininpunaiseen ja luumuun, sopii hyvin syksyyn. Kiiltääkin kauniisti!

Hyvä puoli on myös se, että tällaisen tumman tukan kanssa voi käyttää niin vahvaa meikkiä kuin haluaa. Kaikki tummat smokyt näyttävät tosi hyviltä.

Otsis on leikattu vähän vinosti, niin että se on keskellä otsaa pidempi ja nousee vähän sivuille. Some seriously sexy hair taas!

Kampaaja teki minulle vielä kiharat suoristusraudalla. 






Tässä on samalla I Love Me -messujen Outi Brouxin Remington-esityksen saldona uusi beibini. 

Outi Broux nimittäin antoi vinkkejä hiusten föönaamiseen, ja sanoi että sellaisella hiustenkuivaimella ei tee hiustenmuotoilussa oikein mitään, jossa ei ole erikseen lämmön- ja puhallustehon säätimiä. Lisäksi pitäisi olla ionisaattori, jolla saa kiiltoa.

No nyt on! Tämä kaunokainen on samanlainen kuin kampaajallanikin. 

Uskon, että föönaaminenkin on jossakin määrin välineurheilua, vähän samaan tapaan kuin meikkaaminenkin. Siksi en pidä 140 euron satsausta tähän Label M:n hiustenkuivaajaan turhana, tämä tulee kestämään vuosia.

Lisäksi se on vielä muotoilultaan kaunein näkemäni hiustenkuivaaja, kuin jokin design-esine. Ihana!






Kampaajani tehdessä kiharoita selitin hänelle kuinka en itse osaa kihartaa suoristusraudalla. Hän pyysi minua näyttämään miten teen. Siinä kävi sitten kerrasta selville että oikeaa tekniikkaa minulla ei ole ollenkaan. 

Muistin siis Outi Brouxin sanat hänen esityksessään, että taitavat tytöt tekevät kiharat suoristusraudalla, muiden kannattaa ehkä harkita erillisen kihartimen hankkimista.

Kampaajani suositteli Remingtonia. Sitä Outi Brouxkin messuilla edusti. Menin siis Stockalle etsimään sopivaa kiharrinta. Herran jestas siellä oli paljon valikoimaa, joten otin hädissäni tämän Remington Pearl Wandin koska - sitä Outi Brouxkin käytti! 

Ajattelin, että Pearl Wand olisi hyvä siitä, että siinä ei ole erillistä saksiosaa, jolloin hiuksiin ei jää niin helposti vekkejä. Hinta oli 39,90 euroa.  

Outi Brouxin mukaan tällainen kiharruspuikko sopii erityisesti lyhyille hiuksille. Minulla on puolipitkät, mutta ajattelin että jos tästä Pearl Wandista paksummalla mallilla Pearl Pro Curlilla tulisi liian loivaa lainetta. 

Nyt ei kyllä luulisi olevan välineistä kiinni hiustenlaiton!

maanantai 21. lokakuuta 2013

IsaDora Sugar Crush syysvärit

Testailin jo aiemmin blogiani varten IsaDoran uusia Sugar Crush -sokerikynsilakkoja. 






Tämän uudenlaisen hiekkaisen koostumuksenhan toi markkinoille OPI viime keväänä Mariah Carey -kokoelmassaan nimellä Liquid Sand. 

IsaDoralla on Sugar Crush -kynsilakkoja tällä hetkellä 10 sävyssä Sugar Nails Trend-kokoelmassa. Alunperin julkaistiin 9, ja nyt osa niistä on vaihtunut syksyn uusiin sävyihin, joita on yhteensä 6. Hopeinen Diamond Crush, violetti Purple Crush, vaaleanpunainen Pink Crush ja turkoosi Turquoise Crush ovat saaneet jatkaa kesältä myös syyskokoelmaan. 

Kuvassa vasemmassa laidassa näkyvä suosikkini oranssi Coral Crush ja oikeassa laidassa oleva sininen Pool Crush sen sijaan mm. jäivät kesän herkuiksi. Toki niitäkin voi varmaan vielä joistakin kaupoista löytyä.






Valitsin uusista syysväreistä testiin kultaisen 116 Gold Crush ja viininpunaisen 108 Wine Crush.

Näiden lisäksi syyskokoelmassa ilmestyivät uusina väreinä 102 Metal Crush, 112 Emerald Crush, 114 Chameleon Crush ja 118 Black Crush.






Wine Crush on aika tumma kynsillä, mutta valon osuessa siihen se heijastelee pinkkiä ja jopa vihreää. 

Huomasin muuten, että näitä Sugar Crusheja on kahta koostumusta. Tämä Wine Crush sisältää pienempää glitteriä ja on helpompi poistaa. Joissakin Sugar Crusheissa kuten esimerkiksi Candy Crushissa ja Gold Crushissa kimaltavat hileet ovat isompia ja poistaminenkin siten vaikeampaa. Kaikki kuitenkin kuivuvat miellyttävän nopeasti.   






Sugar Crush -kynsilakathan kuivuvat mataksi ja päällyslakkaa niihin ei laiteta. 

Nämä Wine Crush -kynnet olivat taas aikamoiset eye catcherit. Ollessani lounaalla ystäväni kanssa huomasin hänen vain tuijottavan näitä. Sugar Crushien koostumus on aivan uudenlainen, joten siksi ne kiinnittävät ihmisten huomion. Paradoksaalisesti mattaa kimallusta!






Toinen testiin saamani sävy oli kultainen Gold Crush.

Gold Crush sisältää hopeista, suurikokoista hilettä, joka tekee siitä kalpean, ei-keltaisen, kullan.






Aikamoinen Glamour Gold!






Viime viikolla sairastaessani flunssaa upposin totaalisesti lempisarjani Gossip Girlin maailmaan, ja oikein tutkin sarjan yhden päähahmon, Manhattanin It girlin Serena van der Woodsenin tyyliä.

Serena yhdistää usein pehmeitä, neutraaleja värejä johonkin kimaltavaan bling-asusteeseen. Sain inspiraatiota siitä, sillä mielestäni nämä Gold Crush kynnetkin toimivat hienosti metallisena ja kimaltavana asusteena Serenan tyyliin!

perjantai 18. lokakuuta 2013

Muotiperjantai; I Love Fashion & Teri Niitti

Viimeisenä viime viikonlopun kivojen I Love Me -messujen jutuista kurkistetaan Teri Niitin stailaamaa messujen muotinäytöstä. 

Näytöksen nimi oli I Love Fashion, joka oli minusta onnistuneempi kuin messujen uusi nimi I Love Me. 

Olen ollut Teri Niitin stailattavana kerran, ja pidän häntä aivan mahtavana. Messuilla oli harvinainen tilaisuus päästä Terin Tyyliklinikalle, kun Teri Niitti piti messujen muodin Keynote-puheenvuoron. 






Terin paras neuvo joka sesongille oli: osta kokovartalopeili. Ja peilaa siitä asusi myös takaapäin.

Lisäksi saimme kuulla, että tyylikäs ja muodikas pukeutuminen ei ole hinnasta kiinni. Esimerkiksi omalta päältään Teri laski 3 H&M:n vaatetta.

Toinen hyvä neuvo oli: Kill your darlings. Eli ei kannata edelleen pukeutua siihen tyyliin, jossa tunsit itsesi viehättäväksi 10 vuotta sitten "silloin kun oli hauskaa". 

Teri ei myöskään usko värianalyyseihin. Jos jostakin on pakko väri-inspiraatiota ottaa niin se on hänen mukaansa silmät. Eli sinisilmäiselle sopivat kaikki sinertävät ja harmahtavat sävyt tai sitten niiden vastavärit. 

Luennon jälkeen olisi voinut jäädä kysymään Teriltä henkilökohtaisia tyylivinkkejä. En nähnyt kuin että yksi rohkea nainen olisi jäänyt. Voi apua meitä arkoja suomalaisia naisia, mikä menetetty mahdollisuus. Henkilökohtaisia pukeutumisneuvoja stylisti Teri Niitiltä I Love Me -messujen laskuun! 






Messujen Fashion Loungessa oli lisää kiinnostavia muotiesityksiä.

Tässä Jaakko Selin haastattelee pietarsaarelaisen Noolanin perustajaa Marja Rakia. 

Noolan tunnetaan mustista, harmaista ja valkoisista villavaatteistaan. Kuulemma muita värejä Noolanilla ei tulla näkemäänkään, muut merkit voivat tehdä niitä.






Suomalainen Noolan sai avata myös Teri Niitin lumiaiheisen I Love Fashion -muotinäytöksen. Sen päättivät Vuoden nuoren suunnittelijan Ernesto Hinojosan iltapuvut. Teri on selvästi kuullut neuvon "always open and close with the strongest looks"! 

Muotinäytöksessä ei ollut varsinaista lavaa, vaan mallit kävelivät suoraan betonilattialla. Pelkistäminen ja yksinkertaisuus olivat Teri Niitin mukaan New Yorkin ja Lontoon viimeisimpien trendien mukaisia. 

Yhtenäisyys näytökseen oli luotu upeilla ryhmämuodostelmilla, asusteilla ja yksityiskohdilla kuten näyttävillä kengillä sekä väreillä. 






Gloria-lehden syksyn muotinäytöksessä ruotsalainen stylisti käytti yhtenäisyyden luomiseen apuna vahvaa musiikkia.

Teri Niitti teki saman mm. väreillä. Esimerkiksi tässä Voglian sisääntulossa kaikki muut mallit oli puettu mustiin, mutta viimeinen malli oli huutomerkkinä kokonaan punaisissa.

Tällainen sillisalaatti-näytös, jossa on paljon erilaisia merkkejä ja tyylejä on nimittäin varmasti aika vaativa stailattava. 






Tässä on esimerkki malliryhmän hienosta käytöstä, Rosafoxin shaaleja.

Siinä näkyvät hyvin myös syksyn muotivärit: petrooli, viininpunainen ja tummansininen.  





Yksi näytöksen upeimmista puvuista oli mielestäni tämä Jukka Rintalan suunnittelema vihreä-sinisenä kimaltava paljettiluomus. 

Jukka Rintala oli toteuttanut myös häikäisevän kauniin pinkin tylli-iltapuvun 65 vuotta täyttävän Fracas by Robert Piguet -parfyymin kunniaksi lähes samanlaisena kuin sen mainoksessa aikoinaan. Fracas-parfyymista sanotaan, että se oli mm. Marlene Dietrichin suosikki. Fracas-sisääntulo muotinäytöksesskin oli diivamainen: mallilla oli kädessään iso musta Fracas-parfyymipullo. 

Upeita kuvia näette tästä hienosta muotinäytöksestä enemmän Tyttö ilman helmikorvakorua -blogissa. 

torstai 17. lokakuuta 2013

Chanel; Le Jour, La Nuit & Le Weekend

Tiedättekö, olin niin onnellinen tässä eräänä päivänä, sillä Chanel oli lähettänyt minulle kirjeen. 





Chanel kutsui Stockmannille tällä viikolla tutustumaan uusiin kasvovoiteisiinsa. 

Niitä on 3: Le Jour, La Nuit ja Le Weekend.

Nimetkin kertovat, että ne on tarkoitettu käytettäväksi päivällä, yöllä ja viikonloppuna. Mitä, te varmaan kysytte?

Le Jour -päivävoide on kevyin, ja se on tarkoitettu käytettäväksi hoitotiivisteenä varsinaisen kasvovoiteen alla. Sen pitäisi aktivoida ja suojata ihoa päivisin. 

La Nuit -yövoide on sitten kosteuttavampi ja sisältää kuulemma mm. hyaluronihappoa. Sen pitäisi palauttaa ja rauhoittaa ihoa öisin. Siihenkin tarvitaan päälle erillinen kosteusvoide.

Ihanin oli minusta Le Weekend: kermainen, samettinen ja kosteuttava. Se riittää yksinään, eli päälle ei tarvita toista voidetta. Weekendin pitäisi sisältää myös kevyesti kuorivaa AHA-happoa. Siitä varmaan johtuu, että sitä käytetään vain kahtena päivänä viikossa. Weekendin on tarkoitus uudistaa ihoa viikonloppuisin. 

Kasvovoiteiden pitäisi tehdä ihosta pehmeä, tasainen ja heleä sekä sopia kaikenikäisille. Hinnat ovat tietenkin hirveät, 100 euron molemmin puolin. 

Le Jour ja Le Weekend ovat valkoisissa pulloissa, kun taas La Nuit on musta kuin yö. 






Sain myös näytteet näistä uutuuksista.

Ihanaa, Chanelia jokaiselle viikonpäivälle. Voitteko kuvitella, millainen on Chanel-viikonloppu!






Olen muutenkin nyt niin kovin Chanel, sillä sain nämä Chanel-henkiset hengarit ystävältäni synttärilahjaksi viime viikolla. 


Lisäksi hiukseni ovat eilisen kampaajan jälkeen aika Chanel, mutta siitä lisää myöhemmin!

tiistai 15. lokakuuta 2013

I Love Me -messut, ostokset

Ja nyt sitten katsaus viikonlopun I Love Me -messuostoksiini. 

Näitä ostoksia muuten sitten riittää, lähti vähän lapasesta koko homma vaikka alunperin ei ollut tarkoitus ostaa juuri mitään. Syytän hyviä messutarjouksia ja kiinnostavia uutuustuotteita!






Luonnonkosmetiikkamerkki Lavera oli mukana messuilla taas raikkaalla messuosastolla.

Ilahduttavaa oli myös se, että luonnonkosmetiikalla oli tänä vuonna oma alueensa terveysmessujen kyljessä, ja ensi vuonna sitten messujen yhteydessä jopa oma tapahtuma, Luonnollisesti.

Näin etukäteen messuja koskevista blogijutuista, että lempparikäsivoiteeni Laveran Basis Sensitiv oli huikeassa messutarjouksessa 3 euron hintaan, ja vielä kolmasosan normaalia isommassa tuubissa. Mietin etukäteen, että kuinkakohan monta tuubia kehtaan sitä sunnuntaina hamstrata jos sitä on vielä jäljellä. Suuntasin siis Laveran osastolle heti ensimmäiseksi, etten vain jäisi ilman. 






Laveralla oli 4 euron tarjouksessa myös tuo tummanruskea Soft Eyeliner Golden Brown -rajauskynä, jonka olen aikoinaan saanut blogia varten testiin. Olen ostanut sitä jo yhden kappaleen varastoon lisää, sillä se on ihan yhtä hyvä kuin Diorin rajauskynätkin, joita normaalisti käytän. 

Molemmilla saa piirrettyä tarpeeksi tarkkaa ja tummaa rajausta, kovuusaste on just perfect. 






Sain juuri ennen messuja Born to Bion suihkugeelejä arvosteltavaksi blogia varten, ja pohdin silloin että olisivatkohan ne taas messutarjouksessa 5 euroa (normaalihinta on 8-9 euroa). 

Tarjolla olikin Mansikkaa, Vihreää Teetä ja miehille Lakritsia ja Setripuuta 5 euron hintaan. Setripuuta en ollut aiemmin tuoksuttanut, sekin oli aika hyvä.  






Okei, kuinka monta purkkia kehtasin sitä käsivoidetta ostaa? 

Kolme, ja neljäs ehkä Herra Pumpulipupulle, jos vain raaskin luopua siitä. Laveran Basis Sensitiv on myös hänen suosikkinsa.

Lisäksi ostin kokeiltavasi yhden purkin Basis Sensitiv -vartalovoidetta, à la 8 euroa. 

Testailin aikoinaan Laveran allergiselle ja herkälle iholle tarkoitettua samettista Neutral -vartalovoidetta, johon ihastuimme Herra Pumpulipupun kanssa kumpikin ikihyviksi. Se on kuitenkin yli tuplaten Basis Sensitivin hintaista ja lisäksi nykyään aika vaikeasti saatavissa kun mm. Stockmann luopui Neutral-sarjasta. 

Ihanan Neutralin jälkeen olen kuitenkin kaivannut tällaista konstailematonta ja kosteuttavaa luonnonkosmetiikan vartalovoidetta, joten kokeilen nyt tätä Basis Sensitivia. Hajustamattomuuskin on hyvä, niin vartalovoide on paremmin yhdistettävissä parfyymin kanssa.   






Laveran osaston vieressä oli iso The Natural Goods Companyn messuosasto, jossa myytiin luonnonkosmetiikan merkeistä mm. Madaraa, Weledaa ja Santea. 

Menin ostamaan sieltä oikeastaan kookosöljyä kuulemani huikean kookosöljyluennon jälkeen, mutta kassalla huomioni kiinnittyi Santen vartalovoiteisiin vain 5 euroa pullo.

Sante ei ole minulle kovin tuttu merkki aiemmin. Koska olen nyt niin ihastunut luonnonkosmetiikan vartalovoiteisiin, ostin kokeiltavaksi tämän Santen Grenadine Spirit -granaattiomenavartalovoiteen.

Toisena vaihtoehtona olisi ollut Goji Power -vartalovoide, mutta myyjän mukaan ainoa ero näiden kahden voiteen välillä oli tuoksu. Nyt jälkeenpäin minulle selvisi, että näitä olisi ollut myös ainakin kolmas vaihtoehto: Coconut Dream. Kuinkakohan ihana se sitten on? 






Luonnonkosmetiikan alueella oli myös kotimainen Flow kosmetiikka.

Flow kosmetiikan tuotteet valmistetaan Suomessa, Hyvinkäällä. Pienenä yrityksenä sillä ei ole virallista luonnonkosmetiikan sertifikaattia, mutta se noudattaa sertifiointikriteerejä ja on Pro luonnonkosmetiikka -yhdistyksen jäsen. 






Koska inspiroiduin Karkkipäivä-blogin Sannin kokeiluista Flown palashampoolla kuten varmaan moni muukin, halusin kokeilla palashampoota itsekin. Minua kiinnostaa erityisesti sen mahdollinen kuohkeuttava vaikutus hiuksiin.

Flowlla on useita erilaisia palashampoita. Myyjän avustuksella valitisin itselleni Punatukan, jonka pitäisi hoitaa ja syventää punaisten ja punaruskeiden hiusten väriä. Myös Brunette olisi ollut varmaan mahdollinen, sillä shampoopala ei värjää hiuksia vaan korostaa jo olemassaolevaa sävyä. 

Värjättyjen hiuksien lisäksi palashampoita on mm. rasvoittuville hiuksille omansa sekä tuuheuttava Olut-muna palashampoo (ei kuulosta kyllä hirveän myyvältä!), jota haluaisin myös joskus testata. 






Myyjä suositteli yhdessä palashampoon kanssa käytettäväksi hiushuuhtelua. Huuhtelu helpottaa shampoopalasta mahdollisesti eritysesti aluksi tulevaa tahmeaa tunnetta hiuksissa. 

Mietin pitkään kuiville hiuksille sopivan Kehäkukka -hiushuuhtelun ja rasvaisemmille hiuksille ja ärtyneelle päänahalle sopivan Nokkosen välillä, ja otin lopulta varmanpäälle Nokkosen, sillä inhoan tyven rasvoittumista yli kaiken. 

Onpas kyllä jännittävää päästä testaamaan tätä kaksikkoa! 






Flow-kosmetiikalla oli ota 3 maksa 2 messutarjous, joten valitsin kolmanneksi tuotteeksi tämän Piparminttu jalkavoin, koska oikeasti, jalkavoiteita tarvitsee aina. Siinä on sheavoita, kookosöljyä ja muita kosteuttavia aineita yllinkyllin.

Hinnat Flowlla olivat mielestäni aika korkeat. Shampoopala maksoi vajaa 10 euroa, hoitoaine n. 16 euroa ja jalkavoi hurjat n. 19 euroa. Vaikka hinnat hirvittivät, ajattelin tukevani suomalaista tuotantoa. 





Sitten väliin vähän meikkejä. 

Ammattilaismeikkisarja Grimas oli mukana messujen ammattilaispuolella.

Lempparihäivytysvärini on Grimasilta, aavistuksen vaaleanpunainen luonnonvalkoinen numero 580. 

Grimasilla olisi ollut tarjouksessa mm. 4-luomivärin paletit hintaan 20 euroa, mutta näistä yksittäisistä luomiväreistä alennusta ei ollut ja hinta oli normaali 6,80 euroa.

Ostin silti, sillä säästin vaivan etsiä Helsingistä erikseen Grimasin jälleenmyyntipaikkoja. Paljon helpompaa kun messuilta pystyi ostamaan samasta paikasta kaikkea muuten vaikeasti löydettävää!






Tässä on toinen harvemmin saatavilla oleva merkki eli Zoyan kynsilakat.

Kivoja värejä, laadukkaita ja myrkyttömiä, mitä enempää voi tyttö pyytää? 

Zoyalla oli hyvä messutarjouskin, 6 kpl kynsilakkoja 35 euroa.    

'




En ostanut kuitenkaan Zoyaa, vaan toista myrkytöntä kynsilakkamerkkiä Spa Ritualia, joka minua on kiinnostanut jo pitkään.

Spa Ritualin kynsilakkoja myydään normaalisti mm. Stockmannilla ja hinta ei ole halpa, n. 16 euroa pullo kynsilakat ja yli 20 euroa hoitolakat. 






Messuilla Spa Ritualin kynsilakkoja oli kuitenkin alennuksessa 3 euroa pullo, ihan käsittämätöntä. 

Löysin korista vielä aluslakkaa ja päällyslakkaa tuohon hintaan, joten olin todella tyytyväinen. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä kannattanut ostaa kynsilakkoja enemmänkin.






Ostin Resurface Smoothing Primer Basecoat -aluslakan, Multi-tasker Top & Basecoat in One alus- ja päällyslakan sekä herkullisen liilan Heliotrope creme-kynsilakan.

Heliotrope on saanut nimensä Heliotrooppi-kukan mukaan, joka on myös violetti.

Kivaa päästä kokeilemaan näitä! 






Tässä vaiheessa olin jo aika tyytyväinen, sillä messujen tarkoitus oli toteutunut kohdallani jo erinomaisesti: kiinnostavia uusia tuotteita ja hyviä messutarjouksia.

Uutuutena pääsin vielä tutustumaan näihin japanilaisiin V 10 Plus -seerumeihin, joita myydään apteekissa.  






V 10 Plus -seerumit on palkittu maailmalla useasti mm. Ranskassa, ja Suomessa Glorian parhaana kauneustuotteena 2012. 

Seerumeita on 10 erilaista, jokaisella on eri vaikutus. Palkittu on mm. vaaleansininen Hyaluronihapposeerumi, joka tehokosteuttaa ja kiinteyttää ihoa sekä vaaleanpunainen anti-ageing Biocell-seerumi. 

Messujen suosituin oli puolestaan ollut keltainen C-vitamiiniseerumi, joka kirkastaa ihoa ja supistaa ihohuokosia.

Täytyy mennä vielä apteekkiin tutustumaan näihin tarkemmin, sillä en osannut nopeasti valita mikä minulle olisi paras: kosteuttava, kirkastava vai kenties heleyttävä. V 10 Plus -seerumeiden nettisivuilla on myös seerumitesti, jossa voi määrittää itselleen sopivimman seerumin. Seerumeita voi myös yhdistellä toisiinsa. 

Pelkästään nuo seerumipullot ovat niin iloisenvärisiä, että ovat ihanaa hemmottelua näin syksyllä jo niin! V 10 Plus -seerumeilla oli myös tosi kiva messuosasto, jossa esittelijät olivat pukeutuneet teeman mukaisesti heleänvärisiin japanilaisiin kimonoihin. 






Ennen seerumien käyttöä iho kannattaa kuoria.

Siihen oli tarjolla tämä Cosmopolitan Beauty Awardsilla 2013 palkittu V 10 plus Water Base Peeling -kuorinta kasvoille.

Kuorinta ei ole kuulemma mekaaninen eikä kemiallinen, mutta silminnähden se toimi kun messuesittelijä laittoi sitä kädelleni. Kuorinta irroitti ihosta näkyvästi kuollutta ihosolukkoa. Iho tuntui pehmeältä ja kirkkaalta kuorinnan jälkeen.

Sain myös testattavakseni tämän palkitun kuorinnan, joten myöhemmin nähdään onko tästä haastajaksi monivuotiselle suosikilleni, toiselle japanilaiselle tähdelle Sensaille. V 10 Plus -kuorinnan hinta on n. 35 euroa (50 ml).







Viimeisenä vielä messujen parhaat näytteet, eli Moroccanoililta sen kuuluisa hiusöljy Original- ja Light-versioina. 

Oli tosi kiva idea Moroccanoililta jakaa messuilla ilmaiseksi tätä himoittua ihmeainetta. Itse kokeilen erityisellä mielenkiinnolla tuota hennoille hiuksille tarkoitettua Light-versiota, sillä sitä on kampaajanikin suositellut minulle. 

Ostoslistalle messuilla kuulemieni luentojen perusteella jäivät vielä hiustenkuivaaja, joka sisältäisi erikseen lämpötilan ja puhallustehon asetukset sekä kiharrin. Molempiin tutustuin Remingtonin osastolla, mutta siellä niitä ei ollut nähdäkseni myynnissä.  

Hyvät messut oli taas, viimeisenä tulee perjantaina vielä muotijuttu!


I Love Me -messut, esitykset