perjantai 31. toukokuuta 2013

Muotiperjantai; The Great Gatsby


Sain ensimmäistä kertaa elämässäni kutsun elokuvan kutsuvierasensi-iltaan. 

Elokuva oli The Great Gatsby, Kultahattu, johon olin jo muutenkin ostanut liput, sillä odotin sitä niin saapuvaksi.







The Great Gatsby perustuu F. Scott Fitzgeraldin samannimiseen romaaniin. Se sijoittuu New Yorkiin vuonna 1922, jazzin ja art decon kultaiselle aikakaudelle. 

It's the Roaring Twenties, baby!






Minun kutsuni tuli Elle-lehdeltä, joka oli myös odottanut Gatsbya saapuvaksi kaupunkiin.

The Great Gatsby oli esitetty edellisenä päivänä Cannesin elokuvajuhlilla, ja heti seuraavana päivänä hän tuli Helsinkiin ja vei meiltä naisilta jalat alta.

Elokuvassa Gatsbya esittää Leonardo DiCaprio. Ladies, need I say more?

Valkokankaan edessä näkyy meidät tervetulleeksi toivottanut Elle-lehden päätoimittaja Mirva Saukkola, joka oli pukeutunut 1920-luvun tyyliin, niin kuin monet muutkin kutsuvieraista. 

Minä istuin ihailemieni kirjailija Anna-Leena Härkösen ja näyttelijä Minna Haapkylän vieressä. Yksi elämäni ehdottomista tähtihetkistä!






Ensi-ilta oli Tennispalatsissa, joka ei ole aivan Gatsbyn aikakaudelta, vaan 15 vuotta nuorempi, vuodelta 1937. Hyvin silti senkin selkeät funkis-muodot sopivat Gatsbyn maailmaan. 

Itse elokuvaa kuvaa varmaan parhaiten tämä juliste.

En pitänyt niin paljon ohjaaja Baz Luhrmannin aiemmista Romeo + Julietista (1996) ja Moulin Rougesta (2001, okei ne puvut ja atmosfääri!), mutta Gatsbya rakastin.

Elokuva oli visuaalista ilotulitusta, värejä ja pyöritystä sekä syvästi koskettava suuri rakkaustarina. Suosittelen lämpimästi!  






Elokuvan jälkeen oli ihanaa jatkaa kuin Gatsbyn juhlissa, eli Moet & Chandon huolehti siitä että shampanja virtasi. 






Muuten vähän arkinen Tennispalatsi oli koristeltu näyttävästi valtavilla kukkamaljakoilla ja kristallikruunuilla.

Elämäni juhlat, niin glamour!






Tarinan (ja Leonardo DiCaprion!) lisäksi elokuvassa oli upeaa sen puvustus.

Miuccia Prada oli suunnitellut elokuvan puvut yhdessä ohjaajan vaimon, Catherine Martinen kanssa. 

Olisin voinut tuijottaa pelkkiä naisten pukuja monta tuntia!

Miesten puvustuksesta huolehti Brooks Brothers, joten silmä lepäsi sielläkin (ja mainitsinko jo Leonardo DiCaprion?). 

Korut olivat Tiffany & Co:n.





Elin ja hengitin Gatsbya seuraavat kaksi viikkoa, ja koko kaupunki ja maailma tuntui muutenkin menneen sekaisin hänestä ja 1920-luvun tyylistä. 

Niinpä en hämmästynyt yhtään, että törmäsin myös tähän The Summer of Gatsby -valokuvanäyttelyyn Helsingin Keskuskadulla. Valokuvanäyttely esitteli elokuvan muotia ja pukuja. 

Höyheniä, helmiä, trooppisia kukkia ja timantteja. Polkkatukkia, sormikiharoita, tummaa vampy-kynsilakkaa ja huulipunaa sekä voimakkaita smoky eye -meikkejä. 







Piece of Panda -blogissa on muuten upea juttu 1920-luvun tyylistä. Shoppailut suosittelen hoitamaan tietenkin Glitterissä, josta olen nyt niin kovin innostunut. Itse ostin sieltä juuri eilen tämän 1920-luvun tyylisen ihanan hiuskoristepannan hintaan 11,90 euroa. 






Saw the movie, bought the book, niinhän se menee.

F.Scott Fitzgeraldin The Great Gatsby, Kultahattu, on klassikko, jota en olisi varmaan ikinä ostanut ellen olisi vieraillut Baz Luhrmannin luomoavassa maailmassa.

Olisin tietysti halunnut kirjan elokuvan kansikuvalla (hei, Leonardo DiCaprio!), mutta englanninkielisissä sitä ei ollut.

Suosittelen muutenkin mikäli mahdollista aina lukemaan kirjat alkuperäiskielellä, nimim. Laudatur ylioppilaskirjoituksissa englannista Seventeen-lehteä lukemalla.

En malta odottaa, että pääsen kesälomalle laiturille tapaamaan herra Gatsbyn uudestaan tämän kirjan kautta!

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Dior kesä 2013 Bird of Paradise -kokoelma

Minun piti aloittaa nämä kesän meikkikokoelmien esittelyt vasta kesäkuussa, mutta en nyt sitten malttanutkaan odottaa, kun nämä ovat niin upeita.

Ensimmäisenä esittelyyn tulee yksi ihanimmista ja inspiroivimmista, Diorin Bird of Paradise.

Bird of Paradise -kokoelmassa Diorin taiteellista johtajaa Tyenia inspiroi paratiisilintu, joka legendan mukaan lentää aina taivaalla laskeutumatta koskaan maan päälle.

Pidän jo kokoelman aiheesta paljon, sillä minusta todellisuuden paratiisilinnut eli riikinkukot ovat niin fantastisia olentoja!







Dior on jakanut Bird of Paradisen meikkilookit kahteen: Wild Feather ja Glowy Exotic.

Värit ovat azurinsinisestä indigonsiniseen ja riikinkukonvihreään. Koko kokoelma rakentuu vihreän ja sinisen eri sävyille, ja lisäksi piristyksenä on kiinanruusun - hibiscuksen - pinkkiä ja korallia. Innoituksen lähteenä on tropiikki.

Wild Feather -meikki on tarkoitettu yölinnuille, "birds of the night" ja Glowy Exotic on pehmeämpi päivälook.

Arvelisin, että tässä mainoskuvassa ollaan lähempänä Wild Feather -lookia.

Wild Featheriin kuuluu ruskettuneet kasvot ja korostukset valolla. Silmämeikki on "summer smokey eye", joka kimaltaa eksoottista sinistä ja vihreää. Huulimeikki on nuden ruskea, ja poskilla on korallinen poskipuna. 

Kynnet ovat kuin riikinkukon sulat, mutta Wild Feather -lookissa niiden pitäisi olla sinisen eri sävyjä, kun taas tässä mainoskuvassa ne ovat kyllä enemmän vihreät. Glowy Exotic -lookissa kynnet ovat puolestaan petroolinsiniset ja pinkit.

Upeaa, upeaa!







Bird of Paradise -kokoelmaan kuuluu kaksi viisikkoa: tämä sinivihreä 374 Blue Lagoon ja maanläheisempi kellertävänvihreä 434 Peacock.

Niistä minusta tämä Blue Lagoon on ehdottomasti hienompi ja erikoisempi. Voimakkaita, hehkeitä sinivihreitä, kuin riikinkukon sulkia!

Mainoskuvan meikissä on varmaan käytetty Blue Lagoonin sinivihreitä sävyjä ja kokoelman vedenvihreää rajauskynää. Todella hieno meikki!







Aurinkopuuteri-poskipunayhdistelmiä Diorskin NudeTan Paradise Duo -paletteja on kokoelmassa kaksi: 001 Pink Glow ja 002 Coral Glow.

Nimet kertovatkin oikeastaan jo sävyt. Kuvassa on Pink Glow.

Lämpimiä paratiisivärejä!








Yksi kokoelman hienoimmista oivalluksista ovat mielestäni kynsilakat.

Niitä on kaksi duoa: tämä petroolinsininen-pinkki Bahia ja petroolinvihreä-vaaleanvihreä Samba.

Idea on minusta loistava, sillä toinen duon kynsilakoista on tarkoitettu käytettäväksi varpaankynsillä ja toinen sormissa. Värit voi kääntää kumminpäin vain maun mukaan, eli petroolinsinistä tai riikinkukon sinivihreää sormiin ja pinkkiä tai vaaleampaa vihreää varpaisiin tai toisinpäin.

Erityisen kiinnostava minusta on kynsilakkaduo Samba, jossa petroolinvihreä vaikuttaisi olevan koostumukseltaan metalli ja vaaleampi vihreä creme. Eli värien lisäksi myös koostumus vaihtuu, vaikka ne sointuvatkin hienosti toisiinsa. 

Pääsen viikonloppuna tax freehen, joten saattaa olla että sorrun siellä Sambaan. Samanlaisia yhdistelmiähän voisi tietysti rakentaa jo olemassaolevista omista kynsilakoistaan, mutta ce n'est pas Dior!

Tämän Bird of Paradise -kokoelman helmiä ovat siis minusta luomiväripaletti Blue Lagoon, aurinkopuuteri-poskipunaduo Pink Glow ja kynsilakkaduo Samba.



Kuvista kiitos Diorille!

tiistai 28. toukokuuta 2013

Toukokuun LivBoxin seikkailut

Olen tilannut kosmetiikkanäytteitä sisältävää LivBoxia helmikuusta alkaen, ensin 3 kk:n määräaikaisen tilauksen helmi-huhtikuussa ja sitten toukokuusta alkaen kestotilauksena.

Olen yleensä jostakin syystä saanut LivBoxini muutamaa päivää myöhemmin kuin muut, vaikka asun Helsingissä.

Nyt toukokuussa LivBoxia ei tullut ollenkaan. Heräsin asiaan vasta kun sain ilmoituksen, että kesäkuun LivBoxin veloitus luottokortiltani oli epäonnistunut. Ilmoituksessa sanottiin ainoastaan, että yritämme heinäkuussa uudelleen. Ei mitään ohjeita esim. siitä mitä voisin itse tehdä nopeuttaakseni prosessia saadakseni myös kesäkuun boxin.

Hermostuin tästä täysin ja otin yhteyttä LivBoxiin ilmoittaen lopettavani tilaukseni kokonaan ja haluavani palautuksen toukokuun LivBoxin rahoista, koska sekään ei ollut vielä tullut minulle. Lisähämmennystä aiheutti se, että LivBoxin nettisivuilla kohdassa yhteystiedot oli pelkkä Facebook-osoite ja käyntiosoite. Pienen etsinnän tuloksena löysin kuitenkin sähköpostiosoitteen, johon osoitin valitukseni. Ajattelin, että en nyt ehkä halua Facebookissa kaikkien edessä käsitellä näitä ongelmiani eikä henkilökohtainen käynti Sanomatalossakaan oikein houkutellut.

Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin. Ilmeisesti posti oli hukannut LivBoxini, ja luottokorttini veloitusongelmat olivat täysin omaa syytäni.

LivBoxin asiakaspalvelu toimi hienosti, sain vastauksen sähköpostiini heti ja korvaukseksi kadonneen tilalle uuden boxin. Sinne laitettiin sisälle vielä muutamia kivoja lisäyllätyksiä mielipahan korvaamiseksi.

Kummallisinta kaikessa oli, että samalla kun sain uuden, korvaavan LivBoxin, löysi myös vanha vihdoin perille. Jossakin se oli ilmeisesti seikkaillut, sillä aiemmin postista sitä kysyessäni sitä ei ollut siellä, ja nyt se oli myös kertaalleen avattu. Kaikki tuotteet vaikuttivat kuitenkin olevan tallella.

Koska olin jo avannut molemmat boxit, sain ystävällisesti pitää molemmat. Tämä olikin siitä kiva, että toukokuun LivBox oli ehdottomasti suosikkini kaikista.






Toukokuun LivBoxin teemana oli Loma Roomassa, ja väri oli intohimon punainen. 

Ei ehkä kaikkein keväisin väri, mutta Lomaan Roomassa tietysti oikein sopiva.

Pidän itse vähän turhana noita runoja jotka tulevat LivBoxin mukana. Tässä oli kuitenkin tärkeä sitaatti Loma Roomassa -elokuvan päätähtöseltä, Audrey Hepburnilta: "Happy girls are the prettiest.". So true! 

Katsotaanpa sitten tarkemmin mitä boxini sisälsi:






Ennen toukokuun LivBoxin saapumista oli mahdollisuus täyttää LivBoxin nettisivuilla kauneusprofiili. Se varmaan vaikutti näihin LivBoxin tuotteisiin, sillä variaatiota eri boxien välillä oli aika paljon. 

Kauneusprofiilissa kysyttiin mm. ihotyyppiä (normaali, seka-, kuiva tai rasvainen iho), ihon sävyä (eri tummuusasteita, minulla hyvin vaalea), hiuksia (normaalit, vaurioituneet, värjätyt, kiharat jne.), kiinnostuksenkohteita (ihonhoito, meikit, hiukset, kynnet...) sekä meikki- ja manikyyrityyliä josta pitää eniten. Niissä vaihtoehtoina oli esim. raikas meikki ja värikäs manikyyri, jotka itse valitsin. Muita vaihtoehtoja olisivat olleet luonnollinen, klassinen tai trendikäs meikki tai manikyyri. Itselleni ei nyt ihan selvinnyt, mitä näillä tarkalleen ottaen tarkoitettiin, mutta täytin kuitenkin profiilin. 

Joku systeemi LivBoxilla täytyy profiilin kanssa olla, sillä kahdessa boxissani oli täysin samat tuotteet.

Toukokuun boxin erikoisin tuote oli Lash Card -ripsivärisuoja. Sen on tarkoitus estää ripsiä paakkuuntumasta. Ripset taivutetaan, ja Lash Card laitetaan niiden taakse ennen ripsivärin levittämistä. Hinta 5,90 euroa.

En nyt ole varma kuinka hyödyllinen tämä tuote loppujenlopuksi on, mutta saattaahan se osoittautua tarpeelliseksi esim. IsaDoran jättiharjaisen Big Bold Mascaran kanssa, joka sotkee helposti.

Toisessa boxissani oli myös Papier Poudré -puuteripaperit. Ne eivät siis olisi kuuluneet minun boxiini, mutta sain ne lohdutuksena pitkästä toukokuun boxin odottelusta. Olisivatkohan ne olleet rasvaisen tai sekaihon tuote?

Olen kokeillut näitä Stockmannilla myytäviä, 3,20 euroa maksavia Papier Poudré -puuteripapereita ennenkin. Jotenkin en vain ole oppinut käyttämään niitä, vaan käytän meikin korjailuun mielummin peittävämpää jälkeä tekevää kivipuuteria tai meikkipuuteria. Nyt voisin yrittää uudelleen, sillä puuteripapereilla saisi varmaan korjattua meikkiä kevyemmin. 

Olin kuitenkin tyytyväinen tähänkin tuotteeseen, sillä siinäkin täyttyi hyvin LivBoxin uutuusarvo. Kiva ja kiinnostava tuote varmasti sellaiselle joka ei ole koskaan kokeillut!

Kolmantena tuotteena oli tuote, jota en ole itse aiemmin kokeillut, eli Eylure-irtoripset. Ne olivat vielä helpompaa mallia, eli esim. silmäkulmiin laitettavia irtoripsitupsuja. LivBoxin nettisivuilla on apuna meikkitaiteilija Saara Sarvaksen ohje ripsitupsujen asennukseen. Kokeilen suurella mielenkiinnolla!

Eylure-ripsitupsujen hinta on 8,85 euroa.    

Loma Roomassa -teemaan nämä tuotteet menevät hyvin sikäli, että Audrey Hepburnin meikkityylissä pääpaino on suurissa, mustien ripsien kehystämissä kauriinsilmissä. 






Sitten erikoisuuksista hyviin perustuotteisiin.

Kauneusprofiilin hyödyllisyys näkyi siinä, että sain nimenomaan 30+ kuivalle iholle tarkoitetun Dr. Hauschkan Kiinteyttävän naamion. Aikamoinen täsmätuote minulle, terveisin 30 + kuivan ihon omistaja. 

Kiinteyttävä naamio sisältää ruusun eri ainesosia, mangovoita, avokado- ja manteliöljyä. Minulla ei ole aiempaa kokemusta Dr. Hauschkan luonnonkosmetiikan tuotteista, joten kokeilen naamiota mielelläni. 

Täysikokoisen 30 ml:n naamion hinta on 43,50 euroa. Minä sain siis näitä 2, joten 13,90 euron LivBoxin tilaukseni todellakin kannatti!

Toinen luonnonkosmetiikan tuote toukokuun LivBoxissa oli suosikkikäsivoiteeni Laveran Basis Sensitiv matkakoossa. Basis Sensitiv on kiva, aavistuksen mantelintuoksuinen, kosteuttava ja suhteellisen nopeasti imeytyvä käsivoide. Otan sen mielelläni mukaan minne tahansa menenkin. Ihanaa että sain niitä vielä kaksi!

Yhteyttä Lomaan Roomassa en kyllä näissä tuotteissa näe, mutta ihonhoidossa sitä on muutenkin vaikea toteuttaa.






Sitten vielä meikit, jotka sopivat kyllä hyvin Roman Holiday -teemaan. 

LivBoxiini kuului oikeastikin Ciatén minikynsilakka. Mikä olikin tosi hyvä, sillä olisin kyllä ollut todella pettynyt jos en olisi tätä saanut. Millaisellahan kauneusprofiililla Ciatén kynsilakka irtosi, sillä värikkäällä manikyyrilläkö vai kynsilakkakiinnostuksella?

Ciatén minikokoisten kynsilakkojen hinta on 5,95 euroa ja nehän ovat söpöjä kuin mitkä!

Lohdutuksena toukokuun LivBoxini katoamisesta sain vielä Dependin vaaleanpunaisenpersikkaisen kynsilakan sävyssä 347. Depend ei kuulunut toukokuun LivBoxiin, eikä sitä ole mielestäni ollut aiempien kuukausien boxeissakaan, joten olisikohan tästä pääteltävissä, että Dependin kynsilakkoja on tulossa kesäkuun boxiin?

Toisena lohdutustuotteena sain Cliniquen High Impact -ripsivärin. Sekään ei ollut toukokuun boxin tuote, sen sijaan Estee Lauderin ripsiväri oli. Cliniquen ripsiväri oli sen sijaan vaihtoehtotuotteena huhtikuun LivBoxissa. Onneksi en saanut sitä silloin, joten se tuli minulle nyt korvauksena.      






Ihanin tuote toukokuun LivBoxissa olivat minusta ehdottomasti nämä Ciatén söpöläiset. Sain niitä vielä kaksi, sillä alkuperäisen LivBoxini mukana tuli punainen väri.

Sinisen Ciatén kynsilakan nimi on osuvasti Power Dressing. Melkoinen statement-kynsilakka esimerkiksi töihin yhdessä sen perinteisen power dressin eli mustan housupuvun kanssa. Ciaté kuvailee kynsilakkaa: "This colour is for the strong and powerful women in high places, let your nails do the talking.". Niin siskot!

Punaisessa kynsilakassa ei ole nimeä, mutta se on hyvin klassinen punainen. Veikkaisin Ciatén Mistressia, jota kuvaillaan true rediksi tai classic pillar box rediksi. Se lupaa että tulet huomatuksi, mitä tahansa sinulla onkin päälläsi.

Toukokuun LivBox oli kyllä niin kiva, että harkitsen tilaukseni jatkamista, vaikka toukokuun boxini vähän maailmalla seikkailikin ennen saapumista luokseni!    

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Glitterin kampausvinkit

En aiemmin tiennyt, että korukauppa Glitter myy myös hiustarvikkeita, ennen kuin Glitter kutsui kosmetiikkabloggareita tutustumaan juuri ilmestyneeseen The Hair Guide Voulme 2 -opaskirjaansa. 





Olin vielä yllättyneempi, kun näin että Glitterin valikoimaan kuuluu myös hiuslisäkkeitä. En tiedäkään, että mihin olisin sellaista mennyt muuten ostamaan, ehkä kampaajalle. 

Myynnissä on jopa minulle sopiva punainen hiuslisäke. 






Glitterissä myydään myös runsaasti hiuskoristeita. Tässä on värikkäitä kesäisiä kukkia. 






Meillä oli mahdollisuus saada myös omiin hiuksiimme kampaus illan aikana.

Glitterin Petra ehdotti minulle nutturakampausta. Sitä varten Glitterillä on olemassa hiuksilla päällystetty valkki. Sävy ei ole aivan yksi yhteen oman punaisen tukkani kanssa, mutta se ei haittaa, sillä valkin päälle tulee omia hiuksia sen verran että se peittyy.

Koristeiksi Petra valitsi minulle pinkin ja oranssin Hawaii-kukkasen. Sattumalta kyseessä olivat lempivärini, vaikka en itse vaikuttanut valintaan mitenkään! 





Noin kaksi minuuttia meni, ja tässä on upea lopputulos.

Tämä oli niin glamour! Nuttura ei ole niskassa vaan sivulla, jolloin siihen tulee vielä lisää kiinnostavuutta. 

Aivan ihanan hehkuva ja näyttävä kampaus, ja niin nopea. Ihan uskomatonta, ihastuin tosi paljon!

Nuttura tehdään niin, että hiukset kiinnitetään ensin ponihännälle. Ponihäntä voi olla perinteisesti niskassa, korkealla päälaella tai vaikka tällä tavalla sivulla.






Sen jälkeen ponihäntä pujotetaan valkin läpi ja latvat käännetään valkin ympärille. Latvat voi kiinnittää pujottamalla nutturan yli sen ympärille toisen kuminauhan. Kannattaa valita mahdollisimman omien hiusten värinen kuminauha, siltä varalta että se sieltä vilahtaa. Minulla oli tässä ruskea. 

Latvat voi vielä tarvittaessa kierittää nutturan ympärille jos ne ovat kovin pitkät. Nutturan voi kiinnittää pinneillä, jotta siitä tulee varmasti tarpeeksi kestävä ja napakka. Päälle aavistus hiuslakkaa ja koristeeksi kukkaset.

Nutturavalkin hinta on hiuslisäkkeellä peitettynä 8,90 euroa ja ilman 3,90 euroa. Kukat maksavat 3,90 euroa/kpl. Minä sain ilokseni pitää nutturaani käytetyt tarvikkeet, joten voin yrittää tehdä samanlaisen kampauksen myös kotona. 






Shiny Nail Art -blogin Shinyn kampauksessa käytettiin myös noita Hawaii-kukkasia, mutta tällä kerralla kampauksena oli klassinen banaaninuttura. Trooppiset kukat sopivat kyllä hyvin koristeeksi tähänkin kampaukseen!

Banskussa voi käyttää ns. kampavalkkia, joita Glitter myös myy hintaan 7 euroa. Se on jo valmiiksi banaaninutturan muotoinenkin.

Kampavalkki kiinnitetään sivulle yhteen kerättyjen hiusten latvaan, ja sitten ne kieritetään päätä kohti. Valkki kiinnitetään pinneillä. Hiuksia voi vielä tässä vaiheessa liikutella, niin että valkkia ei jäisi näkyviin. Ja koristeeksi kukkaset!

Tämä on ehkä hieman vaikeampi kampaus hahmottaa kuin edelllinen nuttura, mutta tähän kierrenutturaankin löytyvät ohjeet Glitterin Hair Guidesta. 






Sinistä pintaa -blogin Hellinille tehtiin vähän vanhanaikaisen tyylinen nutturakampaus (linkki johtaa hänen illasta kirjoittamaansa juttuun). Rakastan tällaisia Jane Austen -tyylisiä nutturoita ja se sopi erinomaisesti myös Hellinille. 

Niskanuttura tehdään pään ympäri menevän pantanauhan avulla. Pannan alle käännetään hiussuortuvat sivuilta alkaen ja viimeiseksi keskeltä. Hiukset voi kiinnittää pinneillä jos haluaa lisää pysyvyyttä. Glitter myy pinnejäkin!






Tässä sama vaaleana variaationa One of Beauty's Daughters -blogin Duvessalla (linkki johtaa hänen illasta kirjoittamaansa juttuun).

Duvessan hopeinen panta sopi hienosti hänen korvakoruihinsa, jotka ovat Vivienne Westwoodin.  






Kivin koristeltuja nauhapantoja oli oranssina, hopeisena ja turkoosina. Hinta oli 11,90 euroa.

Kävin jo heti seuraavana päivänä kampausillan jälkeen ostamassa itselleni oranssin, niin paljon innostuin tästä viehättävästä ja helposta kampauksesta. 






Tässä on Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonialla perinteinen valkkinutturakampaus. 

Siihen saa kuitenkin uutta ilmettä valitsemalla koristeeksi erilaiset kukkaset. Sonian etuhiuksiin on myös tehty korkkiruuvikiharat.






Lovely Lenore's -blogin Lenoren hehkuvanväriset Hawaii-kukkaset sävytettiin hänen turkooseihin silmänrajauksiinsa. 

Tässä näkee hyvin, että sama nutturakampaus on aivan eri näköinen sen mukaan että mihin kohtaan se sijoitetaan: niskaan, sivulle vai päälaelle. Samoilla tarvikkeilla saa kuitenkin kaikki vaihtoehdot tehtyä eli: hiusvalkki, kaksi ponnaria, muutama pinni ja kukkaset. 






Tässä esitellään minulle aivan uutta tuttavuutta, eli hiusruuvia tai kierrepinniä, joka sen virallinen nimi taitaa olla. 

Hiusruuvilla voi kiinnittää nutturan tai pienempiäkin hiusosioita tukevasti.






Ruuvi vain käännetään kampaukseen sisään pitämään se paikallaan.

Glitter myy kierrepinnejä 2-pack pakkauksessa yhteishintaan 4,90 euroa. 





Tässä oli sitten vähän vaativampi juhlakampaus. Edellisten kampausten teko vei Glitterin taitavilta myyjiltä korkeintaan muutaman minuutin.

Tässä rakennetaan nuttura kampavalkkien avulla. 

Ensin yksi kampavalkki kiinnitettiin pään oikealle puolelle.






Hiukset vedettiin kampavalkin yli. 





Sen jälkeen vasemmalle laitettiin poikittain vielä toinenkin kampavalkki ja vedettiin hiukset senkin yli niin että valkki meni piiloon.






Lopuksi koko hoito kiinnitettiin pinneillä tiukasti.

Tässä niskahiukset ovat vielä auki jotta pinnitys näkyy, mutta latvat voi kääntää tuosta vielä piiloon nutturan sisään, niin lopputuloksena on sileä glamour-kampaus. Valkit tuovat siihen kuitenkin muodon ja runsauden. 





Tässä on esittelyssä minulle uusi apuväline eli hiuslasso (3,90 euroa).

Hiukset voi kiinnittää ensin löysästi ponihännälle ja sitten vetää osioita hiuslassolla niskan ja ponihäntälenkin välistä niin, että tuloksena on sotkuinen solmukampaus.  






Luonnollisen väristen hiuslisäkkeiden lisäksi Glitterissä myydään kirkkaanvärisiä hiusraita-lisäkkeitä (3,90 euroa). 

Tässä kampauksessa ne on sekoitettu nutturakampauksen joukkoon.






Tässä Miten niin liikaa -blogin Elisan lettikampauksen sekaan on letitetty vihreäsävyinen hiusraita.  






Elisan tukka on tosi pitkä ja tuuhea, joten tässä näkee millaisen näyttävän kampauksen sellaiseen voi tehdä. 

Oikealla puolella päätä ranskalainen letti kiertää vasemmalle, jossa hiukset on jätetty auki kihararyöpyksi ja kiinnitetty puoliksi ylös pinnillä. 






Joukossa on myös linnunsulkien värisiä hiusraitalisäkkeitä, joilla kampaukseen tulee vähän sellaista ihanaa intiaanityttö-fiilistä. 






Jos te lyhythiuksiset leidit nyt mietitte, että mitä teidän hiuksiinne voi Glitterin hiustarvikkeiden avulla tehdä, niin tässä on esimerkiksi Mustaa kajalia -blogin Heidillä kaksi värikästä hiusraitaa kiinnitettynä omien hiusten sekaan. 

Minua nauratti, kun nuo hiusraidat olivat niin Heidin lempiväreissä eli turkoosin eri sävyjä! 






En huomannut kysyä, mutta uskoisin että tätä kampausopasta saa Glitteristä.

Lisäys 27.5.2013: Glitteristä saamani tiedon mukaan saa, eli kannattaa hakea omansa, sen verran hyödyllinen opas on!

Lisäksi Glitterin myyjät ovat tosi asiantuntevia ja auttavaisia ja osaavat varmasti neuvoa kampausten teossa, ja ehkä jopa parhaimmillaan näyttää esimerkin juuri sinun hiuksiisi. Näidenkään kampausten tekijöistä kellään ei ollut kampaajan koulutusta, vaan kaiken voi itse oppia.

Glitterissä pidetään myös silloin tällöin kampaustentekotapahtumia, joihin suosittelen lämpimästi osallistumaan. Glitterin nettisivuilla on lisätietoja. Siellä voi myös liittyä Club Glitteriin, jolloin saa tietoa mm. kanta-asiakasilloista. 

En olisi nimittäin itse ikinä uskonut että minun puolipitkiin, ohuehkoihin hiuksiini saa tällaisen Hollywood-glamournutturan ellen olisi itse nähnyt!

perjantai 24. toukokuuta 2013

Muotiperjantai; Marimekon muotinäytös Espalla ja Fashion Stock Sales Vanhalla

Tänään oli taas kiva päivä Helsingissä, kun Marimekko piti jokavuotisen kesämuotinäytöksensä Espan puistossa.






Aleksinkulman Marimekkokin oli koristanut ikkunansa ihanilla kesämekoilla.

Mekoissa kuviona on Katsuji Wakisakan suunnittelema iloisen värikäs Karuselli-kuosi.






Todella mukava idea Marimekolta oli jakaa kaikille katsojille ennen näytöksen alkua kukat ja kesämalliston esite. 





Näytöksessä malleina olivat Kansallisbaletin tanssijat. 

Tässä näkyy teemaan sopien Satu Maarasen suunnitteleman Liike-malliston juhlamekkoja. 

Liike-mallisto nähtiin myös Marimekon New Yorkin muotinäytöksessä syksyllä 2012.





Espan puisto oli aivan täynnä ihmisiä, kuvasin kaukaa ja tanssijat liikkuivat koko ajan, joten siksi kuvani ovat näin hassuja, pahoittelen. 

Tässä tanssijat kuitenkin hetkeksi pysähtyivät. Kuvassa Venus-mekko ja Planeetta-mekko.

Tämä graafinen kuosi ei ole Marimekolta kyllä niin mieleeni.






Sen sijaan tässä suosikkini, eli Karuselli-kuosin mekot.

Olen aivan ihastunut tuohon toiseen vasemmalta eli siniseen Hulmukka-mekkoon, mutta sen hinta on 299 euroa. Vähän liikaa kesämekosta minun mielestäni, vaikka se onkin silkkiä.

Olen jo kerran käynyt sovittamassa Hulmukkaa, ja sehän istui täydellisesti. Niin kaunis! Mutta en tiedä pystynkö maksamaan mekosta niin paljon, ehkä jos se tulisi alennukseen...





Helsingissä tapahtuu nyt muutakin kivaa.

Teille haluan vinkata erityisesti Vanhan ylioppilastalon Fashion Stock Sales -tapahtumasta, joka jatkuu vielä huomenna lauantaina 25.5.2013 klo 10-18. 

Mukana on monia suomalaisia designvaatemerkkejä, kuten Minna Parikka, Design by Katri/N, Minna Hepburn, Camilla Mikama, Mirkka Metsola, Hanna Sarén, 2or+BYYATT ja Lumi. Myynnissä on mallikappaleita ja edelliskausien mallistoja alennetuin hinnoin. 

Olisin ostanut Minna Parikan Angora-pupukengät, jos niitä olisi tarjolla muissa väreissä kuin liilana, harmaana tai mustana. Toivottavasti mallistoon tulisi joskus vaikka sähäkän pinkit Angorat!  

Meille meikeistä kiinnostuneille on ilouutinen, että myös huippulaatuinen ammattilaistason meikkimerkki Make Up For Ever osallistuu tapahtumaan. 

Tarjolla oli MUFE:lta runsaasti tuotteita - 50 %:n alennuksella. Huomiotani kiinnitti erityisesti erinomainen luomiväritarjous (olikohan se 3 kpl 25 eurolla) ja edelliskausien meikkikokoelmat: viime kevään ihana La Boheme ja syksyn Black Tango. 

Ihanaa perjantaita!

torstai 23. toukokuuta 2013

Jo Malone Rose Water & Vanilla ja Honore des Pres Love Coco -parfyymit

Tässä kaksi harvinaisempaa, mutta kuitenkin aivan ihanaa parfyymimerkkiä. 

Jo Malone on englantilainen luksustuoksumerkki, joka tekee parfyymeja, vartalovoiteita ja tuoksukynttilöitä. Jo Malonen tuoksut ovat rakenteeltaan melko yksinkertaisia ja sisältävät yleensä vain muutamia korkealaatuisia raaka-aineita. 

Honoré des Prés on puolestaan pariisilainen, luonnonkosmetiikan eko-parfyymeja tekevä merkki.






Kaksi kaikkien aikojen suosikkituoksuani ovat vanilja ja kookos.

Löysin näiltä ihanilta, vähän harvinaisemmilta merkeiltä vanilja- ja kookosparfyymin.

Honoré des Présin Love Coco -parfyymi sisältää kookosvettä, korianteria ja aavistuksen vaniljaa. Se on Honoré des Présin mukaan epätavanomainen kookostuoksu, sillä se tuoksuu kookoksen lisäksi vihannesmehulle. Ennen kuin tiesin tätä, olinkin haistavani parfyymissa porkkanoiden tuoksun. 

Honoré des Présilla on myös erikseen varsinainen porkkanaparfyymi Love les Carrotes. Molemmat kuuluvat Honoré des Présin New York -sarjaan yhdessä merkin varmaan tunnetuimman tuoksun Vamp a NY:n kanssa. Honoré des Présin mukaan Love Coco on "the ideal potion to get married in Manhattan".

Honoré des Présin New York -sarjan parfyymit ovat kuuluisia myös siitä, että ne on pakattu take away -kahvin näköisiin pakkauksiin. 

Jo Malonen Rose Water & Vanilla Eau de Cologne Intensea kuvataan houkuttelevaksi ja addiktoivaksi tuoksuksi. Se sisältää nimensä mukaisesti ruusuvettä, vaniljaa sekä yllättäen Turkish Delight -makeista. 






En osannut päättää kumman näistä ihanista tuoksuista valitsisin, joten tilasin ne molemmat testiin amerikkalaisesta parfyyminettikaupasta Surrender to Chance.

Hienoa, että tällaisia paikkoja kuin Surrender to Chance löytyy. Parfyymeja pääsee kätevästi ja vähän edullisemmin testailemaan ennen täysikokoisen pullon ostamista. Joskus jotakin tuoksua voi riittää pelkkä tällainen näytekin.

Honoré des Présin Love Coco -parfyymia oli tarjolla 1/2-8 ml:n pulloissa. Tilasin 3 ml:a hintaan 17,95 dollaria.

Jo Malone Rose Water & Vanilla Eau de Colognea sai 1-15 ml:n koossa. Minä tilasin 5 ml. Hinta oli 17,28 dollaria.

Parfyyminäytteet ovat tuollaisissa pikkuisissa näytepulloissa, joissa on kuitenkin kätevä suihkutusmekanismi.

Postikuluja tuli 12,95 dollaria, joten yhteensä tilaukseni maksoi euroissa n. 38 euroa. Aika paljon enemmän kuin luulin pelkkien näytteiden maksavan, mutta toisaalta tuli tietysti edullisemmaksi kuin kahden suuremman parfyymipullon ostaminen.






Tuoksutin Jo Malonen hienostunutta Rose Water & Vanilla -parfyymia ensimmäistä kertaa viime syksynä Cannesissa.

Cannes on ihana paikka, ja muiden ihanuuksien lisäksi siellä oli myös tyylikkään valkoinen Jo Malonen liike. Suomesta Jo Malonea ei saa, ellei sitten aivan jostakin erikoiskaupasta.

Kuvassa on Cannesin rantakatu, La Croisette, ja joka kerta tuoksuttaessani Jo Malone Rose Water & Vanillaa se vie minut sinne, lämpimään aurinkoon luksushotelli Martinezin kuuluisalle Z Plage -yksityisrannalle. 






Dior muuten nimesi viime kesän 2012 meikkikokoelmansa Cannesin La Croisette -rantakadun mukaan. 






Olen muutenkin kaivannut Cannesiin, sillä se on nyt ollut paljon uutisissa jet setin kokoonnuttua kaupunkiin vuotuisille elokuvajuhlille.

Ostin jopa Helena Petäistön uuden matkaoppaan Nizza, Cannes, Biarritz haaveillakseni ensi syksynä taas suunnitelmissa olevasta Rivieran matkasta. 

Halvin tapa matkustaa Cannesiin minulle on kuitenkin tuoksuttaa Jo Malone Rose Water & Vanillaa. Suosittelenkin, että jos olette jossakin ihanassa paikassa, kannattaa ostaa parfyymi sieltä, jolloin aina sen haistaessaan pääsee mielikuvamatkalle samaan paikkaan. 

Minäkin aion ostaa Jo Malonen ihanan Rose Water & Vanillan syksyllä Cannesista!